Venus Williamsová plánuje sesadit Jankovičovou. V Hong Kongu ji porazila

8. 1. 2009, 20:53
Aktuality 10
EXHIBICE HONG KONG - Americká tenistka Venus Williamsová potvrdila na úvod sezony velmi dobrou formu, když na exhibičním turnaji v Hongkongu nedala šanci světové jedničce Jeleně Jankovičové. Pár dní před tím vyslovila přání, že by se ráda vrátila na trůn světové jedničky, který opustila před téměř sedmi lety.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová zahájila přípravu na exhibici v Hong Kongu a upozornila na sebe vyslovením svých cílů. "Ještě nikdy jsem nevyhrála Australian Open, ani French Open, i když jsem byla už velmi blízko," zavzpomínala na své finálové prohry se sestrou Serenou v Melbourne 2003 a Paříži o rok dříve. "Ale stále jsou tyto turnaje na mém seznamu," upozornila s úsměvem.

Osmadvacetiletá hráčka se do tenisového důchodu rozhodně nechystá. "Miluji svou práci. Miluji to bouchání do míčků. Miluji, co dělám a to je má motivace," prohlásila Venus Williamsová.

Sedminásobná grandslamová vítězka jako další reálný cíl v letošním roce označila návrat na trůn světové jedničky, který opustila v červenci 2002.

A právě na současnou vládkyni ženského tenisu Jelenu Jankovičovou narazila aktuálně šestá hráčka světa v rámci přípravy na exhibici v Hong Kongu. Williamsová dostála svým slovům a o pět let mladší Srbku porazila dvakrát 6-2. Pomohla tak k vítězství společného týmu Severní a Jižní Ameriky nad výběrem Evropy 2-1.

"Nikdy jsem neměla problém hrát bez větší přípravy. Když jsem se objevila na turnaji, hned jsem byla schopná hrát dobře," komentovala svůj výkon zkušená Američanka. Na rozdíl od ní srbská tenistka potřebuje delší čas na rozehrání. "Potřebuju chvíli na to, abych se sžila zase s kurtem a míčem. Byla jsem velmi, velmi pomalá," povzdechla si Jankovičová.

Obě tenistky už neplánují žádné další přípravné turnaje před prvním vrcholem sezony, kterým bude Australian Open. Společný americký tým čeká nyní v Hongkongu výběr Ruska, který si hladce poradil s týmem Asie.

Právě s triem Asijatek si Jankovičová a spol. zahraje alespoň o třetí místo.

Semifinálová střetnutí se hrála jen na tři zápasy (dvě dvouhry a jedna čtyřhra), stejně jako víkendový zápas o 3. místo. Pouze ve finále se odehrají čtyři dvouhry a jedna čtyřhra.

Exhibice Hong Kong - výsledky:

Tým Evropy - Tým Ameriky 1-2
Jankovičová - V. Williamsová 2-6 2-6
Szavayová - Dulková 4-6 7-6 3-6
Jankovičová/Larcherová - V. Williamsová/Vandeweghová 6-4 7-5

Tým Ruska - Tým Asie 3-0
Zvonareva - Jie Zheng 7-6 6-4
Čakvetadzeová - Mirzaová 6-4 6-4
Zvonarevová/Panová - Zheng Jie/Zhang L. 6-2 6-4

Finále: Tým Ruska - Tým Ameriky
pátek:
Čakvetadzeová - V. Williamsová (pátek)
Zvonarevová - Dulková
sobota:
Čakvetadzeová - Dulková
Zvonarevová - V. Williamsová
Zvonarevová/Panová - V. Williamsová/Vandewegheová

O 3. místo: Tým Evropy - Tým Asie
pátek:
Jankovičová/Larcherová - Jie Zheng/Mirzaová
Szavayová - Mirzaová
sobota:
Jankovičová - Jie Zheng

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Vysledek i hra byla jednoznacna, ale porad je to jen exhibice.Loni Marii smetla stejne a jak dopadla na AO...
Reagovat
smazaný uživatel
hrala perfektne naj servis na WTA skvela utocna hra ale ked bolo treba spomalit tak spomalila a nesla po vytaznom udere z kazdej pozicie a takisto ako jedna zmala vie zmenit hru a chodit na siet nanapada mi nik kto ju na AO zastavi sarapova je zranena sestra sa jej zase trosku zagulatila anna sa trapi jedine jelena ked sa rozohra bude mat sancu
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ji zastaví? To se píše často a kolikrát už sestry propadly. Nemám rád ani jednu, natož tuhle uřvanou ošklivku. Už je na čase, aby se konečně objevilo něco hezčího, perspektivního a dlouhodobě kvalitního.
Reagovat
smazaný uživatel
No, neřekl bych, že je to ošklivka, brozi, navíc hodnotit tenistky jenom podle vzhledu asi není to pravé ořechové...Ty asi nemáš rád třeba takovou Dinaru, že?? Zajímalo by mě ještě, co říkáš na Azarenkovou, podle mě je to v současném tenise nejperspektivnější hráčka na okruhu WTA, ale kočka to zrovna není, takže ji nejspíš taky nemusíš...
Reagovat
smazaný uživatel
"Ty asi nemáš rád třeba takovou Dinaru, že??" :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No a?? Jenom jsem se snažil poukázat na to, že prostě není zrovna ideální hodnotit hráčky podle vzhledu - "aby se objevilo něco hezkého..." No a Dinara není zrovna kočka, ale je to takový ledoborec, amazonka, bojovnice v ženském tenise...A pro spoustu lidí, mimojiné i pro mě, je Safinová zkrátka Number One.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tebou naprosto souhlasím, že není ideální hodnotit tenistky a vůbec lidi podle vzhledu. :-) Jen sem asi moc často nechodíš, když nevíš, že Broz má k Safině stejný vztah jako ty :-).
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jsem tady novej, tak to sorry:)) Broz má dobrej vkus:))
Reagovat
carolyn
možná má stejný vztah jak k Safině tak k českému jazyku :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist