Venus si poprvé zahraje na Hopman Cupu

19. 9. 2012, 08:42
Aktuality 6
Venus Williamsová si na začátku příští sezony odbude debut na Hopman Cupu. V soutěži smíšených dvojic bude reprezentovat Spojené státy společně s Johnem Isnerem.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová se na přelomu tohoto roku poprvé představí na Hopmanově poháru smíšených tenisových dvojic. Spoluhráčem sedminásobná grandslamová vítězka bude na tradiční akci, kterou letos v lednu ovládli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem, světová desítka John Isner. 

"Ještě nikdy jsem v Perthu nebyla, nikdy jsem na Hopman Cupu nehrála, takže to pro mě bude nádherná zkušenost," řekla dvaatřicetiletá Američanka, která má na kontě 43 turnajových titulů a čtyři zlaté medaile z olympiád. V Londýně triumfovaly se sestrou Serenou ve čtyřhře. 

Hopmanův pohár pro osm dvojic tradičně zahajuje v Austrálii tenisovou sezonu, v nové Areně v Perthu se uskuteční od 29. prosince do 5. ledna. Před Williamsovou s Isnerem účast zatím potvrdili hvězdný Srb Novak Djokovič s Anou Ivanovičovou a domácí Bernard Tomic.

Williamsová bude mít šanci v Perthu napodobit Serenu, která vyhrála dva ročníky. V roce 2008 s Mardym Fishem a o pět let dříve s Jamesem Blakem. Isnera čeká na Hopman Cupu třetí start, v roce 2011 získal trofej s Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

"Moje předchozí dvě partnerky byly hodně malé, Venus je přeci jen trochu vyšší, takže tam nebudu tentokrát vypadat jako takový čahoun," řekl 206 cm vysoký Isner. Williamsová měří 185 cm.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby Ana s Novakem dostali americkou dvojici do skupiny, tak by to bylo hodně zajímavé...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom deblu je u sítě snad nepůjde prostřelit, oba mají neuvěřitelný rozpětí na síti.
Reagovat
horska.kraslice
Doufám, že některá tlevize bude zápasy vysílat, některé budou opravdu velmi unikátní.
Reagovat
horska.kraslice
samozřejmě televize
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní HC u nás vysílala ČT, jestli bude i ten příští, to bude záležet na tom, jestli bude Hopmanův pohár i tentokrát s českou účastí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist