Vaidišová: Bylo to jednodušší, než jsem čekala

27. 8. 2008, 10:27
Aktuality 2
Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová si pochvalovala, jak měla jednoduchou cestu do druhého kola US Open. Její soupeřka Petra Cetkovská nehrála v optimální pohodě a letošní wimbledonská čtvrtfinalistka jí povolila jen tři gamy. "Myslela jsem si, že to bude těžší zápas, Petra hrála tenhle rok docela dobře. Vždycky je těžké hrát s Češkou v prvním kole," řekla dvacátá nasazená Vaidišová.
Nicole Vaidišová

S českou tenistkou hrála v prvním kole grandslamu už potřetí za sebou, v Paříži vypadla s kamarádkou Ivetou Benešovou, ve Wimbledonu porazila Zuzanu Ondráškovou. I když byl i úterní zápas zvláštní, nebyl tak osobní jako duel s Benešovou. "S Petrou se zase neznám tak dobře," poznamenala Vaidišová.

Petra Cetkovská letos postoupila do osmifinále Roland Garros, ale v New Yorku na ni dolehly osobní problémy a hrála špatně. "Nešlo mi to, byla jsem hodně nervózní. Vůbec jsem nebyla uvolněná a myslím, že to bylo vidět, nebyla jsem schopná toho moc trefit do kurtu," posteskla si.

Vaidišová ji navíc trápila servisem. "Jde špatně returnovat. Navíc se nedá jen tak hodit na druhou půlku, musí se to returnovat trochu líp. A to se mi nedařilo," poznamenala.

Hernych: Na tenis nemám ani pomyšlení
Poprvé od Wimbledonu 2005 postoupil do druhého kola grandslamu Ivo Minář. Letos na všech grandslamech skončil v prvním kole a neúspěšnou sérii nečekaně ukončil v zápase s dvacátým hráčem světa Nicolasem Kieferem z Německa. Samotného ho to překvapilo. "Čekal jsem, že to bude další pohřebiště v řadě na grandslamech. Moc jsem s tím nepočítal," uvedl.

Ani úvod zápasu nenapovídal žádnému překvapení. "Šel jsem do zápasu nervózní a taky to podle toho vypadalo, bylo to 0:4 během deseti minut," vyprávěl Minář. Čtyřiadvacetiletý pražský tenista se pak vzchopil. "Uvolnil jsem se, začal jsem chodit více do výměn. Víc jsem držel balón a trochu se to zlomilo," popsal zlomový moment.

Díky tomu vedl 2:1 na sety a 4:1 ve čtvrté sadě, když jeho soupeř utkání vzdal. V první chvíli Minář litoval, že se k vysněnému postupu propracoval tímto způsobem. "Ale samozřejmě jsem hodně pomohl tomu, že to skrečoval za toho stavu, za jakého to skrečoval," uznal.

Další pražský tenista Jan Hernych nevyužil přízně štěstěny, když místo jednadvacátého nasazeného Michaila Južného z Ruska narazil na náhradníka z kvalifikace Flavia Cipollu z Itálie. Hernych nakonec prohrál v tie-breaku rozhodujícího pátého setu. "Dneska jsem neměl ke konci štěstí. Nebyl to žádný super výkon ode mě, spíš to byl takový boj," komentoval své vystoupení.

Podobně se herně trápil už v úspěšné kvalifikaci a nyní se prý těší, že co nejrychleji poletí domů. "Na tenis nemám ani pomyšlení," dodal.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
hm, taky sem tipoval pro cetkovskou o dva gemy vic ... ,)
Reagovat
VikiCabadaj
Dávám ti ještě jedno kolo a pak out....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist