Vaidišová zklamala, dostala kanára od Ivanovičové

27. 2. 2008, 21:14
Aktuality 1
Zklamání svým fanouškům připravila osmnáctiletá Nicol Vaidišová. V Dubaji měla minimálně potrápit světovou dvojku Anu Ivanovičovou, místo toho však s druhou hráčkou světa uhrála pouze čtyři gamy v úvodním setu. Na postup do čtvrtfinále se natrápila světová jednička Justine Heninová. Proti Srebotnikové na výhru potřebovala tři sety.
Ana Ivanovičová

Nicole Vaidišová vstupovala do zápasu s vědomím, že Ivanovičovou už jednou porazila a Srbka si v minulých dnech léčila poraněný kotník. Měl to být vyrovnaný souboj, ale předzápasové prognózy vzaly rychle za své. Ivanovičová soupeřku od začátku zápasu jasně přehrávala - první set získala v poměru 6-4 a v druhé sadě Vaidišové nedovolila uhrát ani game. Dvacetiletá srbská hráčka tak za 61 minut vyhrála 6-4 6-0 a v boji o semifinále narazí na Rusku Dementěvovou.

Po Lucii Šafářové se tak s turnajem v Dubaji loučí už v druhém kole i poslední česká zástupkyně Nicol Vaidišová. Ta v zápase udělala šest dvojchyb a celkem šestkrát ztratila své podání.

Heninová se na postup nadřela
Až po tříhodinové bitvě si postup do čtvrtfinále zajistila světová jednička Justine Heninová. Belgičanku překvapila dobře hrající Slovinka Katarina Srebotniková, která sice vyrovnanou úvodní sadu prohrála, ale druhý set dokázala vyhrát v tiebreaku a vynutila si tak rozhodující třetí set. V něm už ale měla mírně navrch favoritka a po dramatickém zápase se mezi nejlepších osm tenistek probojovala Justine Heninová.

Ta si však dnešní výkon za rámeček nedá - udělala celkem 41 nevynucených chyb, které alespoň kompenzovala 60 vítěznými údery. "Až v třetím setu jsem se dostala ke své útočné hře, což se mi v úvodních sadách nedařilo," řekla stručně ke svému zápasu Heninová. Zítra ji čeká Italka Francesca Schiavoneová, jenž se v Dubaji potkala s dobrou formou.

WTA Dubaj - výsledky 3. dne:

Dvouhra - 2. kolo:
Ivanovičová (3-Srb) - Vaidišová (ČR) 6-4 6-0
Heninová (1-Bel) - Srebotniková (kv.-Slo) 7-5 6-7(5) 6-3
Dementěvovoá (8-Rus) - A. Bondarenková (Ukr) 6-2 6-1
Schiavoneová (Itá) - Bammerová (Rak) 6-3 6-2
Jankovičová (4-Srb) - Mirzaová (Ind) 4-6 6-3 6-4
Čakvetadzeová (6-Rus) - Safinaová (Rus) 6-7(3) 6-4 6-3
Maursemová (Fra) - Morigamiová (LL-Jap) 4-6 6-1 6-4
Kuznětsovová (2-Rus) - Šafářová (ČR) 6-1 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Huberová (1-Zim/USA) - Mirzaová/Schiavoneová (Ind/Itá) 6-2 6-7(4) 12-10

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Aus) - Kirilenková/Szavayová (Rus/Maď) 6-2 6-3
Chan/Chuang (4-Tha) - Poučeková/Rodionová (Běl/Rus) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hmm, zajímavé, ani si neškrtla proti před týdnem zraněné hráčce... Budu sledovat výsledky Nicol po jejím rozhodnutí nereprezentovat (sice to s repre nemá ted co dělat, ale stejně).
Nicol vs. repre 1. turnaj - 2. kolo, neúspěch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist