V boji o hlavní turnaj v Miami zbyli čtyři Češi

25. 3. 2008, 10:47
Aktuality 1
Slušnou úspěšnost měli včera v Miami čeští tenisté a tenistky, bojující o účast v hlavní soutěži jednoho z největších turnajů sezony. Renata Voráčová a Barbora Zahlavová Strýcová se sice s turnajem rozloučily, další čtyři hráči ale své úvodní kvalifikační zápasy zvládli.
Lukáš Dlouhý

V hlavní soutěži mužů už reprezentují české barvy Tomáš Berdych a Radek Štěpánek. K nim by se rádi připojili ještě Lukáš Dlouhý a Ivo Minář, kteří k tomu udělali první krok.

Oba ovšem jiným stylem. Lukáše Dlouhého čekal ekvádorský veterán Nicolas Lapentti, devátý nasazený hráč kvalifikace. Bitvu, která trvala přesně dvě a půl hodiny, rozhodl jediný brejk ve třetím setu. Zatímco Dlouhý své podání neztratil ani jednou, při servisu soupeře využil hned první brejkbol a zvítězil 7-5 5-7 6-4.

Mináře čekal teprve sedmnáctiletý Litevec Berankis, loňský vítěz juniorky na US Open a několika dalších juniorských turnajů. Český tenista si výrazně lépe vedl na podání a svému protivníkovi nabídl jediný brejkbol. Tu Berankis nevyužil, zato Minář mladíkovi prolomil servis hned třikrát a za 65 minut vyhrál 6-2 6-4.

Argentinka Salerniová na předešlých dvou turnajích vypadla s Petrou Cetkovskou a Klárou Zakopalovou a také v Miami se její katyní stala Češka, tentokrát Petra Kvitová. Salerniová sice vyhrála první set, Kvitová se ale dokázala vrátit do hry a díky čtyřem prolomeným podáním ve třetí sadě zvítězila 2-6 6-3 6-3.

Podobný průběh měl také duel mezi Petrou Cetkovskou a Gruzínkou Tatišviliovou. Cetkovská sice ztratila první set v tie-breaku, druhý ale vyhrála 6-4 a ve třetím nadělila své soupeřce kanára.

Renata Voráčová měla dobře rozběhnutý zápas s Aiko Nakamurovou. První sadu vyhrála 6-3, i přes výrazně vyšší procento úspěšnosti prvního podání ale nabídla Japonce příliš možností k prolomení servisu. Ty Nakamurová využívala a za bezmála dvě hodiny zvítězila 3-6 6-4 6-2.

Mimo hru už je i Barbora Zahlavová Strýcová, která prohrála s Lucemburčankou Kremerovou 4-6 0-6.

Výsledky - Miami - muži:
Kvalifikace - 1. kolo:
Minář (ČR) - Berankis (Lit.) 6-2 6-4, Dlouhý (ČR) - N. Lapentti (Ekv.) 7-5 5-7 6-4.


Výsledky - Miami - ženy:
Kvalifikace - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Salerniová (Arg.) 2-6 6-3 6-3, Cetkovská (ČR) - Tatišviliová (Gruz.) 6-7 6-4 6-0, Kremerová (Luc.) - Zahlavová Strýcová (ČR) 6-4 6-0, Nakamurová (Jap.) - Voráčová (ČR) 3-6 6-4 6-2.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist