Uzdravená Kvitová začne znovu lehce trénovat

21. 2. 2011, 16:13
Aktuality 7
Po skvělém vstupu do sezony a vítězstvích na turnajích v Brisbane a v Paříži postihlo nejlepší současnou českou tenistku Petru Kvitovou lehké onemocnění, spojené s únavou z náročného programu. Obojí se před týdnem podepsalo na nezdaru čtrnácté hráčky světového žebříčku na turnaji v Dubaji, kde Kvitová vypadla hned v prvním kole s Japonkou Ajumi Moritaovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Po návratu domů Kvitová podstoupila vyšetření a od minulého čtvrtka se léčí týdenními antibiotiky. "Dostavila se nejen únava, slabost a tahání svalů. Po Paříži jsem toho měla už dost. Sice jsem hrála ještě v Dubaji, ale věděla jsem, že nejsem stoprocentně v pořádku. Což je u sportovců špatné," uvedla Kvitová na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Od úterý opět začne s lehkým kondičním tréninkem a tenisem, na konci týdne už chce být v plné zátěži. V Prostějově se hodlá připravovat dva týdny, potom ji čeká turnaj v Miami a následně semifinále Fed Cupu v Belgii. Na to se hodně těší. "Nezabývám se tolik tím, zda budu hrát proti Kim Clijstersové. Hlavně mě láká atmosféra Fed Cupu, neboť se opět sejdeme se spoluhráčkami," podotkla česká tenisová jednička.

Oslava narozenin? S kamarádkami u čaje
Se začátkem sezony je Kvitová naprosto spokojená. Z 18 zápasů zatím prohrála jen dvakrát. "Mám výbornou bilanci, odehrála jsem hodně zápasů. Doufám, že po současném odpočinku budu pokračovat v nastoupené cestě. Sezona začala dobře, ale ještě není u konce," řekla.

I proto ani nepočítá, kolik bodů potřebuje, aby se dotáhla do elitní světové desítky. "Vím jen, že jsem čtrnáctá, což je nesmírně hezké. Všichni mě už vidí v desítce. Já ale čísla nesleduji. Budu dál trénovat a držet se cesty, kterou jsme s trenéry nastoupili. Každé další vylepšení pořadí bude hodně náročné," konstatovala Kvitová.

Za jednu z příčin svých úspěchů označila to, že zatím nemusí obhajovat loňské výsledky. To ji začne tížit až ve Wimbledonu, kde se před rokem dostala do semifinále, a také na US Open. Ale ani těmito úkoly, které před ní stojí, se nechce zbytečně stresovat.

Svůj výrazný výkonnostní vzestup připisuje Kvitová i kvalitní prosincové přípravě. "Nebyla jsem ani nemocná, ani zraněná. Mohla jsem naplno trénovat. Jsem také o rok starší a zkušenější," vypočítala důvody, které ji vynesly do popředí světového žebříčku. Kdyby jí ale někdo před sezonou řekl, jaké výsledky ji čekají, považovala by ho prý za blázna.

Osmého března oslaví Kvitová 21. narozeniny, ale žádnou bombastickou party neplánuje. Pouze doma ve Fulneku pozve kamarádky na čaj. A znovu se vrhne do tréninků a cestování po turnajích.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
"V Prostějově se hodlá připravovat dva týdny, potom ji čeká turnaj v Miami a následně semifinále Fed Cupu v Belgii."

Spíš by mě zajímalo, proč Petra nejede do Indian Wells, kt. se hraje před Miami a je tam přihlášena:
http://www.bnpparibasopen.com/Players/Player-Landing.aspx

Nebo jde jen o překlep?
Reagovat
smazaný uživatel
to premier mandatory. Proboha tam musí jít! Pokud chce na turnaj Mistrů tak tam prostě musí jít.
Reagovat
smazaný uživatel
AAAAAAAA výpadek mého mozku...všem se omlouvám...už to neřešte...(moje demence se nedá řešit)...
Reagovat
smazaný uživatel
Po Paříži jsem toho měla už dost. Sice jsem hrála ještě v Dubaji (ještě v nějaké Dubaji, kde to vyhrála), ale věděla jsem, že nejsem stoprocentně v pořádku.
Sice jsem hrála ještě v (nějaké) Dubaji, kde jsem vyhrála...ale věděla jsem, že nejsem stoprocentně v pořádku, tak jsem tam alespoň porazila světovou jedničku...
to je moc...
Reagovat
smazaný uživatel
Coo? Prosím překladatele! :-) Nebo se opravdu snažíš říci, že Petra vyhrála v Dubaji?
Reagovat
petrulinka
Taky jsem se chtěla zeptat, kde dotyčný přišel na to, že Petra v Dubaji vyhrála. Asi nějaký neznalec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist