V Charlestonu vypadla Šarapovová i Jankovičová

19. 4. 2008, 10:57
Aktuality 0
WTA CHARLESTON - Tenisový turnaj v Charlestonu přišel ve čtvrtfinále o svoji nasazenou jedničku a obhájkyni prvenství Jelenu Jankovičovou. Srbská favoritka podlehla v pátek Věře Zvonarevové z Ruska po třísetové bitvě 2-6 6-3 2-6 a následovala dvojku turnaje Marii Šarapovovou, jež nestačila na Serenu Williamsovou.
Srbka Jelena Jankovičová titul v Charlestonu neobhájí

Zvonarevové se podařilo srbské soupeřce Jankovičové oplatit semifinálové vyřazení z letošního turnaje v Miami a třetí výhrou vyrovnala vzájemnou bilanci. V cestě do finále jí nyní stojí krajanka Jelena Dementěvová, jež přehrála dvakrát 6-4 Patty Schnyderovou ze Švýcarska.

Duel bývalých světových jedniček vyzněl ve čtvrtfinále turnaje v Charlestonu lépe pro Serenu Williamsovou, která zdolala po výsledku 7-5 4-6 6-1 turnajovou dvojku Marii Šarapovovou. Slavné tenistky se spolu střetly posedmé v kariéře, ale poprvé na antuce, celkově popáté byla úspěšnější Američanka. V prvním setu získala hned na úvod podání soupeřky Šarapovová, která v sobotu oslaví 21. narozeniny. Za stavu 5:3 ale ztratila čtyři gamy za sebou, a tím i celý první set. Také do druhé sady vstoupila lépe, a přestože znovu v závěru ztratila servis, dokázala srovnat na 1:1. Rozhodující set už vyzněl jasně pro šestadvacetiletou Williamsovou, která své soupeřce dovolila zkorigovat až za stavu 5-0.

Soupeřkou Williamsové bude osmnáctiletá nenasazená Francouzka Alize Cornetová. Ta v pátek vyřadila turnajovou desítku Agnes Szavayovou z Maďarska a zopakuje si semifinálovou účast z minulého týdne v Amelia Islandu.

WTA Charleston - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Zvonarevová (9-Rus) - Jankovičová (1-Srb) 6-2 3-6 6-2
Dementěvová (4-Rus) - Schnyderová (7-Švýc.) 6-4 6-4
Cornetová (Fr.) - Szavayová (10-Maď.) 7-5 6-4
S. Williamsová (5-USA) - Šarapovová (2-Rus.) 7-5 4-6 6-1

Semifinálové dvojice:
S. Williamsová - Cornetová, Zvonarevová - Dementěvová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Gallovicsová/Govorcovová (Rum/Běl) - Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Austr.) 6-2 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist