Ve Stockholmu končí nasazení Španělé Robredo a López

20. 10. 2010, 10:58
Aktuality 0
ATP STOCKHOLM - V úterý se na IF Stockholm Open představili dva nasazení tenisté, oba papírově favorizovaní Španělé však prohráli hladce ve dvou setech. Špatnou formu potvrdil Tommy Robredo, který nestačil na Chorvata Dodiga. Němec Mayer si snadno poradil s Felicanem Lópezem.
Tommy Robredo

Tommy Robredo hrál ve Stokholmu pouze před osmi lety a dostal se až do semifinále. Letos však více zápasů prohrál než vyhrál a špatnou formu potvrdil i ve švédské metropoli. Už v úvodním kole nestačil na hráče z druhé světové stovky Ivana Dodiga. Chorvatský outsider vyhrál snadno ve dvou setech a španělskému soupeři tak připravil už čtvrtou porážku v posledních pěti zápasech. 

Pětadvacetiletý Dodig, který se přes druhé kolo turnaje ATP dostal dosud jen jednou loni v domácí hale v Záhřebu, by si o čtvrtfinále mohl zahrát s českým tenistou Janem Hájkem. Toho ve středu čeká úvodní duel s Němcem Kamkem.

Robredo ale nebyl jediným nasazeným Španělem, který v úterý ve Švédsku zaváhal. Pouhé čtyři gamy proti Němci Florianu Mayerovi získal Feliciano López.

47. hráč světa Mayer využil čtyři ze šesti brejkbolů, k čemuž mu pomohla mizerná bilance Lópezova především druhého servisu.

Soupeře, se kterým se utká o postup do čtvrtfinále, konečně zná hvězda IF Stockholm Open Roger Federer. Druhý hráč světa zahájí proti Tayloru Dentovi. Bývalá světová jednadvacítka postoupila přes Poláka Przysieznyho, který po prvním setu kvůli zranění kotníku vzdal.

Dent se s Federerem utkal loni v Miami a prohrál hladce ve dvou setech.

Druhý nasazený Robin Söderling zahájí proti Benjaminu Beckerovi. Německý tenista nezaváhal proti holandskému kvalifikantovi Thomasi Schoolerovi, který při debutu v hlavní soutěži podniku ATP uhrál pouhé tři hry.

Dnes čeká zápas druhého kola také na turnajovou trojku Tomáše Berdycha, jenž se utká s Finem Nieminenem.

- ATP 250 STOCKHOLM (Švédsko, tv. povrch / hala, 600.000 dolarů) -
úterní výsledky (19. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Mayer (Něm.) - F. López (6-Šp.) 6-2 6-2
Dodig (Chorv.) - Robredo (8-Šp.) 6-3 6-2
Dent (USA) - Przysiezny (Pol.) 6-2 skreč P.
Becker (Něm.) - Schoorel (Niz.) 6-3 6-0
Clément (Fr.) - O. Rochus (Belg.) 6-0 6-4
Blake (USA) - Bellucci (7-Braz.) 3-6 6-4 6-4
Haase (Niz.) - Prpic (Švéd.) 7-6(4) 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist