Venus: Chci si zahrát na olympiádě v roce 2012

21. 6. 2009, 19:19
Aktuality 5
Plná soutěživosti a nadšení pro tenis, taková je stále 29letá Venus Williamsová, která na rozdíl od některých svých bývalých soupeřek nehodlá pověsit tenisovou raketu na hřebík a chce strašit své protivnice minimálně do roku 2012, kdy Londýn pořádá letní olympijské hry.
Profily hráčů
Venus Williamsová

Viděla už několik svých rivalek, jak v poměrně mladém věku skončily s kariérou. Mezi nimi například Justin Heninovou. Starší z obou sester Willimasových je však i po účasti v sedmi z devíti finálových utkání v All England Clubu v novém tisíciletí stále hladová po úspěchu.

„Chci si zde zahrát na olympiádě,“ řekla americká tenistka před startem třetího grandslamu sezony. „Není to až tak daleko. Jsou to tři roky. Rozhodně bych si zde ráda zahrála, reprezentovala svou vlast a pokusila se získat další zlaté medaile,“ řekla vítězka olympijských her ze Sydney 2000 a pětinásobná vítězka Wimbledonu.

Od svého debutu v jihozápadní části Londýna v roce 1997, kdy měla tehdy 17letá Venus vlasy plné copánků a korálků, uplynulo už hodně let. Rodačka z Lynwoodu během té doby viděla několik skvělých tenistek, jakými byli třeba Martina Hingisová nebo Jennifer Capriatiová, které ztratily motivaci.

Venus a její mladší sestra Serena však stále mají chuť vyhrávat. „Serena a já o tom často mluvíme a divíme se, co se jim stalo. My jsme stále zde, nekončíme a nemyslím si, že se na tom něco v nejbližší době změní,“ dodává aktuálně třetí hráčka světa, která může letos vyrovnat co do počtu vítězství ve Wimbledonu počin Billie Kingové nebo Suzanne Lenglenové.

„Je úžasné podívat se a vidět u svého jména velký počet vítězství. Je skvělé být součástí historie,“ dodává obhájkyně loňského wimbledonského prvenství, při kterém za celý turnaj neztratila ani set.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak v tomto Ti neposluzim, ale Broz o tom nieco vie a myslim, ze dost. Pozri si diskusie a poziadaj ho.
Reagovat
Tenista
Zdravim, mohl by mi tu ještě jednou někdo popat, jak naladit na satelitu BBC s přenosy ze 4 kurtů?
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadil bych se,že účast sester Williamsových na OH 2012 požaduje zejména jejich pošetilý otec,a pokud se děvčata nebudou chtít zúčastnit,tak je ztluče do bezvědomí
Reagovat
smazaný uživatel
Hahahaha ! Mozno, nie si daleko od pravdy. Stary Wiliams si dobre dcerusky upisal zmluvami. Tych rozdeli uz le smrt. Naviac sa opat ozenil s nejakou mladou, ta si ho z lasky urcite nevzala. Keby som stretol Wiliamsa v noci,tak vyhodim penazenku, ak by som to stretnutie prezil, samozrejme.
Reagovat
smazaný uživatel
Fíííí ! Venus, ved Ty mas uz teraz problem hrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist