Ve finále Davis Cupu si zahrají Španělé a Argentinci

18. 9. 2011, 16:35
Aktuality 26
Novak Djokovic letos potřetí prohrál a už podruhé to bylo po skreči. Za stavu 6-7 a 0-3 vzdal zápas Del Potrovi, a Srbové tak neobhájí loňské vítězství. Ve finále Davis Cupu se představí Španělsko a Argentina.
Juan Martin Del Potro

Nadal poslal Španěly do finále

Tenisté Španělska postoupili po roční přestávce opět do finále Davis Cupu. Rozhodující třetí bod pro přemožitele českého výběru z předloňského finále získal v semifinále proti Francii Rafael Nadal, jenž porazil v úvodní dnešní dvouhře Jo-Wilfrieda Tsongu 6-0, 6-2 a 6-4.

Druhý muž světového žebříčku Nadal navzdory únavě z finálové účasti na US Open a přechodu z betonu na antuku neztratil v Córdobě ani set. V pátek deklasoval Richarda Gasqueta, kterému také v jedné sadě nadělil "kanára". Nadal má tak v daviscupových dvouhrách skvělou bilanci 17 výher z 18 zápasů. Jedinou porážku inkasoval v roce 2004 od Jiřího Nováka při svém debutu v Brně.

Djokovic padl, Argentinci slaví

Vítěz letošních tří grandslamů Djokovič nenastoupil kvůli zranění zad do páteční dvouhry a Srbové po úvodním dni prohrávali doma v Bělehradu 0-2. Pak vykřesali naději ve čtyřhře a doufali ve výkon Djokoviče, jenž v pondělí triumfoval na US Open.

Suverén této sezony však prohrál se šampionem US Open z roku 2009 Del Potrem první set v tie-breaku a v druhém za stavu 0-3 vzdal. Utrpěl tak teprve třetí porážku v sezoně, navíc podruhé po finále v Cincinnati po skreči. Jako jediný ho dokázal porazit v zápase odehraném až do konce Roger Federer v semifinále Roland Garros.

Finále Davis Cupu se bude hrát 2.-4. prosince na půdě čtyřnásobných šampionů ze Španělska. Argentinu čeká čtvrté finále v historii, na "salátovou mísu" stále čeká. Naposledy byli Argentinci ve finále v roce 2008, prohráli doma právě se Španělskem.

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vsichni tady mate urcite tenisovou zkusenost ze? Vsichni tady hrajete od ledna do listopadu profesionalone tenis ze? Ani jsem si nevsiml ze je tolik cechu a slovaku v prvni 100 :) Me osobne tenis moc bavi a i presto, ze ho nehraji profesionalne, tak si dokazu predstavit tu zatez, ani jeden z vas by proti nekomu takovemu neuhral ani game, ale podle tech rozumu by jste to nejspis zvladli. to ze Nole zkrecoval, to uz je jeho vec, to ze Fedex nebyl nekolik let zraneny to je taky jeho vec a to ze Rafa prohrava jenom tehdy, ze neni sto pro fit,tak to je taky jeho vec :)
Reagovat
taffer
No to byla odpověď plná argumentů ... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy som nepovažoval Djokera za simulanta, no tie jeho skreče sú už podozrivé. Na svojej stránke spomínal, že sa ospravedlňuje za skreč, ale od US open ho sprevádzajú bolesti. Ak dokázal s bolesťami vyhrať turnaj a vo finále poraziť Nadala, tak sa mohol zmátožiť aj teraz..Možno ale oslavy boli príliš bujaré :)..A možno sa mu proste ani nehodí finále DC proti Španielom s Nadalom. Jemu by ten zápas mohol iba uškodiť, prečo by mal pomáhať pomocnú ruku Nadalaovi a umožniť mu zápas, kde môže nabrať sebavedomie..CHápem to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mohl bys prosím vysvětlit, jak by další vítězství mohlo Djokovičovi "iba uškodiť" a naopak Nadalovi další porážka umožnit "nabrať sebavedomie"? To nemá logiku...
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdiel medzi Federerom a Djokovičom? Djokovič má po každom granslame nejaké zranenie. A to aj v minulosti keď Federer všetko zaradom vyhrával tak som ho nepočul sa sťažovať.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek Srbsko-Argentina , u mě absolutní spokojenost!
Komedianti skončili.
Reagovat
smazaný uživatel
na iDnes jsem nasla takove kulturni zacleneni Djokovicova zapasu, pry "belehradska divadelni jednoaktovka".....
Nechci byt uplne zla, fit asi nebyl, ale pak nemel nastupovat, s DP musel proste cekat potize. A zna se.
Reagovat
smazaný uživatel
Argentina oleee :-). Finále bez Djokoviče, Tipsareviče a Troického bude mnohem příjemnější..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase, co kdyby to náhodou vyšlo - národní hrdina ....
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě. Teda jak je vidět, máme tady všichni ty srbské tenisty moooc rádi :)
Reagovat
freeteepek
Tak už i na Djokera došlo. Přece není superman, aby vydržel tolik zápasů za rok bez zranění! Každopádně do tohoto zápasu neměl vůbec nastoupit, akorát si pokazil statistiku a Del Potro získal lacino jeho skalp.
Reagovat
steve79
No každopádně Djokovič neměl vůbec hrát, když nebyl stoprocentně připravený.Holt proti Del potrovi nejde hrát na půl plynu, jako v úvodních kolech na Grandslamu.
Reagovat
hatatytla
Novak to zakončil tradiční davis capovou divadelní scénkou a lá Rocky Balboa, nevim proč nastupoval, za bok se chytal od úvodních gamů, Troicki by byl sice outsider ale šance by určitě měl. Jinak finále je asi jasné, škoda srbsko-španělsko by byla lepší tečka za sezonou.
Reagovat
smazaný uživatel
a proc lepsi???? Pravda, znamky za umelecky dojem budou ve fi Argentina - Spanelsko nizke, ale naproti tomu sportovni hodnota bude velmi vysoka, takze se tesim!
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě souhlasím se sojkou, další zápas Nadal-Djokovič by byl fajn, ale to by si nadal musel vzít už nitrák. Finále až tak jednoznačně nevidím, určitě jsou favorité Španělé, ale pokud budou Del Potro i Nalbandian fit, můžou zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jak loni začala Noleho vítězná serie, tak letos rovněž daviscapem končí a vrátí se tam kde byl.
Reagovat
misoSK
Ono by to bolo skvele keby sa hralo v Argentine, to by bol ten zapas maximalne otvoreny, ale v Spanielsku sa len tazko Argentincania presadia, i ked ak by dokazal Delpo zdolat Ferrera a po prvom dni by bolo 1:1 tak by hodne zalezalo na 4hre, ktora mi vsak pride silnejsia v podani Spanielov
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by hrál debla Nalbandian, mohl by být vyrovnnaý a s trochou štěstí by mohli Argentinci vést 2:1.
Reagovat
skott
Nikomu jinemu bych Davis Cup nepral jako Nalbovi, ale nedokazu si moc predstavit, ze by Argentinci meli i v nejsilnejsi sestave realnou sanci na antuce ve Spanelsku.
Tomasinho, Nalba ve ctyrhre?Vzpomen si, jak to dopadlo ve finale 2008 a to vsechny karty drzeli v rukach Argentinci.Ted je Nalba o tri roky starsi, na superpomale antuce venku...jedina nadeje pro Argentinu spociva mozna v tom, ze Nadal s Ferrerem budou mit v nohach Turnaj mistru, zatimco Delpo se nemusi kvalifikovat a bude tak mit cas se dobre pripravit a treba prekvapit i proti Nadalovi.A to samo o sobe je velka spekulace.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm..bohužel souhlasím s tím, že pro Nalbu nebude v letošním finále platit "do třetice všeho dobrého" :-(.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, na to finále si vzpomínám, tenkrát jsem to šíleně přál Maratovi a byl jsem šíleně rád, že se zasloužil o výhru. Nalba je ale pořád ve čtyřhře jedna z nejlepších možností, kterou Argentina má, společně třeba se Schwankem by to mohlo jít. Taky nevidí ty šance moc reálně, nechci je ale úplně odepisovat.
Reagovat
skott
ja jsem teda myslel finale proti Spanelum, kdyz budou hrat s nima, ne s Ruskem, ale to jedno:)
Schwanka bych urcite bral na debla, ale kdyz nehral v semi, tak nevim, jaka je sance, ze bude ve finale.A hral vubec nekdy s Nalbou, to si taky nejsem jisty.Ctyrhru urcite budou Argentinci potrebovat vyhrat, aby meli aspon nejakou nadeji, ale problem je, ze Nalba pak hlavne po ni bude muset porazit v nedeli Ferrera.
Reagovat
misoSK
taktiez je otazka ako bude vyzerat spanielska 4hra, osobne by som preferoval zmenu oproti semifinale, Feliciana Lopeza by som nebral vobec, skor by som vzal jedneho spickoveho deblistu ako napr. Granollers, ci Marc Lopez, ktory by mohol hrat napr. s Nadalom co by bol takmer isty bod pre Spanielsko, avsak je otazka ci by si Rafa trufal hrat kazdy den, potom sa naskyta este moznost deblu Granollers/Robredo...Argentinsky debl si neviem predstavit, snad Schwank, ale s kym? mozno s Chelom alebo s Nalbom, zial Argentine chybaju taki deblisti ako boli Arnold Ker, ci Prieto
Reagovat
skott
taky se divim, ze Costa stale lpi na Lopezovi s Verdascem, kvuli tomu finale 2008.Neoznacoval bych sice Granollerse za spickoveho deblistu nebo kdyz, tak maximalne jen na antuce, ale je urcite lepsi nez oni.
K Schwanku Zeballos, pamatuju si jejich klicovej bod v Moskve, kde me prekvapili, jak hrali skvele.Smula je, ze jinak by ale byli nepouzitelni vzhledem k forme, kdyby se neco stalo Delpovi s Nalbandianem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, promiň, samozřejmě jsem s tím Ruskem myslel finále 2006, trochu se mi to popletlo.
Reagovat
baggik
Myslim, že by to měli Argentinci risknout a k Potrovi s Nalbandianem nominovat dva dobré deblisty, nejlépe Schwanka se Zeballosem, loni byli ve finále jednoho grandslamu, letos už spolu tušim moc nehrajou, ale neměl by v tom bejt problém. Monaco by jim proti Španělum nebyl k ničemu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist