Vaidišová: Neměla jsem nad hrou kontrolu

11. 8. 2008, 11:17
Aktuality 8
Spíše než kvalitní soupeřka ukončily snažení české tenisové jedničky Nicole Vaidišové na olympijském turnaji ve dvouhře vlastní chyby. Někdejší světová sedmička ani v Pekingu výrazněji nepřerušila sérii nevydařených vystoupení a vypadla hned v prvním kole.
Profily hráčů
Nicole Vaidišová

Francouzka Alizé Cornetová, která ji dnes vyřadila, přitom nepodala žádný úchvatný výkon. Stejně jako Vaidišová předvedla celou řadu špatných úderů a udělala velký počet nevynucených chyb. "Dnes jsem neměla nad hrou kontrolu a podle toho to vypadalo," řekla Vaidišová po utkání.

Devatenáctiletá Češka měla přitom řadu šancí, aby duel dovedla do vítězného konce. Poté, co v třetí sadě získala poprvé soupeřčin servis, podávala na vedení 4:1. Brejk se jí ale nepodařilo potvrdit a stejná situace se poté opakovala ještě jednou. "Byl to zbytečně prohraný zápas. Měla jsem svoje šance, ale nevyužila jsem je," uznala.

'Na déšť se vymlouvat nechci'
Za špatným výkonem podle ní stál i povrch kurtu v kombinaci s míčky, které pořadatelé zvolili. "Nebyly tady pro mě optimální podmínky. Strašně mi to lítalo," uvedla Vaidišová. Nejvíce musela litovat nezdaru v pátém gamu třetí sady, kdy mohla získat zřejmě rozhodující náskok. "Ale uletělo mi pár úderů a pak už jsme se o to tahaly. A nakonec to vyšlo jí," prohlásila česká tenistka.

Podobně to dopadlo i v závěrečné výměně, kdy si Vaidišová mohla vynutit prodloužení zápasu. Při podání Cornetové totiž vedla už 40:0. "Jenže jsem udělala zbytečné dvě chyby a ona navíc měla trochu štěstí. Pár míčů šlo kousek od lajny, a přitom to vypadalo, že to trefila rámem," řekla zklamaná Vaidišová. "Věřila jsem, že budu hrát déle," uvedla.

Její souboj s drobnou Francouzskou byl rozdělen kvůli dešti do dvou dnů. Na to se ale vymlouvat nechtěla. "Doufala jsem, že to dohrajeme hned první den, ale bylo to pro nás obě stejné," řekla. Nakonec nemusela v neděli trávit čekáním na kurtu ani moc hodin. Pořadatelé totiž oficiálně ukončili první hrací den poměrně brzy a ani dlouho nečekali, zda se přírodní podmínky zlepší.

Dvouhra pro Vaidišovou sice již skončila, ale ještě ji čeká společně s Ivetou Benešovou ve středu vystoupení ve čtyřhře. Los jim ale určil hodně těžké soupeřky. Utkají se totiž s nejlepším párem z letošního Wimbledonu sestrami Venus a Serenou Williamsovými.

Jak proti nim uspět, prý Vaidišová netuší. "Budu ráda, když se to nepromění ve střelbu," usmála se. Na duel se ale těší. Hlavně proto, že si s Benešovou poprvé vyzkouší čtyřhru. "Jsme z toho nadšené. Myslím si, že budeme hrát na nějakém větším kurtě. Víme, kdo proti nám stojí," dodala Vaidišová.

ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nicole Vaidisová-hruuuza...Podle me se uz nezvedne,bude hrat furt to same,co hraje pod jejim novym trenerem...
Reagovat
smazaný uživatel
Mrs.Vaidisova ? Pozadejte o americké občanství a hrejte za ně , protože se tu stidíme. Díky teda Thanks
Reagovat
smazaný uživatel
KOKOTE !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo,spolupráce s novým trenérem je nadmíru výtečná.(-:
Reagovat
smazaný uživatel
je to mlácení prázdný slámy !!! nevim kam se nám ztratila naše stará dobrá Nicole.
Reagovat
smazaný uživatel
řek bych že wiliemsovy nevyhrajou 4hru
Reagovat
smazaný uživatel
Sestry Williamsove nie su uradujucimi olympijskymi vitazkami, vyhrali v Sydney 2000, nie V Atenach 2004... To len tak mimochodom
Reagovat
smazaný uživatel
no tak snad postoupíte aspon v tý čtyřhře!!!! C´MON YOUNG LADIES !!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist