Turnaj mistryň rozlosován: Kvitovou čeká ve skupině i Wozniacká

23. 10. 2011, 19:27
Aktuality 33
Světová jednička Caroline Wozniacká, Ruska Věra Zvonarevová a Polka Agnieszka Radwaňská budou soupeřkami Petry Kvitové v Červené skupině na Turnaji mistryň, který začne v úterý v Istanbulu. Rozhodl o tom dnešní los, který ženská organizace WTA zveřejnila na síti Twitter.
Petra Kvitová

V Bílé skupině se o postup utkají Ruska Maria Šarapovová, čerstvá vítězka z Lucemburku Viktoria Azarenková, čínská hvězda Na Li a vítězka US Open Samantha Stosurová z Austrálie.

"Je to jenom pro osm nejlepších v sezoně, proto si toho považuji vysoko a jsem ráda, že si tam můžu zahrát," řekla Kvitová před cestou do Turecka. "O cíli jsem jako vždy nepřemýšlela. Uspět může kterákoliv z nás," dodala wimbledonská vítězka.

S Wozniackou si Kvitová loni zahrála za Prostějov českou extraligu a dobře spolu vycházely. Na kurtu se letos nestřetly a vzájemnou bilanci má Češka zápornou 1:3. Jedinou výhru nad Dánkou si připsala loni na trávě ve Wimbledonu. Tentokrát se ale spolu poprvé utkají v hale, což hraje spíše do karet české jedničce.

"Caroline má vynikající kondici, je to bojovnice," řekla Kvitová deníku MF Dnes o Wozniacké.

Se Zvonarevovou se levoruká Kvitová potkala nedávno v Tokiu, kde ztratila skvěle rozjetý úvodní set a ve druhé sadě dostala "kanára". "Tady si člověk soupeřku nevybere a Věře mám co vracet," pronesla Kvitová, která proti Rusce vyhrála dva z pěti vzájemných duelů.

Polka Radwaňská se na Turnaj mistryň kvalifikovala jako poslední. Kvitová se s ní utkala pouze dvakrát, oba zápasy vyhrála. Ten letošní po boji v Eastbourne.

Nelehkou skupinu pro premiéru v Turnaji mistryň se Kvitová dozvěděla v hotelu Sheraton, v kterém na losování přišla v zelené róbě. "Mohlo to být i lepší," komentoval los Kvitové pro iDnes její trenér David Kotyza. Formu své svěřenkyně po nedávném titulu v Linci si pochvaloval. "Petře hala sedí a cítí se dobře," dodal kouč.

V Istanbulu se bude hrát o dotaci 4,9 milionu dolarů, z níž neporažená vítězka získá šek na 1,75 milionu dolarů a 1.500 bodů do žebříčku dvouhry WTA.

V Turecku se představí také další česká deblistka Květa Peschkeová, která společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nastoupí do elitního klání čtyř párů.

Los Turnaje mistryň 2011:
Červená skupina:
Wozniacká (1-Dán.)
Kvitová (3-ČR)
Zvonarevová (5-Rus.)
A. Radwaňská (8-Pol.)

Bílá skupina:
Šarapovová (2-Rus.)
Azarenková (4-Běl.)
Na Li (6-Čína)
Stosurová (7-Austr.)

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
petrulinka
Musím říct, že na té fotce se mi hodně líbí Li Na, má krásné šaty a moc jí to sluší, a taky Petra je kočka. Moc se mi nelíbí Agnezka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na té fotce to všem sluší, největší kočka je na tí fotce podle mě Radwanska, a moc se mi na té fotce nelíbí Sam Stosur...
Reagovat
darek.vrana
Ta 4. zleva je Azarenka?:)
Reagovat
VlS
Ne, na fotce je 7 hráček a Vika tam není, byla asi ještě v Lux. Asi myslíš Na-Li, taky mi to trvalo, než jsem jí poznal.
Reagovat
vendulkabendulka
http://yfrog.com/z/h39a8qjj
Reagovat
freeteepek
V první chvíli jsem jí nepoznal. Sekne jí to!
Reagovat
freeteepek
Rozhodovat bude aktuální forma a rozehranost.Petra by potřebovala na úvod vyhrát, to by jí uklidnilo.U ní člověk nikdy neví.Když si vzpomenu na její poslední zápas se Zvonarevou...radši nevzpomínat!Rovněž si myslím, že ta zranění nebudou tak vážná.Bílá skupina by byla lepší.Podle bookmakerů je Petra favoritkou.Její letošní výsledky v hale hovoří jasně.Nakonec ani ta Cibule z finále v Linci nebyla tak snadnou soupeřkou,jak to původně mohlo vypadat.To dnes potvrdila.
Reagovat
VlS
Los je jaký je. Co tak si tady zatipovat?. Můj tip na postup ze skupin je:
Petra a Věrka, Maša a Vika.Na finále tipuju Maša - Petra, po boji vyhraje Petra.
Caro vyhraje zápas s Agou, jinak nic, Aga nevyhraje nic stejně jako Sam, Li porazí Sam.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať to není úplně stejné :) Z červené Péťa a Věra , z bílé Vika a Sam. Ve finále Petra a Vika..... Já nemohu jinak, pokud tipuju, musí Petra vyhrát. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co?
Hodíme tipy jak to bude ať se ukáže kdo má na to štěstí:))

Podle mě postoupí Peťa s Verou a Vika s Marii
A ve finále prohraje Petra s Verou 1:2 ...:)
Reagovat
Vojtaakk
Já bych to viděl takhle:

Červená: 1.Petra 2.Radwa
Bílá: 1.Šarapovka 2.Sam

Finále: Petra x Šarapovka

Vyhraje samo Petra.

U Petry a u Sam bude záležet na rozpoložení, jak jim to sedne. Jsou schopny zahrát skvěle stejně jako mizerně.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim že si Petra nemohla přát nic moc lepšího Zvonareva a Radwanská skoro zraněné a Wozniacká nerozehraná a podle mého názoru formy. Podle mého názoru vyhraje jedna z trojice Kvitová Azarenka Šarapovová
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zas takhle úžasně to nevidím. Červená skupina je určitě těžší. Zranění Zvonarevy a Radwaňské zase nebudou tak dramatická, spíše žádná. Jediná vážně zraněná byla Šarapka a ta je navíc i nerozehraná.
Ale přesto si myslím, že obě pinkálistky Wozniackou i Radwaňskou musí Péťa z kurtu vypráskat.
Reagovat
smazaný uživatel
No jistě, jak jednoduché. A proč ty pinkálistky občas vyhrajou i velké turnaje, když jsou tak neschopné? Jak se vlastně pinkálistka Karolína dostala na 1. místo? Pamatujete? Loni v Pekingu po utkání 3. kola s Kvitovou.
Když práskačky nemají dobrý den, vyhází se snadno. Narozdíl od trpělivých vraceček. V Linci Kvitová málem prohrála i s letos hodně nevalnou Jankovič.
Reagovat
VlS
No to se taky občas divím, proč je bomberky nechají občas vyhrát. Peťa má nabito dobře, teď už jen taky dobře mířit :-))
Reagovat
smazaný uživatel
V jedný skupině mám tři oblíbený hráčky, z nichž minimálně jedna nepostoupí.
Ve druhé s těmi uřvanými nádherami mě nezajímá nikdo. Navíc na červenou skupinu jako na potvoru ještě byla nalosována Zvonarevka, místo přijatelnější Li.
Reagovat
smazaný uživatel
podle SK je Petra největší favoritka :)
Reagovat
jacksax
když bude forma, může Kvitová postoupit spolu s Radwańskou, když ne... i tak to bude parádně vyrovnaný turnaj a bude se na co dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy Petra začíná hrát a proti komu?
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi tazky turnaj hociktora moze vyhrat alebo tiez skoncit uz v skupine - budu rozhodovat detaily.
Reagovat
smazaný uživatel
Prognózy po losu jsou jedna věc, ale na kurtu to může vypadat úplně jinak... Přesto si myslím, že Červená skupina je vyrovnanější. Budu držet palce Caro, aby postoupila. Věřím, že z Bílé skupiny postoupí Masha s Vikou.
Reagovat
smazaný uživatel
si odporný
Reagovat
smazaný uživatel
Ale lopatko! Přece ani ty bys nechtěl, aby do SF postoupila Kvitová, která je podle aktuální výkonnosti někde na 60. místě WTA. Ta v Istanbulu nemá co pohledávat! Chudáčku, pak bys musel ten žebříček zase přepisovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jestli chce Petra turnaj vyhrát, musí porazit každou. A hru na to má. Pokud bude hrát tak, jako v určitých úsecích v Linci, nemám obavy. Záleží hlavně na ní.
Pravda, Zvonareva se mi tam moc nelíbí v té skupině, ale jak říká Petra, má jí co vracet.
TAK POJĎ PÉŤO, MÁŠ NA TO !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu vítězka TM musí porazit každou? To jsou fakta nebo jenom jakési dojmy?
Do semifinále se dá postoupit i s bilancí 1 výhra a 2 prohry. První ve skupině má 3-0 a další tři účastnice 1-2, mezi nimiž rozhoduje vyšší procento vyhraných setů, případně gemů.
Reagovat
smazaný uživatel
To nejsou fakta, to je přístup s kterým musí do takového turnaje jít. Spoléhat se na jeden vyhraný zápas asi nepovede k úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké spoléhání se? Co když prohraje první dvě utkání? Má to vzdát? V roce 2009 Venuši všichni po stavu 0-2 ve skupině už odepisovali a přesto nakonec došla do finále právě ona.
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál celý turnaj může kdokoliv z těch osmi. Ikdyž u čínanky by to bylo překvapující ale ne nemožné.
Reagovat
darek.vrana
Takže i Kvitová?? Lopato, já myslel, že je to největší ostuda světového tenisu s výkonností okolo top 60.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě to o moc horší být nemohlo, jak psal Kotyza ve sportu ,nepřáli si Zvonarevu a Wozniackou taky moc ne a Radwaňská je ve formě ,takže podle mého to bude dost těžký :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tazke by to bolo za kazdych okolnosti. Nikdy sa neda cakat co ktora hracka vytiahne na kurte a predsa je to turnaj tych najlepších, moc si nenavyberáš.
Reagovat
smazaný uživatel
je lepší chytnout Wozniackou než Šarapku. I když kdo ví. Šarapka měla něco s kotníkem dlouho nehrála.... Výhoda je že může Kvitová v přímým souboji Woznackou porazit a držet tak naději na top1. Li Na je z formy ale i Zvonareva ted měla něco s ramenem takže by to taky nemuselo byt zlé. A jestli Stosur nebo Radwanskou to vyjde nastejno. Možná je to takhle lepší.
Reagovat
VlS
Lopato, tak tohle je snad tvůj první normální příspěvek do diskuse, zaplať pánbu, kdybzs v tomhle duchu pokračoval.
Taky si myslím, že bude záležet na momentálním psychickém rozpoložení a důležitý bude hned ten první zápas.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist