Venus po dvou a půl letech přidala svůj 44. titul

21. 10. 2012, 22:24
Aktuality 2
WTA LUCEMBURK - Bývalá světová jednička Venus Williamsová se v hale v Lucemburku dočkala prvního titulu od února 2010. Dvaatřicetiletá Američanka si ve finále poradila s Rumunkou Monicou Niculescuovou
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová ukončila přes dva a půl roku trvající čekání na titul ve dvouhře. Ve finále dnes bývalá světová jednička, kterou v posledních dvou letech trápily zdravotní problémy, porazila Moniku Niculescuovou z Rumunska 6-2 6-3. 

"Výsledek vypadá jako snadný, ale jen první set trval 42 minut! Proti ní musíte vrátit do kurtu hodně míčků, ale věděla jsem, že budu muset zůstat soustředěná a neustále bojovat," komentovala Venus.

Sedminásobná grandslamová vítězka porazila Niculescuovou za hodinu a 23 minut a připravila jí druhou porážku ve finále Lucemburku za sebou. Loni pětadvacetiletá Rumunka, která na na svůj první titul stále čeká, nestačila na Viktorii Azarenkovou z Běloruska.

Dvaatřicetiletá Williamsová, která mimo jiné šest měsíců nehrála kvůli poruše imunitního systému, si připsala celkově 44. titul v kariéře. Z aktivních hráček je lepší pouze její mladší sestra Serena, která má na kontě o jeden turnajový triumf víc. 

"Dlouho jsem nevěděla, jestli tady vůbec budu moct hrát, takže stát tu teď jako vítězka je pro mě něco nádherného" uvedla Venus. "Mým cílem bylo dostat se mezi 32 nejlepších hráček, abych byla na Australian Open nasazená. Doufám, že se mi to podařilo," dodala.

Niculescuová dnes v Lucemburku prohrála i finále ve čtyřhře, ve které spolu s krajankou Irinou-Cameliou Beguovou nestačily na české tenistky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou.

- WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 10. 2012)

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (USA) - Niculescuová (Rum.) 6-2 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
dadaft
zajímavý malý halový turnaj.
trochu jsem to sledoval a nej zápasy byly Venus - Roberta a (hlavně) Venus - Andrea. to byl skvělý mač.
pokud jde o Andreu, už se do toho nepochybně začíná dostávat a je pro ni velká škoda, že zrovna skončila sezóna. potřebovala by hrát ostré zápasy jako sůl. nicméně ve světle předvedeného výkonu doufám, že příští rok před antukovou částí sezóny už bude zpátky ve světové dvacítce.
Venus - v posledním zápase už pouze uváděla míčky do hry. Monica, pro ni naštěstí, ale tohle neumí zabíjet z jedné. pokud jde o samotný průběh výměn, bylo jasně vidět, že s míčky, které Hradeckou či Goergesovou přiháněly k pláči (popř. ironickému úšklebku), a které děvčata nebyla schopna vrátit do kurtu, neměla mnohonásobná GS šampionka žádný problém. prostě si počkala na dobrou příležitost a pak dala winner... - Monica neměla za celý zápas kloudnou šanci na úspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
takze jeste ty "Sampionky"... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist