Venus smetla 15letou Bencicovou. Tenis si prý stále užívá a končit nechce

17. 10. 2012, 08:49
Aktuality 59
WTA LUCEMBURK - Venus Williamsová vstoupila do turnaje v Lucemburku hladkým vítězstvím. Zkušená Američanka na úvod smetla patnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou a po utkání mluvila o posledním roce, během kterého řešila řadu zdravotních komplikací. Teď už ale myslí na budoucnost: i v příštích letech chce zůstat aktivní hráčkou a trápit soupeřky nastupující generace.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová se na úvod halového turnaje v Lucemburku, kam se vrátila po šesti letech, utkala s teprve patnáctiletou Belindou Bencicovou. Švýcarka, jež díky divoké kartě debutovala v hlavní soutěži turnaje WTA, sice nepropadla, se stále dívčím tenisem ale proti silově hrající favoritce neměla šanci a za 68 minut prohrála 3-6 1-6. Američanka přesto svou vyzyvatelku pochválila.

"Soupeřka hrála opravdu dobře, od prvního míčku byla připravená," chválila Venus o 17 let mladší tenistku nastupující generace. "Bojovala o každý míček a příliš nechybovala, což pro mě bylo skvělé, protože jsem si vyzkoušela hodně úderů. Bylo to pro mě dobré první kolo," těšil vstup do soutěže dvaatřicetiletou Američanku.

Aktuálně 41. hráčka žebříčku letos startuje na teprve 10. turnaji, neboť ji prakticky po celou sezonu provází zdravotní potíže. Po US Open léčila bolavá záda. "Na US Open jsem hrála s problémy - bylo pro mě obtížné podávat a servis je důležitou součástí mé hry. Ale tvrdě jsem pracovala, abych byla schopná tady hrát."

"Byl to vážně skvělý zážitek zahrát si proti Venus hned ve svém prvním zápase na okruhu WTA. Když jsem viděla los, byla jsem nadšená. Dnes jsem mohla udělat některé věci lépe, ale celkově jsem šťastná, jak jsem dnes zahrála," komentovala svou premiéru Bencicová. "Ona (Venus) je velký profesionál a na kurtu je tak klidná. Hodně jsem se toho dnes naučila," byla mladá Švýcarka spokojená se svým debutem.

"Pokud na sobě bude tvrdě pracovat a bude poctivě trénovat, může být velmi dobrá," myslí si bývalá světová jednička Venus.

Williamsová nebyla už dva a půl roku ve finále. Po loňském Wimbledonu navíc léčila Sjögrenův syndrom (porucha imunitního systému) a vyjma US Open osm měsíců nehrála. "Loni touto dobou jsem nebyla schopná hrát a vše jsem mohla sledovat pouze z domova. Nikdy jsem se necítila tak zle. Doufám, že už se ta doba nevrátí. Sice to není úplně pryč, ale od loňského roku je to obrovský rozdíl," vysvětlovala Venus, jež musí dodržovat speciální dietu. "Přesto jsem strašně vděčná, že jsem stále v pohybu a můžu zlepšovat svou hru."

S letošním rokem je Američanka spokojená především díky čtyřhře, ve které se sestrou Serenou vyhrála Wimbledon a na stejném místě i olympijské hry. "Mým cílem v letošním roce bylo získat zlatou medaili. Celá sezona byla vzrušující, ale olympiáda byla něčím navíc. To udělalo rok perfektním, víc jsem si přát nemohla."

O konci kariéry ani navzdory zdravotním trablím nemyslí. "Tenis miluju. Dokud mám možnost hrát, tak hrát budu. Rok 2012 ještě nekončí a já jsem připravena myslet i na rok 2016."

- WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
úterní výsledky (16. 10. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Becková (Něm.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 5:7, 7:6 (7:2), 6:2, Vinciová (1-It.) - Govorcovová (Běl.) 6:0, 2:6, 6:0, Görgesová (2-Něm.) - Solerová (Šp.) 6:2, 6:1, Jankovičová (3-Srb.) - Pcheng Šuaj (Čína) 3:0 skreč, Flipkensová (Belg.) - Lisická (5-Něm.) 3:6, 6:3, 6:1, Cirsteaová (6-Rum.) - Martičová (Chorv.) 6:2, 6:2, Domínguezová (Šp.) - Maleková (Něm.) 7:6 (7:3), 6:1, V. Williamsová (USA) - Bencicová (Švýc.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Birnerová, Castaňová (ČR/Kol.) 6:4, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

59
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, táto Belinda Bencicová..Švajčiarske média ju už teraz porovnávajú s Hingisovou. Už v 15r. ukazuje obrovský talent, má slovenských rodičov, trénuje ju dokonca Hingosová st. ktorá o nej prehlásila, že vidí u nej väčší talent, než u vlastne dcéry..Zaujímavé.
Reagovat
skott
Melanie Molitor už Bencic netrénuje, rozešly se někdy začátkem roku kvůli neshodám s otcem ohledně jejího dalšího vývoje. Jinak čs. vazby má Belinda opravdu silné, nejenže mluví slovensky, ale např. se připravuje částečně také v Praze (podobně jako Komardina a další top juniorky)...
Že by ale měla Belinda větší talent než Martina Hingis, Molitor neříkala. Naopak s ní prý musela pracovat úplně jinak. Talent má ovšem Belinda i přesto obrovskej, ne nadarmo již byla povolána do švýcarského fedcup týmu. I včera proti Venus to ukázala. Nedělala vůbec žádné hloupé chyby jako tomu často bývá u takhle mladých debutantek na okruhu. Venus ji přetlačila víceméně pouze silou, protože Belinda je jinak zvyklá diktovat výměny sama, obvykle přes fh, ale včera se k tomu dostávala velice těžko. Zápas byl ještě o něco těsnější, Belinda u těch brejků Venus obvykle vedla 30/0 nebo 40/15.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za info. Priznám sa, že som zápas nevidel a aj fakty, ktoré som uviedol hore viem len sprostredkovane od známeho, ktorý pozorne sleduje ženský tenis. S tým talentom sa mi to tiež nezdalo, hlavne keď výsledky mladej Hingisovej hovoria jasnou rečou.
Reagovat
skott
Není zač, tvůj příspěvek byl z celé diskuze jediný k věci;)
Srovnání s Martinou, kterému se Belinda ani do budoucna nevyhne, k ní ale není fér. Samozřejmě, že v době kdy Belinda teprve sbírá první zkušenosti na WTA, Martina byla v Top 20. Hra ale nebyla tak fyzicky náročná a pravidla pro mladé hráčky tak striktní, co se týká počtu turnajů kterých se můžou účastnit.
¨Talent¨ sám o sobě se těžko definuje, ale za sebe můžu říct, že Belindu v tomto směru za vyjímečnou považuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře Rosole! Důležité body, kvalitní postup. A ještě nemusíš zastavovat ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
stejně se Pála bude rozhodovat hlavně podle toho, v jaké pohodě budou holky v tréninku v Praze. Teď se v podstatě rozhoduje jen o tom, jestli k jasnímu tri Kvitová, Hradecká, Hlaváčková pozve Andulku Šafářovou nebo Kláru Zakopalovou.
Reagovat
smazaný uživatel
ta Bartoli nevypadá moc dobře ...
Reagovat
smazaný uživatel
??? Nějak mám teď problémy poznat ironii ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl's pravdu s Arvidsson. I kdyby prohrála, tak ten kurz byl přestřelený.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to právě vypadá moc dobře, ne? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Palec hore!
Reagovat
smazaný uživatel
To nechápu ve 2. setu za stavu 0:3 byl na Bartoli kurz 8. Teď je na ni za stavu 0:4 kurz 7.5
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace korku. Dobrá věc se podařila. Já věděl, že spravedlnost zvítězí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak a máme to tady i s kanárem. Za 3,48. Dovolte mi tvářit se samolibě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na to je smajl :-,
Reagovat
Fandina
korek ... hlavně když máš radost, přeji ti to ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
kurz 3,48, navíc s takhle suchým průběhem, se netrefuje každou chvíli. Aspoň má žena na nákup.
Reagovat
smazaný uživatel
to je spíš ožrala spící v hospodě a kape mu slina, ne? ;-)
Reagovat
Fandina
korek ... nákup ženy ti přeji ještě víc, sledování tenisu se zhodnotilo a to je super ... jen tak dál a ten smajlík ožrala, tak to se ještě řehtám ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Bartoli dneska nadherny darek, koupil jsem na Betfairu z kurzem
5,3.
Reagovat
smazaný uživatel
za 5,3? Tak to je paráda!
Reagovat
tommr
po její dnešní porážce se Zakopalovou bude mít asi Pála před nominací na finále FC pěkně zamotanou hlavu. Koho vzít jako druhou singlistku k Petře Kvitový?
Reagovat
Fandina
Nemělo by být to zveřejnění nominace už teď někdy?
Reagovat
tommr
na ofiko webu FC píšou:

The deadline for official team nominations is 10 days before the tie begins.

finále má začít v sobotu 3.11 což znamená, že nominace musí bejt zveřejněná nejpozději ve středu 24.10 tj. přesně za týden ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dnes neviděl a jsem rád. Měl jsem už neblahé pocity po tom prvním kole. Lucie je oproti loňsku úplně mimo formu. Jak jsem koukal na statistiky, tak tam bylo brejků jako máku na obou stranách. A úspěšnost druhého servisu Lucky hodně slabá. Koukal jsi na to? Mně přijde, že asi nějak oslnivě nehrála ani Klára.
Pro holky může být útěchou, že ani jedna ze Srbek na tom taky není moc dobře. Navíc myslím, že v deblu bod uhrají. A Petra by mohla přidat zbytek. A třeba se Lucka v domácím prostředí kousne....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kousne? Spíš sesype.
Šance na výhru jsou podle mě 50:50
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, když já mám furt tendence u té Lucie věřit v něco pozitivního.:)
Možnost, že se sesype je u ní reálnější, než že se kousne, to je fakt. Ale stejně si myslím, že by měl nominovat jí a ne Kláru. Ona třeba Ana, když jí to nejde, je taky pěkně labilní.
Reagovat
smazaný uživatel
Šance na výhru 50:50 to myslíš celé finále nebo zápasy Šafářové?
Reagovat
Fandina
Tak ono by mě opravdu zajímalo, jak ty holky dneska hrály. Jinak souhlasím s tím, že nikdy nevíme, jak Lucie zahraje. Může super a může vypadnout s Anou i Jelenou. To je totiž opravdu sázka do loterie. A je obdivuhodné na Pálovi, že vlastně on má čich na postavování teamu, tak snad posoudí a rozhodne správně. Jinak jasně, hlavní váha je na Peťule a odvíjí se to hlavně od ní. Takže držím palečky, ať jí to vyjde a pak bude jedno, jak dopadne druhý singl. Kdyby neměl rozhodovat nakonec debl tak taky dobře, byla by to ideální situace, tak vlastně Lucka taky potřebuje držet palečky, ať má formu, nebo kterákoli hráčka, co bude hrát singly. Záleží na Pálovi, jak se rozhodne a držím taky palce jemu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Celé finále. Sílu máme ve 4hře, ale moc nevěřím že Petra vyhraje oba zápasy.
No buď vyhrajem a budu rád za holky nebo prohrajem a budu rád za sebe.
Vidím to prostě dost černě, navíc jsem i favority, doma pod tlakem, že se klidně sesype i psychický odolný pár HH.
No, míček je kulatý a skončí to 5:0 a budu za d..a, ale byl bych i rád, kvůli holkám.
A to radši nepíšu další teorie, proč bychom měli prohrát:)
Reagovat
tommr
neviděl jsem to, ale umím si to živě představit. Lucka byla nejspíš zase tragická na podání a vyhazovala se i z těch nejjasnějšíjch pozic. Zápasový statistiky jsou ostatně víc než výmluvný ...
S tou nominací bude potíž, protože Klára nehraje v poslední době o nic líp. Kdybych si měl mezi Luckou a Klárou vybrat já, tak bych nejspíš dal přece jen přednost Lucce, protože ta by mohla aspon překvapit. U Kláry si nějak neumím představit, že by mohla Anu nebo Jelenu porazit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Napiš, o nic přece nejde.:)
Já jsem teda naopak naprosto přesvědčený, že to Češky vyhrajou. Jasan, H+H se sesypat pod tlakem můžou, hlavně asi Lucka, ale taky tomu moc nevěřím. A Petra se nesesype, bude se chtít předvést a hecne se.
Navíc Srbky fakt nehrajou v poslední době moc dobře. Jelena vůbec, a když se podíváš na výsledky Any, tak tam je to taky s velkým otazníkem. Opravdu by pro mě byla prohra holek velkým překvapením. Sám jsi koketoval s výhrou Petry na TM. A nedovedu si představit, že by rozehraná a v dobrém rozmaru, neporazila Anu a Jelenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky myslím, že by měl dát Lucku. A myslím, že jí i nominuje. Přijde mi to přeci jen jako větší jistota než Klára. A navíc umí i debla, takže kdyby se s H+H něco stalo, mohla by vypomoct.
Já si taky moc nedovedu představit, že by nad nima Klára vyhrála. Ona má obecně slabší servis a zabíjely by jí to. To Lucii když se na servisu zadaří, je to přeci jen o něčem jiném...:)
Reagovat
smazaný uživatel
že dopadne Petra na TM líp než předpovídá kurz tomu věřím, tam je to pro mě o velmi vysokém kurzu.

Teď k FC:
1. zdravotní stav Petry - po náročném TM se nestihne dát do kupy
2. naše dvojky - psychicky labilní, kór v důležitých zápasech
3. Jankovič loni s Petrou v Linci hrála hodně vyrovnaně
4. Srbky jsou otřískanější z důležitých zápasů, U Petry je to jedno, ta to pálí v každém zápase stejně
5. Loni jsme měli haluz, letos se nám to vrátí, že budeme mít pech
6. FedCup je něco jiného než WTA
7. Pod tlakem se hraje hůř
8. HH sice úplně jasné favoritky, ale hlava je sviňa
9. Petra to v hale umí, letos to hodněkrát dokázala
10. forma Petry

a co hovoří pro nás
1. povrch - vybrali jsem si
2. diváci
3. kvalita Petry v hale
4. naše dvojky jsou ranařky - jednou by to vyjít mohlo
5. HH - světový debl

Vzájemné zápasy tam je naprosto mimo Klára. Lucka je se srbkama na tom hůř, hlavně s Jelenou. Dovedu si představit, že Jelena porazí obě naše borky a Ana Lucku.
Reagovat
Fandina
Pokud by Pála nominoval jinou než Lucku, tak by to bylo určitě na základě okolností, které by víc rozvedl, protože podle žebříčku i dosavadních zkušeností nemá k dispozici lepší hráčku než je Lucie.
Reagovat
smazaný uživatel
Pálovi tu nominaci nezávidím. Vždycky k Petře vzal tu, které se zrovna dařilo. Jenže Strýcová patří tak zavřít na psychiatrii, Benešová vůbec nehraje, Cetkovská taky ne, Hradecká s Hlaváčkovou mají nominaci jistou kvůli čtyřhře, Klára i Lucka jsou z formy...
Reagovat
Fandina
U těch holek opravdu nikdy nevíš, tak záleží na alchimii Pály, ka to posoudí, vyhodnotí i momentální stav holek a je to také o jeho schopnostech vybrat vítězně. Zatím předvedl, že to umí a moc dobře. Držím palce. Koukám že Lucie Hradecká je v Lucemburku ve čtvrtfinále, nebylo to k vidění, ale třeba zase tradiční dobrá forma v hale na konci sezony. Super. Tak ať to vyjde dál i ve fedu.
Reagovat
tommr
k tomu jen dvě malý poznámky:
ad1) doufám, že únava po TM nebo zdravotní stav Petry nebude hrát žádnou roli. Poté co si vecpala exhibici mezi TM a finále FC by to bylo hodně trapný ...
ad6) ve FC hraje Petra o třídu líp než na turnajích WTA což může být rozhodující faktor v náš prospěch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Klárka v Moskvě porazí Sam ve čtvrtfinále a Anu v semifinále :D. Pak by to měl Pála s tím rozhodováním, koho nominovat, těžší. Teď je to jasné.. Petra, Lucka, H+H.
Reagovat
Fandina
Ona ta exibice v Praze neznamená nic jiného, než využití postaveného kurtu v O2 a nehraje se o nic sportovního, ber to spíš jako společenskou záležitost, využití terénu, který musí být k dispozici stejně tak jako tak a Petra prostě zatrénuje před diváky.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dosud hrála s hráčkami kvalitativně horšími (aspoň co si pamatuju) anebo s hráčkami kterým neseděl povrch(Italky). A přesto párkrát musela otáčet zápas.
Teď možná právě nastane ta chvíle, kdy se jí to nepodaří.
Což neznamená, že bych si porážku přál, ale myslím si, že už jsme prostě měli v hodně zápasech dost štěstí. A teď se to naopak může sejít tak, že nebude vycházet nic.
Reagovat
smazaný uživatel
... nominoval bych Lucku S., ale sobotního singla bych nechal hrat Lucku Hradeckou. Lucku S. bych nasadil v nedeli, kdyby to nevyslo v sobotu Lucce H.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, že záleží na Petře, může oba singly stejně tak prohrát jako vyhrát. To právě všechno uvidíme. Když prohraje, tak se svět nezboří. Když vyhraje, tak budeme mít radost ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych to tak viděl. S Pálou na lavičce by se snad její hlava dala zkrotit. U Lucky Š. se to nedaří.
A ona LH tenisově na to má!
Reagovat
tommr
kdyby si Klára řekla o nominaci tímhle způsobem tak by to bylo nejspíš vyřešený ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pravdu máš , úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, ten kurz by byl hřích nevyužít, taky jsem do toho šel.

K FC:
Ta tvá první část se mi zdá zbytečně pesimistická. Když se Petra stihla dát do kupy loni, proč by to nezvládla i letos? Zápas v Linci jsem neviděl, ale věřím ti. Přesto letos favorizuji Petru, i kdyby to mělo být těsné. Srbky nebudou hrát v domácím prostředí a neobhajují, ale přesto budou také pod tlakem. Finále se nemusí jen tak znovu opakovat a je to pro ně šance. Forma Petry je otazník, po TM to bude asi předvídatelnější, to je pravda. Ale jak píšeš, hala by měla hrát v její prospěch. A nemyslím, že bude pech.:) I když možné je všechno, to je pravda.....
Reagovat
smazaný uživatel
A právě si myslím, že se Petra bude chtít doma předvést a hecne se.
Reagovat
tommr
za poslední dva roky hrála Petra ve FC postupně s Cibulkovou, Hantuchovou, Flipkensovou, Wickmayerovou, Kirilenkovou, Kuznetsovovou, Goergesovou, Lisickou, Erraniovou a Schiavone. S výjímkou Flipkensový to jsou všechno hráčky světový extratřídy. A všechny je dokázala porazit i když se jí třeba na turnajích momentálně nedařilo. To myslím jasně dokazuje, že při FC její forma a hlavně bojovnost automaticky stoupá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčky v době zápasu od 15tého místa výše. Stejně jsou na tom srbky, Anna je papírově nejsílnější soupeřkou 13.
Jak říkám Petra musela bojovat třeba s Kuzněcovou, němkami i s Wickemayer. Pořád vyhrávat nebude.
To že se Petra hecne o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má letos na podzim pořád nějaké zdravotní problémy. To si myslím se na ní může projevit.
Reagovat
Fandina
Lucka Hradecká je možná varianta i na první nebo druhý den to určitě, také záleží na tom, jak Pála vyhodnotí zda a kdy by jí případně nasadil, ale varianta to je a moc dobře je, že teď LuciHra :-) postoupila v Lucemburku, to jí zvedene sebevědomí ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
hypotetická otázka - co myslíte, měla by zájem jet do Sofie v případě výhry v Lucemburku?
Reagovat
smazaný uživatel
Neměla, bude v Africe.
Reagovat
smazaný uživatel
? Nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, to jsem to napsal blbě.
Od 30. 10. má naplánovánu třídenní návštěvu Lagosu v Nigérii, kde sehrají se Serenou i nějakou exhibici. Pak pojedou ještě do JAR. Takže proto by neměla zájem hrát v Sofii, kde se bude hrát ve stejném termínu, na kterou mají v plánu tu cestu.
Reagovat
smazaný uživatel
mě něco takového napadlo. Ale díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
To není zač. Já jsem někdy roztržitý a napíšu jen půlku toho, co si myslím....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist