Úterý v Praze: Turnaj zahájí osm českých nadějí

13. 7. 2010, 09:30
Previews 0
Čtrnáct zápasů dvouhry žen je na programu druhého hracího dne na štvanické antuce a hned v polovině z nich se představí domácí hráčky. O postup do druhého kola budou mimo jiné bojovat i nasazené Lucie Šafářová a Barbora Zahlavová-Strýcová.

Program na antukových kurtech u Negrelliho viaduktu začíná na všech kurtech v 11:00 hodin. Ukončit nelichotivou sérii pěti porážek v řadě se v zahajovacím utkání na centrálním dvorci pokusí Iveta Benešová, kterou čeká z kvalifikace rozehraná Jugičová-Salkičová. Sedmadvacetiletá Češka s o tři roky starší hráčkou z Bosny a Hercegoviny jediný vzájemný souboj - před sedmi lety na koberci - prohrála. „Doma ale hraju strašně ráda," říká hráčka ze Štvanice.

Největší nadějí na domácí vítězku posledního ročníku je nejvýše nasazená Lucie Šafářová. Semifinalistka z Bastadu však hned v úvodním kole narazí na nebezpečnou Anastasii Sevastovovou. Dvacetiletou Lotyšku, jež letos vyhrála antukový turnaj v Estorilu.

Osmou nasazenou je Barbora Zahlavová-Strýcová, kterou čeká krajanka Andrea Hlaváčková.

Na kurtech se ukáže také Kristýna Plíšková, čerstvá vítězka juniorky na proslulém Wimbledonu. „Chci se prosadit také v ženách,“ plánuje. Klání v Praze by mělo být jednou z důležitých zastávek na této její ambiciózní cestě. „Je to nejlepší turnaj,“ netají sama Kristýna. Z domácích hráček má ale nejtěžší los: čeká ji pátá nasazená antukářka ze Španělska Anabel Medinaová.

O teprve druhou letošní výhru v hlavní soutěži bude usilovat loňská čtvrtfinalistka Lucie Hradecká, kterou čeká Švýcarka Vögeleová.

Z turnaje se kvůli žaludečním problémům odhlásila Klára Zakopalová, kterou v hlavní soutěži nahradí Eva Hrdinová.

- WTA PRAHA (Česko, antuka) -
úterní program (13. 07. 2010)

Centrální kurt ČEZ Koloseum (začátek 11:00 SELČ):
Jugičová-Salkičová (Bos.) - Benešová (ČR), Čakvetadzeová (Rus.) - Pěrvaková (Rus.), Szavayová (7-Maď.) - Ungurová (Rum.), Šafářová (1-ČR) - Sevastovová (Lot.), Medinaová-Garriguesová (5-Šp.) - Krist. Plíšková (ČR).
ECM kurt:
Niculescuová (Rum.) - Bacsinszká (3-Švýc.), Garbinová (It.) - Dulgheruová (2-Rum.), Hrdinová (ČR) - Cornetová (Fr.), Schnyderová - Dijasová (Kaz.).
Kurt č. 2:
Záhlavová (ČR) - Castanová (Kol.), Hlaváčková (ČR) - Zahlavová-Strýcová (8-ČR), Vögeleová (Švýc.) - Hradecká (ČR).
Kurt č. 4:
Lapuščenkovová (Rus.) - Dulková (6-Arg.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist