V Bělehradu se letos hrát nebude, píše Stachovskij na Twitteru

3. 1. 2013, 21:14
Aktuality 22
Ukrajinec Sergej Stachovskij dnes prostřednictvím Twitteru informoval, že letošní ročník turnaje ATP 250 v Bělehradu se konat nebude.
Profily hráčů
Kurt v Bělehradu

 

"Nelíbí se mi, že ATP kupuje turnaje a pak je vyřadí z kalendáře, aniž by o tom dalo vědět hráčům," nakousnul zatím neověřenou zprávu Sergej Stachovskij, který je neoficiálním mluvčím hráčů. Už loni na Australian Open například tlumočil nespokojenost hráčů s výší prize money.

V odpoledních hodinách už byl ukrajinský tenista konkrétnější. "Milí fanoušci, je to velká škoda, ale letos se žádný turnaj ATP v Bělehradu konat nebude... místo po turnaji zůstane prázdné, doufám, že to bude jen tento rok," informuje šestadvacetiletý Ukrajinec o turnaji v metropoli Srbska, který vlastní rodina světové jedničky Novaka Djokoviče. 

"Existuje mnoho zemí, které mají zájem o pořádání turnaje ATP, ale nikdo nepřišel s nabídkou na koupi licence bělehradské akce," povzdychl si Stachovskij o možném konci antukového turnaje, jehož 5. ročník měl letos začínat 29. dubna. V Bělehradu dvakrát triumfoval Djokovič, po jednom titulu získali Querrey a Seppi.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zrejme tam po tom turnaji ostane diera, ale Praha ako náhrada by bola super. To však nie je až taký problém, lebo Belehrad mal v poslednom roku veľmi chabé obsadenie.

Horšie je, že mizne viacero challengrov z mapy, menovite Kazan, Meknes, Wolfsburg, Casablanca, Florianopolis, Singapore, Santiago, Guadalajara, Pingguo, Marrakech, Bath a navyše sa nebude hrať ani novovytvorený Dornbirn v Rakúsku ... to je podľa mňa trošku závažnejšie ako jeden Belehrad, s obsadením len o niečo lepším ako niektoré challengre.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsou peníze. A je otázka, kdy bude líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Peniaze sú, dokonca aj v ATP, ale na nesprávnych miestach.
Reagovat
smazaný uživatel
Peníze nejsou, stačí si přečíst rozhovor s Knapkovou, doted' nemá sponzory. Jiný sport, ale tenisti pořád brečí, jak mají málo a tady nemá zlatá medailistka ani sponzora.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehovoril som o Prahe, hovoril som o "dôležitejších miestach". ATP vykazuje ročne neuveriteľné zisky, a len málo z toho ide na chod turnajov či financie hráčom. O tom som hovoril.
Reagovat
darek.vrana
Praho, kup to!
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, že nejspíše turnaj ve Španělsku ale uvidíme jak to dopadne!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kde by na to vzala?
Reagovat
smazaný uživatel
Na 250 by snáď nejako naškrabala..Otazkou je, do akej miery je tenis v tychto zemepisných šírkach populárny, plniť by sa to začalo možno okolo SF, prve dni by tribúny asi zývali prázdnotou, podobne ako tomu bolo v Bratislave. Síce to bol iba dobre obsadený challenger, ale aj na zvučné mená bolo dosť prázdno..Tipujem, že v Prahe by to bolo podobné, nie je to sport atraktívny pre sponzorov..
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem četl, že rozpočet na takový turnaj je cca 50 mil. Kč, což mi zvlášť v dnešní době přijde jako poměrně vysoká částka, navíc na akci s každoročním cyklem.
Výhodou velkých měst je dobré zázemí a spousta obyvatel, nevýhodou naopak, že se v nich obvykle různé kulturní a sportovní akce konají takřka dnes a denně, takže nalákat lidi právě na tu jednu konkrétní akci. Navíc většině lidí označení turnaje jako ATP 250 patrně nic moc neřekne, protože v tenise znají akorát Grand Slamy a možná TM..
Reagovat
smazaný uživatel
Majitel TK Plus Černošek nedávno v rozhovoru říkal, že kdyby byla v česku 250 tak by to bylo nákladově mnohem náročnější ( né nemožný) než např. challenger v Prostějově a obsazení by bylo zhruba na stejné úrovni!!! 250 myslím v česku nemá smysl, musela by to být aspoň 500 aby sem přijela náká pořádná hvězda. Turnaj v Prostějově je na challenger obsazenej víc než dobře a návštěvnost je tam taky solidní
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to máme asi stejný zdroj (škoda, že už si nevzpomenu, kde přesně jsem to četl..).
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom ať nedávají turnaj v ČESKU do Prahy, lidi jsou tam přemlsaní vším možným a radši stráví den v nákupním centru než na tenisu.To radši Brno, Ostrava, Přerov nebo tak někde...
Reagovat
smazaný uživatel
Pětistovka v Ostravě, to by byl sen. To by Ivan mohl i nalákat Andyho :D
Reagovat
smazaný uživatel
V dnešní době bohužel dost nereálnej sen!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel no :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Speciálně k té Ostravě, když se má člověk zasnít... Věřím, že na Andyho už by i lidi dorazili :-D Jenže pokud by to zůstalo v tom termínu, tak by se to muselo hrát v hale, což je pro daný termín úplná vražda. V Komenského sadech, kde se hraje challenger Prosperita Open, by to nešlo. Už tak pravidelně dostávají organizátoři Prosperity výjimku od ITF, protože kolem kurtů je tam méně prostoru, než určují předpisy. Jinak představa Andyho na centru SC nebo "Enháčka" je zábavná :-D Jinak obecně s tím turnajem ATP to u nás vidím na skoro až neřešitelný problém. To by musel dělat srdcař, který by nesměl moc řešit finance. Jako např. Pros s Buksou golf na Čeladné. ATP turnaj si na sebe v našich podmínkách podle mě nevydělá. A navíc nevýhodou tenisu je, že davy lidí přitáhne do haly nebo na kurty jen nějaké top jméno. Což u nejlevnějších ATP "dvousetpadesátek" moc nejde. Snad jedině přes Černoška, který by to dal Berdychovi z pozice svého manažera příkazem. Podobně jako to dává např. Český atletický svaz všem našim špičkovým atletům v případě mistrovství republiky, které se potom může konat i na takovém místě, jako byl loni Vyškov :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Srdcař, třeba Bakala, jenže ten dává peníze do cyklistiky. A Kellner zase do klausovýho muzea, památníku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono skutečně bohatých lidí, kteří dávají peníze do tenisu, je i u nás poměrně dost. Např. Chrenek (Moravia Steel a Třinecké železárny), Babiš (Agrofert). Ti všichni pravidelně podporují jak TK Prostějov, tak daviscupový anebo fedcupový tým resp. Černoška. A protože ten v pořádání turnaje ATP u nás nevidí rentabilitu (nebo něco jiného), tak ho tu nemáme :-) Ale tím nechci říct, že Černošek není srdcař! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ačkoliv Černošek se tu příliš velké popularitě netěší (ostatně který funkcionář ano), ale faktem je, že je to člověk, který o tenise a o sportu obecně ví dost a dost pro něj udělal. A pokud tvrdí, že se u nás takový tenisový turnaj nevyplatí, tak ví, co říká a já bych mu to věřil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, v tomhle s Tebou souhlasím. Jako businessman, potažmo manažer je jednoznačně úspěšný. Jeho projekty mají dlouholeté, stabilní a velmi silné partnery, což je zvlášť v dnešní době vizitka obrovského úspěchu. Není u nás moc lidí, kteří si umí omotat kolem svého prstu nějaký sportovní svaz, město a jejich dotace, Českou televizi a další. Tohle je v mých očích pouze důkaz, že opravdu umí. Vzpomínám si, jak Edberg čuměl při Advantage Tennis (tuším, že č. 2), když mu Černošek poslal startovné v plné výši dlouho dopředu. Díky takovým "detailům" si dělá dobré jméno i v zahraničí. Černošek sice údajně neumí anglicky, neumí řídit auto, ale umí velmi dobře počítat. Není bezhlavý srdcař, kterému by časem haprovala ekonomika, takže když řekne, že ATP 250 je v českých podmínkách zatím blbost, tak ví, co říká a raději si udělá další Advantage Tennis... Pro tyhle věci ho uznávám...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist