Venus je nemocná, v Torontu hrát nebude

8. 8. 2011, 09:58
Aktuality 0
Venus Williamsová po svém návratu na kurty odehrála jen dva turnaje a už má zase problémy. Tento týden nebude kvůli nemoci startovat na turnaji Premier 5 v Torontu.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Venus Williamsová za poslední rok odehrála vinou různých zranění jen 4 turnaje. Loni laborovala s kolenem a kyčlí, po letošním Australian Open zase nehrála přes 4 měsíce kvůli zranění břišních svalů. Když už se na kurty vrátila a absolvovala turnaje na trávě v Eastbourne a Wimbledonu, přišla o první přípravný turnaj na US Open.

Kvůli nemoci se musela těsně před startem odhlásit z prestižního turnaje WTA Premier 5 v Torontu. "Na Toronto jsem se moc těšila. Byla jsem dobře připravená, ale nebylo mi dobře a musela jsem k lékaři. Bohužel mi diagnostikoval virové onemocnění a nejsem tak schopná hrát. Je to velké zklamání," řekl jednatřicetiletá Američanka, aktuálně 34. hráčka světa.

Do US Open zbývají už jen tři týdny a zatím není jisté, zda bývalá světová jednička Venus bude schopná hrát už od příštího pondělí v Cincinnati, nebo zda požádá o divokou kartu do New Havenu.

Williamsovou v hlavní soutěži nahradí Španělka Lourdes Domínguezová-Linová. Proti Srbce Aně Ivanovičové se místo Venus postaví Shuai Zhang z Číny.

V Torontu se ode dneška představí kompletní světová špička včetně Sereny Williamsové a pěti Češek. Petra Kvitová má v prvním kole volný los, ve druhém se utká s vítězkou duelu Medinaová - Erraniová.

Zbylé české tenistky měly v úvodním kole štěstí na los a nečelí žádné velké favoritce; Lucie Šafářová se střetne se Slovinkou Hercogovou (v případném 2. kole s Kuzněcovovou, nebo Halepovou), Klára Zakopalová s Maďarkou Arnovou (Petkovicová - Bouchardová), Lucii Hradeckou čeká Chorvatka Martičová (Agnieszka Radwaňská - Vesninová) a úspěšná kvalifikantka Iveta Benešová vyzve 16. nasazenou Slovenku Dominiku Cibulkovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist