Vaidišová znovu zůstala před branami semifinále

1. 7. 2008, 18:11
Aktuality 1
Nicole Vaidišová si své maximum ve Wimbledonu letos nevylepší. Česká tenistka dnes nezvládla svůj souboj s Číňankou Jie Zheng, které podlehla 2-6 4-5 1-6, a stejně jako loni tak skončila ve čtvrtfinále. Její přemožitelka se v semifinále utká se Serenou Williamsovou.
Nicole Vaidišová

Jie Zheng, které bude v sobotu v den finále pětadvacet let, se kvůli loňskému zranění propadla až na 133. místo světového žebříčku a do hlavní soutěže se dostala díky divoké kartě od pořadatelů. Jako historicky první z jejich majitelek v ženské dvouhře postoupila na londýnské trávě až do semifinále, když ve třetím kole vyřadila světovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska a dnes i Vaidišovou.

Česká tenistka se po několikaměsíční krizi, kdy od března jen jednou na turnaji vyhrála dvakrát za sebou, ve Wimbledonu vrátila blízko své nejlepší formě. Úvod zápasu však nezachytila, Zheng byla odvážnější a rychle vedla 2:0. V dalším průběhu úvodní sady osmnáctá nasazená začala riskovat na returnu a díky této taktice měla dvakrát po třech brejkbolech, ale ani jednou šanci na smazání brejku nevyužila. Naopak v osmé hře znovu prohrála podání a tím i celý set.

Poprvé se jí podařilo prorazit servis soupeřky v pátém gamu druhé sady, ale pak se do returnu opřela i Číňanka a hned jí to oplatila. Koncovka druhé sady však patřila Vaidišové, které se podařil další brejk na 6:5 a při vlastním podání si pak vynutila pokračování zápasu.

Dočkáme se dalšího finále v sesterském obsazení?
Třetí set se však české jedničce vůbec nevydařil. Za stavu 1:1 sice vedla při podání Čeng Ťie 30:0, ale pak zkazila několik returnů za sebou a od té doby už neuhrála ani game. Čínská vítězka wimbledonské čtyřhry z roku 2006 přesně rozdělovala údery k čarám, zatímco pokusy bezradné Vaidišové o vítězné údery končily v autu a česká tenistka se čím dál častěji jen tázavě dívala směrem k trenérovi Davidu Felgateovi.

Vaidišové se tak nepodařilo zopakovat semifinále z Roland Garros 2006 a Australian Open 2007 a stejně jako loni vypadla ve Wimbledonu ve čtvrtfinále.

Wimbledon letos může znovu zažít finále sester Williamsových, protože do semifinále po starší Venus postoupila i mladší Serena. Čtrnáctou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska wimbledonská šampionka z let 2002 a 2003 v dnešním čtvrtfinále porazila za 51 minut jasně 6:4 a 6:0.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Zheng (Čína) - Vaidišová (18-ČR) 6:2, 5:7, 6:1, S. Williamsová (6-USA) - A. Radwaňská (14-Pol.) 6:4, 6:0.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To se ji darilo jako uz zase dlouho dobu ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist