V Charlestonu se představí Šafářová a Siniaková, v Mexiku Allertová a světová jednička Kerberová

2. 4. 2017, 14:37
Previews 28
Zatímco muži mají kvůli čtvrtfinále Davisova poháru volno, ženy čekají příští týden dva podniky WTA. Antukovou část sezony odstartuje turnaj kategorie Premier v americkém Charlestonu, kde se přestaví Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková. Denisa Allertová zavítá na akci WTA International v Monterrey. Do mexické metropole dorazí i světová jednička Angelique Kerberová.
• VOLVO CAR OPEN 2017 FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Stephensová (7-USA) - Vesninová (Rus.) 7-6(4) 6-2
Nejvýše nasazené: Madison Keysová, Johanna Kontaová, Venus Williamsová, Jelena Vesninová, Caroline Wozniacká, Samantha Stosurová, Kiki Bertensová, Anastasija Sevastovová
Kategorie: WTA Premier
Místo konání: Charleston, USA
Povrch: antuka
Dotace: 776.000 amerických dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Keysová (1-USA) - Bertensová (7-Niz.) | H2H 0-1
Vesninová (4-Rus.) - Wozniacká (5-Dán.) | H2H 2-6
Sevastovová (8-Lot.) - V. Williamsová (3-USA) | H2H 0-1
Stosurová (6-Austr.) - Kontaová (2-Brit.) | H2H 0-1
• Česká účast •
Siniaková (16-ČR) - Puigová (Portor.) | H2H 0-0
Šafářová (15-ČR) - Lepchenková (USA) | H2H 4-0
Kompletní los turnaje


První čtvrtina

V americkém Charlestonu má osm nejvýše nasazených hráček pro první kolo volný los. Do druhého největšího města státu Jižní Karolína přijela pouze jedna členka elitní desítky.

Role turnajové jedničky připadla domácí Madison Keysové. Američanka přišla kvůli operaci levého zápěstí o úvod roku a letošní sezonu zahájila až v Indian Wells.

Návrat na kurty to byl rozpačitý. V kalifornské poušti skončila ve třetím kole na raketě rozjeté Caroline Wozniacké, v Miami ovšem už o kolo dříve na Laře Arruabarrenové.

Finalistka z roku 2015 nejspíše na domácí antuce už ve druhém kole narazí na nebezpečnou krajanku Shelby Rogersovou a ve čtvrtfinále by mohla po roce znovu na antuce vyzvat Kiki Bertensovou, s níž loni na French Open prohrála.

Nizozemce se letos vůbec nedaří, nicméně úspěchy začala sbírat loni právě až na nejpomalejším povrchu. Uvidíme, zda na antuce ožije i letos.

Podnik Premier v Charlestonu má každoročně skvělé obsazení, a proto musí Keysová i Bertensová počítat s tím, že to nebudou mít jednoduché s nasazenými Shuai Zhang a Mirjanou Lučičovou-Baroniovou ani s nenasazenými hráčkami.

Tip na čtvrtfinále: Keysová (1-USA) - Bertensová (7-Niz.) | H2H 0-1


Druhá čtvrtina
Do Charlestonu letos přicestovala i loňská finalistka Jelena Vesninová. Ruska získala před dvěma týdny svůj nejcennější titul v Indian Wells, na který ovšem v Miami nenavázala, když nezvládla hned první zápas.

Na zelené antuce se však ruské tenistce daří. V Charlestonu si už dvakrát zahrála finále a spolu s nasazenou pětkou Caroline Wozniackou jsou jasnými favoritkami na čtvrtfinále.

Bývalá světová jednička Wozniacká se turnaje Volvo Car Open zúčastnila již čtyřikrát a nikdy nechyběla v závěrečných kolech (2009 - finále, 2010 - semifinále, 2011 - vítězka, 2013 - čtvrtfinále).

Od poloviny února dosahuje výtečných výsledků. Již třikrát si zahrála finále (Dauhá, Dubaj a Miami), avšak na první letošní titul stále čeká.

Tip na čtvrtfinále: Vesninová (4-Rus.) - Wozniacká (5-Dán.) | H2H 2-6


Třetí čtvrtina

Do třetí čtvrtiny byla nalosována Lucie Šafářová. Třicetiletá Češka se začala herně zvedat na přelomu ledna a února, kdy se probojovala do semifinále v Tchaj-peji. V hale v Budapešti dokonce bojovala o titul a skvělé výkony předváděla v Indian Wells i v Miami.

Patnáctou nasazenou znovu nečeká nic jednoduchého. V prvním kole by si měla bez problémů poradit s Varvarou Lepchenkovou, hned v dalším kole však může finalistka z roku 2012 vyzvat svou deblovou partnerku Bethanii Mattekovou-Sandsovou.

V případě dvou výher ji pravděpodobně čeká šampionka z roku 2004 Venus Williamsová. Američanka prožívá ve 36 letech výbornou sezonu a Šafářovou naposledy přehrála letos v Indian Wells.

Vyjma halové akce v Petrohradu letos majitelka sedmi grandslamových trofejí zatím září, což dokazuje její finálová účast na Australian Open, čtvrtfinálová v Indian Wells a semifinálová v Miami.

Těžké to bude mít s postupem do čtvrtfinále i druhá nejvýše nasazená v této části pavouka - Anastasija Sevastovová. Turnajová osmička na úvod změří síly s lepší z duelu Lara Arruabarenová - Andrea Petkovicová a ve třetím kole se s největší pravděpodobností utká s Julií Putincevovou.

Tip na čtvrtfinále: Putincevová (12-Kaz.) - V. Williamsová (3-USA) | H2H 1-4


Čtvrtá čtvrtina

Vítězkami minulých ročníků se to letos v Charlestonu jen hemží. Jednou z nich je i Samantha Stosurová. Šampionka z roku 2010 bude ve druhém kole nejspíše čelit bývalé světové jedničce a vítězce z roku 2007 Jeleně Jankovičové. Srbce podlehla v předchozích čtyřech utkáních.

Jankovičová ani Stosurová sice letos nijak v oslnivé formě nehrají, nicméně jedna z nich by se do čtvrtfinále dostat měla.

Antuku rozhodně nevyhledává Johanna Kontaová, přesto se rozhodla v Charlestonu startovat. Otázkou je, jak se s rychlým přechodem z tvrdého povrchu na antuku popere, jelikož včera teprve ukončila své působení v Miami, kde získala svou nejcennější trofej. Rychlejší antuka by měla Kontaové vyhovovat.

Britka bude mít v prvním kole samozřejmě volno a poté začne proti lepší z amerického derby mezi Alison Riskeovou a Kaylou Dayovou. Ve třetím kole by mohla narazit na Kateřinu Siniakovou, kterou na úvod premiérově čeká Monica Puigová.

Pokud dvacetiletá Češka při své premiéře v hlavní soutěži v Charlestonu uspěje, střetne se s Darjou Kasatkinovou, nebo Dankou Koviničovou. I druhá česká zástupkyně tak může na jednoduché soupeřky na rozehrání zapomenout.

Siniaková si nemohla přát lepší start do sezony. Zahájila ji totiž premiérovým titulem, jenž vybojovala v Shenzhenu. Poté ale přišel útlum. Dalšího slušného výsledku dosáhla až v Indian Wells, kde poprvé v kariéře postoupila do třetího kola. Výkonnostně šla česká naděje rozhodně nahoru i přes prohru v prvním kole v Miami.

O postup do hlavní soutěže ještě usiluje Jesika Malečková. Českou tenistka dnes absolvuje druhé kolo kvalifikace proti Aleksandře Kruničové ze Srbska.

Tip na čtvrtfinále: Stosurová (6-Austr.) - Kontaová (2-Brit.) | H2H 0-1

• ABIERTO GNP SEGUROS 2017 FAKTA •
• Shrnutí •
Loňské finále: Watsonová (Brit.) - Flipkensová (Belg.) 3-6 6-2 6-3
Nejvýše nasazené: Angelique Kerberová, Anastasia Pavljučenkovová, Caroline Garciaová, Carla Suárezová, Timea Babosová, Jekatěrina Makarovová, Alizé Cornetová, Christina McHaleová
Kategorie: WTA International
Místo konání: Monterrey, Mexiko
Povrch: tvrdý
Dotace: 250.000 amerických dolarů
• Možná čtvrtfinále •
Kerberová (1-Něm.) - Makarovová (6-Rus.) | H2H 7-4
Suárezová (4-Šp.) - Cornetová (7-Fr.) | H2H 4-4
McHaleová (8-USA) - Garciaová (3-Fr.) | H2H 3-1
Babosová (5-Maď.) - Pavljučenkovová (2-Rus.) | H2H 0-0
• Česká účast •
Allertová (ČR) - Makarovová (6-Rus.) | H2H 0-0
Kompletní los turnaje


Horní polovina
V první polovině je jasnou favoritkou na postup do semifinále světová jednička Angelique Kerberová. Němka se na tenisový trůn díky absenci Sereny Williamsové vrátila po turnaji v Indian Wells.

Své druhé působění v čele žebříčku zahájila v Miami, kde ukázala o něco lepší formu než na předchozích letošních akcích. Skončila ve čtvrtfinále na raketě Venus Williamsové.

Pro Kerberovou by neměla být překážkou Francesca Schiavoneová, vítězka utkání Elica Kostovová - Mandy Minellaová ani Jekatěrina Makarovová. Rusku, jež je momentálně absolutně z formy, v posledních čtyřech vzájemných duelech jasně přehrála.

První soupeřkou Makarovové bude jediná česká zástupkyně v hlavní soutěži Denisa Allertová. K ní se může přidat ještě Tereza Martincová, pokud zvládne kvalifikaci.

Allertová by tak mohla využít špatného rozpoložení Makarovové a navázat na své výkony z čínských ITF. Na jednom podniku získala titul a na druhém nenastoupila z neznámého důvodu ke čtvrtfinálovému zápasu.

Otázkou tedy je, jak na tom je zdravotně. Ve druhém kole by si mohla zahrát s obhájkyní titulu Heather Watsonovou.

Těžko tipovat druhou semifinalistku horní poloviny pavouka. Trio favoritek Carla Suárezová, Alizé Cornetová a Eugenie Bouchardová se v posledních týdnech hodně trápí.

Španělka měla v úvodu sezony zdravotní potíže s ramenem, kvůli němuž nemohla pořádně servírovat, a má na kontě tři porážky v řadě. Sérii tří proher se pokusí v Monterrey přerušit i Bouchardová. Cornetová zaznamenala poslední výhru na konci ledna v Petrohradu, není na tom tedy o nic lépe.

Tip na semifinále: Kerberová (1-Něm.) - Bouchardová (Kan.) | H2H 2-3


Dolní polovina

Ve druhé polovině není moc co řešit. Pro nasazené hráčky Christinu McHaleovou, Caroline Garciaovou, Timeu Babosovou a Anastasii Pavljučenkovovou by mohla být největší hrozbou CiCi Bellisová.

Sedmnáctiletá Američanka má z nenasazených asi největší šanci uspět. V úvahu přichází ještě Jana Čepelová. Slovenka prošla z kvalifikace do třetího kola prestižního turnaje v Miami, kde mimo jiné porazila i semifinalistku letošního Australian Open Coco Vandewegheovou.

Tip na semifinále: McHaleová (8-USA) - Pavljučenkovová (2-Rus.) | H2H 0-3

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

28
Přidat komentář
Torn
Snad tam Lucka dojde daleko, trochu se bojim, když narazí na Venus. :( Každopádně docela solidní debl obsazení. Dokonce Andrea s Mirzou tu spolu hrají, se možná po dlouhé době budu spíše koukat na debl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Evidentně mají rozhodčí nařízeno udržet Pardubice v lize, jinak si to vylučování za nefauly ve třetí třetině neumím vysvětlit. Ve hře pět na pět Pardubice absolutně nestíhaly. A klidně mínusujte o sto šest, šašci."
http://hokej.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170402_143506_hokej_elv
Reagovat
smazaný uživatel
tvl Malečková... 5:3 vedla v TB a to ještě měla jedno podání a stejně to projela
Reagovat
tommr
a předtím promarnila ve třetím setu tři mečboly za stavu 6:5 40:0 ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Toho jsem asi ani nevšimla.... Hm tohle byla jedinečná šance pro Jesiku zahrát si na turnaji Premier, bůh ví kdy zase taková šance bude....
Reagovat
gusticek
měla myslím celkem 4 matchbally. Škoda obrovská.
Reagovat
George_Renel
Není trochu divné, že si Angelika vybrala slabší turnaj?
Reagovat
tommr
ani ne. Kerberová je vychytralá a jde si pro snadnej titul a laciný body. Konkurence je ale letos v Monterrey nečekaně solidní a tak by jí to nemuselo vyjít ... :)
Reagovat
kada.tom
tak snadnej titul ... ona Kerber je poslední měsíce tak mimo, že bych se vůbec nedivil kdyby vyhrála 1-2 zápasy a vypadla
Reagovat
smazaný uživatel
Charlston už vyhrála, tak to chce zřejmě zkusit na jiném turnaji. Je fakt, že lonská forma je ta tam, tak se chce rozehrát.

Ale zas hlavní cena, sombrero je parádní.
Reagovat
dunphy
To dostávají v Acapulcu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
moc divne to neni, v tomto pripade...tommr spis keca z cesty, nebot vnima hracky hlavne prez zebrik...
Do Monterrey se Angie vraci po 4 letech, hrala tam v roce 2013 a prohrala se Stazkou ve finale...Stazicka Pavljucenkova letos bude v Monterrey take, a nejen ona...(je to tam vzdu slibne obsazene, nebot je to na hardu)

Angie Charleston hrala nekolikrat, nejen posledni dva roky, jednak to tam vyhrala, ale minuly rok musela skrecovat...a tady asi bude ten zakopany pes...nebot kalendar nabity, a preci je to jen hracka, ktera to opira ne o Zimonjice, ale o atletismus. Ty rychle prechody v povrchu podle mne pro takove hracky nebudou moc prijemne...V Monterrey ma proste tu jistotu, ze zustane hned po tech Masters na hardu. Krom toho musi se rozhodovat tak nejak casove dopredu.
...v jejim pripade podle mne dobra volba, ze na tom hardu zustane...z mnoha duvodu.
Reagovat
tommr
hele ty kecko, můžeš mě neznalýmu vysvětlit jak Kerberce pomůže s přechodem na antuku to, že si bude protahovat hardovou sezónu? :)
Reagovat
blixa
No bude mít 14 dní volno na trénink, před Stuttgardem, ne ? Teď by musela naskočit na antuku rovnou, kdyby hrála Charleston.
Reagovat
tommr
a tím by se jí nějak zkrátil čas na trénink na antuce před Stuttgartem? Není to náhodou přesně naopak? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si hlavne odpovez, proc minuly rok skrecovala...
Si to obas predstavujes fakt jen prez cisla:)
Reagovat
blixa
Boha, mysli ! Musela by začít hrát na antuce hned, bez přípravy. Je velkej rozdíl hrát hned ostré zápasy a nebo zahájit přípravu. Asi se nechce hned zranit.
Reagovat
tommr
mám na to sice jinej názor, ale hádat se kvůli tomu nehodlám. Kerberka je mi momentálně úplně volná, protože Karolína stejně nemá šanci na to, aby jí v dohledný době dotáhla. Tu šanci si zazdila sama když nezvládla zápas proti Wozniacký. Jestli si Kerberka nahrabe v Monterrey další body není tudíž podstatný ... :(
Reagovat
dunphy
:(
Reagovat
blixa
V Monterrey si moc nenahrabe, ale to je fuk. Spíš se divím že vůbec někde hraje, ale asi má dojem že ji to pomůže víc jak trenink.
Reagovat
VlS
No, chlapci, a víme, jakou nabídku startovnýho No 1 dostala ? Věci jsou někdy daleko jednodušší, než se na první pohled zdá :-))
Reagovat
blixa
A tak jo, asi dobrej důvod má :D
Reagovat
smazaný uživatel
jezismarja:D) ...a je po debate...
no dobre no...a uz nas ty prachy zase maji...;)
https://www.youtube.com/watch?v=ACGCwHML_h0
Reagovat
smazaný uživatel
Tak letos ještě nemá titul, asi potřebuje vzpruhu do další sezony. Uvidíme, jak se tam bude prezentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak pisu, ze to je pro ni podle mne lepsi, vzhledem k tomu jakym stylem hraje.
Pokud si naplanuji pred sezonou nejaky pocet turnaju. Celkem bych se i vsadil, ze to brali jako back-up - vybrat turnaj po IW a M...(jak by se ji darilo, tak by nejela ani tu zelenou cihlu, ani ten hard...)
A protoze minuly rok to dotahla v Charlestonu do zraneni a skrece, no tak me fakt neprekvapuje, ze vybrali navrat do Monterrey.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten Stuttgart je přece jenom specifický, jelikož se hraje v hale, a Angii to tam sedí, 2x za sebou tam dominovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, a hlavne nenaskakuje do Stuttgartu z "rozjeteho vlaku":)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist