Turnaj v Rotterdamu vyhrál Švéd Söderling

14. 2. 2010, 18:05
Aktuality 3
Tenisový turnaj v Rotterdamu vyhrál Robin Söderling. Švédskému hráči ve finále za stavu 6:4 a 2:0 skrečoval jeho soupeř Rus Michail Južnyj.
Profily hráčů
Robin Söderling

Pětadvacetiletý Söderling dnes v Nizozemsku nastoupil ke svému prvnímu letošnímu finále a hned získal titul. Celkově si osmý hráč světového žebříčku na okruhu ATP připsal páté turnajové vítězství. Švédský tenista si tak napravil nepodařený vstup do sezony, když na předchozích dvou turnajích vždy vypadl v prvním kole.

"Nepřijel jsem sem s kopou sebevědomí, v předešlých zápasech se mi nedařilo," přiznal Söderling. "Nejlepší medicínou na zvýšení sebevědomí jsou vyhrané zápasy proti těžkým soupeřům."

Južnyj ve finále nenavázal na výkon z roku 2007, kdy v Rotterdamu triumfoval. Dnes nastupoval s bolavou nohou, kterou si zranil při včerejším skalpu Djokoviče. "Bolest jsem cítil už včera, ale chtěl jsem zkusit hrát," vysvětloval Južnyj. "Dnes se to bohužel zhoršilo."

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch - hala, dotace) -
nedělní výsledky (14. 02. 2010)
Dvouhra - finále:
Söderling (3-Švéd.) - Južnyj (6-Rus.) 6:4, 2:0 skreč

Čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Aspelin, Hanley (Švéd./Austr.) 6:4, 4:6, 10:7
Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nemyslel jsem si, že Soderling dokáže vyhrát celý turnaj, spíš jsem vsázel na Kolena nebo na Djokoviče, ale nejvíce na Rusa. Koleno je letos ve skvělé formě, ale očekával jsem, že by mohl vyhrát celej turnaj. Vůbec jsem si nemyslel, že labilní Južnyj dojde tak daleko, protože byl až šestej nasazenej. Doufám, že tři zbývající Grandslamy v letošní roce budou mít rozdílné vítěze. Hlavně ne Elegána, protože ten toho už vyhrál docela dost a myslím si, že by měl letos ukončit kariéru, protože kvůli němu hráči jako Koleno, Soderling nebo Verdasco v životě nevyhráli Grandslam.
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace, jen tak dal:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je dobre pre Soderlinga ze zbiera teraz body lebo po RG vela strati kedze finale neverim ze zopakuje. Kazdopadne vyzera mat na 8 mieste uz slusny naskok cize mal by mat v Parizi svoju stvrtinu pavuka takze aspon do svrfinale dojde dufam. Kazdopadne ak bude dobre podavat a davat tie jeho rany tak som zvedavy co predvedie na ATP masters v Indian Wells a Miami
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist