V semifinále Roland Garros jsou znovu tři srbští zástupci

3. 6. 2008, 21:21
Aktuality 2
Dnešní den patřil na Roland Garros srbským tenistům. Do semifinále ženské dvouhry postoupily Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová, mezi muži své krajanky napodobil Novak Djokovič. Srbové tak v Paříži zopakovali úspěch z loňského roku, kdy měli rovněž mezi osmi semifinalisty dvouher hned trojnásobné zastoupení; i jména zůstala stejná.
Ana Ivanovičová a Jelena Jankovičová byly v Paříži centrem pozornosti i před rokem

Ivanovičová zatím prochází turnajem bez ztráty setu. Druhá nasazená hráčka dnes nedala šanci ani turnajové desítce Patty Schnyderové, pro niž je antuka nejoblíbenějším povrchem. "Jsem spokojená s tím, jak hraju. Jenom si chci udržet tuto úroveň," řekla loňská finalistka.

Problémy měla jen v závěrečném gamu, kdy po dvojchybě nakonec proměnila až třetí mečbol. To už diváci začali v hledišti roztahovat deštníky kvůli jedné z přeháněk, které však nakonec dění na pařížských kurtech nepřerušily. "Začala jsem spěchat. Byla jsem ráda, že jsem se dokázala uklidnit a vyhrála ten game," komentovala Ivanovičová svůj chvilkový výpadek.

O postup do finále si zahraje s krajankou Jankovičovou, kterou porazila v pěti z šesti dosavadních vzájemných zápasů. "Už jsme spolu hrály mockrát a vždycky to byly těsné zápasy. Myslím ale, že jsme spolu nikdy nehrály na grandslamu. Bude to zajímavý zápas a aspoň je jistá Srbka ve finále," řekla Ivanovičová.

Jankovičová se po celý průběh turnaje potýká se zdravotními problémy a i dnešní duel se Španělkou Carlou Suarezovou-Navarrovou odehrála s obvázaným pravým předloktím. V typicky antukovém tenise, plném dlouhých výměn, však byla Srbka přesnější než její soupeřka, která se v Paříži dostala z kvalifikace až mezi posledních osm.

Nejlepší srbský tenista Djokovič zvládl těsný zápas s kamarádem z dětství Gulbisem, s nímž trénoval v mnichovské akademii Nikiho Piliče. Třetí nasazený tak popáté za sebou postoupil do semifinále grandslamu, což se před ním podařilo jen Rogeru Federerovi, Ivanu Lendlovi a Borisi Beckerovi.

V semifinále Roland Garros ho stejně jako loni čeká trojnásobný šampion Rafael Nadal, který dnes dostal od pořadatelů dort k 22. narozeninám. Na kurtu je oslavil ve velkém stylu. Netrvalo mu ani dvě hodiny, než vyřadil krajana Nicolase Almagra a prodloužil svou pařížskou vítěznou šňůru už na 26 zápasů.

Dvacátý hráč světa Almagro mu téměř nekladl odpor. "Myslel jsem si, že to bude velmi těžký zápas, protože má velmi dobrý servis. Ale není snadné hrát na centrálním dvorci, ten kurt je velmi velký a je těžké se mu přizpůsobit," omlouval Nadal špatný výkon svého soupeře.

Čtěte více:

Ivanovičová s Jankovičovou se mohou stát "tenisovou královnou".
Djokovič hraje o post světové dvojky.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
VAROVANI PRED FALESNYM PRODEJCEM TIPU, KTERY OKRADA LIDI A ZADNE, JAK RIKA, ZARUCENE A 100% TIPY NEMA!
Tyto TIPY prodava Miroslav Stříž, Merhautova 9, Cerna Pole - Brno (zde znamy pod jednim z prvnich nicku BERN)
...................zde jeho fotografie:..............................
http://img186.imagevenue.com/img.php?image=07897_bern01_123_424lo.jpg
http://img174.imagevenue.com/img.php?image=07917_bern02_123_561lo.jpg
http://img227.imageshack.us/img227/7708/bernse4.jpg

více na http://chat.kolemdvou.cz/viewtopic.php?t=13749#
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist