V Rakousku vyzve Monfils Petzschnera

11. 10. 2008, 19:38
Aktuality 0
Francouzský tenista Gael Monfils postoupil do finále turnaje ve Vídni. Přemožitel Radka Štěpánka ze druhého kola udolal v semifinále Němce Philippa Kohlschreibera až v tie-breaku třetího setu. Druhým finalistou je Philipp Petzschner.
monfils

Zápas začal pro přemožitele Štěpánka dobře, když o vítězi prvního setu rozhodl jediný brejk, který se podařil právě Monfilsovi. Druhý set byl ještě vyrovnanější a byl k vidění jen jeden brejkbol. A právě tento míček, který Kohlschreiber vyhrál rozhodl o vítězi setu druhého. Třetí set byl nejvyrovnanější a po dvou ztracených podáních na každé straně došel až k tiebreaku. V něm zvítězil Monfils 7:2 a tak do finále přece jen postoupil.

O druhý titul v kariéře bude Francouz bojovat s Němcem Philippem Petzschnerem. Také on získal v rakouské metropoli český skalp, ve druhém kole vyřadil Jana Hernycha. Dnes porazil favorizovaného Španěla Lopéze 3:6 6:3 6:3. Ještě dnes se oba hráči proti sobě postaví ve čtyřhře.

V prvním setu předvedl Lopéz velice koncentrovaný výkon. Využil všechny tři brejkboly, přidal tři esa a skvěle servíroval druhá podání. Zdálo se, že zápas nejspíš zvítězí. Ve druhém setu si hráči role vyměnili. Druhý a také první servis měl tentokrát lepší Petzschner, získal jediný brejk druhého setu a prodloužil zápas.

V posledním setu Němec svůj výkon ještě zlepšil. Při svém prvním podání měl úspěšnost vyhraných míčků 91%, soupeř pouze 67%. Lopéz si ve třetí sadě nevypracoval žádný brejkbol a tak do finále zaslouženě postupuje Petzschner.

Monfils s Petzschnerem se již letos na kurtu střetli. Na tvrdém povrchu v Bankoku velice vyrovnaný zápas vyhrál Monfils 7:6 6:4. Zda Němce porazí podruhé budeme vědět po zítřejším finále.

 

ATP VÍDEŇ (Rakousko, tv. povrch / hala, 674.000 Eur):

Dvouhra - semifinále:

Monfils (8-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 5:7, 7:6 (7:2)
Petzschner (Něm.) - Lopez (Šp.) 3:6, 6:3, 6:3

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist