Turnaj mistryň obsazen: poslední místo zabrala Na Li

7. 10. 2012, 21:59
Aktuality 5
Letošní Turnaj mistryň zná jména všech svých účastnic. Poslední osmou tenistkou, která se na prestižní podnik probojovala, je Číňanka Na Li. Závěrečný turnaj roku se v Istanbulu uskuteční od 23. do 28. října, titul bude obhajovat Petra Kvitová.
Profily hráčů
Na Li

Na Li získala definitivní jistotu po turnaji v Pekingu, kde došla do semifinále. Třicetiletá Číňanka si přitom v letošní sezoně na žádném grandslamu nezahrála ani ve čtvrtfinále.

První nepostupující zůstala Australanka Samantha Stosurová, která by tak měla být jednou ze dvou náhradnic. Druhou by mohla být Francouzka Marion Bartoliová, nebo Dánka Caroline Wozniacká.

Poprvé v historii Turnaje mistryň dlouhé 42 let bude každá hráčka reprezentovat jinou zemi. Spolu s českou tenistkou Petrou Kvitovou a Na Li tvoří elitní osmičku Viktoria Azarenková z Běloruska, Maria Šarapovová z Ruska, Agnieszka Radwaňská z Polska, Serena Williamsová z USA, Němka Angelique Kerberová a Italka Sara Erraniová. 

Mezi nejlepší čtyři páry deblové soutěže se už dříve kvalifikovaly i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Spolu s českými deblistkami mají jistou účast v Istanbulu Italky Erraniová s Vinciovou a Američanky Huberová s Raymondovou. Poslední místo ve čtyřhře je ještě volné.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Turnaj majstrov bez Samanthy (čierneho koňa každého turnaja) výrazne stratí na atraktivite.
Reagovat
dadaft
jj, v lednu v Austrálii měla napsat víc bodů (nebo měla vyhrát RG). škoda. škoda. škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo měla alespoň postoupit do finále RG. Přes Saru na to měla, ale hlava to zase bohužel nedala. To je dalších 500 bodů, které by si připsala. A těch zbývajících 300 si ještě mohla za Osaku a Moskvu nahrát. Také to vypadnutí s Julčou v Pekingu......:(

Kdyby se jí alespoň podařilo Osaku vyhrát, aby mohla na Turnaj šampionek. Lepší něco než nic. Ale mám obavu, jestli není ve špatném rozpoložení....., osobně v její titul v Osace nedoufám.
Reagovat
dadaft
Osaka by byla super. ale jména jako Robson nebo Shvedova dávají tušit, že snadné to nebude...
když jsem se tak díval na Samanthin letošní scoreboard - taky v Římě proti Venus to bylo špatné. Venus byla k poražení. tam měla jít dál...

jinak teď asi slušná řežba Hercog - Watson. Heather na podání suverénní. škoda, že není obraz.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, je to kvalitně obsazený turnaj. Navíc obhajuje finále a může jí to svazovat....
Jj, těch situací během roku, kdy mohla přidat nějaké bodíky, které teď chybí, by se našlo více. Snad začne příští sezónu lépe. Teď byla v Austrálii pod velkým tlakem, protože tam přijela jako šampionka USO a byl okolo toho humbuk.
Já sledoval Shanghai a ani nevím, jestli budou nějaké zápasy z Osaky dostupné v násl. dnech?
Z Lince se bude vysílat na Eurosportu.
Tak Heather nakonec Polonu porazila.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist