Venus vyhrála tříhodinový maratón

22. 6. 2011, 17:53
Aktuality 6
Parádní bitvu viděli diváci v dnešním úvodním utkání na hlavním dvorci Wimbledonu. Zatímco ostatní kurty v All England Clubu skrápěl déšť, veteránky Venus Williamsová a Kimiko Dateová-Krummová spolu pod střechou centrkurtu svedly téměř tříhodinový boj. Vítězně z něj vyšla Američanka, která čtyřicetiletou soupeřku porazila 6-7 6-3 a 8-6.
Venus Williamsová (© wimbledon.org)

Po Martině Navrátilové druhá nejstarší hráčka ve druhém kole Wimbledonu v takzvané Open éře Kimiko Dateová-Krummová byla před utkání s Venus Williamsovou jasným papírovým outsiderem, situace na kurtu ale v úvodních gamech vypadala úplně jinak. Japonka sebrala hned první servis své soupeřky čistou hrou, povzbuzená rychlým vedením pak posílala na druhou stranu kurtu jeden vítězný úder za druhým a než se pětinásobná wimbledonská vítězka vzpamatovala, prohrávala 1-5.

Pak přišly chvíle třicetileté Williamsové, která letos téměř pět měsíců nehrála kvůli zranění. Američanka snížila na 3-5, odvrátila dva setboly, srovnala na 5-5 a za stavu 6-5 měla při podání Dateové dokonce sama možnost sadu ukončit. Ani to ale nebyl konec dramatického prvního setu, který dospěl do tie-breaku. V něm Japonka vedla 6-2 a promarnila další čtyři setboly, po skvělé výměně rychlých úderů si však vypracovala další a ten už díky chybě své soupeřky proměnila.

Vynikající tenis byl k vidění i ve druhé sadě, v ní ale jako by Dateové ubývaly síly. Čtyřicetiletá tenistka chybovala na síti, navíc nevyužila ani jeden ze svých dvou brejkbolů, a tak druhý set získala Williamsová poměrem 6-3.

Manželka prince Charlese Camilla, vévodkyně z Cornwallu, herečky Kim Cattrallová a Jennifer Saundersová, zpěvačka Diana Rossová a další diváci v hledišti viděli v rozhodujícím setu rychlý nástup Venus Williamsové, které se brzy ujala vedení 2-0. O něj ale přišla, když při brejkbolu své soupeřky zahrála dvojchybu, a dlouho potom nedokázala na svou soupeřku vyzrát. Dateová v další hře odvrátila šest brejkbolů a podání si držela až do stavu 7-6 pro Američanku. Ta si při podání japonské tenistky vypracovala po téměř třech hodinách dva mečboly, a když Dateová poslala bekhendový prohoz mimo, bylo rozhodnuto.

"Bylo to těžké, nemohla jsem se dostat do hry," řekla krátce po svém postupu do třetího kola Venus Williamsová. "Hraje moc dobře, každý míč od ní létá na základní čáru. Musím jí složit poklonu, a jsem ráda, že jsem prošla dál. Mám pocit, že hraju lépe než v Eastbourne, hýbu se líp a momentálně necítím žádnou bolest," dodala.

Postoupila také loňská finalistka Věra Zvonarevová, jež porazila 6-1 7-6 krajanku Jelenu Vesninovou, se kterou tak vyhrála i šesté vzájemné - dokončené - utkání. Ve třetím kole se Ruska utká v repríze rok starého semifinále s Bulharkou Piroňkovovou.

"Loni jsem tu zažila skvělé dva týdny. Ale na to teď myslet nemůžu, musím se soustředit na každý zápas," řekla světová dvojka.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (13-Pol.) - Govorcovová (Běl.) 6:0, 3:0 skreč, Görgesová (16-Něm.) - Medinaová (Šp.) 6:3, 6:0, Pennettaová (21-It.) - Beguová (Rum.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, Cibulková (24-SR) - Lučičová (Chorv.) 3:6, 6:3, 8:6, Gajdošová (27-Austr.) - A. Bondarenková (Ukr.) 7:5, 6:3, Doiová (Jap.) - Matteková-Sandsová (30-USA) 6:4, 5:7, 7:5, Johanssonová (Fr.) - Watsonová (Brit.) 2:6, 6:4, 6:4, Hercogová (Slovin.) - Larssonová (Švéd.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, Rodinová (Rus.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 7:5, Lisická (Něm.) - Sevastovová (Lot.) 6:1, 6:1, Domínguezová (Šp.) - Oprandiová (It.) 6:0, 6:1, Robsonová (Brit.) - Kerberová (Něm.) 4:6, 7:6 (7:4), 6:3. 

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (2-Rus.) - Vesninová (Rus.) 6:1, 7:6 (7:5), Petkovicová (11-Něm.) - Duboisová (Kan.) 6:3, 4:6, 6:3, V. Williamsová (23-USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:7 (6:8), 6:3, 8:6, Hantuchová (25-SR) - Erakovicová (N. Zél.) 6:3, 6:1, Vinciová (29-It.) - Marinová (Kan.) 7:6 (7:3), 6:2, Pironkovová (32-Bul.) - Martičová (Chorv.) 6:1, 6:4, Martínezová (Šp.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 6:0, Pěrvaková (Rus.) - Parmentierová (Fr.) 6:2, 1:6, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Smekám klobouček před Date, fakt bojovala až neskutečně, nedávno jsem se na internetu díval na její dokument a bylo to faft dost zajímavý mimo jiné tam Kimiko vysvětluje proč vlastně ukončila kariéru v 25 když byla na vrcholu a byla 4 hráčka na světě. Ale, stejně mě to nedá, jestli toho třeba trochu nelituje, protože vlastně ztratila ty nejlepší tenisový léta, mohla toho třeba dokázat mnohem víc, což ve 38 kdy se vracela už prostě nejde, ale i tak to byl krásný pohled vidět zase jednou tenistku s 90 let která nehraje silou, ale hlavou, smekám.
Reagovat
misoSK
To som si dnes presne hovoril, ze kde zmizlo rozmyslanie z hry, dnes vsetci hraju silovo od baseline, ale Kimiko dnes ukazala snad vsetky varianty uderov, bola radost pozerat sa na to...U muzov snad v dnesnej dobe podobne chytry tenis hra len Federer alebo Mayer, u zien ma ziadna podobne technicka hracka nenapada
Reagovat
smazaný uživatel
I já se přidávám k obdivování.Ve 40 prohánet Venus a porazit minulý rok hračky světové špičky to je fakt aspon na metal xD
Reagovat
smazaný uživatel
40? pekne, smekam
Reagovat
a.magerova
A koukla jsem, že loni v druhé půli roku porazila tyto hráčky: Safina, Sharapova, Hantuchová, Stosur, Li Na. A potom, že TO nejde, Vaidišová-Štěpánková by si měla vzít z ní příklad.
Reagovat
misoSK
Vaidisova ma este 13 rokov cas, potom si vezme z nej priklad :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist