Úspěšný den českých tenistů

26. 2. 2008, 23:27
Aktuality 0
Dnešní den byl pro české tenisty příznivý. Na kurtech se dosud objevilo šest českých zástupců a pět z nich uspělo; Vaidišová a Šafářová v Dubaji, Zakopalová s Benešovou v Acapulcu a Štěpánek v americkém Memphisu. Zde prohrála Renata Voráčová duel 2. kola po tříhodinové bitvě s Běloruskou Govorcevovou. V nočních zápasech může ještě do 2. kola postoupit Ivo Minář a Petra Kvitová - tu však v Memphisu čeká turnajová jednička Venus Williamsová.
Klára Zakopalová se po drobném zranění na kurty vrátila vítězně

V mexickém Acapulku splnily roli favoritek Zakopalová s Benešovou. Klára Zakopalová sice před devíti dny vzdala ve finále ve Viňa del Mar a z následného turnaje v Bogotě se odhlásila, ale dnes už byla zdravotně v pořádku a ve třech setech si poradila se španělskou kvalifikankou Marií-José Martinezovou-Sanchezovou. Zakopalová, turnajová trojka, se v druhém kole utká s Američankou Jill Craybasovou.

Iveta Benešová dnes měla vcelku lehkou úlohu. Los jí přidělil devatenáctiletou Švédku Nadju Romaovou ze Švédska, která startovala na divokou kartu a proti české tenistce to pro ni byl první zápas v hlavní soutěži na okruhu WTA. Benešová splnila roli favoritky a vyhrála hladce 6-1 6-1. Byla to pro ni teprve druhá výhra v letošní sezoně, první v hlavní soutěži. V druhém kole ji čeká turnajová šeska, Rakušanka Meusburgerová.

Na turnaji v Dubaji postoupila dvě nejlepší české tenistky - Nicole Vaidišová porazila Nakamuraovou hladce 6-3 6-0 a Lucie Šafářová si po rozpačitém úvodu utkání poradila s Japonkou Sugijamaovou 1-6 6-3 6-2.

I v americkém státě Tennessee má český tenis zastoupení. V ženském pavouku turnaje v Memphisu se už ale do třetího kola Renata Voráčová nedostala. Společně s Běloruskou Govorcevovou dnes předvedla více jak tříhodinovou bitvu, kterou rozhodla až zkrácená hra třetí sady. Hráčky si v zápase dokázaly vzít vzájemně šestkrát podání - nejdramatičtější byl 11. a 12. game třetího setu, když Govorcevová českou tenistku nejdříve brejkla a za stavu 6-5 podávala na vítězství v zápase. Ale Renata Voráčová situaci pod tlakem zvládla a dotáhla zápas až do zkrácené hry třetího setu. V ní sice odvrátila dva mečboly, ale na ten třetí už nestačila a prohrála 6-4 4-6 6-7(5). Renata Voráčová si však kurtů v Memphisu užila dosyta - dnes na něm strávila 185 minut, v 1. kole proti Estonce Aniové dokonce ještě o 20 minut více.

Na turnaji ATP uspěl Radek Štěpánek. Čerstvý finalista ze San Jose plní v Memphisu roli nasazené čtyřky a dnes nezaváhal proti domácímu Levinovi. Štěpánek vyhrál 6-1 6-4.

V nočních hodinách čekají zápasy ještě další tři české tenisty. Na turnaji mužů v Acapulku se kvalifikant Ivo Minář pokusí překvapit proti Filippo Volandrimu z Itálie a mezi ženami plánuje uspět Petra Cetkovská - v 1. kole ji los přidělil Salerniovou z Argentiny. V Mephisu bude chtít svou krajanku Voráčovou napodobit také Petra Kvitová - tu však hned v úvodním kole čeká turnajová jednička Venus Williamsová.

Výsledky českých tenistů - úterý 26.2.2008:

WTA Acapulco:
Zakopalová (ČR)
- Martinezová (Špa) 4-6 6-3 6-1
Benešová (ČR) - Romaová (Švé) 6-1 6-1
23:30 Cetkovská (ČR) - Salerniová (Arg)

WTA Dubai:
Vaidišová (ČR)
- Nakamuraová (Jap) 6-3 6-0
Šafářová (ČR) - Sugijamaová (Jap) 1-6 6-3 6-2

WTA Memphis:
Govorcevová (Běl) - Voráčová (ČR) 4-6 6-4 7-6(5)
23:55 Kvitová (ČR) - V. Williamsová (USA)

ATP Memphis:
Štěpánek (4-ČR) - Levine (USA) 6-1 6-4

ATP Acapulco:
23:00 I. Minář (ČR) - Volandri (Itá)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist