Venus ve finále nestačila na Bartoliovou. Pak vyhrála debl se Serenou

3. 8. 2009, 07:58
Aktuality 4
WTA STANFORD - Osmá nasazená Francouzka Marion Bartoliová vyhrála tenisový turnaj ve Stanfordu. V nedělním finále, které trvalo dvě a tři čtvrtě hodiny, porazila turnajovou dvojku Venus Williamsovou z USA 6-2 5-7 6-4. Čtyřiadvacetiletá wimbledonská finalistka z předloňského roku tak získala pátý titul na okruhu WTA.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Venus Williamsová do finále vstupovala jako favoritka, když pavoukem procházela bez zaváhání a v semifinále deklasovala Rusku Dementěvovou. Jenže podobně jako před měsícem ve Wimbledonu, kde rovněž v cestě do finále dominovala a o titul ji připravila sestra Serena, také ve Stanfordu vyvrcholení turnaje nezvládla.

Devětadvacetileté Američance se nedařilo na servisu a za stavu 2-6 4-5 podávala Marion Bartoliová na vítězství. Ale Venus dokázala s bouřlivou podporou diváků a vypětím všech sil vyrovnat. V třetím setu už Bartoliová viditelně zápolila s vyčerpáním, přesto dokázala díky trpělivější hře a přesnějším úderům dovést zápas do úspěšného konce.

"Marion hrála výborně. Naopak já se vůbec nemohla dostat do své hry," litovala Venus. "Bojovala jsem hlavně sama se sebou," narážela i na svých 12 dvojchyb.

Bartoliová byla ve Stanfordu ve finále i loni, to však podlehla Kanaďance Aleksandře Wozniakové. Williamsové nyní oplatila porážku z jediného vzájemného střetnutí, které spolu odehrály před dvěma lety ve finále Wimbledonu.

"Venus je jednou z největších hráček všech dob," cenila si výhry. "Makal jsem, abych si s ní mohla zahrát. Teď jsem jí porazila, a to je ještě lepší," dodala Francouzka, jež letos posedmé hrála s tenistkou z Top 10 a potřetí s ní vyhrála.

Čtyřiadvacetiletá Francouzka přidala do své sbírky 5. titul, když si letos turnajové prvenství připsala také na hardu v mexickém Monterrey. Předtím na triumf čekala téměř tři roky. Venus hrála finále ve Stanfordu už posedmé, ale popáté v něm neuspěla. Její poslední zdejší titul je tak už sedm let starý, předtím triumfovala v roce 2000. Nedělní prohrou navázala na sérii nezdarů na amerických betonech z posledních let, na turnajovou výhru v této části sezony čeká už od roku 2002.

Chuť si spravila alespoň v následné čtyřhře, ve které triumfavala společně se sestrou Serenou. Pavoukem soutěže deblistek prošly wimbledonské vítězky bez ztráty setu a připsaly si tak 15. společný titul. Devětkrát triumfovaly na grandslamech a získaly dvě olympijská zlata. Ve finále mají bilanci patnácti výher a jediné porážky.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
nedělní výsledky (02. 08. 2009)

Dvouhra - finále:
Bartoliová (8-Fr.) - V. Williamsová (2-USA) 6-2 5-7 6-4

Čtyřhra - finále:
S. Williamsová/V. Williamsová (2-USA) - Chan Yung-jan/Niculescuová (Tchaj-wan/Rum.) 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
majjkaa
Venus hrala otrasne....tie nevynutene a dvojchyby noo katastrofa, necudujem sa ze to tak skoncilo.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo byly nasazené jedničky v deblu. Nikdo jiný, než ségry mě nenapadá.:-)
Reagovat
dabelsobul
Black/Huber, prohraly ve ctvrtfinale prave s Chan/Niculescu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tyhle 2? Ty jsou světovými jedničkami trochu z donucení, kdyby hrály Williamsky všechny turnaje i v deblu, rozhodně by ty 2 jmenované světovými jedničkami nebyly. Rozdíl byl vidět v jejich posledním měření sil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist