Venus smetla Dementěvovou a ve Stanfordu je posedmé ve finále

2. 8. 2009, 11:45
Aktuality 6
WTA STANFORD - Americká tenistka Venus Williamsová se posedmé probojovala do finále turnaje ve Stanfordu. Svou semifinálovou soupeřku Jelenu Dementěvovou z Ruska deklasovala 6-0 6-1 a pokusí se navázat na předchozí tituly z let 2000 a 2002.
Venus Williamsová

Poslední překážkou Williamsové na její cestě za 42. triumfem v kariéře bude Francouzka Marion Bartoliová, která vyřadila ve třech setech Australanku Samanthu Stosurovou, nečekanou přemožitelku turnajové jedničky Sereny Williamsové.

Její starší sestra Venus si v semifinále počínala suverénně a Dementěvovou vyřídila za 64 minut. "Všechno mi dneska vycházelo. V důležitých výměnách jsem hrála výborně," pochvalovala si devětadvacetiletá Američanka, které se v minulých letech na amerických betonech nedařilo. Poslední turnaj v této části sezony vyhrála v roce 2002, kdy triumfovala ve Standordu, San Diegu a New Havenu.

"Většinou mám dlouhé výměny ráda, ale ona byla dneska od základní čáry vynikající. Pořád jsem měla problémy," komentovala Dementěvová hladkou porážku. S držitelkou sedmi grandslamových titulů prohrála pošesté za sebou a podeváté z jedenácti vzájemných zápasů. "S Venus mi to nejde," konstatovala.

Osmá nasazená Bartoliová byla ve Stanfordu ve finále i loni, kdy podlehla Kanaďance Aleksandře Wozniakové.

- WTA PREMIER STANFORD (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky (01. 08. 2009)

Dvouhra - semifinále:
V. Williamsová (2-USA) - Dementěvová (3-Rus.) 6-0 6-1
Bartoliová (8-Fr.) - Stosurová (Austr.) 6-3 1-6 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám ale, že se postupně nebude zvětšovat vzdálenost kvality hry Rusek a Američanek na tvrdých a travnatých kurtech. Tato vzdálenost se prohloubila hlavně zápasy Safina-Venus ve Wimbledonu a pak tímto zápasem mezi Venus a Elenou. Na Serenu si již leckterá Ruska troufne, ale taková suverenita, kterou vládne Venus proti komukoliv na kurtu, je neuvěřitelná. Proto stále obdivuji zápas Justine a Venus na Us Open v roce 2007. Souboj Davida s Goliášem, který překvapivě vyzněl pro Davida. Nutno říct, že ale měla tehdy Justine v tom zápase proti Venus velký kus štěstí, stejně jako Serena vloni proti stejné soupeřce. Rozdíl asi není tak v kvalitě herní, ale morální.
Reagovat
skott
Nechtel si napsat mentalni?:-) Protoze moralnimi vlastnostmi nemuzou konkurovat predevsim Williamsky Ruskam, nez opacne...
Rozdil ve vykonnosti se neprohlubuje, mozna jim jen vice vyhovuje jejich styl.Na trave jsou ted Williamsky neomezene kralovny. Amelie bohuzel nehraje jako kdysi, Maria se teprve vraci a nikdo dalsi jednoduse zatim neni.Ten rozdil tam bude proste vzdycky, Williamsky se uz ted muzou povazovat za jedny z nejlepsich hracek na trave v historii, zatimco Dinara nebo Elena se svym pojetim hry na takove uspechy ve Wimbledonu pomyslet nemuzou.Ale podobne maji zas navrch Rusky na antuce.Kde by to melo byt vyrovnane jsou tvrde povrchy.Nedelal bych az takovou vedu z jednoho debaklu ve Stanfordu, zvlast kdyz ted vime jak dopadlo finale.A k tomu zminovanemu semi mezi Henin a Venus.Bezpochyby to byl krasny zapas, ale konkretne Venus jsem videl odehrat na USO lepsi?z jejich souboju proti Martine Hingis na konci 90.let mi jeste ted beha mraz po zadech;-) No a pro Henin to byla koneckoncu jen takova labuti pisen v duelech s Venus:)
Reagovat
skott
Co plati na Serenu, nestaci na Venus.Je to skvela atletka a jenom behat za zaklani carou je proti ni malo.Necekal jsem, ze ji Lena porazi, ale za tech deset let, co uz se na okruhu potkavaji by mohla lepe vedet, jak na ni zahrat.Smutny paradox, ze Alla sebrala Venus vic her nez Maria s Lenou dohromady...:/
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz Elene nepude pri zapase s Venus nebo Serenou servis jako to mu bylo vcera tk proste sanci nema,mela nakejch 43procent prvniho podani tj hrozne spatny...Elena vubec nevedela co hrat...tenhle vysledek me fakt prekvapil pac formu mela:-)
Reagovat
skott
tak urcite je treba proti Venus podavat alepson trochu solidne, aby mela sanci na vitezstvi.Co predvedla Lena vcera(dneska rano:), byl bes, ale loni na Turnaji Mistryn mela podobnou uspesnost a sehrala s ni vic nez vyrovnany duel.Jeji prednosti jsou na returnu, takze ikdyz ji nepodrzi servis, je schopna drzet se souperkou krok.Ale ten hlavni rozdil byl v tom, ze si tentokrat jakoby neverila, neodvazila se neco zkusit, pritahnout Venus na sit, uklidit mic po lajne, kdyz mela moznost atd.
Reagovat
smazaný uživatel
jj to slouhlasim...tenhle zapas ji fakt nevysel:-)ale pridou dulezitejsi zapasy:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist