V Acapulku hraje pět Češek, dvě jsou už ve druhém kole

23. 2. 2010, 09:49
Aktuality 2
ATP / WTA ACAPULCO - Dvě ze tří českých tenistek zahájily turnaj na antuce v Acapulku výhrami. Do druhého kola prošla Barbora Zahlavová-Strýcová a Renata Voráčová, neuspěla jen Záhlavová. V soutěži mužů si ve třech setech zajistil postup přes Moyu Francouz Richard Gasquet.
Barbora Zahlavová-Strýcová

České tenistky Barbora Zahlavová-Strýcová a Renata Voráčová postoupily na turnaji v Acapulku do druhého kola. Prvně jmenovaná porazila Němku Kathrin Wörleovou 6-4 6-2, Voráčová si poradila s Pauline Parmentierovou z Francie dvakrát 7-6.

Hned v prvním utkání se naopak se soutěží rozloučila Sandra Záhlavová, když podlehla nasazené dvojce Agnes Szavayové z Maďarska 6-2 1-6 3-6. Záhlavovou může ve druhém kole pomstít Voráčová.

Na turnaji se ještě představí dvě české tenistky. Klára Zakopalová se utká s kvalifikantkou Castanovou z Kolumbie. Účast v hlavní soutěži si z kvalifikace vybojovala také Lucie Hradecká, kterou čeká třetí nasazená Argentinka Dulková. Vítězka se ve druhém kole střetne se Zahlavovou-Strýcovou.

Titul do Mexika přiletěla obhajovat světová pětka Venus Williamsová, kterou v úvodním kole čeká Mathilda Johanssonová z Francie. Z cesty se Američance už odklidila čtvrtá nasazená Sorana Cirsteaová, jež uhrála pouhé dva gamy proti Kanaďance Fichmanové.

V Acapulku hrají souběžně také muži a jejich soutěž se může pyšnit velkými jmény: Verdasco, Gonzalez, nebo finalisté z Buenos Aires Ferrer a Ferrero. Na všechny čeká zápas 1. kola až v úterý.

Tři duely už však odehrány byly a na čtvrtý pokus se francouzský tenista Richard Gasquet dočkal výhry nad bývalou světovou jedničkou Carlosem Moyou. Španělského třicátníka porazil 4-6 6-3 6-2 a zahraje si o čtvrtfinále.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (22. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Zahlavová-Strýcová (ČR) - Wörleová (Něm.) 6-4 6-2
Voráčová (ČR) - Parmentierová (Fr.) 7-6(4) 7-6(2)
Szavayová (2-Maď.) - Záhlavová (ČR) 2-6 6-1 6-3
Fichmanová (Kan.) - Cirsteaová (4-Rum.) 6-2 6-0
Erraniová (6-It.) - Zečová-Peškiričová (Slovin.) 6-3 6-2 Hercogová (8-Slovin.) - De Los Riosová (Par.) 6-4 6-1
Cornetová (Fr.) - Craybasová (USA) 6-2 6-2

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 955.000 dolarů) -
pondělní výsledky (22. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Bellucci (Braz.) - Hernandez (Šp.) 6-3 6-2
Schwank (Arg.) - Gonzalez (Mex.) 7-6(4) 7-6(4)
Gasquet (Fr.) - Moya (Šp.) 4-6 6-3 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm/Polášek (3-ČR/SR) - Huss/Levinský (Austr./ČR) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Gratulace!!!!!Doufam ze Bara to semi obhaji ale bude to tezky
Hradecka by ji mohla trochu pomoct a porazit Dulko
Go Cesky !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velký vlastenec ňíňo se zase ozval. Naše borkyně ho ale nepotěšily.
go!!! go!!! go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist