V Pekingu končí Benešová, Záhlavová-Strýcová i domácí hvězda Na Li

2. 10. 2011, 20:55
Aktuality 5
WTA PEKING - České tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová dohrály v Pekingu hned v prvním kole. Záhlavová-Strýcová prohrála s třináctou nasazenou Anastasií Pavljučenkovovou z Ruska, Benešová podlehla turnajové osmičce Marion Bartoliové z Francie. Překvapivě končí i domácí Na Li.
Iveta Benešová

Iveta Benešová na posledním tunaji v Tokiu příjemně překvapila postupem do 3. kola a blízko nečekané výhře byla i dnes v Pekingu. V duelu se světovou devítkou Marion Bartoliovou vyhrála první set, nakonec ale po dvou a půl hodinách podlehla 6-3 4-6 5-7.

Barbora Záhlavová-Strýcová si před třemi týdny v Québeku připsala premiérový titul na okruhu WTA a nyní v Číně prošla kvalifikací. V hlavní soutěži ale neuspěla, s nasazenou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou prohrála 4-6 5-7.

Už včera vypadla Lucie Šafářová, do 2. kola tak z českých tenistek postoupila zatím jen Petra Cetkovská a Petra Kvitová, jež měla volný los a čeká ji Švédka Arvidssonová. V pondělí turnaj zahájí proti Rusce Petrovové také Klára Zakopalová a Lucie Hradecká, která vyzve světovou jedničku Caroline Wozniackou.

První kolo bylo konečnou pro vítězku letošího Roland Garros a domácí hvězdu Na Li. Pátá hráčka světa, která se v červnu stala první čínskou grandslamovou vítězkou, prohrála v prvním domácím zápase po pařížském triumfu s Monikou Niculescuovou z Rumunska 4-6 0-6.

Devětadvacetiletá Na Li od vítězství na Roland Garros vyhrála pouhých pět zápasů. "Ztratila jsem všechno sebevědomí," citovala čínskou tenistku agentura Reuters. "Nevím co na kurtu dělat. Bylo pro mě těžké získat i pouhý bod. Sice jsem si nechala poradit od trenéra (manžel Ťiang Šan), ale i když mi dal dobré tipy, nedokázala jsem to využít," prohlásila.

Čtyřiadvacetiletá Niculescuová se po zápase omlouvala čínským fanouškům za vyřazení jejich favoritky. "Trochu mě vítězství zaskočilo. Ale někdo musí vyhrát a někdo zase prohrát. Tentokrát to byla Na Li, omlouvám se, ale hrála jsem líp než ona," uvedla rumunská tenistka.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING -
(Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
nedělní výsledky (02. 10. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Bartoliová (8-Fr.) - Benešová (ČR) 3-6 6-4 7-5
Pavljučenkovová (13-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-5 6-4
Niculescuová (Rum.) - Na Li (4-Čína) 6-4 6-0
Lisická (14-Něm.) - Beguová (Rum.) 6-2 skreč B.
Cibulková (SR) - Shuai Zhang (Čína) 6-0 6-2
Ivanovičová (Srb.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-1 6-1
Martínezová (Šp.) - Peerová (Izr.) 6-1 7-5
Kanepiová (Est.) - Saj-saj Čeng (Čína) 6-0 6-3
McHaleová (USA) - Moritaová (Jap.) 6-2 0-6 6-3
Suárezová (Šp.) - Makarovová (Rus.) 7-5 6-1
Stosurová (6-Austr.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 6-0
Hercogová (Slovin.) - Robsonová (Brit.) 6-4 6-3
Hantuchová (SR) - Daniiliduová (Řec.) 6-4 6-2
Scheepersová (JAR) - Jüe Jüe-chu (Čína) 6-0 5-7 6-0 

Čtyřhra - 1. kolo:
Yung-Jan Chan/Hradecká (Tchaj-wan/ČR) - Jansová-Ingaciková/Rosolská (Pol.) 6-2 7-5
Zakopalová/Martínezová (ČR/Šp.) - Briantiová/Dulgheruová (It./Rum.) 6-1 4-6 10-4
Gajdošová/Klepačová (SR/Slovin.) - Grandinová/Uhlířová (JAR/ČR) 2-0 skreč G./U.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
skott
Na Scheepers by si mela WTA evidentne posvitit.
Reagovat
VlS
Můžeš vysvětlit proč a jak?
Reagovat
skott
soude podle vysledku, pokud je Scheepers schopna dat ji v klidu dva kanary, ale pritom ji pusti prakticky vyhrany druhy set, tak mi tady neco smrdi...proti domaci Cinance, ktera se ovsem neumi poradne prosadit ani na slabych asijskych ITF a s hrackama podobne urovne vubec nehraje, dvakrat 6-0 je podle me vypovidajici rozdil mezi nima a proto by WTA mela zpozornet.
Reagovat
smazaný uživatel
Až mi je Na LI trochu LIto. Aby z toho chudák holka neměla nějaké nepříjemnosti. Politické zadání znělo určitě jednoznačně: vyhrát!
Reagovat
smazaný uživatel
To je strašné aké výkyvy formy má Na Li. Vyhrá French Open a následne nevie vyhrať dva krát po sebe. Stosur to isté. Podľa niektorých zápasov by sa dalo určiť kedy majú "svoje dni".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist