US Open: Tipy Matse Wilandera

28. 8. 2009, 13:43
Previews 72
Pro US Open mám po svém vítězství v roce 1988 ve svém srdci zvláštní místo. Porazil jsem Ivana Lendla v dramatické pětisetové bitvě. Tento grandslam se od ostatních tří hodně liší – prověří hráče na kurtu tak jako žádný jiný velký turnaj. Nadal tento rok nevyhraje. Ani Murray.

Viděl jsem Björna Borga mnohokrát prohrát finále US Open proti Johnu McEnroeovi a Jimmy Connorsovi. Ale naučil jsem se tento turnaj milovat. Dostal jsem se zde dvakrát do finále a jednou do semifinále. Pokaždé, když jsem přijel do New Yorku, jsem se vždy cítil mentálně hodně silný. Ostatně bez toho tady nemáte šanci. A tady je několik důvodů, proč tomu tak je:

Strávíte nekonečné hodiny v autě cestou na zápasy. Z tribun cítíte hot-dogy, hamburgery a také pivo. Publikum je hlučné a někdy se vůbec nezajímá o hru. Za denního světla je na menších kurtech totálně mrtvo a Vy si myslíte, že hrajete na nějakém malém klubovém turnaji. Zato v noci na centrálním kurtu si připadáte jako na rockovém koncertě. Během dne probíhají velké změny teplot a vlhkosti. Musíte také mít 10 tenisových raket se čtyřmi různě tvrdými výplety. Trpělivost je na US Open  mnohem důležitější, než na kterémkoli jiném grandslamovém turnaji.

Kdo vyhraje tento rok?

Nemyslím si, že vyhraje Nadal nebo Murray. Murray je stále k poražení a nezdá se mi být dostatečně silný na to, aby mohl vyhrát. Potřebuje ještě pár let, aby zesílil.

Moje sázky:
V prvních tipech na US Open vám dám tip na Federera, ale také na pár outsiderů, kteří mohou dojít daleko. Kurzy na ně jsou totiž velice zajímavé.

Celkový vítěz - muži:
Roger Federer
Andy Roddick
Robin Söderling
Jo-Wilfried Tsonga

Nadal ztratil své kouzlo. Dříve vyhrával své zápasy ještě v šatně. Ostatní hráči si řikali: “Pokud ho nedokáže porazit Federer, jak bych to mohl dokázat já?”. A bylo to tři nula na sety pro Nadala.

Ale situace se změnila. Hráči dnes vědí, že Nadal je k poražení. Už to není ten přízrak jako dřív. Del Potro to ukázal v Montrealu, když Nadala porazil ve čtvrtfinále, a Djokovič v Cincinatti, když vyhrál v semifinále. Oba, Del Potro i Djokokovič, vyhráli ve dvou setech a celkem hladce.

Del Potro a Djokovič se tento rok zlepšují. Djokovič má více jiskry ve své hře a přístupu k ní. Del Potro spoléhá na hru od základní čáry, ale potřeboval by ještě zlepšit servis.

Roger Federer je ve formě a vypadá to, že neprohraje. Vyhrál v Cincinnati a také si docela dobře odpočinul. Nemusí myslet na to, kolik grandslamů potřebuje vyhrát, aby držel rekord v počtu vyhraných titulů. Myslím si, že jich může vyhrát dalších šest nebo sedm. Je zajímavé, jak neustále zlepšuje svůj servis. To přichází s věkem a zkušenostmi. Ví, že pokud se mu podaří servis, ušetří spoustu energie. Myslím si, že nikdo  Federera na US Open neporazí.

Ale Andy Roddick je nažhavený. On a jeho trenér Larry Stefanki mají tento rok US Open jako hlavní cíl. Roddick od nezapomenutelného finále Wimbledonu nehrál příliš dobře. Těžko říci, co od něj můžeme čekat. Pokud Roddick přežije první kola, bude těžkým soupeřem pro každého včetně Federera a navíc bude mít podporu publika.

Kdo je Mats Wilander (*1964)
Bývalý švédský tenista, který byl v letech 1988-1989 dvacet týdnů nejlepším hráčem světa. Za svou kariéru vyhrál sedm grandslamových titulů (3x French Open, 3x Australian Open, jednou US Open). Svůj čtvrtý grandslamový turnaj vyhrál v pouhých 20 letech jako nejmladší tenista v historii.

Robin Söderling, finalista French Open, je další hráč, kterého se každý obává. Nikdy nevíte, co se stane, když se s Robinem utkáte. Z kurtu může smést každého hráče, včetně Federera. Na US Open má Söderling největší šanci na výhru v grandslamu. Povrch je pro něj jako šitý na míru, a pokud nepodlehne tlaku, má v New Yorku velkou šanci dojít hodně daleko.

Tsonga je další hráč, kterého mám rád. Užívá si velké turnaje a tvrdý povrch mu také nejvíce svědčí. Když hraje na menších kurtech, musí být stále ostražitý, jinak může vypadnout velmi brzy.

A k ženám? Myslím si, že sestry Williamsovy dojdou daleko. Pro žádnou ruskou hráčku nebude jednoduché utkat se se Serenou nebo Venus na centrálním kurtu. Na US Open, je "studená válka" stále aktuální.


- Mats Wilander, Expekt.com

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mats je úplně vedle, jako už několikrát! Pamatuju loni, když na Eurosportu favorizoval Rogera ve finále RG proti Rafovi. Roger měl ten rok mizernou formu, zatímco Rafa byl na vrcholu. Rafa samozřejmě ten rok úplně s přehledem vyhrál a já si říkal, co to tam ten Wilander žvanil. Se Soderlingem je úplně vedle! To je ranař od základní čáry, kterému je na míru šitá antuka, kde to ostatním neletí a on je schopný jako jeden z mála dávat na antuce jeden vítězný míč za druhým. Tsonga... no dejme tomu, akorát že jeho výkony jsou dost nevyrovnané. Porazí Federera a pak je schopný prohrát s kýmkoliv. Můj tip je Roger, Murray, Nowak, Del Potro a Roddick. Nikdo jiný na to nemá! Rafa nevím, ještě asi není stopro ve formě, navíc ty šutry se kterýma se hraje mu stejně nikdy moc nevyhovovali!
Reagovat
smazaný uživatel
Já si hlavně pamatuji, že tento rok v Austrálii favorizoval Rožírka a říkal, co by se muselo stát, aby fenomén nevyhrál.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Preview k US Open na tenis forum
Reagovat
smazaný uživatel
Něco na tom je, co napsal Hook24.. Jak nemá Soderling čas na ten svůj mamutí forhendovej nápřah, tak to s ním není nic moc. Fedex mu to nenalejval, hrál ve finále FO mooc kraťasů a kvalitní nízký chopy a milý Robin se k útočení nedostal. Proti pestrý hře nemá moc šancí, Wilander ho zmínil jako favorita, jen proto, že je Švéd :-))
Reagovat
skott
Pri zmince Soderlinga a jeho, v uvozovkach, necekaneho finale letosniho Roland Garros, me napada jeste paralela se Samanthou Stosur.Ta si take rada obiha svuj ¨killer¨ forehand a da se rict, ze by ji na prvni pohled antuka nemela vyhovovat, presto na ni dosahla sveho nejvetsiho vysledku kariery.A podobne jako Soderling, skoncila na souperce, ktera nehraje stererotypne, ale pouziva pri hre hlavu;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád slováky, nelezte sem prosím, děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Táhni ty, proč by tu nemohli přispívat slováci?? jsou to naši bratia, navíc už každý poslechne jednoho zakomplexovaného vola
Reagovat
a.magerova
Djokovicic: buď rád, že tu chodí (já teda ráda jsem) aspoň si promrskáme slovenštinu a taky víme co se děje mimo naše území :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, je prostě zakomplexovaný no
Reagovat
smazaný uživatel
1., No že sa opovažuješ s takým menom písať také priblbiny tak to sa teda nehnevaj
2., Ja tiež nezbožňujem čechov ale vyháňam ich zo slovenských portálov?
3., Prečo chceš, aby šli preč? Pretože neznesieš aby boli Slováci inteligentnejší než ty? Kámo fakt to tak vyzerá...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde Mats jako dost špatnej tipér, hodně mu toho nevyšlo, s něčím souhlasím, s něčím ne, já třeba považuju Roddicka za největšího favorita společně s Federerem a Murraym a neodpisuju Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
A prečo by mal opäť vyhrať FEDERER?? Si tam aj iní hráči, nemusí stále vyhrávať len on ! Nole si to zaslúži najviac, bol 5x vo finále, z toho 4x vo finále turnaja série masters !!! Nevidím dôvod prečo by to nemohol byť on. Je až moc skromný. On na to má len si musí veriť, zrovnať si to v hlave, lebo tenis je o psychike. Takisto aj Del Potrovi by som to priala, ale zdá sa mi to nereálne. Roddick US určite nevyhraje. Fedex je tam najväčší favorit, ale už ma dosť titulov a Murray u mňa v žiadnom prípade...
Reagovat
smazaný uživatel
To je uplne jedno ze ma dost titulu.Je to svetova jednicka, hraje fantastickej tenis a je to nejvetsi favorit, proto by mel vyhrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu nikdy fandiť nebudem a to sa nezmení!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Demi nepreháňaj to....
Reagovat
a.magerova
Demi: každý fandíme tomu našemu, a to je dobře, bylo by smutné kdyby jednomu fandili všichni a ostatním nikdo :-))
Já fandím tomu co vyhrál kdeco a doufám, že ten 6 US Open si odveze do Švýcar :-))
Reagovat
a.magerova
Přála bych sobě i jemu 6 USO v řadě :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Sobě????:-D:-D
Reagovat
a.magerova
Sobě radost z fandění, jemu pohár za hru :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš čo ma na tom mrzí najviac? Že oni ani netušia že nejaké Česko abo Slovensko je a že tu kvôli nim niekto vstáva kľudne aj o dvoch ráno. Síce ďakujú všetkým, ale v živote nás nevideli. Iné to je, keď ich niekto vidí na vlastné oči ale nemyslím len raz, dvakrát za život zašitý nikede vzadu... kiežby to bolo iné...
Reagovat
a.magerova
Nicy: Američani možná tohle neví, ale Novak (Vajda) a Roger (Mirka) mají kolem sebe lidi od vás, tedy i trošku od nás :-)) takže si myslím, že to naše vstávání i fandění určitě alespoň tuší, a to mi stačí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No len dúfam, že pokiaľ ešte bude Majo s ním, tak ho sem nejak popostrčí tak si pozrieť Záhorie :) Inak si nemyslím, žeby Miruška nejako bláznivo planula po rodnej krajine :) No a druhá vec je tá, že ty si v tomto smere až moc skromná :)) narozdiel odo mňa, ja by som skúsila v budúcnosti aj nejaký výlet, ty o tom neuvažuješ??
Reagovat
a.magerova
Ten výlet by nebyl špatný, ale zatím neuvažuji o ničem takovém.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ja, ja mám ešte dosť času :) ale uvažujem že by som šla po mature abo tak do Španielska, do Madridu (moje naj mesto) mám tam nejakú véééľmi vzdialenú rodinu :D a tá atmoška je tam neuveriteľná... veľmi by som chcela.. a je tam stále teplo, to ja mám ráda ;-)
Reagovat
carolyn
Divím se pořád některým čtenářům tady, že je ještě baví trapné provokace Barnyho a reagují na něj.
Reagovat
smazaný uživatel
hoď se do klidu, udělej si dobře u fotky elegána a nevysírej
Reagovat
carolyn
Jestli sis nevšiml nic z toho nebylo adresováno tobě tak nereaguj
A zapoměl si že já nejsem Rogerova fanynka ani na něm nevidím nic elegantního, jestli chceš bejt důležitej, měl by sis aspon zapamatovat kdo komu taky fandí
Reagovat
smazaný uživatel
Je typicky hrac co raz zaziaril a zhasol ano je dobry urcite patri do top 20 ale na US open nema sancu nikto okrem prvej 6ky na tom sa nic nemeni ani Tsonga ved ten sa zase zrani alebo skonci a psychicky sa mi nezda silny. Stvrfinale vidim jednoznacne prva 6ka a mozno Verdasco a Gonzalez, pripadne Tsonga ale to bude pre neho maximum
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, co jste kdo za ročníky, ale já si pana Wilandera jako profesionála pamatuji z dětských let velmi dobře. Již za jeho kariéry neměl dobrý odhad ani na soupeře, ani na lidi kolem sebe. Dle jeho tipů (viz. halucinace např. u posledního GS se jménem Karlovič vynechám), o tom, že "objevil" jako favorita čirou náhodou taky švéda Robina Sod... už nevim co bych dodal. Dle mého názoru o ty jeho "tipy" usilují především sázkové kanceláře. I když je i pro mne Roger jedním z jasných favoritů na vítězství, soudí ty další hráče okem vskutku někoho, kdo se jim ani nepřibližoval, mentální a psychickou sílou, touhou po vítězství, natož fyz. kondicí. Ostatně, je to ten Wilander, který měl nějaký problém s kokainem, že? No taky měl dobrý odhad na ženy, když objevil krásnou blondýnku Anite a šel se s ní pochlubit kolegům na tenis, tak i takový v té době stydlín, kterým byl Stefan Edberg (ten se červenal a nebyl schopný zvýšit hlas, byl tím známý .. :)) mu ji přebral během několika hodin. Jsou spolu doteď a mají 2 dcery. Prostě tento pán odhad nemá, už vůbec nevidí do psychiky člověka. Tolik můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě poznámka, on se Djokovič tento rok zlepšuje ? Já bych to Novakovi moc přál, mám ho rád, ale asi díváme každý na něco jiného...
Reagovat
smazaný uživatel
Já komentáře Matse při RG nemůžu vystát, tak mi přišla vhod tato malá rekapitulace. V jejím závěru jsem se dost nasmál.
Reagovat
smazaný uživatel
No akože je o ňom v celom článku len jedna veta a ešte aj tú zosmiešniš, no teda ďakujem veľmi pekne. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte niečo - ďakujem za klebety, to ja ráda :))
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jen LOL..víc radši nic.
Reagovat
smazaný uživatel
nepofata: Mohl bys to přece jen trošku rozvést? Přiznávám bez mučení, že v časech jeho aktivní kariéry jsem tenis nesledoval.. Vím tedy, že Wilander existoval a že byl velmi úspěšný, ale o jeho odhadech nemám moc představu. Ty mi přijdeš jako jeden z nejrozumnějších diskutérů a docela rád bych věděl, jestli s jeho predikcemi (nejen teď) souhlasíš..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš prehľad! Je to presné, aj s koksom, aj s blondínou. Mne sa až taká krásna nezdala, ale to už nie je podstatné. Beriem ho s rezervou. Mats je ale nič, oproti uzlíku nervov "McEnroovi".Ten, čo vypľuje z úst to stojí za...
Inak Mats je prípad hráča, ktorých mám navždy v pamäti. V 20 rokoch 4 GS, prvý vyhral v 17 rokoch a potom tma a kokain. Celkovo ich vyhral 7.
Reagovat
smazaný uživatel
Dumec: děkuji, ale je tu řada fundovanějších a rozumějších, než já.

Já nechci posuzovat tipy a předpovědi Wilandera. Občas plácne blbost, má na to svůj pohled, jde s kůží na trh a pak mu to lidi omlátěj o hlavu, tak to chodí :-). Jde mi o to, že v olfessově komentu chybí špetka respektu. On to tak všechno semlel..rozebral ho, jak neměl odhad na soupeře, na lidi..na ženy..což doloží už ohranou historkou o přebraný blondýně :-D. Wilander byl "švédskej mladej zázrak" jak psal abudabi, ale není to tak, že by ve dvaceti pohasl a nastal "koks a tma". V roce 88 vyhrál tři GS.. A že na konci kariéry vysál s Nováčkem lajnu, tím v mejch očích zase tak neklesá (nandrolonoví hříšníci mi vadí v tenise daleko víc). Četl jsem i jiný historky s Wilanderem..o tom, jak po svym prvnim triumfu na GS nebyl vůbec v oblacích a hrál dál švédskou ligu za svůj kmenovej klub. Na mě působí jako sympaťák a problém s ním nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je aj to, čo hovoríš Ty. Bol to patriot a sympaťák, nikoho neurážal. Za jeho čias boli Švédi in. Edberg, Wilander, Jarryd. Mats bol neuveriteľný talent, ten jeho vzťah ku kokainu som nikdy nepochopil a nechápem dodnes. Moj osobný názor. Sláva prišla privčas a nezvládol to.
Reagovat
smazaný uživatel
abudabi: Jj, švédský tenis měl top hráče..a i ta další generace nedělala vostudu :-) Thomas Johansson, Magnus Norman, Jonas Bjorkman.. Ti sice nebyli dlouhodobě v té nejužší špičce, ale tenisté velmi dobří.
Reagovat
skott
Asi tak.Svedove mi vzdy prisli, ze dovedli vytriskat maximum z toho, co umeli;-)
Jen by me zajimalo, jestli melo najakou souvislost to pristizeni Novacka a Wilandera s kokainem?Pokud si pamatuju, tak to snad bylo na jednom turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
No Wilander je kámoš s Nováčkem, oba byli pozitivně testovaní po FO 95 a tuším, že tam spolu hráli i debla, ale jistě to nevím.

Jj, Švédové umí vytěžit maximum. Třeba úspěchy na GS.. T. Johansson vyhrál AO, Bjorkman hrál nějaký semi.. Norman finále FO, bombarďák Joachim semi USO.. Soderling finále FO.. až na Soderlinga byli všichni v desítce.
Reagovat
skott
tak diky za info, to jsem chtel vedet.Tehdy jsem snad jeste tenis ani nesledoval.
jinak presne tyto uspechy Svedu jsem mel na mysli.Napr. Bjorkmanovo semi Wimbledonu po tricitce mi prislo jako vysoko nad jeho schopnosti v te dobe...A Soderling vypada jako zdatny nastupce;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Citace:
"Já nechci posuzovat tipy a předpovědi Wilandera. Občas plácne blbost, má na to svůj pohled ...Jde mi o to, že v olfessově komentu chybí špetka respektu.... A že na konci kariéry vysál s Nováčkem lajnu, tím v mejch očích zase tak neklesá (nandrolonoví hříšníci mi vadí v tenise daleko víc).... "

Nepofatíku, nepofatíku, díky, že jsi konečně názorně ukázal své priority, podle tvých "vzteky, breky" nad mým příspěvkem (to je totiž ten nevětší problém, že je můj .. :)), jsi alespoň vypíchl nedostek respektu, docela by mne zajímalo, jaký jseš ročník (já77), pokud by si totiž byl starší, nabízí se možnost tvého uplatnění v totalitě jako tzv. "kádrováka", pokud to nebylo vzhledem k tvému věku možné, jsi na tuto profesi mimořádně talentovaný. Už před odjezdem na dovolenou v červenci, jsem tě tuším někam poslal, v souvislosti s tím, kdy už si mi začal diktovat, kam mám psát a kdy :). Teď si to rozvedl tak, že už mi "doporučuješ" co si myslim o Wilandervi dobře a co ne :), kdy mi chybí a nechybí respekt, upozorňuji tě, že z toho důvodu bylo v přspěvku uvedeno, že je to můj NÁZOR, prostě názor. (mimochodem to u tvých příspěvku moc často uvedeno nebývá... ale to je tvoje věc) Já ho vidím takto a s dovolením, koho budu nebo nebudu respektovat si vybírám já a ostatním bych doporučil to samé. Tobě sportvci na kokainu nevadí, dobře, já to respektuji, já sportovce na kokainu ve většině případů nerespektuji, ale posuzuji to individuálně.

Jo a poslední věc, pokud si něžil u hranic s Rakouskem nebo NSR, případně jsi neměl v posledních letech satelit nebo pokud si nebyl emigrantem, tak jsi z toho tenisu musel v té době vidět to samé, co my s abudabi :)).... třeba ti i dojde co tím myslím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Komolením mého nicku a osobníma kecema jen znova prokazuješ co jsi zač.. Mně je úplně jedno jaký si ročník, co jsi zač a jestli tvůj děda hrál tenis. Pouze jsem si dovolil nesouhlasit s tvým názorem, který je postavený na tvých zcestných doměnkách (podle mě). Když to nesneseš, tak nelez na diskuze. Nerad se uchyluji k invektivám, ale ty už si s tím začal minule..v mých očích jsi samolibý blb a budu na tvé názory reagovat jak budu chtít, pokud s nimi nebudu souhlasit. Dobrou noc "olfessíku"
Reagovat
smazaný uživatel
Jé je, tobě vadí pořád ještě chudák mrtvej děda, uf. :) No nemáš to se mnou jednoduchý, viď. Teda musím říct, že je to skoro obdivuhodný co sneseš, fakt! V mých očích jseš železný muž, s opravdu, ale opravdu velkým ,ehm, EGEM. Ale jinak my "samolibý blbci" sneseme docela hodně, tedy špatně, sakra! Mám se tě vlastně zeptat, jak TY to se mnou vidíš. Co teda myslíš, můžu na ty diskuze, tedy snesu to, nepofato co? Neboj, už si mě srovnal, už vím, že co si myslim jsou jenom zcestné doměnky, o děkuji ti, příteli za pomoc. Škoda, že na tebe nemám telefon, teď bych se s tebou tak potřeboval poradit, jak mám dál postuvat, zda si jít vyčitit zuby, umejt se a spát nebo zda ještě zůstat vzhůru. Co mám dělat zítra a tak, no prostě mám na tebe spoustu dotazů. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen nechápu proč pořád vnucuješ podrobnosti o tvý rodině, o tobě..:-D asi si pleteš stránky. Jinak tvůj poslední odstavec už nestojí za další komentář. Pohádej se s někým doma, nic o tenise tam nevidím že bys napsal.
Ještě uvedu na pravou míru, že jsem ti nikdy neříkal, co máš psát. (další tvoje zcestná smyšlenka). Tehdy si tu pár lidem napsal, že o tenise vědí kulové, tak jsem ti řekl, ať napíšeš něco fundovanějšího. Ty bohužel neumíš moc diskutovat, když s tebou někdo nesouhlasí, tak automaticky ví kulové, nebo ti bere tvůj názor a nutí ti svůj.
Reagovat
smazaný uživatel
??? Jen nechápu proč pořád vnucuješ podrobnosti o tvý rodině, o tobě..???

Tedy sorry, ale to mi vnuceješ ty, viz příspěvek, výše. Neblbni, teĎ jsem ti dal takovou pravmoc a nakonec zjistim, že celej problém s tebou je v tom, že po sobě neumíš číst?

Pokud jsem někomu napsal, že ví o tenise kulové, tak jsem o tom byl dle jeho reakcí přesvědčen. Jestliže to diskutující nesnese, ať sem neleze, ne ?(byl si snad mezi těmi lidmi i ty?...) Jinak jsem si s pár lidma tady docela slušně pokecal, díky za optání.
Už navždy tvůj :)), samolibý blb.
Reagovat
smazaný uživatel
No dnes jsem zase dozvěděl tvůj ročník narození..škoda, že už tak mladého tě postihla demence a nepamatuješ si, cos o sobě vykvákal dnes :-D.

Je rozdíl nesouhlasit a napsat argumenty proč a nebo napsat jen "víš kulový". Třeba ten rozdíl časem pochopíš, makej na tom, můj olfessi.
Reagovat
smazaný uživatel
No vytáhl si na mě mýho dědu zničehonic, tak co řešíš s ročníkem, to si se snad o mně tímto něco dozvěděl? Nebo se zase vracíme zpět k tomu, co mám psát a nemám, fakt se divíš, že si z tebe dělám pořád srandu? Docela bych se divil, kdyby se ti to nestávalo i v životě, ale to těžko zjistíme z webu. Takže kam jsme se v té debatě dopracovali.:

1) .... to si raději nechám pro sebe, to by si zase vylít..
2) nevím jestli si tento sport dělal nebo ne,ale vzhledem k tomu, že jsi především sledovač tabulek a statistik, tak tě spíš tipuju na velkýho fandu, ale statistický přehled máš skvělý (co už jsem od tebe neslyšel, je alespoň náznak toho, proč to těm hráčům nejde a pod.... ale já po tobě nechci, aby si mi něco dokazoval)
3) trpíš (a to ber vážně) chorobným Egem, potřebu neustále někoho manipulovat, jak má odpovídat, jak se má diskutovat, je to s tebou dost hrozný, upřímně řečeno, nejsi chopný brát lidi takový jaký jsou ...
4) svým způsobem mi tě je líto, ale jako samolibému blbovi mi jseš hlavně pro legraci, to přiznávám

Já prostě jenom samozvané rádoby - autority nemám rád. Tak snad je to ode mne poslední příspěvěk na tvou adresu na tenisportal.cz.

Tvůj "dement" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry :-D ale už nemám sílu tvoje hysterický statě na celou A4 číst. Bravo rozebral si mě jako Wilandera :-D. A to to začalo jen u toho, že jsem nesouhlasil s tím, cos napsal :-)). O tenisu ani slovo, takže se měj :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
jenom poslední poznámečka :), já ti zkopíruju tu tvojí reakci, protože pořád trpíš dojmem, že neustále hovoříš jenom o tenise a ostatní mluví z cesty ;):

Já nechci posuzovat tipy a předpovědi Wilandera. Občas plácne blbost, má na to svůj pohled, jde s kůží na trh a pak mu to lidi omlátěj o hlavu, tak to chodí :-). Jde mi o to, že v olfessově komentu chybí špetka respektu. On to tak všechno semlel..rozebral ho, jak neměl odhad na soupeře, na lidi..na ženy..což doloží už ohranou historkou o přebraný blondýně :-D. Wilander byl "švédskej mladej zázrak" jak psal abudabi, ale není to tak, že by ve dvaceti pohasl a nastal "koks a tma". V roce 88 vyhrál tři GS.. A že na konci kariéry vysál s Nováčkem lajnu, tím v mejch očích zase tak neklesá (nandrolonoví hříšníci mi vadí v tenise daleko víc). Četl jsem i jiný historky s Wilanderem..o tom, jak po svym prvnim triumfu na GS nebyl vůbec v oblacích a hrál dál švédskou ligu za svůj kmenovej klub. Na mě působí jako sympaťák a problém s ním nemám

O tenise je:
1) V roce 88 vyhrál tři GS..
2) po svym prvnim triumfu na GS ... hrál dál švédskou ligu za svůj kmenovej klub
.............no comment

Dobrou noc, Nepofato a děkuji ti za přátelský rozhovor :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe platí portál za každé slovo, co napišeš (zkopíruješ)? :-D Bože, tolik keců o ničem.. A jen abych ukojil tvou chorobnou zvědavost po mé osobě..jen statistik skutečně nejsem, světe div se, nejsi jediný, který hrál někdy závodně tenis :-D. A moje komenty čti líp, určo se hodně dozvíš :-DDD
Reagovat
smazaný uživatel
"A moje komenty čti líp, určo se hodně dozvíš :-DDD"
- Kéž by, bylo by to fajn pro všechny, zatím jsem se dozvěděl hlavně to, že se šňupáním koksu (doufám, že jen u sportovců) nemáš problém, děkuju pěkně :)

Dobrou noc
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se ode mě nějak nemůžeš odtrhnout, už si říkal před dvěma příspěsvkama, že končíš s reakcema na mě :-D.

Tak podívej..kokain patří mezi stimulancia, ale na sportovní výkon nemá blahodárný vliv. Do rukou sportovce určitě nepatří (ani do rukou obyč lidí podle mě), ale není to látka, kterou by si sportovec pomáhal k lepšímu výkonu. Na rozdíl třeba od Nandrolonu (který jsem zmínil)..ten pomáhá k rychlejší regeneraci, k nárůstu síly i vytrvalosti (hmotu tenisté tak nepotřebují) a tak k prevenci svalových, šlachových, vazivových zranění. To je látka, která může svým dopadem zvýšit výkon. Jestli Wilander šňupnul kokain na konci kariéry, tak to ho to u mě prostě zase tak nesnižuje. Koneckonců, když omilostnili Gasqueta, tak si tu křičel huráá..jaký je rozdíl mezi kokainem u něj a kokainem u Wilandera?
Reagovat
smazaný uživatel
"když omilostnili Gasqueta, tak si tu křičel huráá..jaký je rozdíl mezi kokainem u něj a kokainem u Wilandera?"

.... no asi ten, že chudák frantík tam měl takové minimum, že to nemohla být lajna, tedy přišel k tomu evidentně nevědomky..., přiznám se, že mi to jako rozdíl přijde velký.

Ale, abych se přiznal, odtrhnu se od tebe rád, protože už si mne opakovakoně zarazil a tou samou věcí před pár týdny: Nepofato, ty si někam PÍŠEŠ moje reakce? nebo si se na mě jenom zaměřil jinak? To si mne děláš srandu, nemám se tě začít bát....? Psych..še za zadkem, to by mi ještě scházelo. (PŘIZNÁM SE, ŽE MĚ PŘEŠEL HUMOR..)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty víš jako hladinu měl Wilander? Nevíš o čem mluvíš..

Ano obzvlášť hloupé zdejší reakce si bohužel pamatuju..

No jo boj se mě :-D jsi blázen.. zkusil jsem teď normálně diskutovat, napsat argumenty a ty zase útočíš z jiný strany.

Dobrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ten odstavec byl fajn, už jsem si taky myslel, že budeme diskutovat normálně.

Ale faktem je, že mě tím opakovaně šokuješ, že si pamatuješ, jak jsem kde před NĚKOLIKA TÝDNY zareagoval. Dokonce jsi už někde před tím na mě vytáhl i přesný slovosled, který jsem použil.... No, co by si si jako o tom myslel ty,na mém místě, hm? Vzhledem k tomu, že tady může být tak cca 200 reakcí denně, někdy i víc, tak je to minimálně pozoruhodné...

... to neber jako pokus na tebe útočit z jiné strany, ale doopravdy jsem se lekl. Jdu spát, zavírám krám.
Reagovat
smazaný uživatel
Další tvoje smyšlenka (nebo vědomě lžeš?) Nikdy jsem na tebe nevytáhl žádnou tvou větu s přesným slovosledem, patrně si mě s někým pleteš. A že si pamatuju tvoje "huráá" pod Gasquetem a to, žes tu lidem, co s tebou nesouhlasili psal, že "vědí kulové" na to nemusím mít pamět jako slon :-).

Koukám, že hladinu Wilandera nevíš..takže si už o tom taktně pomlčel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ne, citoval si mě docela přesně, při té hádce tenkrát, reagoval si na mě slovy, co jsme od tebe slyšeli, cituji :... a už si jel, takže nech na hlavě! Jinak, já si třeba tvoje reakce na jiná témata nepamatuju nebo se jimi vůbec nezabývám, určitě bych si nepamatoval, jak si reagoval pořed několika týdny na frantíka nebo na něco jinýho, prostě si se na mě zaměřil... :).

K Wilanderovi, nevím jestli se to dá někde dohledat, ale vzhledem k tomu, že to bylo s Nováčkem a že se nebránili.... -Přiznám se, že mě u pana Wilandera úplně stačí (co se týče toho jeho slavného odhau na lidi okolo), že vedle sebe snesl někoho takového, jako byl Karel Nováček, o jehož charakteru a chování jsem se měl možnost na Štvanici přesvedčit v té době osobně. Třeba je to s KN dnes už lepší, ale tenkrát to bylo hodně špatný..
Reagovat
smazaný uživatel
No podle mě si vymýšlíš nebo nepamatuješ nebo přeháníš. A skutečně si nefandi, že jsi tak oslnivá osobnost, že by se na tebe někdo zaměřoval..zpět na zem olfessi.

Jo oni se nebránili... :-D Nováček s Wilanderem se tehdy ohradili, chtěli žalovat ITF a dokonce šli na detektor lži..a dostali tři měsíce. Zjisti si info, než zase začneš psát hlouposti. U Gasqueta to toleruješ a třeba věříš pohádkám. (Hingiska dostala za menší množstí rok distanc) Nikdo neví, jak to bylo, než oni tenisti..dohadů je spousta.
A pokud jde o tvé "profilování" lidí (Wilandera, Nováčka, mě :-D)..o tom si myslím své, psychologu-amatére :-)) končím s reakcema na tebe v tomhle vlákně. (což na rozdíl od tebe dodržím)
Reagovat
smazaný uživatel
Zkouška 1, zkouška 2, zkouška 3...

...PSST, to jenom, aby měl Nepofata pravdu, že na něj nevydržím nereagovat :)))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Arodd bude hodne sylny na US open a ma nato aby tam Rogera porazil
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Soderling ma trochu smolu ze moze teoreticky v 4.kole narazit na Federera,podobne ako vo Wimbledone,kde by siel podla mna pri lepsom zrebe dalej...Inak mylsim ze Wilander je az moc kriticky,Federera uz tiez v minulosti odpisoval,Murray ma super formu,najlepsi(z jeho pohladu)povrch,nebude na nom taky tlak ako doma,cize podla mna spolu s Nadalom su obrovskymi favoritmi...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Wilander to trochu přehání:-):-) Söderling prý.:-) Ať se na mě jeho fanoušci nezlobí, ale finále v Paříži bylo zapříčiněno shodou nešťastných náhod (tedy spíše jedné velké).
Jeho tipy mu zatím tento rok nevycházejí, samozřejmě, o Fedoušovi a Roddickovi tu píší na tomto portálu jako o spolufavoritech nejen jejich fanoušci a je reálná hrozba, že uvidíme opakovačku nudného Wimbledonského duelu, ve kterém šlo pouze o udržování servisů a nervy Amíka.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, reálna analýza. Nemám, čo by som dodal.
Reagovat
smazaný uživatel
a co bys taky dodával, když z elegána dělá zase pana neporazitelného? Jsem moc zvědav, co budete všichni říkat, až elegán zase neudrží už jistou výhru a z kurtu ho vyprovodí zase nějaký outsider :D
Reagovat
smazaný uživatel
Stať sa to môže. Nikdy som netvrdil, že Fed musí všetko vyhrať. Je tam Delpo, Roddick. S tou analýzou som to myslel komplexne. Si veľmi zaujatý. Ja viem, že Ťa štve, že je Rafa zranený. Ale ako jeho oddaný fanúšik, by si mal mať trpezlivosť a dať mu čas. Fedex za jeho zranenia nemôže, zbytotočne si na ňom vybýjaš zlosť.
Reagovat
smazaný uživatel
on je Rafa ještě pořád zraněný? Já měl zato, že už je v pořádku :D Já bych hlavně nikdy netvrdil, že Rafa a Murray nemůžou vyhrát US Open. Murray když dá do kupy svoji psychiku, může bez problému vyhrát celý turnaj a Rafu bych taky předčasně neodepisoval. Já vím, ono je nejjednodušší tipovat toho největšího favorita, ale všechno může být úplně jinak, viz. RG 09
Reagovat
xbenp27
Barney, našel se už tady nějaký příspěvek, který by si ty neokomentoval záporně???Zvlášť pokud se v něm jedná o Federera?Někdy je fakt nepřekonatelnej problém přijmout realitu co?
Reagovat
smazaný uživatel
Wilander komentuje zápasy a hovorí o tenise. Minulý rok tipoval, že Fed bude važným súperom Nadala na RG. Nestalo sa. Niektoré tipy mu nevyšli, ale rozhodne by som ho za to nešiel zabiť. Ako je na tom so zdravím Nadal? Ja neviem. Ja sledujem DELPA a FEDA. Kto 7x porazí súpera vyhrá !
Reagovat
smazaný uživatel
14.45 pre Barneyho
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava 14.19, uff, - "vybíjaš"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist