Tým snů měl noční můru, píše francouzský tisk

9. 3. 2009, 09:46
Aktuality 7
Porážka ve víkendovém utkání prvního kola Davisova poháru s Českou republikou přinesla Francii silnou deziluzi o "zlaté generaci" jejích tenistů. Podle listu L'Equipe byl ale neúspěch zcela na místě vzhledem k nezkušenosti týmu, který čelil trvale solidně hrajícímu soupeři.
Gilles Simon

"Každé učení má svoje bolestná období," napsal deník. O tom se mohl naplno přesvědčit Gilles Simon. Osmý hráč světa nestačil už v pátek na Tomáše Berdycha a jeho nedělní porážka od Radka Štěpánka zpečetila osud utkání. "Simon nehrál špatně, ale ani dobře - neměl sílu k tomu, aby v rozhodujících okamžicích rozhodl zápas ve svůj prospěch," pokračoval s tím, že sám hráč ztrácí v posledních týdnech sebedůvěru.

"Francouzské družstvo dostalo velkou ránu do hlavy a sny o jeho velikosti narazily do zdi skutečnosti," uzavřel L'Equipe.

Deník Le Figaro píše o "příliš měkkých nových mušketýrech" a o Simonovi jako o symbolu deziluze. "Ani tým snů není uchráněn od nočních můr. Noví mušketýři jsou možná silnější než všichni jejich předchůdci od druhé světové války, ale jsou to taky jenom lidé. Mladí hráči, někdy zahlcení emocemi, které mohou o to hůře zvládat, že je ještě pořádně neznají," uvedl list s poukazem na speciální atmosféru, kterou zápasy o Davisův pohár přinášejí.

Deník Libération přirovnal první výpadek hned v úvodním kole Davis Cupu po devíti letech k defenestraci Francouzů. "Českému týmu stačilo nasadit jen dva hráče. Více než o obrovskou deziluzi jde o tvrdou lekci. Simon budil dojem, že během svého českého pobytu nechal svou šedou mozkovou kůru v šatně," podotkl list.

pva, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
vojta91
nevidel bych vynika pouze Simona, spis si myslim, ze to protaktizoval Forget, myslim si ze do ctyrhry spatne nominoval Gasqueta a to byl podle me rozhodujici moment..
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si, že na tom něco bude.. forget se neukázal jako dobrý kouč. Chtěl dát asi šanci gasquetovi, ale bohužel mu to nevyšlo. kdyby tam dal songu, tak by sme tu čtyřhru taky asi vyhráli, ale ztratily bychom více sil. mno, to už ale nechme koňovi...
Reagovat
smazaný uživatel
jo ten ma vetsi hlavu
Reagovat
smazaný uživatel
je divný že simon nezahrál, já mít takový tým, který mě podporuje na lavičce, tak bych hrál jako maradonna za svých nejlepších let (řečeno fotbalovou terminologií)
Reagovat
smazaný uživatel
TY bys hrál jako Maradonna v nejlepších letech, SIMON prostě ne! Je jasný, že každý se s tím tlakem vyrovnává jinak a Simon to nezvládl tuhle premieru si za rámeček nedá!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, on prý říkal něco na ten způsob, že chtěl vyhrát až moc... až se mu to nakonec nepovedlo
Reagovat
smazaný uživatel
Když chtěl vyhrát až moc, byl na něj až moc velký tlak se kterým se nesrovnal. Buďme jenom rádi, že mu tenhle víkend nevyšel a že Argentina přijede k nám a ne do Francie.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist