V Bad Gasteinu postoupily jen Záhlavová a Hradecká

20. 7. 2010, 14:17
Aktuality 3
WTA BAD GASTEIN - Pouze Sandra Záhlavová zatím dokázala postoupit do 2. kola turnaje v Bad Gasteinu, když porazila krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou. Vypadla už také čtvrtá nasazená Klára Zakopalová.
Sandra Záhlavová

Šestá nasazená Barbora Záhlavová-Strýcová měla v nohách těžkých pět zápasů pražského turnaje, kde dosáhla zatím svého největšího seniorského úspěchu. Na finále z domácího prostředí v Rakousku nenaváže, neboť už v úvodním kole proti sestřenici svého manžela Sandře Záhlavové od počátku tahala za kratší konec a prohrála ve dvou setech 5-7 3-6.

Dvojnásobná vítězka juniorky Australian Open měla dnes navrch jen v závěru prvního setu, kdy za stavu 5-4 podávala na vedení. Náskok však neudržela a nakonec po více než dvouhodinovém boji padla.

Fedcupová reprezentantka Lucie Hradecká naopak navázala na své úspěšné tažení pražským turnajem, kde vypadla až v semifinále s pozdější vítězkou Agnes Szávayovou. Devatenáctiletou rodačku z Chomutova reprezentující Rakousko Nikolu Hofmanovou porazila hladce 6-2 6-2.

V dalším zápase mohla narazit na třetí nasazenou Anabel Medinaovou, se kterou si před týdnem v Praze poradila. Favorizovaná Španělka však už vypadla, Turnajová trojka hned osmkrát ztratila své podání a domácí Rakušance Yvonně Meusburgerové podlehla po dvou a čtvrt hodinách 4-6 5-7.  Medinaová tak nezopakuje čtvrtfinálové starty z Budapešti a Prahy. 

Osmadvacetiletá Klára Zakopalová měla v červnu výbornou formu, kterou proměnila v triumf na turnaji ITF v Marseille i osmifinálovou účast ve Wimbledonu. Kvůli horečce však musela vynechat minulý týden turnaj v Praze a nyní předčasně opouští i další antukový podnik v Rakousku.

Zakopalová v měla v úvodu zápasu s Němkou Julií Görgesovou navrch, jenže brejk na 2-1 nic neznamenal. Pražská rodačka si třikrát v řadě prohrála podání a bylo po úvodním dějství. To druhé sice dokázala vyhrát, jenže ve třetím znovu tápala na servisu a prohrála 2-6 7-5 1-6.

Görgesová, jež za poslední dva týdny odehrála celkem 13 utkání, se o čtvrtfinále utká s Ukrajinkou Korytcevovou.

Na své matné výkony z posledních měsíců navázala Iveta Benešová, jež prohrála v prvním kole turnaje WTA pošesté z posledních sedmi pokusů. Vítězka květnového turnaje ve Fezu, jež od té doby postoupila do druhého kola pouze minulý týden v Praze, vypadla po setech 4-6 0-6 s nasazenou jedničkou a obhájkyní titulu Andreou Petkovicovou z Německa.

Už v pondělí vypadla Renata Voráčová, jež nestačila na Rumunku Halepovou.

- WTA INTERNATIONAL BAD GASTEIN (Rakousko, antuka, 220.000 dolarů) -
úterní výsledky (20. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Hofmanová (Rak.) 6-2 6-2
Záhlavová (ČR)
- Záhlavová-Strýcová (6-ČR) 7-5 6-3
Görgesová (Něm.) - Zakopalová (4-ČR) 6-2 5-7 6-1
Petkovicová (1-Něm.) - Benešová (ČR) 6-4 6-0
Bacsinszká (2-Švýc.) - Grönefeldová (Něm.) 6-1 6-2
Meusburgerová (Rak.) - Medinaová (3-Šp.) 6-4 7-5
Pivovarovová (Rus.) - Bammerová (5-Rak.) 7-6(10) 6-3
Garbinová (7-It.) - Parmentierová (Fr.) 3-6 6-3 6-1
Sevastovová (8-Lot.) - Pousová (Šp.) 6-2 6-4
Mayrová (Rak.) - Tvarošková (SR) 6-2 6-0
Curenková (Ukr.) - Duqueová Marinová (Kol.) 6-3 7-6(6)
Dzehalevičová (Běl.) - Klaffnerová (Rak.) 0-6 6-4 6-1 

Čtyřhra - 1. kolo:
Benešová/Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Korytcevová/Sfarová (Ukr./Tun.) 2-1 skreč K./S.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Pekne skodoliby los svedl znova Nastenku Pivovarovou s Ralu potreti behem dvou mesicu proti sobe, kdyz obe potrebujou vysledek jako sul:/ Co jsem mohl sledovat z te bidne, nepohyblive kamery v Gasteinu, tak podobne prosly dal po hodne utrapenych vyhrach z 1.kola, takze tezko odhadovat, jak to dopadne tentokrat.Nasta dneska nezvykle pasivni proti Bammer, Ralu vcera zas tezce ukoncovala zapas se slabou Woerle, dvojchyby na mecbolech, nakonec to ukocirovala na posledni chvilicku.Vsechno tak nasvedcuje divokymu prubehu a docela by me prekvapilo, kdyby zas jedna vyhrala bez ztraty setu jako prozatim vsechny predchozi duely.
Reagovat
smazaný uživatel
Záhlavová STRÝCOVÁ
Reagovat
smazaný uživatel
Záhlavová STRÝCOVÁ v pořádku..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist