Úspěšný víkend českých deblistů: 3 tituly

24. 2. 2008, 19:07
Aktuality 1
Po včerejším triumfu Ivety Benešové s Američankou Bethanií Mattekovou v Bogotě dnes získali titul další dva čeští tenisté. Tomáš Berdych uspěl v Rotterdamu po boku Rusa Tursunova a Květa Peschkeová společně s Rennae Stubbsovou vyhrála v katarském Dauhá.
Květa Peschkeová (vpravo) vyhrála po boku Rennae Stubbsové titul v Dahuá.

Tenistka Květa Peschkeová se svou tradiční partnerkou Rennae Stubbsovou získala dnes v Dauhá první letošní deblový titul na okruhu WTA. Česko-australská dvojice ve finále v Kataru porazila nejlepší světový pár Cara Blacková, Liezel Huberová po setech 6:1, 5:7 a 10:7.

Dvaatřicetiletá Peschkeová si připsala 12. turnajové vítězství v deblu v kariéře, z toho čtvrté se Stubbsovou. Díky triumfu v lukrativní soutěži si úspěšný pár rozdělí prémii 124 tisíc dolarů.

Tenista Tomáš Berdych získal jako částečnou náplast za vyřazení ve druhém kole dvouhry na turnaji v Rotterdamu svůj premiérový titul ve čtyřhře. Společně s Rusem Dmitrijem Tursunovem porazil nejlepší český hráč v dnešním finále německo-ruské duo Philipp Kohlschreiber, Michail Južnyj po setech 7-5 3-6 10-7.

Dvaadvacetiletý Berdych na okruhu ATP dosud ve čtyřhře příliš úspěšný nebyl, finále v Rotterdamu bylo jeho vůbec prvním v kariéře. Mnohem více se držiteli tří singlových titulů dařilo ve čtyřhře v Davisově poháru, kde vyhrál při všech pěti startech. Právě v prestižní týmové soutěži může shodou okolností teoreticky potkat v dubnovém čtvrtfinále s Ruskem jak Tursunova, tak Južného.

Už včera získala svůj třetí deblový titul Iveta Benešová, která triumfovala v Bogotě.

Finálové výsledky českých deblistů:

ATP ROTTERDAM ... čtyřhra - finále:
Berdych/Tursunov (ČR/Rus) - Kohlschreiber/Južnyj (Něm/Rus) 7-5 3-6 10-7

WTA DAUHÁ ... čtyřhra - finále:
Peschkeová/Stubbsová (3-ČR/Austr.) - Blacková/Huberová (1-Zim/USA) 6-1 5-7 10-7

WTA BOGOTÁ ... čtyřhra - finále:
Benešová/Matteková (1-ČR/USA) - Kostaničová-Tošičová/Müllerová (4-Cho/Něm) 6-3 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist