V Hobartu končí všechny Češky. Obhájkyně titulu Kvitová vypadla v kvalifikaci

10. 1. 2010, 10:59
Aktuality 6
WTA HOBART - Před rokem Češky turnaj v Hobartu ovládly, letos ale žádná neprošla ani do 2. kola. Benešová nestačila na nejvýše nasazenou Medinaovou, Šafářová dokonce nedohrála utkání proti Ukrajince Bondarenkové. Obhájkyně titulu Kvitová dokonce neprošla kvalifikaci.
Petra Kvitová

Loňská finalistka Iveta Benešová podlehla nejvýše nasazené Anabel Medinaové-Garriguesové 5-7 3-6. Žebříčkově nejlepší Češka zahájila sezonu prohrou v prvním kole v Brisbane a ani druhý turnaj pro ni neměl delšího trvání. Španělka využila všechny tři brejkboly a ve čtvrtém vzájemném zápasu si připsala třetí vítězství.

Šestadvacetiletá Benešová si může spravit chuť ve čtyřhře, ve které nastoupí po boku Hradecké. Zatímco Hradecká minulý týden s krajankou Hlaváčkovou získala titul v Brisbane, Benešová si v páru s Erraniovou nepřipsala první vítězství v novém roce ani v deblu.

Lucie Šafářová vzdala v třetím setu Ukrajince Kateryně Bondarenkové. Dvaadvacetiletá rodačka z Brna se v Brisbane dostala tento týden do čtvrtfinále, kde podlehla pozdější vítězce Kim Clijstersové, v Hobartu se ale podobného úspěchu nedočká. S Bondarenkovou prohrála jasně první set 2-6, v tom druhém dokázala vyrovnat díky vítězství 7-4 v tie-breaku.

Za stavu 2-3 v rozhodující sadě ale musela vzdát kvůli nataženým hrudním svalům na levé straně. Zdravotní indispozice se podepsala na jejím servisu, při němž udělala deset dvojchyb.

Až turnajem v Hobartu vstoupila do sezony Petra Kvitová. Měla obhajovat svůj premiérový titul, ale soutěž - zřejmě na své přání - zahájila už v kvalifikaci. Nejdříve sice smetla Slovenku Wejnertovou i Číňanku Shuai Zhang, v rozhodujícím utkání však po setech 3-6 6-7 padla v duelu s Belgičankou Flipkensovou.

Kvitová má ještě teoretickou naději, že se do hlavní soutěže dostane jako lucky loser.

Devatenáctiletou Češku ale zřejmě čeká v této sezoně premiéra v hlavní soutěži až na Australian Open, kde loni po úspěšném tažení v Hobartu vypadla i vinou únavy v 1. kole s Azarenkovou.

Úspěšný návrat po svalovém zranění má za sebou alespoň nejlepší česká deblistka Květa Peschkeová. Čtyřiatřicetiletá vítězka 26 turnajů ve čtyřhře dnes nastoupila společně s Chia-Jung Chuang z Tchaj-wanu a společně přemohly ruský pár Kudrjavcevová/Makarovová.

- WTA HOBART (Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (10. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Medinaová-Garriguesová (1-Šp.) - Benešová (ČR) 7-5 6-3
K. Bondarenková (3-Ukr.) - Šafářová (ČR) 6-2 6-7(4) 3-2 skreč Š.
A. Bondarenková (4-Ukr.) - Bammerová (It.) 6-4 6-1
Wozniaková (6-Kan.) - Rybáriková (SR) 6-3 6-1
Šuaj Pcheng (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 6-4
Cornetová (Fr.) - Dulgheruová (Rum.) 6-1 6-0

Dvouhra - kvalifikace:
Flikensová (Belg.) - Kvitová (1-ČR) 6-3 7-6(4)

Čtyřhra - 1. kolo:
Chuang Chia-jung/Peschkeová (Tchaj-wan/ČR) - Kudrjavcevová/Makarovová (Rus.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jeeee holky, co je to....? Štěpec a Berda do toho vstoupili o poznani lepe než žensky...
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitová je hráčka nahoru a dolu a Benešová je psychicky labilní. Sice se to vyskytuje i na okruhu ATP (třeba Marat Safin nebo jeho mladší sestřička Dinara:D), ale je to jeden z těch důvodů, proč se nedá srovnávat mužský a ženský tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
na okruhu atp Marat a Dinara?:) hehe, Dinara taky na atp?.))
Přijde mi,že nějak schazi nějaka ženska,ktera by dominovala, jak před nějakou dobou Nikol.. jinak doufam že Šafařova se z toho dostane...
Reagovat
smazaný uživatel
jako myšleno v českym tenise dominovala, ja nevidim prostě mezi Kvitovou a Šafařovou rozdil... mezi jejich hrou..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to nemyslel:D, nejdřív jsem chtěl napsat Marata, ale pak jsem si vzpomněl i na Dinaru:D
Reagovat
smazaný uživatel
No Dinara je v podstatě stejna jako Marat:) jen slabši servis a o něco lepši sebekontrola.)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist