V Sydney jsou ve finále dvě bývalé juniorské jedničky

15. 1. 2010, 12:49
Aktuality 0
ATP SYDNEY - Sebevědomí před Australian Open si titulem ze Sydney zvedne bývalá juniorská světová jednička. Marcos Baghdatis, nebo Richard Gasquet. Oba úspěšně pracují v návratu na výslunní a v Austrálli si zahrají ve finále. Francouz ještě neztratil jediný set, naopak Baghdatis dnes svedl tříhodinovou bitvu s Fishem.
Richard Gasquet

Marcos Baghdatis se s Mardym Fishem utkal letos již podruhé. A stejně jako před týdnem v Brisbane se z výhry radoval tenista z Kypru.

Jenže dnešní vítězství se rozhodně nerodilo snadno, byť Fish v prvním setu působil odevzdaným dojmem a prohrál 4-6. V Sydney však špatný dojem ze svého vystoupení zanechat nechtěl a od druhého setu sváděl se svým soupeřem obrovskou bitvu.

Fish si dokonce za stavu 5-4 na returnu vypracoval tři setboly, čtyřiadvacetiletý Baghdatis je ale odvrátil a v tie-breaku se dostal k mečbolu. Ten však neproměnil a osmadvacetiletý Američan následně poprvé na sedmý pokus získal proti Kypřanovi set.

Také třetí sada nabídla dramatické rozuzlení. Ve zkrácené hře o svém vítězství rozhodl po takřka třech hodinách přesněji a s větším zápalem hrající finalista Australian Open 2006 Baghdatis.

"V určitých chvílích jsem ztratil koncentraci, ale mnohem důležitější je, že jsem vyhrál a zítra si zahraju finále," těšilo Baghdatise, jehož znovu podporovala početná skupina fanoušků. "Je to hezký začátek roku, být ve finále a mít možnost vybojovat titul z oblíbeného turnaje."

Kyperský tenista se po sérii zranění snaží v žebříčku vyšplhat zpět mezi elitu. Minulý týden sice utrpěl debakl s Berdychem, v Sydney ovšem podává výborné výkony.

Ve finále na něj čeká odpočatější Richard Gasquet. Ten na turnaji ještě neztratil ani set, když si dnes poradil s krajanem Julienem Benneteauem.

Druhé vzájemné utkání těchto Francouzů se po třech letech konalo znovu v Sydney a opět 2-0 na sety vyhrál Gasquet. Pvní semifinále nenabídlo tolik záplatek jako následný duel, Gasquet však po zápase neskrýval obrovskou radost z postupu do finále po téměř dvou letech.

"Je to těžký comeback," pronesl Gasquet, který v loňské sezoně čelil obvinení z užití kokainu. "Bylo to psychicky náročné. Únavné, mnohem více únavné než jeden vyčerpávající zápas."

Gasqueta s Baghdatisem čeká na okruhu ATP první vzájemné střetnutí. Oba již znají soupeře na Australian Open: Baghdatis se střetne s Lorenzim a Gasquet s nasazeným Rusem Južným.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) -
páteční výsledky (15. 01. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Gasquet - Benneteau (oba Fr.) 6-4 7-5
Baghdatis (Kypr) - Fish (USA) 6-4 6-7(7) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist