Venus v Acapulku udolala slabou konkurenci a obhájila titul

28. 2. 2010, 09:29
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Nebyla to žádná spanilá jízda. Venus Williamsová ve třech zápasech ztratila set, i tak ale dokázala vyhrát hůře obsazený antukový turnaj v Acapulku. V boji o titul otočila duel s finálovou debutantkou Hercogovou, jež se triumfu dočkala alespoň ve čtyřhře po boku Češky Zahlavové-Strýcové.
Venus Williamsová

V mexickém Acapulku němela mít konkurenci, přesto měla Venus Williamsová na cestě za obhájením titulu nečekané starosti. Ve čtvrtfinále s 399. hráčkou světa Pousovou Tiovou se v třetí sadě dokázala dostat ze stavu 1-5, set ztratila i v semifinále s tenistkou z druhé světové stovky Gallovitsovou a problémům se nevyhnula ani ve finále.

S devatenáctiletou Polonou Hercogovou, jež hrála proti hráčce top 10 poprvé, začala vlažně a během prvního setu uhrála na příjmu pouhé čtyři fiftýny. Zcela zákonitě prohrála 2-6, a i když se i nadále trápila především na servisu, utkání otočila.

"V úvodu jsem asi byla příjemným soupeřem. Navíc ona (Hercogová) nezkazila jediný úder," komentovala Williamsová svůj vlažný start do zápasu.

Devětadvacetiletá Američanka týden po triumfu v Dubaji získala celkově 43. titul, což je nejvíce z aktivních hráček. V Acapulku dostala s trofejí pro vítězku stejně jako před rokem sombréro a divákům přislíbila, že se za rok znovu vrátí. "Chtěla bych tu hrát i příště," řekla. "Musím přece dokončit hattrick," plánuje světová pětka. "Myslím, že na to mám, ale rozhodně to není snadný turnaj, jak jste ostatně letos mohli vidět."

Fanoušky si v Mexiku pochvalovala už během turnaje, kdy jí pomohli obrátit čtvrtfinálový duel. "Nikdy v životě jsem podobnou podporu nezažila. Ve Fed Cupu, na US Open ani na olympiádě."

Ačkoliv není antuka její oblíbený povrch, získala na ní již devátý titul. Více jich má z aktivních tenistek jen Heninonová.

Slovinka Hercogová i přes finálovou prohru zažila v Acapulku nejlepší vystoupení na okruhu WTA v kariéře. Jejím dosavadním maximem byl loňský postup do čtvrtfinále turnaje ve Fezu.

Navíc si náladu po prohře s Williamsovou spravila ve finále deblu. Spolu s Češkou Barborou Zahlavovou-Strýcovou porazily italský pár Sara Erraniová a Roberta Vinciová 2-6 6-1 10-2. Zahlavová-Strýcová získala svůj pátý titul ve čtyřhře.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (26. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (1-USA) - Hercogová (8-Slovin.) 2-6 6-2 6-3

Čtyřhra - finále:
Hercogová/Zahlavová-Strýcová (4-Slovin./ČR) - Erraniová/Vinciová (It.) 2-6 6-1 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist