Venus Williamsová: Stále můžu konkurovat světové špičce. Není důvod končit

23. 2. 2014, 21:55
Rozhovory 0
Venus Williamsová získala tento týden v Dubaji již třetí titul v řadě, čímž navázala na roky 2009 a 2010. V letech 2011 a 2012 ve Spojených arabských emirátech nestartovala, v letošním ročníku si spravila chuť, když turnaj opanovala naprosto suverénně bez ztráty setu. Jsem schopná hrát proti světové špičce, bylo by šílené myslet na konec kariéry, řekla Williamsová po triumfu v Dubaji.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Musí to být úžasné, že dokážete ještě vyhrávat tak velké turnaje jako je Dubaj, jak se cítíte?
Je to tak, je to úžasné. Poslední turnaj jsem vyhrála na konci roku 2012, takže jsem 18 měsíců bez titulu. Bylo to dlouhé, ale já jsem pořád věřila, že na to mám, že to dokážu. A teď? Je to nádherný pocit.

Jaký byl dnešní zápas?
Musím říct, že Alizé odehrála parádní turnaj, což ve finále potvrdila. Hrála opravdu dobře, což možná podle skóre nevypadá, ale je to tak. Věřím, že pokud bude v podobných výkonech pokračovat, tak se dostane na dalších turnajích stejně daleko. Dává do hry tolik vášně, skvěle se pohybuje a má výborné údery. Porazila tu i Serenu, takže je vidět, že má výbornou formu.

Chtěla jste sestru pomstít a porazit Alizé, jež Serenu vyřadila v semifinále?
Myslím si, že já i Serena máme ve světě tenistu určitý respekt, přeci jen jsme toho obě hodně dokázaly. Když Alizé v semifinále Serenu porazila, říkala jsem si, že to ve finále bude určitě těžký úkol. Snažila jsem se hrát to, co umím a vzpomenout si na to, co hrála proti Sereně a nepustit ji k tomu, to by byla chyba.
Serena tu navíc hrála poprvé od Australian Open, takže nebyla tolik rozehraná, zatímco já jsem hrála už minulý týden na turnaji v Dauhá. Myslím si, že právě to mi pomohlo vyhrát nad Alizé.

Vyhrála jste turnaj bez ztráty setu, což vás muselo stát hodně energie, jak to vnímáte?
Měla jsem výborný týden, všechno zapadlo do sebe a mohla jsem předvádět dobrý tenis. Když se vše sejde, je to výborné, nic lepšího není!

Co všechno pro vás výhra v Dubaji znamená? Už jste vyhrála tolik grandslamů a spoustu další turnajů, v Dubaji jste triumfovala už potřetí, to je skvělé, ne?
Víte, vyhrávat grandslamy a další velké turnaje je famózní. Ta atmosféra velkých zápasů člověka nikdy neomrzí. Vyžaduje to ale hodně odvahy, síly, ale také zdraví a pohody. Jsem šťastná, že mohu na této cestě jít dál, to jsem si tady v Dubaji dokázala. Stále můžu konkurovat světové špičce a mladším tenistkám. Hodně lidí říká, že mám ukončit kariéru, ale já si myslím, že by to teď bylo šílené! Vyhrála jsem velký turnaj, cítím se skvěle a mám končit? Neblázněte! (smích) Chci se stále zlepšovat, chci být lepší, chytřejší Venus.

Koupíte si nějaký dárek za vyhraný turnaj?
Vždycky se tady stavím v populárním obchodně Dubai Duty Free a něco si tam koupím. Je to už téměř takové malé pravidlo, ale ještě jsem nevymyslela, co si koupím letos. (smích) Miluji ten obchod, už se tam moc těsím!

Co se vám tento týden líbilo nejvíce?
Byl to po dlouhé době zase turnaj, na kterém jsem byla i se Serenou. Není už to úplně pravidlo, že hrajeme stejné turnaje, takže to pro nás obě byla příjemná změna a myslím si, že to bylo super.
Byla to velká legrace, ale také relax. V Dubaji se o hráče skvěle starají, takže hrát tady je někdy větší odměna, než peníze, které tu můžeme vyhrát. Někdy si tu opravdu připadám jako na dovolené. (smích)

Budete se snažit příští rok dohnat Justin Heninovou, která v Dubaji triumfovala čtyřikrát?
Doufám, že se mi to povede! Rozhodně se sem chci příští rok vrátit, protože jsem tu teď dva roky nebyla kvůli zdravotním problémům, což mě hodně mrzelo. Těším se proto už teď na příští rok a doufám, že tu znovu ukážu to nejlepší.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist