Udržet stabilní formu a hlavně zůstat zdravá, přeje si Kvitová

9. 1. 2011, 01:00
Aktuality 9
Vydržet hrát dál na vysoké úrovni a zůstat zdravá, to si přála tenistka Petra Kvitová po titulu na turnaji v Brisbane. Česká hráčka se včera v Austrálii radovala ze svého druhého vavřínu v kariéře.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Chci hrát dál dobře, tak abych byla spokojená s výkony a hlavně zůstat zdravá," řekla Kvitová v rozhovoru s ČTK. Těšilo jí, že bude v pondělí poprvé 28. na světě, ale konkrétní cíle do zbytku sezony si s trenérem Davidem Kotyzou nestanovili. "Je pěkné, že se posunu v žebříčku, ale číselný cíl jsme si nedali," řekla. 

U 'protinožců' se dvacetileté Kvitové nadmíru daří. Předloni získala v tasmánském Hobartu svůj první titul a nyní přidala v Brisbane druhý. "Nevím, čím to je, že mi to tady tak jde. Ale v Austrálii se mi moc líbí," uvedla Kvitová. Doufala, že své výkony zopakuje i na Australian Open v Melbourne. "Pokusím se dojít co nejdále," podotkla.

Triumfu v Brisbane si Kvitová moc považovala. Cestou do finále totiž vyřadila dvě nasazené hráčky, skvěle zvládla duel se Slovenkou Dominikou Cibulkovou i zápas o titul. "Celý týden jsem hrála výborně proti lepším hráčkám. Byl to pěkný turnaj," poznamenala.

Ve finále nedala šanci Němce Andree Petkovicové. Soupeřku jasně přehrála v první sadě a jistě si došla pro výhru i v druhém setu. ""Myslím, že jsem byla dobře koncentrovaná, chytla začátek a těší mě, jak jsem to zvládla," uvedla.

Snažím se dát na trenérovy rady
V semifinále i ve finále si Kvitová zavolala na dvorec trenéra. Kotyza vždy přispěchal s radou, tenistka poslechla a pomohla si. Ve finále jí kouč v druhé sadě řekl, ať si postoupí při druhém podání Němky více do dvorce a hraje míče dřív. Kvitová to udělala a hned v následující hře získala důležitý brejk. "Vždycky se snažím vše, co David říká, zaznamenat a zkusit splnit, jak řekl," prohlásila Kvitová. 

Po proměněném mečbolu Kvitové blahopřál z ochozů nejen kouč, ale také kondiční trenér Jozef Ivanko, který do Austrálie přiletěl. "A z domova jsem dostala spoustu gratulací. Hlavně rodina, lidé z Fulneku a přátelé, prostě hodně lidí."

Oslavu nechystala. "Trenér si dá s kondičním z minibaru na pokoji rum s kolou, ale já neslavím, moc nepiju," řekla Kvitová. Kvůli výhře v Brisbane nestihla kvalifikaci na turnaji v Sydney, a proto má příští týden 'volno'. "Nevadí, že jsem Sydney nestihla. V neděli letíme do Melbourne, potrénuju a začne Australian Open," řekla tenistka.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Omlouvám se, že to strkám tady, ale vedle se to v té změti těch tupců ztratilo. Našel jsem si outfit top hráčů pro Australian Open.

http://novakdjokovic.rs/news.php?akcija=vise&id=939&jezik=2

Nechápu, co to u ST vymýšlí. Jejich nedávné modely byly vždy jednoduché, i když vypadaly trochu mimo dobu. Jenže jejich outfity pro Djokoviče jsou otřesné, naprosto přeplácané mnohými prvky. Jestli v tom má prsty sám Novak, tak o módě nemá žádné ponětí.

A ještě doplnění módního okénka a oblečení Adidas pro jejich tři top představitele.

http://www.menstennisblog.info/2010/12/andy-murray-adidas-2011-australian-open.html

Nejhůř dopadl asi Tsonga, Nandovo růžové triko je dobrý úlet, takové svěží a Andy si mě získal i zelenou na triku z Turnaje mistrů, takže zelenou nic zkazit nemůže. Federer s Nadalem budou nosit to, co v Dauha, Djokovičova tragédie je níže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tentokrat, si myslim, že ST neni vubec zle v porovnani s minulou sezonou:) Sice je to takove trošku zvlaštni,ale už to aspon nevypada jako uplně nejlevnějši sekač z 90.let.
Addid,ale trošku zklamal, hlavně Verdasco... to je prostě gay parade... hnus!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se náhodou Adidas oblečení líbí, zelenou miluju, takže tou se nemůže nic zkazit, Murrayho design je jednoduchý a pěkný ve všech barvách. Verdasco, no, když už růžovou, preferuju svtělejší, ale tohle triko mě něčím nadchlo a líbí se mi. Jak říkám, nejhůř dopadl Tsonga, u něj se mi líbí jen ta bílá varianta. Ale uvidíme, jak to bude vypadat v reálu.

Každopádně Djokovič zas bude mít z top ten snad největší hnus, rozhodně to vypadá lépe, než ta hrůza s tím drakem na zádech, ale i tak je překombinované, strašně moc prvků a vypadá to spíš jak trikot cyklisty. Hlavně ten tmavý je děsný, světlý ještě s přimhouřením oka beru jako průměrný.
Reagovat
smazaný uživatel
http://gototennis.com/2010/12/13/juan-martin-del-potro-2011-australian-open-outfit/

Přidávám i Del Potra, který asi stejně jak Rafa přechází na trika s rukávy.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm já nevím :-) mě se líbí všechno kromě toho Verdasca...co já bych za to dal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-warehouse.com/adidas_Mens_Spring_adiZero_Crew/descpageMAADIDAS-ANSZC.html#

Tak Verdasco má i bílou variantu.
Reagovat
smazaný uživatel
no ten verdasco je fakt děs běs, ta růžová varianta to je kombinace barev hrozná
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaticky rozhovor. Ukazuje se, ze je Petra stale ta divka z Fulneku a zatim nema svetacke maniry.I trener je velice sympaticky a urcite ji dodava klidu a jistoty, takovy druhy tata.At jim to jeste dlouho spolu slape.Krasne povzbuzeni do nove sezony,tak at ta pohoda z tohoto turnaje vydrzi co nejdele.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to chytré cíle...stabilní forma bude nejdůležitější...navíc Kvitová je sympatická a s trenérem tvoří dobrou dvojku :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist