Venus odkládá návrat na kurty, odhlásila se z Aucklandu

20. 12. 2011, 08:55
Aktuality 5
Americká tenistka Venus Williamsová se odhlásila z turnaje v Aucklandu a odložila návrat na okruh WTA. Sedminásobná grandslamová vítězka dvouhry se sice už objevila v několika exhibicích, ale podle slov organizátorů se ještě necítí připravena na soutěžní duely, a proto svoji účast zrušila.
Profily hráčů
Venus Williamsová

"Jsme zklamáni, že jsme ztratili hráčku takového kalibru. I když jsou odstoupení tenistek součástí našeho sportu, tak fanoušci bude odhlášení Venus určitě hodně mrzet," řekl ředitel turnaje na Novém Zélandu Richard Palmer.

Venus měla být ozdobou turnaje. "Obsazení turnaje bude i přesto nejsilnějším v historii - představí se čtyři hráčky Top 20, osm z Top 30 a všech 24 přímo nasazených hráček do hlavní soutěže je v aktuálním žebříčku do 70. místa," láká Palmer diváky na start sezony.

Zmíněné kvarteto hráček z elitní světové dvacítky tvoří Němka Lisická, Číňanka Shuai Peng, dvojnásobná grandslamová vítězka a Ruska Kuzněcovová a Italka Pennettaová. Z českých tenistek jsou přihlášeny Lucie Hradecká a Petra Cetkovská.

Jednatřicetiletá Venus Williamsová hrála naposledy v září na US Open, z kterého odstoupila před zápasem druhého kola poté, co u ni lékaři objevili onemocnění imunitního systému Sjögrenův syndrom.

Otázkou je, zda starší ze sester Williamsových stihne Australian Open, které v začne 16. ledna. Letos z Melbourne odstoupila kvůli zranění břišních svalů a do konce roku odehrála už jen tři turnaje.

Sestra Serena Williamsová, jež hrála naposledy rovněž na US Open, je přihlášena do Brisbane. V Austrálii čeká start sezony také na Češky Šafářovou, Zakopalovou, Záhlavovou-Strýcovou a Benešovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mam taky pocit ze kazdu chvilu skonci karieru.
Reagovat
smazaný uživatel
sezóna 2012 bude konečná pro mnoho tenistů...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná pro všechny :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDD
Reagovat
a.magerova
tenistu, který chce hrát i na OH v Riu :-))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist