Turnaj v Barceloně si užívám, říká trojnásobný semifinalista Ferrer

25. 4. 2009, 12:07
Aktuality 2
David Ferrer letos už potřetí v řadě postoupil do semifinále domácího antukového klání v Barceloně. Každou minutu si na kurtu užívám, říká sedmadvacetiletý Španěl.
Profily hráčů
David Ferrer

Poslední dva ročníky turnaje v Barceloně skončili pro Davida Ferrera až na raketě suverénního krajana Nadala, jenž podniku vládne už čtyři sezony. Loni prohrál ve třech setech ve finále, v roce 2007 vypadl v semifinále.

Úspěchy Davida Ferrera:
Tituly (7): 2002 Bukurešť; 2006 Stuttgart; 2007 Auckland, Bastad, Tokyo; 2008 Valencia, s-Hertogenbosch.

Finále (6): 2002 Umag; 2003 Sopoty; 2005 Valencie; 2007 Turnaj mistrů; 2008 Barcelona; 2009 Dubaj.

Mezi nejlepší čtyři se dostal i letos, přestože v úvodních kolech ztratil set s Kukuškinem i Staracem. Včera však s krajanem Robredem ani jednou neprohrál vlastní servis a potřetí v řadě postoupil do semifinále. "Po fyzické stránce jsem se cítil lépe než na začátku turnaje. Je to normální, když se v úvodních zápasech dostáváte do tempa. Úroveň mé hry je ok; dobrá, ale ne dokonalá," našel Ferrer na svém výkonu chyby.

"Je to třetí rok po sobě, co jsem se tu dostal do semifinále. Mám z toho radost. Tohle je turnaj, který sleduju už od svých osmi let, kdy jsem chodil na stadion s rodiči jako divák. Teď si užívám každou minutu, kterou strávím na kurtu," dodal sedmadvacetiletý Španěl, který si dnes zahraje o finále s Chilanem Fernandem Gonzalezem. Pokud uspěje, může v neděli znovu narazit na Nadala a oplatit mu vyřazení z posledních dvou let. Světovou jedničku dnes čeká semifinále s Davyděnkem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobře Davide, jen si ten turnaj užívej, ale hlavně ho vyhraj!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak to je strašně dojemné, jak to sleduje už od svých osmi let, nejdřív tam lozil jako divák s rodiči, no a teď je z něj velká stár, která je v samotném centru dění:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist