Vandewegheová v San Diegu udolala trojku Zvonarevovou

6. 8. 2010, 14:56
Aktuality 5
WTA SAN DIEGO - Osmnáctiletá Coco Vandewegheová se v San Diegu postarala o překvapení. Na okruhu WTA si připsala teprve třetí vítězství, nyní to však stálo za to. Talentovaná Američanka porazila ještě nedávno hráčku top 10 Věru Zvonarevovou z Ruska a postoupila do čtvrtfinále.
Coco Vandewegheová

Coco Vandewegheová debutovala na okruhu WTA v roce 2006 právě v San Diegu. Tehdy jako čtrnáctiletá podlehla Ukrajince Kateryně Bondarenkové. Na domácí půdě pak ještě několikrát startovala na divokou kartu, až před rokem v LA dokázala porazit Italku Garbinovou.

Výrazněji na sebe ale osmnáctiletá Američanka začíná upozorňovat v posledních měsících. V červnu v USA vyhrála dva podniky ITF a nyní se jí daří i na betonu v San Diegu. Nejprve prošla kvalifikací a pak postoupila přes Dulkovou, která za stavu 0-6 0-3 vzdala.

Druhé kolo mělo být konečnou, neboť narazila na třetí nasazenou Věru Zvonarevovou. Vandewegheová se však z nervozity dokázala zavčasu oklepat a Rusku po setech 2-6 7-5 6-4 porazila.

"Je to něco neuvěřitelného, že jsem porazila hráčku jako je ona," radovala se Vandewegheová. "Začala dobře a já byla nervózní. Ale postupně jsem s ní byla schopná držet krok a nakonec i vyhrát," dodala šťastná hráčka z třetí světové stovky.

V premiérovém čtvrtfinále se utká s další Ruskou hráčkou Světlanou Kuzněcovovou. Někdejší světová dvojka zdolala Italk u Saru Erraniovou a bude usilovat o první semifinále od loňského podzimu, kdy triumfovala v Pekingu. 

Po téměř čtyřech měsících si ve čtvrtfinále zahraje Daniela Hantuchová. Sedmadvacetiletá Slovenka v San Diegu smetla 6-2 6-1 Číňanku Jie Zheng a čeká ji souboj s Ruskou Klejbanovovou.

- WTA PREMIER SAN DIEGO (USA, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (05. 08. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Vandewegheová (USA) - Zvonarevová (3-Rus.) 2-6 7-5 6-4
Pennettaová (5-It.) - Kirilenková (Rus.) 6-4 7-6(5)
Kuzněcovová (Rus.) - Erraniová (It.) 6-1 6-7(5) 7-5
Hantuchová (SR) - Jie Zheng (Čína) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Eurosport, satelit 19 stupňů východně, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H.
Od 21:00
Reagovat
smazaný uživatel
zvonareva běž do pr.dele finalistka wimbledonu a nechá se porazit od juniorky, ty vo.le to zas jela na nákupy do san diega místo aby hrála tenis, asi byli velké slevy do prde.le s ní ........
Reagovat
smazaný uživatel
Blablabla,uzasny prispevek pro ctenare s IQ tykve,Asi takovych znas hodne, kdyz jsi jednim z nich.
Reagovat
skott
Fantazie, Coco je borka, strasne moc ji preju, aby konecne prorazila a nemuzu se dockat, ze ji zas po dlouhe dobe uvidim.Verka mozna sama musela byt prekvapena, jaka delostrelkyne proti ni nastoupila.Jeji fyzicke dispozice jsou ohromne, zadna mlada hracka se ji v tomhle rovnat nemuze.Coco ceka uz brzo velka budoucnost, tomu verim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist