V Curychu jsou ve finále Pennettaová a Williamsová

18. 10. 2008, 16:45
Aktuality 5
Flavia Pennettaová si v neděli v Curychu zahraje o svůj třetí letošní titul. Přemožitelka Jankovičové z druhého kola dnes porazila semifinále Španělku Anabel Medinaovou. Druhou finalistkou se stala Venus Williamsová, jež zvládla duel s Anou Ivanovičovou.
Flavia Pennettaová

Italka Flavia Pennettaová, šestadvacetiletá přemožitelka světové jedničky Jeleny Jankovičové z druhého kola porazila v semifinále Španělku Anabel Medinaovou po setech 6-3 7-6. 

Pennettaová vyhrála pět ze svých šesti titulů na antuce, z níž pocházejí i oba její letošní úspěchy. 17. hráčka světa triumfovala v únoru v chilském Vina del Mar a počátkem března v mexickém Akapulku. O to překvapivější jsou její výkony v curyšské hale.

Venus Williamsová porazila v souboji bývalých tenisových jedniček Srbku Anu Ivanovičovou a letos podruhé postoupila do finále. Starší z amerického sesterského dua dnešní semifinále vyhrála 4-6 6-3 6-4.

Osmadvacetiletá Williamsová si se soupeřkou o osm let let mladší připsala už pátou výhru z šesti vzájemných duelů. Letos dosud hrála finále jen jednou, a to ve Wimbledonu, kde získala svůj sedmý grandslamový titul.

WTA CURYCH (Švýcarsko, hala, 600.000 dolarů) - výsledky:
Dvouhra - semifinále:
Pennettaová (It.) - Medinaová (Šp.) 6:3, 7:6 (8:6)
V. Williamsová (3-USA) - Ivanovičová (2-Srb.) 4:6, 6:3, 6:4
TenisPortal.cz, ČTK, Václav Navrátil, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dost mě děsí ta Ivanovič. Některé údery jsou zase brilantní a u sítě umí zpracovat míče líp než kterákoliv rusajda. Klidně se může stát, že je na nejdůležitějších turnajích vyřídí.
Reagovat
skott
Posledni ruska dobra na siti byla asi Lichovceva, to neni jejich hlavni zbran.Ale Ivanovic neni treba se obavat, jeji jediny uder forhand ji nevyjde casteji nez jednou za game.
Reagovat
smazaný uživatel
Názor optimisty a zaujatého fanouška. Kdo udrží vyrovnaný stav s Venus až do konce 3. setu, je bezesporu velmi kvalitní. Ivanovič se vrací a do počtu bohužel nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Venus musela hrát určitě lépe, než předtím proti Kvitové, jinak by jí Williamska smetla ve dvou. Původně jsem tipoval, že se srovná až příští rok, ale možná čapne formu dřív..
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád čekám, že mi zavolá.. :-( S Moyou se už rozešla, tak nám nic nebrání.. :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist