Venus si úvod v Charlestonu zkomplikovala, ale postoupila

16. 4. 2009, 10:22
Aktuality 1
WTA CHARLESTON - Krátkou ztrátou koncentrace si Američanka Venus Williamsová zkomplikovala úvodní zápas v Charlestonu. O postup přes Indku Mirzaovou bojovala dvě a půl hodiny, přestože měla nakročeno k hladké výhře.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Drobné potíže měla se svým úvodním vystoupením na zelené antuce v Charlestonu druhá nasazená Venus Williamsová. Indku Saniu Mirzaovou, hráčku z chvostu první světové stovky, porazila až po dvou a půl hodinách 6-1 3-6 6-2.

Williamsová přitom vedla už 6-1 3-1, ale soupeřka pak získala pět gamů v řadě a utkání nečekaně zdramatizovala. Vítězka Family Circle Cup z roku 2004 však ve třetí sadě znovu dominovala a překvapení nepřipustila. O čtvrtfinále bude osmadvacetiletá Američanka usilovat proti Němce Lisické, která si poradila s talentovanou Slovenkou Lenkou Wienerovou.

Méně starostí měla s postupem do 3. kola osmnáctiletá Dánka Caroline Wozniacká. Vítězka nedávného klání v Ponte Vedra Beach porazila dvakrát 6-3 Rusku Kudrjavcevovou a v dalším utkání bude o postup bojovat proti desáté nasazené Číňance Šuaj Pcheng, jež se trápila s Akdul Amanmuradovou.

Zatímco Venus Williamsová oznámila, že se svou sestrou nepřiletí k semifinálovému zápasu Fed Cupu do Česka, teprve sedmnáctiletá Melanie Oudinová by měla být v týmu Spojených států ústřední postavou. A v Charlestonu postoupila z kvalifikace už do třetího kola, když si poradila i s devátou nasazenou Kanaďankou Wozniakovou. Naopak Matteková-Sandsová, jež v nominaci amerického celku také figuruje, už v na Family Circle Cup dohrála, když podlehla Rusce Rodionové.

- WTA PREMIER CHARLESTON (USA, zelená antuka, 1.000.000 dolarů) -
středeční výsledky (15. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (2-USA) - Mirzaová (Ind.) 6-1 3-6 6-2
Wozniacká (5-Dán.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-3 6-3
Vesninová (Rus.) - Schnyderová (8-Švýc.) 6-2 6-7(5) 7-5
Oudinová (USA) - Wozniaková (9-Kan.) 7-5 6-0
Pcheng Šuaj (10-Čína) - Amanmuradovová (Uzb.) 7-5 2-6 7-5
Kutuzovová (Ukr.) - A. Bondarenková (11-Ukr.) 6-4 7-5
Rodionovová (Rus.) - Matteková-Sandsová (12-USA) 6-2 6-4
Razzanová (13-Fr.) - Duboisová (Kan.) 6-3 7-6(3)
Lisická (16-Něm.) - Wienerová (SR) 6-4 6-3
Lepchenková - Perryová (obě USA) 6-2 6-3
Czinková (Maď.) - Kingová (USA) 6-4 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Dekmeijereová/Schnyderová (Lot./Švýc.) - Czinková/Záhlavová-Strýcová (Maď./ČR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vesnina to letos docela rube v těch třetích setech..super bilance.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist