Ve finále tam nechám všechno, slibuje Kvitová

3. 7. 2014, 21:49
Aktuality 48
Petra Kvitová ve Wimbledonu neobyčejně ožívá. Spojení české hráčky s trávou v All England Clubu je jednoduše magické a její letošní postup do finále je toho dokladem.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© AELTC)

Před třemi lety si Kvitová jako jednadvacetiletá dračice bez bázně a hany prostřílela cestu k titulu. V dalších letech se jí tolik nedařilo, ale v Londýně vždy došla minimálně do čtvrtfinále a letos v sobotu může znovu zvednout vítěznou trofej.

"To se dá říct jednoduše, je to Wimbledon. Jednoznačně nejlepší tenisový turnaj," odpověděla Kvitová na otázku, proč ve Wimbledonu vždy září.

V dnešním semifinále si poradila s krajankou Lucií Šafářovou. Pomohla si mimo jiné osmi esy a celkem jich v turnaji dala nejvíc - 38. "Rozhodně je potěšující, jak mi servis jde. Bez servisu bych tady asi neseděla. Ale i můj druhý servis je na trávě docela rychlý a účinný, servis je tady moje silná stránka," pochvalovala si.

S kamarádkou Šafářovou hrála letos už popáté a popáté odešla z kurtu jako vítězka. Možná je tak vzájemný souboj náročnější pro Šafářovou. "To nevím, ale člověk víc drží emoce v sobě. Byl to opravdu skvělý zápas," řekla Kvitová.

Před Wimbledonem odstoupila kvůli zraněnému stehennímu svalu z turnaje v Eastbourne. "Nikdy jsem ještě turnaj neskrečovala, ale věděla jsem, že mám před Wimbledonem. Pár dní jsem jenom odpočívala. Teď jsem docela velmi ráda, že jsem se tak rozhodla," řekla Kvitová. I v Londýně má nohu zavázanou, občas si brala prášek proti bolesti, ale v zápasech se pohybuje bez omezení.

Ve finále Kvitová narazí na vycházející hvězdu Eugenii Bouchardovou. Kanaďanka letos hrála semifinále Australian Open i French Open a premiérově se dostala do grandslamového finále. Ve 20 letech je o čtyři roky mladší než Kvitová.

"Já budu favoritkou?" opakovala Kvitová otázku na tiskové konferenci a kroutila hlavou. "Tady jsem sice zatím ve všech zápasech byla favoritkou, kromě utkání s Venus Williamsovou, ale ve finále grandslamu favoritky nebývají. Záleží na tom, jak zvládnete nervy, drobnosti. Rozhodně se ale necítím jako favoritka," konstatovala.

Za favoritku se sice nepovažuje, ale touha znovu vyhrát Wimbledon z ní sálá. "Teď jsem trošku unavenější, hlavně psychicky, ale budu hrát finále a v tom jde o všechno. Můžu slíbit, že tam nechám úplně všechno, ať se děje, co se děje. Musím se koukat jen dopředu. Finále je super, ale ráda bych to dotáhla," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

48
Přidat komentář
Frick
Pokud zítra Petra prohraje, tak bude jasný, že měla postoupit Lucka :o) Protože zatím Petra by s ní PROHRÁLA, Lucka s ní i MOHLA VYHRÁT.

A když Petra vyhraje, tak to zas bude naopak, no... :o)
Reagovat
pepin
Včera jsem neměl mnoho času Tě ani trošku uchlácholit po tom vítězství Petry, ale musím před Luckou smeknout nejen za výkony na celém Wimblasu, ale také za to jak se s Petrou objaly na konci zápasu a za to co jí řekla. Když se ted dívám na spoustu zápasů tak je čím dál tím víc vidět jak je to mezi ženskejma úplně jiné než u chlapů. Třeba jen gratulace po zápase. Chlapi nemají problém se obejmout nebo se vzájemně poklepat, ale ženský ty se některé na sebe ani nepodívají. Takže zítra již fandíme spolu ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsi hodný, že mě chlácholíš.:-)

Ano, zítra již fandíme spolu. Já ten zápas včera neviděl v přímém přenosu, podíval jsem se až dneska. Petra si ten postup jednoznačně zasloužila, o tom žádná. Za Lucku mě mrzí, že vypadla i v deblu. Ale SF na Wimbledonu je pěkný výsledek. U ní mě ještě více těší to, jak se zlepšila herně i mentálně, a že už to začíná přinášet ovoce. Tak snad to bude pokračovat.

To je pravda, bylo hezké, jak si na konci pogratulovaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože nepatří k mým extra oblíbenkyním, jsem za takovou tenistku na okruhu moc rád. To, jak hraje a co dokázala ve svých letech, je obdivuhodné a je to velkým příslibem pro ženský tenis jako takový.
Kdyby nebyla Petra Češka, přál bych zítra titul právě jí, protože by to bylo jak pro ni, tak snad i pro další z mladé generace, velké nakopnutí.

Ano, zdá se být tak trochu nafoukaným frackem. Některé její výroky a třeba nepodání ruky ve FC tomu nasvědčují. Ale takových už bylo a postupem času z toho vyrostli a vyzráli - až na Gulbu teda.:D))) Je mladá, nebyl bych na ni tak přísný.
Jenže také to, jaká je, ji dostalo právě tam, kde je. Odlišuje se jak osobností, tak tenisem a výkony, které podává - to je vlastně účel, to je předzvěst možné budoucí šampionky. To, že si věřila na postup do finále Wimbledonu tak, až to mnohé zaráží, je její deviza.
Navíc je to v těchto případech, kdy se do mladých cpe americká výchova, celkem běžné.
Nesleduji, co kde řekla nebo neřekla, jakou hudbu poslouchá - pro mě jsou důležité její výkony na kurtu. Stejně jako u ostatních. Můžeme se jen domnívat, jací hráči jsou doopravdy, pokud s nimi nemáme osobní zkušenost a pokud je neznáme.

Já ji tedy osobně neznám, proto se mohu jen dohadovat, jaká je. Jako se mohu dohadovat, jaká je Petra. Genie se zdá jako namachrovaný fracek a Petra jako milá a skromná holka - ale je tomu tak doopravdy? To bych se neodvážil tvrdit, protože to nevím. Mohu se jen domnívat na základě svých subjektivních dojmů a pocitů odvozených přes média.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem chtěl hodit k jinému článku, ale je to vlastně jedno. Hrozně často se mi stává, že když píšu příspěvek delší dobu, neodešle se mi. Ukáže se prázdná stránka a musím tam najet znovu. Máte to taky tak?
Reagovat
Titan
Jaký prohlížeč, OS a HW...?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se mi to stává. Prohlížeč Firefox poslední verze na obou kompech, Windows 7 na jednom a Windows 8.1 na druhém
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se spíš stává, že se mi tu hrozně pomalu načítají stránky nebo někdy vůbec, že se nelze k serveru připojit. Mám IE a W8 a předtím to bylo v pohodě.
Reagovat
Titan
Buďme rádi za titul. Nikdo se za pár let nebude ptát na to, že jako Alizé by Serenu nevyřadila ani náhodou, Mášu by taky neporazila, a kdyby se Simona nezranila, tak na titul může rovněž zapomenout...
Ale jak říkám, buďme rádi za titul...:-)
Reagovat
aligo
neříkej hop dokud jsi nepřeskočil... co ty víš? třeba ho získá ten namyšlenej fracek....
Reagovat
Titan
Nezíská, klidně si na to vsaď. S kurzem 1,66 i vyděláš...:-)
Reagovat
Luky99
Zítra vyhraje Genie, uvidíš. ;-)
Reagovat
Jan
Taky si říkám, jak by Petra hrála se Serenou nebo Mášou. Třeba by je porazila, hraje teď dobře nebo také ne. Holky, co vyřadily tyhle monumenty se z toho vyšťavily a prohrály v následujících kolech. Zase kdoví, jak na tom byla Serena v zápasu s Alizé, neviděl jsem ho. Když teď tak divně hrála v deblu.
Reagovat
smazaný uživatel
S ohlasů zde vidím, že je jedno, jestli Petra vyhrává nebo prohrává. Někomu se nezavděčí NIKDY. Je šumafuk jaké soupeřky jí osud přinesl do cesty. Ve všech zápasech hrála tak, jak vyžadovala soupeřka, tak aby zvítězila. Češky, nečešky. Nesmírně ji fandím a přeji si, aby tuto taktiku zvládla i zítra. Proč srovnávat rok 2011 a 2014, to je přece nesmysl, nevstoupíš dvakrát do téže řeky. Petro, pojď !
Reagovat
smazaný uživatel
jj uplne souhlasim, mistnim to nebude nikdy dost dobre, protoze nehrala s prvnima 10 holkama a to se vsema... boze!!!

Ale Petra to ma tady vite kde...na haku, ona vi svy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje či prohraje, finále W. je skvělým úspěchem. Pokud se to zmrtvýchvstání projeví i ve zbytku sezóny, dokráčí i do TM, čemuž jsem, přiznám se už ani nevěřil. Pokud bude i ta třešinka na dortu ve formě W. titulu, bude to na řádnou oslavu.
Reagovat
Pavol
To je sice len moje prianie ale Kvitová má všetky predpoklady a schopnosti aby ho naplnila. Bouchard je sice mladá, nevybehaná hráčka a vracia údery ako stena ale to na finále nestačí. Pokiaľ si Petra udrží nervy na uzde pridá aj zopár bodov z medzihry tak je vymaľované, zvíťazí.
Reagovat
Luky99
Let's go Genie !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Místo toho aby ste se radovali že je Petra zase ve finále tak někteří ji tu kritizují že neporazila žádnou hráčku TOP 10 a že měla lehký los no a co na to se historie neptá minulý rok když vyhrála Bartoliová tak měla ještě lehčí los než Petra protože úvodní 4 kola nenarazila na nasazenou hráčku a nikdo necek že měla lehký los. Ted když je ve finále Petra tak pořád říkáte že to je náhoda že potom to bude zase kazící Petra že ve finále nemá šanci. Že po Wimbledonu už nic nevyhraje že tento rok neporazila hráčku TOP 10 takovou kritiku si snad Petra nezaslouží měli by ste radši Petře vítěztví přát a fandit než jí pořád kiritovaz i kdyby byla Petra druhá na světě tak by ji lidé kritizovali že není světová jednička a že na to nemá opravdu dokud Petra nevyhraje všechny 4 GS 2x a nebude Světová jednička a mít náskok na 2.hráčku světa 9000 bodů tak ji budete pořád kiritizovat a to nemyslím jenom Petru ale spoustu českých sportovců kteří denně dřou aby naší malinkou zemi zviditelnili ale vám je to pořád málo demence některých českých fanoušků nezná meze
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je ale dost obecny rys ceske povahy, je v tom casto i zavist, dalsi takova cechackovska zalezitost, s tim uz se nic nenadela, zbyva to jen ignorovat, kazdopadne to nic nemeni na faktu, ze Petra nema titul vubec jistej, vidim to tak 50:50, musi ji psat servis a hlavne nesmi propadnout mentalne
Reagovat
dadaft
proč kritizují?
co třeba - prostě konstatují?

vždyť to tak je - čísla stojí proti Petře.
Genie letos jede jako motorová pila, porazila hafo hráček z desítky i dvacítky, na grandslamech zatím píše úžasné SF, SF a F.
Petra ne.

nicméně pokud jsem četl, tak většina věří Petře, protože hraje fakt dobře a je jasné, že na trávě má proti Eugenii mnohem větší šance, než by měla na antuce nebo na betonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze to by Petra ty top10tky nejdriv musela potkat, u ni je problem, ze spis prohraje v prvnich kolech se slabsima, nez ve finale se silnou souperkou :). Az se ji zase zacne darit (myslim, ze je to na dobry ceste), bude je potkavat casteji a pak se ukaze ;).
Reagovat
dadaft
je to tak - Petra letos nic moc, ale ona je velká hráčka, to se ví, dokázala už vyhrát GS, TM a dost dalších velkých turnajů,,,,,,,,,,,,,,,,
****************
a letos je ve finále Wimbledonu.
****************
prostě Petra.
ale musím říct, že teď se mi zdá, že by ta nevyrovnanost a překvapivé prohry mohly pomalu ustat. Petra rozhodně vypadá v dobré fyzické kondici - a v dnešním tenise je to základ ----- vědomí, že mám nato na kurtu strávit 3,5 hodiny - když je zapotřebí - a hrát pořád na vysoké úrovni pokud jde o fyzickou stránku hry, to prostě prospívá i psychice a celkovému sebevědomí při hře.
-------- všechny velké šampionky posledních let jsou špičkově vytrénované, silové tenistky - Williamsky, Mauresmo, Davenport, Sharapova, Clijsters, Li Na, Azarenka.......

já jsem nikdy nevolal po změně trenéra, uvítal jsem nový doplněný tým...... - i v časech, kdy mnozí tvrdili, že už nikdy nic velkého nevyhraje, jsem říkal, že myslím, že ještě něco jo......... - nedávno jsem říkal, že za půl roku by už měla mít na to vyhrávat GS...... ----- takže jsem vlastně spokojen. ))
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Petra zacina zase vypadat dobre a stabilne ;) A paradoxne se ani nebojim, ze by ji dalsi pripadne vitezstvi GS nejak zablokovalo, tak jako to udelala rok 2011, ba prave naopka ji to bude definitivne odblokovat a muze zase zarit hrat uvolneneji, tak jako driv ;).

Jinak teda doufam, ze co nejdriv sezene dobryho kondicniho, ktery by pokud mozno ovladal i fyzioterapii, ktery by s ni jezdil na pokud mozno vsechny turnaje a taky aby i ten Safar tak cinil, co nejcasteji ;).
Reagovat
mac.hall
To , že Petra je ve finále , je neoddiskutovatelná skutečnost. Jiná věc je , jakým způsobem se tam dostala. Samozřejmě , že musela porazit 6 soupeřek, ale jak tady již někdo trefně poznamenal , z toho byly 3 Češky. Ani ty ostatní nepatří do super třídy. Ano , zarytí příznivci Petry určitě povyskočí , vždyť musela porazit Venus. Ano, to jí nikdo nebere , ale Venus je již dávno za svým zenitem a pravidelně prohrává s hráčkami z první padesátky. To , že se Petře podařilo dostat do finále , je i dílem mimořádně šťastných okolností . Měla velmi příznivý los, ostatně stejně jako vloni, a v rozhodujících okamžicích i potřebnou dávku štěstí. Její tenis je ovšem strašidelný a nedá se na něj koukat. Tedy přesněji řečeno, dívat se na něj a mít z něj nějaký pozitivní zážitek. Takže finále je otevřené, obě hráčky mají papírově šance 50:50, ale já Petru rozhodně nevidím jako favoritku , natož ještě jasnou , jako někteří zaslepenci viz Quesh. Budu se opakovat, ale v případě , že se Bouchard nesloží psychycky, má velmi slušnou šanci na úspěch. Její tenisové zbraně jsou před nadcházejícím zápasem výše , než ty Petry. To nic nemění na skutečnosti , že budu fandit naší hráčce.
Reagovat
smazaný uživatel
To snad není pravda, von eště nevystřízlivěl :-P
Reagovat
petrulinka
Nevím, kde jsi na to přišel, zřejmě to jsou jen tvoje dojmy a pojmy, ale pokud jsi včera poslouchal komentátora, tak bys musel slyšet, že nejtěžší soupeřky po cestě do semifinále porazila Bouchard a hned po ní Petra. Říkal i průměr, podle umístění na žebříčku, ten si nepamatuju, ale rozdíl byl minimální. Pak následovala myslím Lucka a nakonec Halep.
Reagovat
horska.kraslice
Já bych to viděla asi tak: na Petřiny zápasy není moc radost se dívat, ale mám radost, pokud vyhrává.
Reagovat
VlS
:-D, sem tam je výjimka, kdy se na to i krásně dívá
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je prostě nesmrtelná, když prohrává, je to labilka, když je ve finále Wimblu po špatných letech, je to vlastně zázrak, protože měla lehký los. Pokud vím, na tom hřišti Petra stála a musela hrát, je jedno, kdo proti ní stál. Takže si to vyhrála, nikdo jí to nedaroval. To samé Genie, takže obě jsou tam zaslouženě, proč se pořád řeší lehký nebo těžký los? Zajímalo by mě, kdyby na tom kurtu stáli ti věční hledači nějakých "ale", co by tam předvedli? Většina tu ani neumí držet raketu v ruce, ale kritizují co se dá. Tenis je dřina, obětování se, tak si to někteří zkuste a pak řešte, kdo má nebo nemá lehký los. Petře moc držím palce, věřím, že je v ní ta bojovnost, kterou jsme dlouho hledali, pro Genie je to obrovský úspěch, protože hraje dobře i když ji nemám moc ráda, neznamená to, že budu přehlížet její kvality.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim ;) kdyby na ni vysla Serena nebo Masa, tak by hrala s nima....navic mela hrat s LiNa nebo Viktorii, nemuze za to, ze odpadly driv.....mozna by musela porazit vsech 125 hracek, aby byl nekdo konecne spokojeny ;)
Reagovat
Jan
Je to o tom, že vyřazovací systém není spravedlivý, protože se hráčka nepotká se spoustou dalších dobrých, se kterými by třeba prohrála. Takže jedině systém, kde by porazila všech 127 soupeřek by byl spravedlivý a snad by zavřel ústa všem kritikům a pochybovačům. A hráli by to půl roku :) Mně se play off nelíbí ani třeba v hokeji, protože opravdu nevypovídá o tom, kdo je nejlepší. Někdo by vyhrál všechny ostatní zápasy a jednou zakolísá a má smůlu. I když Nadal, Djokovič, Federer jsou nejlepší, když se dostanou až do finále, o tom není pochyb. U ostatních hráčů je to ale otázka losu.
Reagovat
smazaný uživatel
jj bylo by to nejspravedlivejsi, ale nez by zacala hrat s prvni a pak s posledni, tak by obehlo moc casu a zase by to nebylo objektivni....proste s tim nejde nic moc co delat, kompromis je TM, i kdyz jen castecny.....

Ale kdo se chce radovat a docenit ten uspech, ten to udela, kdo to nechce docenit a radovat se, ten to neudela....
Reagovat
lars
Jake tenisove zbrane jsou u Eugenie vyse ?
Reagovat
dadaft
rozhodně pohyb - na druhou stranu má slabší druhé podání než Petra a i bekhend, bych řekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jí prostě nemáš rád a budeš vždy hnědopich i kdyby byla 1. v žebříčku WTA.
Já se na to dívám objektivně i když jsem její fanoušek na rozdíl od tebe. Šance mají obě dvě hráčky v podstatě vyrovnané. Je to finále a obě dvě se tam dostali zaslouženě a vůbec nezáleží na tom jaký měli los a koho měli v pavouku. Prostě je to finále wimbledonu a vyhraje ta, která bude mít lepší psychickou odolnost. Petra hodně často předvádí svou labilitu, ale tady se zdá, že je vyrovnaná a já jí ten titul prostě přeju.
Reagovat
Frick
Že pokud by se tyhle výkony našich holek držely - což není vyloučené - zvýšily by se šance na vzkříšení WTA turnaje v Praze?

Teoreticky - dala by se Štvanice předělat na hard a turnaj pořádat před americkou šňůrou?
Reagovat
Frick
Tehdy Petra vletěla do sezóny jako stále jasněji zářící kometa, jako předkrm jedna vyhraná 250-tka, pak prestižní Paříž se skvělým skalpem Kim a nakonec dokonce Madrid. Spousta skalpů hráček TOP 10.

Nyní je to zkrátka o tom, jak se znovu hledá, přičemž naplno využívá relativně příznivého losu na svém nejoblíbenějším turnaji.

Nevim, kdo to byl, ale jednou tu zaznělo něco v tom smyslu, že "Petra ještě možná získá nějaký ten grand, ale tou královnou nebude". No, a možná tak to bude. V sobotu to dá, pak ještě se jí třeba zadaří za 3-5 let opět, mezitím bude pořád oscilovat někde kolem 4. - 10. místa WTA, ale ta snová budoucnost o jedničce na trůně nebude naplněna.

Je fakt, že asi ani ten GS prostě není všespásnej. Dala se za úplnou Super-hyper star považovat (předloni) Sam Stosur, by vyhrála USO 2011? Považovala by se za hyper-super star Marion, kdyby neskončila?

Pokud půjdu o "řád níže", tak se za hyper super star už asi vůbec nedají považovat Sabine či Domča (jako finalistky GS), případně Flavia (jako vítězka "skoro grandslamu"). Tím tedy chci říct, že i když se to, věřme, v sobotu podaří, tak by to měl být jen začátek a ne nějaké uspokojení, protože pak by společným jmenovatelem sezon 2011 a 2014 byl skutečně "jen" ten Wimbledon....
Reagovat
slacker
Ja po uspesnem zaveru 2013 a fungujici spolupraci se Vsetickem tajne doufal ze sezona 2014 bude opet prolomova a po 2 utlumovych sezonach to opet rozjede. Hopman Cup a zacatek turnaje v Sydney tomu jeste nasvedscoval, ale pak se to nejak uplne podelalo. Ted doufam ze se to kobecne zlomilo a vyjde aspon druha pulka sezony.
Reagovat
a.magerova
Nerada to říkám, ale myslím si, že Petra nemá tu burcující povahu šampiónky :-/
Ona je hodná, milá, skromná a to je právě ten zádrhel, kdyby aspoň lidi kolem ní ji víc motivovali a burcovali, ale to by musela obměnit svůj tým, prostě by to chtělo nějaký nový impuls novou krev, někoho kdo by ji nenechal usnout na vavřínech.
Ano vím, dokázala toho hodně a co by jiní za to dali, ale ona má rozhodně na víc!!!
Reagovat
smazaný uživatel
videla si vubec nejaky jeji zapas???? Nebo ses proste jednoho krasnyho dne rozhodla, ze Petra uz nikdy nic nedokaze a ted se toho drzis zuby nechty?? :P
Reagovat
petrulinka
Já nechápu, co to tady plácáte za nesmysly. Nejsou to tak náhodou vaše sny a vaše představy, které Petra nenaplnila? Připadáte mi jak někteří rodiče, kteří se potřebují realizovat v dětech, a pak bývají zklamáni, že to nevyšlo. A jestli chcete mít nějakou super hyper star, tak si ji vytvořte. Já si myslím, že je to čistě věc Petry, je to její práce, a pokud je takto spokojená, je to naprosto v pořádku. Pro mě je Petra hvězda, dlouho jsme takovou skvělou hráčku neměli a myslím, že po Petře ji dlouho mít nebudeme. Já ji mám ráda takovou, jaká je, určitě líp, než namyšlená Bouchard a předvádějící se Sharapka.
Reagovat
muranovec24
Tim ,,skoro grandslamem" myslíš 1000ku?
Reagovat
Frick
Jo. Jsou tam všechny (vyjma Sereny, bo místním otrokářum nevoní její pigment), hráček je tam 96, hraje se to dva týdny...
Reagovat
Frick
A pokud se vrátím k tomu roku 2011, tak asi skutečně se musí docenit Caroline. Ona si to skutečně ten post no. 1 "vyběhala". Sice ne žádný grandslam, ale body tam prostě byly a bylo jich o fous více než u Petry... Musela třeba Petra tehdy tak dlouho nehrát po Wimblu a po USO? Jeden průměrně odehraný turnaj navíc a no. 1 by se zřejmě stala...
Reagovat
horska.kraslice
Asi budou vždycky hráči, kteří si body vyhrají účastí na více turnajích (mezi ně řadím např. i Berdycha) a jiní, kteří vyhrávají GS a tolik turnajů nehrají.
Reagovat
smazaný uživatel
bude tě těžké (nemusí, klidně můžeš Petrušku vyhrát jasně, nebudu se zlobit), ale já ti věřííííííím!! 2GFP! 2ndGrandSlamForPetraaa ! :D
Reagovat
vendulkabendulka
Cim vic si ctu clanky o Bouchard, tim vic si preji aby ji Petra vyklepala kozich. Neco tak arogantniho a hloupeho se casto nevidi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist