Venus Williamsová: Konec kariéry? Nepřichází v úvahu

17. 2. 2014, 19:53
Aktuality 2
Venus Williamsová je sice momentálně až na 44. místě v žebříčku WTA a někteří o třiatřicetileté Američance říkají, že by už měla skončit, bývalá světová jednička však o konci kariéry nechce ani slyšet. Cítím se výborně a jsem odhodlaná vyhrávat, řekla novinářům v Dubaji, kde v letech 2009 a 2010 zvítězila.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová se netají tím, že podnik v Dubaji patří mezi její oblíbené turnaje. Bývalá světová jednička tu triumfovala celkem dvakrát a to v letech 2009 a 2010, v letech 2011-2013 však ve Spojených arabských emirátech nehrála. Letošní ročník už zkušená Američanka odstartovala suverénní výhrou nad Ruskou Elenou Vesninovou, kterou porazila 6-3 6-2.

Třiatřicetiletá americká tenistka přiznává, že se poslední dobou často setkává s otázkou konce kariéry, sama ale říká, že o konci nechce ani slyšet.

"Snažím se trénovat jak jen mohu, snažím se dělat pro tenis vše, co je v mých silách, a rozhodně se ještě necítím na to, abych ukončila kariéru. To momentálně nepřichází v úvahu."

"Je pravda, že minulá sezóna byla hodně nevyrovnaná, ale i tak si myslím, že stále ještě můžu vyhrávat," tvrdí Williamsová, jež v minulé sezoně odehrála celkem 29 zápasů - 19 jich vyhrála a 10 prohrála. Sestra světové jedničky Sereny Williamsové si v sezoně 2013 zahrála celkem třikrát v semifinále (Florianopolis, Charleston a Tokio), což je podle ní stále důvod k tomu, aby po turnajích cestovala.

Velký úspěch zaznamenala Američanka hned zkraje letošní sezony, kdy odehrála finále turnaje v Aucklandu, kde podlehla ve třísetově bitvě Srbce Aně Ivanovičové.

"Letošní sezona začala také skvěle, hrála jsem ve finále, kde jsem sebrala set výborně hrající Ivanovičové, není to pádný důvod k tomu, abych stále hrála? Je sice pravda, že se mi nepovedl grandslam, ale to se někdy stává. Kdybych se složila po každé prohře, tak bych to nikdy nikam nedotáhla," hodnotí vstup do sezony 2014 Venus Williamsová.

"Nikdo vám v dnešní době nedá nic zadarmo, musíte opravdu makat. To, že jsem vyhrála hodně titulů a hodně gradslamů je nádherné, ale v moměntálně to není až tak podstatné, protože mi to nezaručí nasazení na turnaji ani žádné další výhody. Nejsem nijak zvýhodněná, takže si všechno musím vybojovat znovu, což je náročné, ale pořád si myslím, že na to mám. Cítím se fantasticky, jsem stále schopná konkurovat hráčkám ze světové špičky, takže myšlenky na konec kariéry zatím nejsou na místě," uzavřela Williamsová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

2
Přidat komentář
jb007
Otázky na konec kariéry budou od netaktních novinářů zřejmě přibývat. Venus může hrát třeba ještě deset let. Čím jiným by se měla bavit?
Reagovat
Oin
Mně chybět nebude. Když se chci podívat na opice, zajdu si do zoo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist