Venus neztratila ani set, v Dubaji proměnila v titul už třetí start v řadě

22. 2. 2014, 17:44
Aktuality 53
WTA DUBAJ - Tenisové prostředí v Dubaji Venus Williamsové sedí. Zkušená Američanka ve Spojených arabských emirátech neprohrála už 15 zápasů po sobě a dnes tak proměnila už třetí start v řadě v turnajové vítězství. Ve finále smetla Francouzku Alizé Cornetovou.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Kariéru Venus Williamsové komplikovaly časté zdravotní potíže. V létě roku 2011 americké tenistce diagnostikovaly Sjögrenův syndrom a sedminásobná grandslamová vítězka musela radikálně změnit jídelníček. Ani to ji však neodradilo od vrcholového sportu a na tenisové kurty se znovu vrátila. A nejen to, stále dokáže konkurovat minimálně širší světové špičce.

Loni sice zase kvůli bolestem zad znovu vynechala několik turnajů a ani jednou se nedostala do finále, letos si to však plně vynahrazuje. V Aucklandu ještě ve finále podlehla Aně Ivanovičové, tento týden na dvoumilionovém turnaji v Dubaji však získala svůj nejcennější titul za poslední čtyři roky.

Právě po čtyřech letech se třiatřicetiletá Američanka vrátila do oblíbené Dubaje, kde dnes navázala na své triumfy z let 2009 a 2010. Ve Spojených arabských emirátech vyhrála už 15 zápasů v řadě, navíc v nich ztratila jediný set se svou sestrou Serenou.

Zrovna o rok mladší sestru pomstila v dnešním finále, když porazila semifinálovou přemožitelku světové jedničky Alizé Cornetovou hladce 6-3 6-0. S Francouzkou vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas snadno ve dvou setech a došla si pro svůj celkově 45. titul kariéry.

"Už je to asi 18 měsíců, co jsem naposledy vyhrála turnaj," vzpomínala Venus, která triumfovala naposledy na podzim 2012 na menším turnaji v hale v Lucemburku. "Prožila jsem dobrý týden. Všechno do sebe zapadalo a právě teď se cítím skvěle. To je vše, co k tomu mohu říct," dodala spokojená Williamsová, která se v žebříčku WTA posune ze 44. na 29. místo.

"Myslím, že Alizé dnes hrála skvěle. Pokud bude takhle pokračovat, bude se i na dalších turnajích dostávat hodně daleko. Je skvělé ji vidět hrát takhle dobře, vnáší do hry spoustu vášně," chválila svou soupeřku bývalá světová jednička, která zaznamenala svůj celkově 45. titul na okruhu WTA.



Cornetová se soupeřkou držela krok, ve výměnách se jí vyrovnala, ale v rozhodujících chvílích měla vždy navrch Williamsová. Druhý set, v němž dostala kanára, trval 48 minut, o čtyři víc než úvodní sada.

"Řekla bych, že 6-3 6-0 je trochu tvrdé na zápas, který trval přes hodinu a půl, takže mám pocit, že to byl docela boj. Ona byla lepší, hrála agresivněji," konstatovala Cornetová, která hrála poprvé ve finále turnaje na tvrdém povrchu. Už v prvním kole proti Halepové ukončila 28zápasovou šňůru porážek s hráčkami Top 10 a včera proti Sereně na 18. pokus porazila hráčku Top 4.

"Dnešní porážka bolí, ale myslím, že mohu být s celým týdnem spokojená. Hrála jsem dobrý tenis, který mi dodá sebedůvěru a motivaci do další části sezony," dodala čtyřiadvacetiletá Francouzka.

Dvouhra - finále:
V. Williamsová (USA) - Cornetová (Fr.) 6-3 6-0
Čtyřhra - finále:
Kudrjavcevová/Rodionovová (Rus./Austr.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (USA) 6-2 5-7 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
strašně to Venus přeju... pokud bude zdravá, tak klidně může zase do tý dvacítky...ale chtělo by to zase nějaký úspěch na gs
Reagovat
tommr
zdá se, že Venus je na tom se zdravím docela dobře a bude zase nebezpečná ... :)
Její titul z Dubaje beru i jako určitou útěchu pro Petru, která Venus dokázala vyřadit v Doha. Škoda jen, že podobně nedokázala Petra zabojovat i proti Suarez Navarrový. Kdyby ten zápas dotáhla tak si dneska mohla dát ve finále odvetu s Venus ... :)
Reagovat
Fandina
Venus dneska i v tom zápase s Petrou vypadala hodně zdravě a fit. A hrála hodně trpělivě s Cornet a také se dost hlasitě projevovala na kurtu a to dělá vždycky, když se jí dobře hraje. Dneska to bylo s přehledem a také gratulace k výhře.
Reagovat
lars
Otazka je jest-li by Peta porazila Serenu ??
Ale kdyby ji porazila, tak by mozna ziskala sebevedomi
Reagovat
tommr
Serena nebyla tentokrát tak suverénní jak o tom ostatně svědčí i její porážka od Cornetový. Takže kdyby Petra podala opravdu dobrej výkon šanci by proti ní určitě měla. Jenže to už se dostáváme do oblasti spekulací ... :)
Reagovat
PetaM
Jo, to je pravda, proti Cornet nepodala vůbec dobrý výkon, ale nemůžeme tušit - ani odhadovat - jaký výkon by předvedla proti Petře - sama Petra je důkaz, že motivace proti hůře postaveným hráčkám je neuvěřitelně těžká - oproti tomu motivace proti hráčkám Top 20 je obrovská. No jo, Petra tam nebyla, tak nevíme, co by, kdyby. Třeba příště. Možná v Miami :D
Reagovat
smazaný uživatel
druhý fináále
Reagovat
r176
velká gratulace Klárce!!věřím že titul má v kapse!nevíte co je s Petrou Cetkovskou?měla hrát kvalifikaci v Acapulcu a zápas zrušen :-(
Reagovat
EllNino
Kláárka :) famozně :) tak si pojď spravit tu tvou bilanci 2/11, kterou máš ze všech těch finále :D
Reagovat
Fandina
Gratulka. Soustavnou hrou směrem vzhůru. Držím palce ve finále a přeji titul ... pojď pojď pojď
Reagovat
VlS
tak na finále
Reagovat
VlS
často tě tady kritizujeme za tvůj výraz plný bolesti a utrpení při hře. Musím říct, že to není nic proti tomu jak trpím já, když se dívám na tvůj druhej servis. Žena mi chtěla volat záchranku, myslela si, že umřu.
Reagovat
Fandina
Dneska se zase tak tragicky netvářila.
Reagovat
VlS
Ale já jo
Reagovat
Fandina
VlS tak to jsem z toho příspěvku pochopila ... úsměv
Reagovat
kada.tom
Klára opět naprosto suverénní :-)
Tak zítra finále s Naraovou!
Budu držet palce :-)
Reagovat
Fandina
Klárka první set vyhrála. Tak ještě jeden. Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma finalistkám! Venus i Alizé odehrály v Dubaji skvělý turnaj. Venus ve finále potvrdila, že tady měla skvělou formu. Alizé se v 1. setu hodně snažila (dokonce získala první brejk), ale pak bylo proti Venus velmi těžké něco uhrát od základní čáry i na síti... Ve 2. setu byla Alizé už trochu zoufalá z toho, že se jí nedaří. Hlavně ten její druhý brejkbol za stavu 0:3, tam se asi definitivně rozhodlo. Alizé měla jasnou pozici, ale bohužel ten míček trefila daleko za základní čáru. Přesto Alizé i za stavu 0:5 pořád bojovala. Když v posledním gemu prohrávala 0-30, tak si dovolila zahrát parádní kraťas. Poslední hra trvala snad deset minut a byla pěkným vyvrcholením zápasu, přestože o vítězce už bylo prakticky rozhodnuto. Nakonec to Venus dopodávala na 6:0, což bylo pro Alizé trochu kruté... Ale jak říkám: Alizé dneska asi nezopakovala ten včerejší výkon, ale i za velmi nepříznivého stavu ukázala, že je to snaživá bojovnice (což se mi líbí). :) Venus měla v Dubaji skvělou formu a nepochybuju o tom, že by vyhrála finále i proti Sereně... Takže Ana a Caro si můžou říct, že v Dubaji prohrály s pozdější vítězkou.
Reagovat
smazaný uživatel
se Serenou odehrála tzv. rosolovský zápas, kdy byla v tranzu a ani nevěděla, jaké je skóre. Takový zápas v kariéře už nikdy neodehraje!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas proti Sereně jsem sice neviděl, ale není vůbec neobvyklé, že Alizé dokáže trápit favoritky. V poslední době odehrála hned několik zápasů s hráčkami Top 10, ve kterých prohrála až po třísetové bitvě. Třeba Vika proti Alizé hrála tříseťák ve 3. kole loňského RG i USO. Aga a Petra zase proti ní hrály tříseťáky letos na Hopman Cupu.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena's next scheduled events are Sony Open Miami, Family Circle Cup in Charleston, Porsche Tennis Grand Prix in Stuttgart, Mutua Madrilena Madrid Open, Internazionali BNL d'Italia, French Open, Aegon International in Eastbourne and the Wimbledon Championships.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj? :-))
Na jejích stránkách je její program, ale teda Stutttgart a Eastbourne tam není! :-))
Reagovat
freeteepek
Tak koukám, že se zatím naplňuje moje předpověď, že Serena letos půjde s výkoností dolů. A důchod se blíží:-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) tusim, ze vzhledem k jejimu veku a vykonnosti v prubehu lonske sezony jsi ani nepotreboval kristalovou kouli.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no, loňskou sezónu bude těžké zopakovat. Ale z pozice jedničky ji letos, podle mého názoru, ještě nikdo nesesadí. Nikdo lepší tam totiž není :-)
Reagovat
smazaný uživatel
v to doufam.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Kvitova?
Reagovat
dadaft
sledoval jsem to jenom po očku, ale přidávám se k ostatním gratulantům.
Venus je velká persona tenisu.
2x v poslední době byla blízko titulu a na potřetí to vyšlo.
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ji to proste hrozne preju. Je to dama tenisu, byt se ji posledni dobou moc nedarilo. V zacatcich hrala s velkyma hrackama, pamatuje hodne kapacit a dokazala je porazet. Stejne jako Serena. Gratuluju!!
Reagovat
smazaný uživatel
jiste, sestry jsou legendy svetoveho tenisu a take jsem moc rada, ze mam stale jeste moznost videt obe vyhravat.. :-)
Reagovat
J.M.
Je to fajn, když se ještě vrátí starý dobrý tenis. I když už to u Venus zdaleka není ono (přestože podle článku Cornetovou "smetla" 6:0, tak to byl zase docela maratónský. utrápený závěr), pořád to je docela síťařka, to je sympatické.

Ty poloprázdné tribuny, tleskající vítězce turnaje, to zase ukazuje, jak je momentálně WTA atraktivní. ATP turnaj na příští týden byl vyprodaný už před startem toho ženského.
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslim si, ze nejak zvlast utrapene ze strany Venuse, jen se uz nechce nechat prilis rozbehat, tak pristoupi na nonotonni prestrelky a pocka si...
Reagovat
smazaný uživatel
monotonni... :-)
Reagovat
VlS
Zcela monotonně Venušce gratuluji. Neviděl jsem to.
Reagovat
smazaný uživatel
nechytej hned za preklep.. :-) Jinak Alize dnes jak maly pes.. mnoho povyku pro nic..
Reagovat
smazaný uživatel
Venuse sice "bez servisu", ale s prehledem, je na tom velmi dobre fyzicky, hrala s klidem a rozvahou sampionky, pro me prijemna satisfakce za Serenu.. a ty tri gemy pro Alize jsou tak akorat.. :-)
Reagovat
Sonja
Gratulace;-)
Divoká karta a došla si pro titul bez ztráty setu. Z toho, co jsem viděla, hrála Venus celý turnaj skvělý tenis a naprosto zaslouženě vyhrála:-)
Co se týče Cornet, dneska kazila podstatně víc než včera. Kdo by to byl řekl, že Venus bude mít skoro 2x míň nevynucených:-D
http://img268.imageshack.us/img268/8260/j2lc.png
Reagovat
smazaný uživatel
Venus ale myslím na WC nestartovala, na rozdíl od Sereny. Nebo se pletu?
Reagovat
Sonja
Obě sestry startovaly na divošku.
Reagovat
smazaný uživatel
Obě? O.k., já měl zafixovanou hlavně Serenu.
Reagovat
Sonja
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/News/Tennis/2014/Pretournament/2014-Dubai-Venus-Williams-Wild-Card.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
V poho, já se nehádám. :-) Díky za odkaz.
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace Venus!!! Titul jí moc přeju a ještě víc přeju Cornetový kanára, kterýho jí na cestu dala Venus. Nemá porážet Serenu :-)
Reagovat
Sonja
Ty seš strašnej.
Reagovat
kada.tom
Jsem, já vím. Ale prostě je několik tenistů a několik tenistek, který nebudu fandit nikdy a budu jim přát prohry - Cornetová mezi ně rozhodně patří :-) Omlouvám se, jestli to někomu vadí, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasim!!! Sesterska pomsta!! :-D
Nema si dovolovat ma Serenu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem jsem to čekal , že nebudou spolu hrát a ztrácet síly.Už to v minulosti udělaly vícekrát. Tak se to dobře sázelo.
Reagovat
Sonja
Ztrácet síly? Na co, na zvednutí titulu? Šlo přece o finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebrály spolu, tím obě šetřily síly.Serena věděla, že Venus porazila Wozniackou a vypustila to.P

řes Cornetovou si starší Venus šla pro titul
Reagovat
Fandina
Podle mě Serena neprohrála naschvál. To by byla proti sobě, finančně, prestižně.
Reagovat
Sonja
Hlavně to nedává žádnej smysl, ale nemám náladu na slovní potyčky:-D
Reagovat
Fandina
Sonja ... to bylo na mě?
Reagovat
Sonja
No s tebou jsem v podstatě souhlasila, prostě si myslím, že nějaký kalkulace by v tomhle případě vůbec neměly smysl. Jaký šetření sil? Na co, když je po finále pauza?
Ale zas dokážu pochopit, jestli na Serenu vědomí, že by šla ve finále proti sestře, nějak podvědomě působilo, byla nervoznější a tak...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist