Uzdravený Berdych odletěl na exhibici do Abú Dhabí

27. 12. 2010, 09:55
Aktuality 8
Tomáše Berdycha v posledních dnech trápila viróza, lehkého nachlazení se ale již zbavil a dnes odletěl do Abú Dhabí na exhibici šesti pozvaných tenistů. Novou sezonu zahájí 30. prosince utkáním proti Marcosi Baghdatisovi, v případě výhry ho čeká světová jednička Rafael Nadal.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Soubojem s Kypřanem Marcosem Baghdatisem zahájí Tomáš Berdych novou sezonu. Český hráč se zbavil lehké virózy a dnes odletěl do Abú Zabí na exhibici šesti pozvaných tenistů. 

Šestý hráč světa Berdych se 30. prosince střetne v předkole s finalistou Australian Open z roku 2006 Baghdatisem a v případě výhry nastoupí proti světové jedničce Rafaelu Nadalovi ze Španělska. Druhé semifinále vytvoří Švýcar Roger Federer a lepší z duelu Švéda Robina Söderlinga a Francouze Jo-Wilfrieda Tsongy.

"V roce 2010 jsem udělal pozitivní krok dopředu a vím, že teď na mě bude upřeno mnohem více pozornosti, ale jsem na to připraven," řekl Berdych pro oficiální web turnaje Mudabala World Tennis Championship. "Na novou sezonu jsem se tvrdě připravoval a Abú Dhabí je ideálním místem pro vyzkoušení formy," doplnil. 

Pětadvacetiletého Berdycha trápila před Vánoci viróza, kvůli které na dva dny ulehl do postele a nezúčastnil se vyhlášení ankety Sportovec roku 2010, v níž skončil čtvrtý. Přes svátky už trénoval a do Spojených arabských emirátů odletěl podle plánu. "Ano, letíme," potvrdil ČTK Berdychův trenér Tomáš Krupa.

S Baghdatisem se Berdych na okruhu ATP střetl čtyřikrát a vzájemnou bilanci mají vyrovnanou 2-2. "Zápasy s Marcosem jsou vždycky náročné a vyrovnané a to je přesně to, co potřebuju v přípravě na Australian Open," pronesl Berdych. "Zase čekám bitvu," uvedl Baghdatis a doufal, že bude mít na své straně fanoušky. 

Finalista Wimbledonu Berdych se z Abú Dhabí přesune na turnaj do indického Čennaí a před grandslamovým Australian Open se představí ještě na exhibici Kooyong Classic v Melbourne.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na uvodni zapas po pausicce je to super, oba mam rada. Marcos je vetsi soumen, takze divaci budou spise na jeho strane, ale jak hraje s Tomem, tak bohuzel nema sanci a fandim mu. Ale uvidime, jak to budou mit oba s fyzickou a jestli pujde Tomovi podani, to ho na zaver sezony dosti trapilo. Tak hlsvne at si to uzijeme.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tady mluví o propadu do druhé desítky. Já s tím nemůžu souhlasit, jelikož Tomáš je na vzestupu a na konci sezony zůstane v TOP 10. O tom není pochyb...Tomáš musí sehrát dobré zápasy na úvod sezony aby se chytil a začal obhajovat to, co dokázal. Jinak jsem si jistý že Marcose porazí s přehledem a je také favoritem...Fanoušci by měli být na jeho straně a to dost pomůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Marcos s tou naší "megastar" vytře kurt. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak je vidět, jsi asi velký fanda českýho tenisu :) Tohle je příspěvek na úrovni lopaty43....Berdych letos bude mít na vítězství na jednom z GS
Reagovat
smazaný uživatel
Já fandím českému tenisu včetně Berdycha. Jenom mi prostě vadí jak z něj všichni dělaj superstar. Třeba ta tvoje poslední věta. To je přesně to o čem mluvím. Já si naopak myslím, že se propadne zpátky na nějaký 15. místo, kam podle mě patří. Jo a Jen tak mimochodem Marcos je můj nejoblíbenější hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
Baggy se od listopadu tvrde pripravoval v horach, zhubnul, zato nabral rychlost a silu. V sezone 2011 o nem uslysime vice nez loni.
Reagovat
misoSK
o tom som presvedceny, 4 kg vahy dole, to sa podpise pod este lepsi pohyb na dvorci, a ak to bude fungovat v jeho hlave a Marcos si bude verit, tak verim ze v TOP 10 bude tak po Wimbledone
Reagovat
smazaný uživatel
Není pochyb o tom, že to bude mít těžké, aby se nepropadl....bude muset obhajovat spoustu bodů, ale jestli naváže na svoje výkony z letoška, mohl by se v žebříčku i posunout....Taky mám svým způsobem Baghdatise rád, ale doufám, že ho Berdych zvládne :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist