V Česku dnes konečně vystaví trofej pro vítězky Fed Cupu

16. 12. 2011, 08:45
Aktuality 0
Měsíc a půl po triumfu tenistek ve Fed Cupu dorazila do Česka vítězná stříbrná trofej. Dámská "salátová mísa", kterou tým kapitána Petra Pály získal poprvé po 23 letech, bude ode dneška vystavena v Prostějově.
Trofej pro vítězky Fed Cupu

Pohár tenistky naposledy viděly den po finále (7. listopadu) při focení v ruské metropoli, ale kvůli administrativně-technickým potížím ho do Česka nepřivezly. "Rusové pohár předali vedení ITF, takže putoval z Moskvy do Londýna a odtud přiletěl ve speciálním režimu k nám," řekl Karel Tejkal, mluvčí marketingové firmy Česká sportovní.

Související články:

Češky díky Kvitové a skvělé čtyřhře slaví v Rusku titul ve Fed Cupu!

České tenistky se vrátily domů šťastné, ale bez poháru

Ve finále, které se hrálo o víkendu 5. a 6. listopadu, tenistky porazily v Moskvě domácí Rusky 3:2. Dva body získala světová dvojka a wimbledonská vítězka Petra Kvitová, třetí přidaly v závěrečné čtyřhře Květa Peschkeová a Lucie Hradecká.  Nebodovala pouze Lucie Šafářová.

Slavnostně bude stříbrný pohár odpoledne vystaven v Prostějově v rámci uzavřené exhibice klubu i za účasti Kvitové. Ve středu 21. prosince ukáže fedcupový tým trofej na Staroměstské radnici při přijetí u primátora Prahy Bohuslava Svobody.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist