Venus nepřekonala defenzívu Pironkovové, Clijstersová podlehla Zvonarevové

29. 6. 2010, 15:46
Aktuality 5
WIMBLEDON ŽENY - Dvouhra žen se ve čtvrtfinále dočkala obrovské senzace. Pětinásobná wimbledonská šampionka Venus Williamsová vinou častých chyb nestačila na defenzivní styl Bulharky Cvetany Pironkovové, jež si v nečekaném semifinále zahraje se Zvonarevovou. Ruska rovněž překvapila, když vyřadila Clijstersovou.
Venus Williamsová

Za posledních pět let ve Wimbledonu prohrála jen dvakrát: v roce 2006 s Jankovičovou a loni ve finále se sestrou Serenou. I letos Venus Williamsová soutěží kráčela bez komplikací a předváděla efektivní útočný tenis.

Jenže právě na přílišnou ofenzívu dnes doplatila. V duelu s dvaadvacetiletou Cvetanou Pironkovovou nezvykle často chybovala jak od základní čáry, tak při hře na síti. Naopak Pironkovová po celé utkání vyčkávala na chyby americké soupeřky, neboť víc než vracet míčky dělat nemusela.

Po prohraném prvním setu se Venus podařilo vzít poprvé a naposledy podání své sokyně, vzápětí ale sama o svůj servis dvakrát přišla. Pironkovová pak využila třetí mečbol po další chybě Williamsové na síti a štěstím padla na londýnskou trávu.

Dvaadvacetiletá bulharská tenistka zvítězila nad velkou favoritkou a druhou nasazenou hráčkou 6-2 6-3, přitom do letošního ročníku nehrála na grandslamových turnajích nikdy ani ve 3. kole. V zápase získala 63 fiftýnů, o téměř polovinu se ale postarala Venus svými chybami.

Třicetiletá Williamsová nedělala ze své nejtěžší porážky na wimbledonské trávě velkou vědu. Přestože se ráda věnuje módnímu návrhářství a má plány psát knihy, o tenisové kurty rozhodně stojí i nadále. "Povětšinou jsem v tom dobrá, takže kvůli jednomu špatnému dnu končit nehodlám. Až jich bude víc a budu hrát hrozně, tak skončím," prohlásila rezolutně. "Ona hrála samozřejmě velmi dobře, ale já dneska snad neudělala jedinou věc správně," povzdechla si.

Bulharka na grandslamu vyřadila Venus Williamsovou i v roce 2006, kdy přes ní postoupila do 2. kola Australian Open. "Věděla jsem, že už jsem ji jednou porazila a mohlo by se to podařit znovu. Je to jako ve snu, nikdy jsem si nemyslela, že bych tu mohla dojít tak daleko," prohlásila ještě na kurtu šťastná Bulharka.

Pironkovová letos na trávě v All England Clubu ještě neztratila ani set a pokračovat ve spanilé jízdě může ve čtvrtek proti Věře Zvonarevové. Také ruská tenistka se postarala o nečekaný výsledek, když vyřadila Belgičanku Kim Clijstersovou.

Také pro pětadvacetiletou Rusku znamená letošní postup mezi nejlepší čtyři hráčky životní výsledek na Wimbledonu. "Pamatuju si, jak jsem jako dítě koukala na Wimbledon v televizi, a byl to vždy jeden z mých snů. Na semifinále se moc těším," uvedla Zvonarevová.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní výsledky žen (29. 06. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pironkovová (Bul.) - V. Williamsová (2-USA) 6-2 6-3
Zvonarevová (21-Rus.) - Clijsterová (8-Belg.) 3-6 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uzasna, dokazala otocit skoro rozhodnuty treti set... Budu se za ni modlit, at si ted to svoje podani vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
fakt mazec takové štěstí ale jeto tam petra je v semifinále
Reagovat
smazaný uživatel
presne...tady pri ni stali vsichni svatí...
Reagovat
nando
Když odvracela matchpoint a dala při druhým servisu to prase jako prase, to opravdu bylo neuvěřitelný štěstí. Ale za to, že to nevzdala, tak si to štěstí zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist