Turnaj mistrů rozlosován: Berdych ve skupině narazí na Djokoviče, Wawrinku a Čiliče

3. 11. 2014, 16:55
Aktuality 434
Zatímco Rafael Nadal ležel na operačním sále se zánětem slepého střeva, v Londýně byl rozlosován Turnaj mistrů. Tomáš Berdych ve skupině narazí na tři vítěze letošních grandslamů: wimbledonského šampiona a obhájce titulu Novaka Djokoviče, vítěze Australian Open Stana Wawrinku a Marina Čiliče, který letos triumfoval na US Open. Druhou čtveřici tvoří Roger Federer, Andy Murray a debutanti Kei Nišikori s Milosem Raonicem.

Tomáš Berdych si na Turnaji mistrů zahraje popáté za sebou. Při předešlých čtyřech startech dokázal postoupit ze skupiny do semifinále jen v roce 2011, dál se ale nedostal. Letos může sezonu zakončit na čtvrtém místě, což by bylo jeho nové maximum, ale také až na devátém.

Úvodní zápas Berdycha čeká v pondělí od 15:00 se Stanem Wawrinkou, na kterého narazil ve skupině i loni. Český tenista prohrál už čtyři vzájemné souboje po sobě a v celkové prohrává 5-9. Devětadvacetiletý Švýcar letos vyhrál Australian Open či Masters v Monte Carlu a byl světovou trojkou, v závěru sezony se mu ale nedaří, když na čtyřech turnajích po US Open vyhrál jen jeden zápas.

Nad Marinem Čiličem Berdych vede 5-4, ale v posledních dvou duelech - letos ve Wimbledonu a na US Open - se šestadvacetiletým Chorvatem neuhrál ani set. Čilič, jenž před dvěma měsíci ve Flushing Meadows slavil premiérový grandslamový titul, nehrála minulý týden kvůli zranění ruky na Masters v Paříži, ale na svou premiéru na Turnaji mistrů by měl být připraven.

"Skupina je velmi těžká, ale zároveň to bude vzrušující," řekl letošní vítěz US Open Čilič pro BBC. "Mnoho let jsem Turnaj mistrů sledoval v televizi a teď mám šanci být jeho součástí. Těším se, že to bude skvělá zkušenost," řekl Chorvat.

Se světovou jedničkou Novak Djokovičem, který Turnaj mistrů vyhrál v letech 2008, 2012 a 2013, má česká jednička vysoce negativní bilanci 2-16. Naposledy se s o dva roky mladším Srbem, který v hale neprohrál už dva roky a 27 zápasů v řadě, utkal minulý měsíc ve finále v Pekingu, kde utrpěl jednu z nehorších porážek své kariéry.

Program prvních dnů
na Turnaji mistrů 2014:

neděle 9. listopadu
13:00 Bennet./Roger - Granol./López
15:00 Murray - Nišikori
19:00 Nestor/Zimonjič - Dodig/Melo
21:00 Federer - Raonic
pondělí 10. listopadu
13:00 Peya/Soares - Rojer/Tecau
15:00 Wawrinka - Berdych
19:00 Bryan/Bryan - Kubot/Lindstedt
21:00 Djokovič - Čilič

Dvojnásobný obhájce titulu Djokovič do Londýna přiletí pouhé dva týdny po narození syna a jako čerstvý vítěz halového turnaje Masters 1000 v Paříži, kde minulý týden neztratil v pěti zápasech ani set. Na Turnaji mistrů bude hájit post světové jedničky a sezonu zakončí potřetí v kariéře na 1. místě v případě, že vyhraje všechny zápasy ve skupině, nebo jakkoliv postoupí do finále.

"Dva londýnské tituly během dvou let mi dávají důvod se domnívat, že můžu hrát znovu dobře. A každý zápas, který hraju, každý zápas, který vyhraju, mě přibližuje k udržení postu světové jedničky. Moc se na to těším," řekl Djokovič, jenž má se svými soupeři bilanci 41-5.

To pětinásobný šampion Roger Federer má ve skupině dva nováčky, ale bilanci se svými soupeři tak oslnivou nemá: 19 výher a 14 porážek. S Andym Murraym, který se na podzim dostal do velmi dobré formy, má bilanci 11-11, s Keiem Nišikorim 2-2 a s Milosem Raonicem 6-1, ale porážku utrpěl před třemi dny.

Start v Londýně si vybojoval i Španěl Rafael Nadal, na konci října však oznámil, že kvůli operaci slepého střeva Turnaj mistrů vynechá. Chirurgický zákrok podstoupoval právě ve chvíli, kdy se na britských ostrovech losoval tenisový vrchol sezony.

Roli náhradníků budou plnit Španělé. První alternativou při odhlášení jednoho z osmičky finalistů je David Ferrer, druhým náhradníkem bude podle oficiálního webu soutěže Feliciano López. Třiatřicetiletý Španěl je sice v hodnocení letošní sezony až na 14. místě, Bulhar Dimitrov se však možnosti být součástí vrcholu sezony vzdal a zájem neprojevili ani Francouz Tsonga, kterého čeká finále Davis Cupu, a Lotyš Gulbis, jehož v závěru roku trápila zranění zad a ramena.

Turnaj mistrů odstartuje v neděli a soutěž pro osm nejlepších tenistů roku vyvrcholí o týden později 16. listopadu.

• LOS TURNAJE MISTRŮ, LONDÝN 2014 •
DVOUHRA
Skupina A: Skupina B:
Novak Djokovič (1-Srb.) Roger Federer (2-Švýc.)
Stan Wawrinka (3-Švýc.) Kei Nišikori (4-Jap.)
Tomáš Berdych (6-ČR) Andy Murray (5-Brit.)
Marin Čilič (8-Chorv.) Milos Raonic (7-Kan.)
ČTYŘHRA
Skupina A: Skupina B:
Bryan/Bryan (1-USA) Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.)
Peya/Soares (3-Rak./Braz.) Benneteau /Roger-Vasselin (4-Fr.)
Rojer/Tecau (5-Niz./Rum.) Granollers/López (6-Šp.)
Kubot/Lindstedt (8-Pol./Švéd.) Dodig/Melo (7-Chorv./Braz.)

 

h

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

434
Přidat komentář
panzer.dragon
výhra, poslední možný komentář v nudli je můj
Reagovat
Mayo
Práve tam ide finále FO 2014 (:
Reagovat
Roger_Federer
bylo by dobre podivat se pod tento clanek dolu, kam az dosla diskuze, do jakych sloupcu a necitelnosti.a neco stim udelat
Reagovat
Cico93
:D
noo tvl
Reagovat
slacker
Hmmm a pak ze ze se do nudlicek muze dostat jen "konverzace' s fandinou :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Nakonec se to ukazuje jako docela rozumné omezující opatření...
Reagovat
spaniel
Jo, je to dobré řešení :D
Reagovat
panzer.dragon
chtěl sem vidět co to udělá, tak sem tak zareagoval :-)
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - každá diskuse tohoto typu na tématicky celkem dost odlišném portále by měla mít nějakou kvantitativní mez... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
"Byla to tenkrát jenom hra na šachovnici, rozehraná politickým vedením státu. ... Narodil jsem se, byl jsem a vždycky budu občanem Československa."
Tohle včera mimo jiné v rozhovoru na No.inkách prohlásil bývalý fotbalový reprezentant Tomáš "Bomber" Skuhravý, a já mohu už jen dodat, že se s tímto názorem svého vrstevníka plně ztotožňuji.
V Itálii si taky občas pinkne tenis, "rebel"... ;-)
Reagovat
VlS
Bylo by dobré se seznámit se skutečným stavem, jak kdy byl. Československo za své vzali Češi a bezdůvodně si mysleli, že to Slováci cítí stejně. Nebyla to pravda. Problémy začaly hned ve dvacátých letech minulého století a poprvé kulminovala vznikem Slovenského Štátu a odtržením Slovenska. To nebyla vůle Němců, ale Slováků. Československo se v roce 1945 hodilo, byla to cesta, jak se nestat poraženým spojeneckým státem Reichu. Druhá etapa začala "Federalizácijou" v roce 1968 a jen vyvrcholila rozdělením už Česko-Slovenska. Slovenská reprezentace to měla jako jasný cíl ( Slovenská hvězdička na vlajce EU a tak dál).
Nehodnotím to, jen konstatuji fakta a plně respektuji vůli Slováků mít vlastní stát. Jakékoliv hlasování Čechů, jestli Slováci mohou mít vlastní stát by byl baprostý nesmysl a vyjádření picitu nadřazenosti, možná ho náš, já ho nemám. Mám na Slovensku řadu přátel i pracovních kontaktů a se samostatností a svéprávností Slovenska bemám ani ten nejmenší problém. Nikdy v doložitelné historii před rokem 1918 s námi beměli nic společného, s výjimkou jisté příbuznosti jazyka zdaleka ne všech lidí v době vzniku Československa.
Pro formulování stanovisek lze jen doporučit dostudování historických skutečností a souvislostí.
Dobrým zdrojem mohou být například Dejiny státu a práva od profesora Grónského ( za socialismu byla zakázaná právě proto, že odkrývala reálné problémy Česko - Slovenských vztahů.
Reagovat
Kozoroh
Článek: Raonic na sedmý okus udolal Federera. S Nišikorim si poprvé zahrají na Turnaji Mistrů
Uživatelé: Forehand, Kozoroh, VIS

Forehand - Skoda Ferrera. Raonic, Cilic, Berdych..Plisis vela monotonnosti..
Kozoroh (reakce na Forehanda) - No jo, starý známý Forehand. Je stejně mimo jak Klaus v MF DNES (Havel reformní komunista :-D ).
VIS (reakce na Kozoroha) - Vykašli se na politiku, s tenisem nesouvisí a jsou jistě jiná fóra pro tohle téma.

A teď mi VISi napiš, proč problematiku rozdělení ČSR řešíš na webu Tenisportál.cz? A co má společného s tenisem?
Reagovat
VlS
Máš pravdu, jen jsem se už neudržel, těch lží už prostě bylo moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Keď dvaja robia to isté, nie je to to isté..Táto diskusia mala hĺbku, kdežto tvoj príspeo bol len taký bezduchý špleh..
Reagovat
rod_laver
A že pan doc. Gronský toho zažil, dodneška snad učí na fakultě. Mimochodem dobrá publikace (i přes kontroverzního autora).
Reagovat
FulnekUltras
Přece jenom ještě zareaguji, i když už bych na tomto portále dal přednost tenisu. (Občasné odbočení samozřejmě nikdy není na škodu.)
V historii si opravdu stoprocentně troufnu vyjadřovat pouze k obdobím, která jsem sám zažil - všechno ostatní lze pouze odvodit s jakousi mírou zprostředkované podobnosti nebo zkušenosti jiných, kteří onu dobu skutečně zažili a jimž věříme. Proto jen krátce k Slovenskému štátu: podle mě to (stejně jako v podobných historických situacích) bylo primárně rozhodnutí politiků, nikoliv většiny slovenského obyvatelstva - klerofašismus je myslím termín obecně známý, stejně jako politické síly, které ho tenkrát na Slovensku reprezentovaly.
Poválečný vývoj Slovenska v rámci společného státu s Čechy rozhodně nebyl motivován jen nějakými reparacemi apod. - na to byly zkušenosti předchozího období včetně tradičních tlaků Maďarska až příliš silné. Chápu, že zvláště v současném režimu protěžovaní historici mají tendenci vývoj dějin vnímat výhradně přes okamžitý ekonomický prospěch, ale takhle jednoduše myšlení lidí ve společnosti a jejich zástupců v politice nefunguje. Naopak přístupy všech historiků - včetně těch současných - jsou vždy přednostně determinovány dobou a režimem, ve kterém si vydělávají na svůj chleba, což je pro mě nejlépe vidět už třeba jen z dnes široce publikovaných tzv. "objektivních" statí o roce 1989, který jsem v aktivním věku už sám zažíval. Mohu zde proto za sebe - pro mladší generaci - stoprocentně prohlásit, že takovéto záměrné zkreslování skutečnosti nebo podsouvání vyložených lží budu vždycky brát s velkou rezervou a podobné zdroje vždy porovnávat jak s těmi neoficiálními, kterým je i v dnešní "svobodné" době publikace přinejmenším velmi ztěžována, ne-li dokonce záměrně znemožňována, tak především s vlastní zkušeností.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud jde o rok 1992 a případné referendum, pak samozřejmě by pro zachování Československa muselo dopadnout nadpolovičním "ano" jak v české, tak i ve slovenské části tehdejší ČSR. Proto Tvou ničím nepodloženou spekulaci o mém pocitu české nadřazenosti absolutně nechápu. Pokud by referendum skončilo "ano" jen na české straně a na slovenské ne (nebo to při dostatečně šovinistické kampani české pravice v čele s ODS před hlasováním klidně mohlo být i naopak), pochopitelně by se ČSR rozdělila - a většina normálně uvažujících lidí včetně mě by se s tím bez problémů srovnala. Jenže právě tohle - to, co si všichni tehdejší exponenti džungloidně-kriminální pražsko-české klausovské privatizace bez pravidel tolik přáli - by se s velkou pravděpodobností tenkrát nikdy nestalo (právě proto, že běžní lidé uvažují jinak, než politici a jim zavázaní režimní historici), a z toho měli Klaus, Macek, Čermák, Kalvoda a spol. panickou hrůzu. Ne - referendum připustit nemohli, jedinou cestou k záchraně mocenských pozic a výnosných privatizačních koryt pro ně bylo za každou cenu rozhodnutí občanů zabránit - a raději zlikvidovat Československo kabinetní dohodou ve stylu Mnichovského diktátu. Všechno bylo navíc potřeba mediálně navléknout tak, aby hlavní odpovědnost za rozdělení státu ulpěla na slovenské straně. Tohle není žádná konspirační teorie, ale pouze realita těch měsíců a dní.
Jistotu, že by politika ODS a spol. mohla po občany potvrzeném zachování Československa skončit krachem už před 22 lety, beru opět především z vlastní zkušenosti, přestože vím, že i tu mi zde může kdekdo zrelativizovat, doporučit mi další studium "žádoucí" literatury, anebo dokonce návštěvu psychiatra, což dnes bývá také oblíbená metoda, jak zamést s nepohodlným názorem, který narušuje bohorovnost "high society". A mám-li tu zkušenost ještě upřesnit: už od konce 80. let jsem pracoval ve slovenském podniku a zároveň měl na Slovensku i vazbu intimně-rodinnou.
Reagovat
FulnekUltras
Neodpustím si ještě poslední poznámku k Tvému podprahově formulovanému náznaku tradiční historické distance Čechů od Slováků (kterou zřejmě "omylem" narušil "teprve" v roce 1918 "dočasně dezorientovaný" Masaryk, jak v posledních letech tak rádi horlivě hlásají mnozí rádobyhistorici). ;-)
Přičemž ještě před tím snad už jen pro úplnost dodám jednu ze "žertovných" zmínek o Slovácích od Václava Havla, když si byl poprvé v roli prezidenta země, z kteréžto funkce navzdory textu svého ústavního slibu v létě 1992 zbaběle utekl, v zimě 1990 "zalyžovat" v Tatranskej Javorine: "jsou to takoví...ehmmm...celkem přátelští lidi, co chovaj' ovce, točí klikou u vleku a mluvěj' takovým...ehmmm...divnym jazykem trošku..."
A teď už tedy od "slovutného" dramatika k podstatě věci.
Je smutné, kolik jinak jistě vzdělaných a odborně erudovaných lidí na české straně si nechalo po roce 1992 doslova vypláchnout mozky všudypřítomnou mediální masáží ve stylu "jsme sice (bohužel) Slovani, ale západní!", "nejblíž máme ke Germánům a Keltům", anebo se alespoň snaží svůj nepopiratelný slovanský původ všemožně obcházet či zamlčovat. Potom se ovšem nelze divit, že jsou Češi v zahraničí docela logicky obecně považováni za bezpáteřní a bezcharakterní národ, který se vždycky orientuje jen podle momentálního směru historického větru. Hlavně když za českou pecí zůstane pohodlný (privatizační) smrádek a teploučko...
Reagovat
panzer.dragon
máte někdo zaplacenou tennistv?
Reagovat
VlS
Mám, pokud máš slušný připojení, tak je to super.
Reagovat
Nancy_z
Taky mám a platím si jí už tři roky. Super je, že to může sdílet přes jeden účet i víc lidí. A všechny zápasy jsou na PC k vidění i zpětně.
Reagovat
panzer.dragon
Nancy, děkuju. Více lidí? Jako že souběžně můžeš jet jeden live zápas klidně na dvou pc?
Reagovat
spaniel
JJ, ja mam a sleduju na mobilu, tabletu a kompu
Reagovat
panzer.dragon
ou jéé, koukam na tennis na hd projektoru ale chybí mi hd obraz, mam jen sd obraz nova sportu, připojení mam rychlý 40/40 takže to se těšim na turnaj mistrů ještě víc..

zajímaly by mě konkrétně ty dva kompy mít puštěný dva zápasy live najednou na jeden účet, prostě jestli se můžou dva (víc) lidí dohodnout a mít to přihlášený zároveň na jeden účet
Reagovat
spaniel
Tak to nevim. Nikdy jsem tam nemel dva kompy, vzdycky jen tuto trojkombinaci. Taky nevim, jestli to nejak hlídají, treba podle IP nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
nie je to lepsie pozerat v tv(nova sport)ako cez net?
Reagovat
smazaný uživatel
berem spat,myslel som TM
Reagovat
panzer.dragon
nova sport v hd by mi asi plně vyhovovala, ale neni v dvbt tak si platim voyo, ale tam to zas neni v hd nebo aspoň ne tak hd jak by se mi líbilo
Reagovat
spaniel
Výhodou tennistv je pocet turnaju, ktere pokrývají. Navic si muzes pustit kterýkoliv kurt. A to at si (skoro) kdekoliv. Strany jsou HD, bez reklam a nesekají. Samozrejme pokud jsem doma a dávají to v TV, pustím si to radeji na velke obrazovce.
Reagovat
spaniel
Strany=Streamy
Reagovat
kadol
A kolik za to chtějí?
Reagovat
kadol
Ted jsem to nasel a prijde mi 17 euro na mesic dost. Voyo ted ve vanocni akci stoji 159kc na mesic a to je 3x min
Reagovat
panzer.dragon
Reagovat
smazaný uživatel
Atp World Tour Finals- podľa mňa vyhrá Djokovič...neprajem mu to, ale bez Rafy je momentálen neohrozený hráč, Epger mal len krátke dobré obdobie, ale slabý pohyb bude mať na TM :/ ...Akurát by mohol Djokoviča ohroziť mierne Stan svojim backhandom, Berdych momentalne hra celkom fajn ale na Srba uhra max 6:1, 6:2 ...a Marin: to záleží ako potrénoval..tento halový kurt v Lomdyne mu nebude veľmi vyhovovať, ale ak mu bude isť servis tak môže postúpiť. Moj názor je , že skupina B s Keiom, Andym a Milosm je silnejšia...turnaj ma až tak nezaujíma ked tam nehra Rafa, ale od piatka už urcite vzhliadnem zapasy :-) ...Moj tip na semifinále... Djokovič vs. Murray/Nishikori a Federer vs. Stan :-) nechajme sa prekvapiť
Teším sa na vaše názory, komentáre ....Let's go Stan !!! :-)
Reagovat
Roger_Federer
co myslis ze by se zmenilo, kdyby Rafa hral??
Reagovat
Kozoroh
Noleho ohrozí (byť mírně) Stan? Švýcar bude rád, pokud na TM uhraje aspoň set!
Jak se dívám na složení A-skupiny, tak jsem toho názoru, že Nole postoupí z 1. místa a o druhý flek se rozhodne mezi Tomem a Marinem, Stan pak bude za fackovacího panáka.
Reagovat
spaniel
Who the hell is Epger?
Reagovat
dappe
Jaké krátké období u Federera myslíš? On je právě jediný s Djokovičem, kdo má konzistentně celou sezonu výbornou formu. Už jen to, že má před posledním turnajem sezony šanci být světová jednička, znamená že musel hrát celou sezonu dobře. Nechápu tyhle řeči. Federer letos hrál s Djokovičem 5 zápasů, 3 vyhrál a 2 dost těsně prohrál, navíc jejich vzájemné zápasy byly rozložené téměř do všech období sezony. Jejich výsledky jsou dost podobné, přesto asi Djokovič bude světová jednička zaslouženě (vyhrál GS), ale jaký neohrožený hráč?

Dále pořád s tím Nadalem. Nadal hrál celou letošní sezonu špatně (kromě RG, tam to bylo ok). Každý musel vidět, jak má od začátku sezony obrovské problémy s pohybem, působil dost vyhasle. Prohrával i na antuce, poté zvládl výborně RG, ale na trávě znovu zklamal a přišlo zranění. Jaký Nadal by tedy pro Djokoviče byl tou hrozbou? Když jí nebyl v hale ani loni?...Letos jsou pro Djokoviče hrozbou úplně jiní hráči a všichni jsou na TM. Djokovič je největším favoritem na titul, ale hned v závěsu je Federer a jsou tam i další hráči, kteří ho můžou porazit.
Reagovat
Roger_Federer
Velmi dobre vykreslena realita..Federer a Djokovic letos hrali na temer stejne urovni..Ano Rogerovi chyby ten granslem..
Neustale vytahova nesmyslnych pohadek o Rafovi, coby kdyby je uz zdejsi kolorit..Pravdou je ze po lonske sezone mel Rafa i do Wimbledonu povedene pouze AO a RG, zbytek sezony (od ledna-cervence) byl na jeho pomery slaboucky..
Reagovat
Davor1
Jirka Veselý, nasadená jednotka v Bratislave, končí po biednom výkone už v prvom kole s Dustovom...škoda, chcel som si ho pozrieť vo štvrtok naživo...
Aspoň že to dal ten Troicki...
Reagovat
smazaný uživatel
Samý béčka....:-D
Reagovat
gigin
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi narážka na Ernieho zálibu v kasinech a hazardních hrách...
Reagovat
gigin
Tak díky. Já si s tím fakt nevím rady...
Reagovat
Stan_Borowitz
Stick or twist je termín tuším Black Jacku, stojíš nebo bereš další nebo tak něco. Já to moc nehraju...
Reagovat
gigin
Díky Stane!!

British pontoon uses the terms "twist" (hit), "stick" (stand).

Jinak Můra končí u Adidasu, tak si asi zvolili novou tvář tejto značky, pořád jsou nějaké klipy teď s ním a Adidasem. Nakup akcie!! :DDDDDDDDD
Reagovat
Stan_Borowitz
My nechutně bohatí už spekulujeme na pokles :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tý jo, jestli se ti povedlo získat lístky na CZE:CAN, jak jsi včera doufal, tak jsi hotový geroj, to ti povím. :)
Reagovat
Cico93
Venco, do Ostravy nepojdeš na hokej?
Dáme zraz TP.
Reagovat
smazaný uživatel
Nene, kdyby tam hráli Češi tak klidně, takto ty peníze investuju do špílu v O2. Dojeď Cicko do Prahy, stejně tam budeš jak doma, Slovák vedle Slováka. :)
Reagovat
Cico93
Tak naša fanušikovská základňa bude v Ostrave, tak ako v roku 2004.
Či sa vôbec do tej Prahy naši hokejisti pozrú.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vám držím pěsti, kdybych to neměl do Ovy přes 250 km, určitě bych se tam jel podívat.
Reagovat
Cico93
JJ diky, tak aj tréner Vujtek bude mať rozlúčku s trenérskou kariérou ako sám povedal.
A MS unho doma sú veľkou motiváciou. Tak verím, že spravíme pekný vysledok.
Reagovat
smazaný uživatel
No, číslo rezervace mám, ale nepřišel mi potvrzovací e-mail. Tak snad bude všechno v pohodě, protože jsem četl, že zdaleka nejsem sám... Povedlo se mi rezervovat teda jenom vstupenku do II. kategorie (sektor 422 - je to za bránou), protože první byla snad za minutu vyprodaná. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jsi lucker! :) Gratuluju teda. Mně taky ještě nepřišel rezervační mail a to mám z tech lehce dosažitelných zápasů rezervováno. Z druhé kategorie si nic nedělej. Já onehdá seděl ve vyprodaném O2 pár řad pod střechou a ty tribuny jsou natolik strmé, že ten hokej je jak na dlaní. V tenise je to asi problém, ale v hokeji naprostá pohoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vidím na dálku celkem prd, tak snad aspoň uvidím puk (možná si do té doby pořídím silnější brýle). :D Holt aspoň ušetřím několik stovek. :) Ale už jenom za tu atmosféru to stojí. Další možnost navštívit tady MS bude někdy za 10-12 let a bůhví, co bude...

Jinak jsem se pokoušel na sazkaticket.cz přihlásit ve škole už od 7:40 a pořád nic. Asi někdy před devátou to vypadalo, že už se přihlásím, ale napsalo mi to "čas pro vaše přihlášení vypršel". Mezitím jsem se zastavil u terminálu Sazky, kde mi paní řekla, že na terminálech právě pozastavili prodej. :D Dojel jsem už notně otrávený na kolej a začal žhavit sazkaticket s tím, že jsem to pořád aktualizoval. Nakonec asi někdy před desátou jsem se konečně přihlásil. Lístky ale doslova mizely před očima, protože jsem v tom sektoru 422 klepnul na dvě sedadla a když jsem chtěl dát rezervovat, tak mi to napsalo, že už jsou obsazená. Vyšlo to až na třetí pokus. Za nějakých čtvrt hodiny jsem se potom dočetl, že už je vyprodáno. :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/201155_3594910282989_424493225_o.jpg Takto to zhruba vypadá, asi čtyři řady pod střechou.
To já spoléhal na kámoše, ale ten dal po hodině a půl naštvaný přednost škole, tak jsem šel do systému já, Švédsko i Kanada vyprodané, tak jsem vzal Česko: Francie, protože mě Gálský kohout na loňském MS zaujal a mají některé dobré hráče. Ale jinému kamošovi se hned na začátku, v 8:00 povedlo přes net chytnout lupeny na CZE:SWE (prý měl zaplé čtyři prohlížeče a pořád F5), tak možná pojedu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to nevypadá špatně... Tak už mi asi po hodině a půl přišlo potvrzení rezervace na mail. :) Akorát terminály asi pořád stávkujou... Jinak před čtvrt hodinou jsem zaznamenal zprávu, že vyprodáno už je i na náš zápas proti Německu.
Reagovat
Cico93
Monty, chodiš často na hokej?
Myslim extraligu, prípravné zápasy, turnaje ako sú tento týždeň, prípadne či jazdiš aj na MS.
Reagovat
smazaný uživatel
Na hokej nechodím v podstatě vůbec. Dřív jsem občas jezdíval na 2. ligu, ale to už mě tolik nebere. Extraligu už taky pár let vůbec nesleduju... Jinak hokej sleduju dost, ale hlavně po netu. Reprezentační áčko jsem naživo ještě nikdy neviděl, takže MS je pro mě velká motivace. :)
Reagovat
Cico93
Sa teda vyznáš aj v Slovenskej histórii.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dost velký kus života to byla i moje historie :-)
Reagovat
Cico93
Máš na mysli spoločný štát? alebo máš slovenské korene?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak aj tak...
Reagovat
Cico93
http://www.youtube.com/watch?v=e2XtEBlvR60
Mňa tieto veci veľmi zaujímajú.
Tento dokument odporúčam a možno si to už aj videl:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík, neviděl, skouknu to až bude trocha souvislejšího času...
Reagovat
Cico93
neni zač.
Reagovat
dadaft
víc si Berdych nemohl přát.
Reagovat
Padme
Nechala bych to na klucích, jak se o to poperou... Bobky o Fedexe mám, ale jestli chce být ještě numero uno, tak mu nic jiného než tyhle týpky porážet nezbyde no... Djoko v suchým triku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co UPCčkáři, už ladíte Nova Sport a jste připraveni na turnaj mistrů v HD? :)))
Reagovat
dadaft
Pokud jde o v Česku běžně dostupné televize a tenis, o kvalitě myslím není pochyb::
T1/
Novasport - vždy perfektní obraz i zvuk (pokud jde o tenis jasná jednička, dva špičkoví tenisoví komentátoři a širší nabídka než ČT Sport)
ČT Sport - vždy perfektní obraz i zvuk (+ Svačina)
3/
Eurosport - HD obraz, velké problémy se zvukem
4/
Slovaksport - SD, zvuk slušný
Reagovat
Mayo
A ja uz happy ze nam Dali spat nova sport a nic :/
Reagovat
smazaný uživatel
B skupina-naslapana,A skupina-otvorena,postupy-prianie A-Djokovic,Cilic B-Nishikori,Raonic.Realita A-Djokovic,Berdych B-Federer,Murray.Vitaz prianie,realita-Djokovic,Novak sa opat moze spolahnut na unavu superov,hlavne v semi.Percentualne-suhlasim s forehandom,len Wawrinkovi by som 10percent ubral,hlavne kvoli sympatiam,kde ho predbeholi aj Berdych s Cilicom:)
Reagovat
smazaný uživatel
a fandit budem ostosest(okrem Novaka)japoncovi
Reagovat
smazaný uživatel
Postupové šance vidím následovně:
A
Djoković 90%
Wawrinka 40%
Berdych 40%
Čilić 30%
B
Federer 75%
Nishikori 50%
Murray 50%
Raonic 25%

I když nic není předem dané, pro Novaka při tomhle rozlosování nemůže existovat jiná varianta než postup z 1. místa - vysoce aktivní h2h se všemi soupeři (byť Čilić mu letos na GS dokázal lehce zatopit a Wawrinka ho dokonce porazil) a podle všeho i aktuálně jasně nejlepší forma. Navíc povrch, který by mu měl sedět. Po relativně těžkých losech z poslední doby (pravidelně Murray do QF - coby jasně nejtěžší z nabízených variant) tentokrát dostal "dárek" a neměl by mít s postupem problém.

Roger je na tom hůř, ale nečekám, že by Raonic znovu zopakoval výkon z Paříže - a i kdyby ano, tak odpočatější Fedex by se s tím měl lépe vyrovnat. Murray může být černým koněm a klidně vítězem celého turnaje, ale zatím podle všeho ve své 100% formě není, takže mu dávám na postup stejné šance jako Samurajovi. Raonic mi přijde nejméně konzistentní, proto mu věřím nejmíň, ale upřímně myslím, že žádná případná postupová dvojice v této skupině by se nedala označit za senzační. I když platí, že s postupem Rogera se tak nějak všeobecně počítá...

Šance na titul (můj názor):
Djoković 30%
Federer 25%
Murray 15%
Nishikori 15%
Raonic 5%
Čilić 5%
Wawrinka 3%
Berdych 2%
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty šance vidím dost podobně.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvá skupina..Djokovic 90%, a ostatní po 33%, tam fakt moze postupit hocikto, aj druhý náhradník Lopez s dávkou nadsazky..

V tej druhej by som Federerovi urcite ubral z tych 75..Jeho sance vidím tak na 66%, Murray má 60%, Nishikori 40% a Raonic 33..

Vitaz: Djokovic 50, Roger 25%, Andy 15, niekto iný 10%..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím to dost podobně jako Forehand.
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/B1ij8H0CEAEX5Bb.png Kdo zítra o osmi žhaví PC?
Reagovat
smazaný uživatel
Kámoš se tam jde postavit a bere mi lístek na USA-DEN za 270.
Reagovat
smazaný uživatel
Šak zítra jdou do oběhu jen denní balíčky, ne? Ta cena zní pohádkově, to leda od překupníků před špílem, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Kámoš mi tvrdil něco jiného a baba ze sazka ticket mu to tak nějak potvrdila, tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra jdou do prodeje opravdu jenom denní balíčky. Vstupenky na jednotlivé zápasy budou až od února (pokud nějaké zbudou)... :)
http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace/218873/boj-o-listky-na-ms-zacina-kde-je-koupit-kolik-jich-bude.html
Reagovat
smazaný uživatel
Ale teď koukám, že některé zápasy se podle toho plánu opravdu mají začít prodávat už od listopadu a USA - DEN se to právě týká (na ten den asi neexistuje balíček)...
http://www.iihfworlds2015.com/media/509494/tickettablemap.gif
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, na tohle jsme koukali. Tak snad to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uvidíš. :) Mně je tohle celkem jedno, protože já půjdu po balíčku na 4. května v O2 areně (LAT - SWE, CAN - CZE). Tam bude asi velký zájem, takže musím být už v 7:59 připravený. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám možnost, že v Ostravě budu na MS pracovně, ale jisté to není ani na 10%, proto se jistím.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mám USA-Dánsko :-)
Reagovat
rod_laver
JSTE VE FRONTĚ
Náš systém právě obsluhuje velké množství jiných nakupujících :))
Reagovat
smazaný uživatel
JJ. :) Možná jsme ve stejné řadě, kam kupuješ? Já CZE:SWE a CAN:LAT
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Djokovic finále USO 2007...

https://www.youtube.com/watch?v=0kwIIKJfT-Y

Nole ešte s Wilsonkou a v Adidase..Odporúčam pozrieť aspoň koncovku prvého setu..Od 38min. videa zhruba 15min...Tam je všetko, séria nepremenených setballov, zlomená raketa aj pička materina :)
Reagovat
Cico93
Mária v hľadisku, fandí Nolemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas byl herně velkou část lepší, ale tehdy na to prostě hlavou neměl, ve 20 bychom chtěli od něj moc.
Reagovat
smazaný uživatel
6:5, 40:0 a bum 3xUE..

Ja tieto zápasy až tak naštudované nemám, preto ich takto s odstupom času vyhľadávam, aby som si mohol pozrieť set, dva a spraviť si obraz a porovnať so súčasnostou..

Inak Djokovic..Jeho mladosť sa trochu podceňuje alebo je v tieni Rafovej...Ale už v 19rokoch, v 20r dokázal porážať Nadala s Federerom..Ohromné výsledky na svoj vek..Vyhrával niekolko Masters ročne..
Reagovat
Vojtiik
A:
1. Djoko
2. Stan

B:
1. Rogi
2. Můra
:-)
Reagovat
kada.tom
Skupina A: Djokovic, Wawrinka, Berdych, Cilic
Tak tahle skupina je výhra pro všechny její účastníky. To, že Novak vyhraje všechny 3 zápasy je velmi pravděpodobné, dokonce bych si tipl, že bez ztráty setu. To bychom měli jedno postupový místo. O to druhý ale bude bitva veliká - Tomáš s výkonama na houpačce, Stan od Monte Carla bez formy s občasným zazářením a Marin, který je 3 týdny bez zápasu od titulu v Moskvě. No, pro Tomáš je to skupina parádní, na Stana má a na Marina taky. Tak snad toho využije. To samé si ale může říkat Marin, taky na oba dva má. A Stan? Já nevím, myslím, že nevyhraje ani zápas.

Postupující: 1. Djokovic; 2. Berdych

Skupina B: Federer, Nishikori, Murray, Raonic
Tak to je velikej LOL - skupina smrti - Federer (pro mě bohužel) docela v laufa, neudolatelnej Kei bojuje seč to jde, Andy v podzimní TOP formě (mimo zápasy s Novakem) a Milos servisman. Wow! Tady tipovat postupující - těžký. Ale asi Milos odpadne, i když třeba mu bude dobře vycházet servis a může všechny překvapit. Jak jsem psal, tady tipovat, to je jak loterie, klidně se může stát, že Federer nepostoupí ze skupiny (kéžby) ... Andy bude hrát doma, Nishi bojovník ... no ... Stan, Tomáš a Marin si mohou gratulovat ke své skupině, fakt že jo :-)

Postupující: 1. Murray, 2. Nishikori

Z čistě osobního hlediska naprosto luxusní los. Tomáš si lepší skupinu nemohl přát a místo Nr. 1 je prakticky rozhodnuté, Novak si lebedí a už teď je v SF na 95%, možná na 100% :-) A Federer - ten bude muset hodně bojovat, aby se do SF dostal, Milos bude seběvědomej z výhry z Paříže, Andy bude doma a hraje dobře a Nishi ... taky není nemožný, aby se vyhecoval k TOP výkonu :-)

Nevím jak vy, ale já se těším :-)
P.S.: jsem zvědav na los čtyřher :-)
Reagovat
kada.tom
a ten vidím, že je taky venku - Bryanové se vyhli Frantíkům, takže jsem spokojenej :-)
Reagovat
Cico93
Už je;)))
Reagovat
smazaný uživatel
jak uz sem psal, Labil porazil za posledni rok z top 8 jen Ferrera, a to na AO, opravdu by byl zazrak, kdyby porazil 2 za 4 nebo 5 dny...mohl by dostat tri vyprasky, ale to uz prehanim.....hlavni je postup Rogera, ktery sice schytal neprijemna soupere, ale skutecne obavy mam jen z Keie
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím a tipuju stejné potupující. Podle mě Andy bude mít 3 výhry, ostatní po jedné výhře a na lepší skóre postoupí Kei.
Reagovat
Roger_Federer
uloz si cos napsal esej, kazdy den si to 3-5 precti a pristi tyden az Nole bude zachranovat postup v 3 zapase, Berdych dostane narezano jak od Cilice tak Wawrinky..si o tom popovidane.
Reagovat
kada.tom
a tak to si nemusím ukládat, to si pamatuju :-)
a vůbec jako :-D
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ty :DDD vidím to podobně ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to protezovani Berdycha treba na ukor Wawrinky je opravdu k smichu
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni tři se tam můžou navzájem porazit, nebezpečí u Tomáše jsou tie-breaky a nezvládnuté koncovky, což je v podstatě klíč, takže Standa a Marin mohou být mírně favorizováni, ale u nich je zase otázkou forma. Můžu jen hodnotit pocitově, a tady pro mě vychází nejlépe Tom.
Reagovat
smazaný uživatel
berdych za posledni rok porazil jen 1x hrace top 8....a tim byl Ferrer na AO, takze me strasne zarazi ty reci, ani jedna vec nemluvi pro nej
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak jsme na českým portálu, to se nemůžeš moc divit.
Reagovat
Denis92
Sunday: 9th November, 2014

Not Before 2:00 pm
[4] K Nishikori (JPN) vs [5] A Murray (GBR)

Not Before 8:00 pm
[2] R Federer (SUI) vs [7] M Raonic (CAN)

Monday: 10th November, 2014

Not Before 2:00 pm
[3] S Wawrinka (SUI) vs [6] T Berdych (CZE)


Not Before 8:00 pm
[1] N Djokovic (SRB) vs [8] M Cilic (CRO)
Reagovat
smazaný uživatel
Stylový začátek :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nech by to v tej skupine poskladali hocijako, vždy to bude skvelý program pre prvý deň..
Reagovat
Denis92
Tak TM sa zacne zapasom Murray - Nishikori. Vecer bude hrat Roger s Raonicom.
Reagovat
Davor1
Výborný zápas na začiatok. Obaja moji favoriti- naživo by to bola paráda...ale asi sa budem musieť uspokojiť aj so špičkovými zápasmi na Slovak Open :-)
Reagovat
gigin
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/660xX/Nov2014/1700077.jpg?d41d
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ku*da sem, ku*da tam! :DD Umírám smíchy z toho! :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=AEbksaOlqiY Slováci nám mohou závidět našeho rappera. :D Kam se hrabe Majk a Rytmus.
Reagovat
gigin
To je ale hrozné, ogaři...
Reagovat
Stan_Borowitz
Svého času jsem v jedné diskusi uváděl prezidenta Zemana jako příklad buranství a kdosi se na mne rozčiloval, že projevuji jakési protizemanovství.

Netušil jsem tehdy, že sám pan prezident zanedlouho v tak ryzí podobě ukáže, co jsem měl na mysli.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa dnes stalo, že si ho každy doberá?..Čo povedal s tou kundou?..
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle řekl.. http://www.youtube.com/watch?v=cI_2-5-ZAEM

gigin: Já vím, že to je strašný, tohle by prezident říkat neměl.. Ale jsem ve věku, kdy mi to přijde strašně vtipné no! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
To mi chceš říct, že se to k vám za řeku Moravu nedostalo??
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som na FB mnoho koláži so Zemanom a kundou, ale nejak som to neriešil..Nepátral som po tom ďalej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tos mě uklidnil, když o tom neví ani v Bratislavě, tak z toho mezinárodní faux pass nebude. Aspoň, že tak. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vedia práveže..Nejakí ľudia postovali príspevky so Zemanom, robili si z toho srandu, vznikali kreslené koláže..Len som nevedel prečo, čo povedal, kde povedal..

Ale určite šťastie, že sa to stalo v rámci domoviny a nie v medzinárodnom vysielaní..Hoci Boh vie, či by to vedel Zeman vyjadriť aj v angličtine..
Reagovat
Stan_Borowitz
To by zvládl levou zadní: Du jů nou mistrrr redaktorrr, vot pasy mínz in ček? Kanda!
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Cico93
A Naco ste ho volili? Trebalo toho Schwarzeneggera či jak sa volá?;))) Zeman je fakt na smiechDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš Schwarzenberga? :D
Reagovat
Cico93
Áno, ale zase ten nevedel ani po česky poriadne;)
Reagovat
gigin
Ten zase furt spí.
Reagovat
smazaný uživatel
Každej má svý mouchy...
Reagovat
gigin
Nobody´s perfect, to je fakt :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jedného peRFektného poznám údajne..

Ale neverím tomu.
Reagovat
Cico93
Koho? Nášho?
Reagovat
smazaný uživatel
Hologram RF sa doteraz u mňa spájal len s Rogerom Federerom, ale Róbert Fico je v tomto kontexte ešte lepší..

Cico si génius :)
Reagovat
Cico93
A poprosim voliť Kňažka diky, mam ho za kurz 2,2, ty blavak;)
Reagovat
Stan_Borowitz
RF dostal od našeho pana prezidenta metál za zásluhy!
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se, divím, že to neudělal už zloděj per. To je i větší tenisový fanoušek než Fandina.
Reagovat
Stan_Borowitz
Teda ten slovenský RF, aby nedošlo k omylu.
Reagovat
Cico93
A Klaus zase kradol pero.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pero bylo taky skvělý. Klausův majstrštyk.
Reagovat
Cico93
Noo taky pán ako Havel už si nebude.
Reagovat
Stan_Borowitz
Václava I. jsem měl taky rád, dokud se nestal prezidentem. Ta funkce asi nějak lidi mění, něco jako prsten z Pána prstenů.
Reagovat
Stan_Borowitz
S tím je zase jiná pr.del...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Karla přivítal rád na Hradě.
Reagovat
slacker
Jo vylhanyho pankace :-))
Reagovat
mrafe
rozhodně má vyšší úroveň jako viróza
Reagovat
slacker
A Serena mela ve Wimbledonu asi stejnou virozu.
Reagovat
mrafe
tak to neumím posoudit.
Reagovat
slacker
Tak hlavne ze u Zemana jsi si jisty ze poblil klenoty.
Reagovat
mrafe
Já jsem nic takového netvrdila. Prezident republiky by neměl mít chování jak buran z Vidlákova, bohužel v jeho věku se už nezmění.
Reagovat
spaniel
Venco, asi myslis faux puss ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ve vysílání veřejnoprávního Českého rozhlasu, v programu Hovory z Lán, který má navazovat na tradice Tomáše Garrigue Masaryka, nás náš z vůle lidu pan prezident včera častoval termíny jako kund.a, kurv.y, zku.rvit, ho.vno...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to už áno..
Reagovat
slacker
Tak schvalne jak casto? Takto napsany prispevek chce pusobit zamerne falesnym dojmem ze kazde 3 slovo byla k.nda.
Za Zemena jsme rad, narod tupych lokaju a pokrytcu se na nem dokonale odkopava. Vadi sproste slovo u jednoho u druhych nevadi a samy se nevyjadruji vybrane.
Reagovat
gigin
Tady by dostal ban?
Reagovat
slacker
Ban za Vzpoura kund a za Pussy Riot pochvala
Reagovat
Stan_Borowitz
Docela mne překvapuje, že ty, takový anarchista tělem i duší, tak kopeš za prezidenta, který chce prostřednictvím služebního zákona zavést úřednickou diktaturu...
Reagovat
slacker
Vis co to nechce myslet jen prvni signalni. Me osoba na takovem miste ktera stve mistni establishment a pusobi samovolne "rozvrat" vyhovuje vice nez posel z Bilderbergu nebo agenti s poslanim (napr Filip s Bubenikem )
Reagovat
slacker
Pilip
Reagovat
Stan_Borowitz
Ten služební zákon s navěky ustavenými a nikým nekontrolovatelnými úředníky (kromě jakéhosi jejich generálního ředitelství - což jsou zase jen oni sami) mi tedy jako nějaké velké rozvracení establishmwěntu nepřipadá. Tobě ano? Naopak mi připadá nesmírně nebezpečný. Ani větší integrace do EU, přijetí eura a další věci, za které pan prezident tak vehementně bojuje, mi tedy nějak extra rebelské nepřijdou. Sem tam možná nějaký ten bonmot, to jo, ale poměr povedených k trapným se od roku 1990 rapidně změnil.
Reagovat
slacker
Vetsi rozvracec by uz asi nemel sanci projit predsitem. Ja mam dojem ze Zemanovy dali rok klid a ted co se "nevhodne" (s pohledu loutkaru) vyjadril o Rusku a Ukrajine tak ze supliku vyndali plan nove dehonestacni kampane a davaji mu zase sezrat ve velkem.
Reagovat
spaniel
Aha, takze oni vybrali ze šuplíku jeho projev a donutili ho to rict?
Reagovat
slacker
Ne, ale zpusob jakym to balikum naserviruji media. Napriklad vyjadreni Stana Borowitze ktere radoby evokuje ze celymi "Hovory" se takova slova tahla jak cervena nit. Ze takhle Kalousek, KArel S. i drive Topolanek pro ostre slovo nejdou nikdy daleko se razem prehlizi
Reagovat
Stan_Borowitz
To ovšem evokuje jen tobě, protože jsi citově zaujatý. Někdy je třeba ubrat z emocí a nekritického obdivu vzorů a uvažovat racionálně. Mně vulgarity u ústavních činitelů vadí obecně, nejen u Zemana, ale tak daleko jako on nezašel zatím nikdo, Nehledě už vůbec na to, že tvůj guru nemá pravdu ani z lingvistického pohledu. Termín "pussy" se v angličtině významově a emočně překrývá s českou "kundou" jen okrajově, není vnímán zdaleka tak vulgárně, nejpřesnější překlad do češtiny by byl asi "číča" (z čehož ostatně ten anglický přenesený název pochází) nebo něco podobného.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, já zas mám za to, že pussy je dost sprosté slovo, něco jak česká 3,14ča....
Reagovat
spaniel
Ee. Pussy neni zdaleka tak pejorativní. Bezne se treba pouziva na označeni zbabělosti - you are such a pussy (ty jsi takova sralbotka). Ta sprostá verze je trochu jinak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neřekl bych, vulgární ano, ale podle mne pořád o stupeň méně než cunt případně twat. Něco na úrovni termínů bobr, číča, frnda apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Dva roky som žil v Londýne medzi Anglánmi a do pussy sme si hovorili s úsmevom na tvári :)..Cunt je už horšie, to je pica so vsetkým, čo k tomu patrí :)
Reagovat
slacker
S cizimi vulgarnimy slovy je dost potiz ze cizinci je casto vnimaji vulgarneji nez sami domorodci :-))
kdybych chtel rict cica anglicky reknu radeji vzdy litte cat nebo kitty.

Onehda mi boss omlatil o hlavu slovo bloody v mailu. Byl minen bloody error, ale anglicane slovo bloody pry vnimaji v menstrualnim vyznamu
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš si srandu, že jo?? Zeman nahrává novinářům na smeč ještě jako nikdo. Nejprv minulé úterý vyznamená za úplné lejno tvůrce dokumentu o něm a další své podporovatele z kampaně. Ještě nevychladnou horké hlavy a v neděli už mluvíš sprostě v rádiu. A celé to komentuje jeho povedený opo - kamarád Klaus, který v sobotu řekne, že Havlovi netleskal v Kongresu a že to byl reformní komunista.
Reagovat
slacker
Prave ta kadence s jakou zacali opet po roce rovazsnovat davy "novinari" je usmevna. O kde jsou ty casy taky se ostreloval Spidla, VV nebo Paroubek
Vaclav I vzdy v hajeni. Vaclav II drive taky modla a ted se postavil prvni modle (navzdy, letiste lavicky 12 nominaci na lva) a hned je taky medialne likvidovan pri jakekoliv prilezitosti.
Reagovat
Stan_Borowitz
On to člověk vidí vždycky subjektivně zkresleně. Média obecně ostřelují ty, co jsou u moci (VH byl v tomto směru výjimka, to byl jejich miláček). Jako příklad bych uvedl tu nesmyslnou nafouknutou a překroucenou gay pseudokauzu, která sestřelila Topolánka. Václava II neostřelovali jen relativně krátkou dobu, zlomilo se to kolem dělení ČSFR.

A funguje to tak celosvětově. G.W. Bush byl třeba oblíbeným otloukánkem médií, kdo si do něj v médiích nekopl, jako by nebyl.

Ale to je ostatně jejich práce, od toho tady média jsou. Doby, kdy se smělo o mocných psát jen oslavně, jsou díkybohu už pryč.
Reagovat
slacker
Tak kauza s Topolankem mi neprijde nafouknuta jako cilene rizena. Aby se "pravice" jakoby ocistila pred volbama tak vytahli pana "cistyho" Necase.
Pojistili to zalozeni ODS(b) s maskotem Karlem a mozna pritlacili na popularite VV jako drive dali cuchnout Zelenym. Pak jim asi prilso ze za VV museli zaplatit vetsi cenu nez chteli, tak postupne zacali nesmyslne pracovat na jejich likvidaci. Az druhy pokus vysel ale te zbytecne skody co to napachalo hotova reznicina.

V prezidentskych volbach byl podle me Velky plan, nastrcit nejdrive Fishera a pak ho rizene zariznout ve prospech Swarzenberga, bohuzel druhou fazi uz se do konce dotahnout nepovedlo. A tohle loutkari hned tak nezapomenou ze po nekolika uspesne zmanipulovanych volbach (2006 a 2010) neuspeli.
Reagovat
slacker
No a to ze Zeman jim vyfoukl prezidentsky stolec melo taky dopad na nepovedou rosadu Necase. Zeman jim to totalne prekazil ze sve pocice. S Karlem by tu byla vlada s Kalouskem. Ani Zemanovy jeho kalkul se Zemanovcema nastesti nevysel
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, s tím se dá souhlasit. Tu agónii uťal dobře.

Ale zase netřeba zapomínat na to, že to byl on s Klausem, kdo prováhali jedinečnou možnost změnit ústavu a zavést většinový volební systém. Kdyby to tehdy stihli, nemuselo se nic z toho řešit. A třeba by byl Vít Bárta premiérem.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vidíš, jak do toho vidíš :-)

Obecně se nerad dohaduju s vyznavači konspiračních teorií, kteří za vším vidí spiknutí, loutkaře, práce tajných služeb atd., protože to je druh víry. Takže abych si zachovat pozitivní odstup, tak chválím použití uvozovek u slova "pravice" ve spojení se stranami, které jsou v českém levicovém spektru nejblíže k politickému středu, jak jen je možné, aby měl politický subjekt šanci na jakýs takýs politický vliv.

A také díky za připomenutí odporné figurky Fischera. On je krásný příklad toho, jací lidé by mohli neomezeně vládnout v případě prosazení Zemanovy verze služebního zákona.
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě ani ne tak "konspirační teorie", jako spíš velmi zajímavé a hlavně reálně vnímané postřehy.

Re: Stan
Pokud jde o Václava II. K., tak o něj se přece média doslova bála byť jen nepatrně otřít až do Havlova "hrdinského" projevu v Rudolfinu po tzv. Sarajevském atentátu (podzim 1997). Celých skoro osm let před tím - zhruba od února 1990, kdy byla modrými supy definitivně "odklizena z cesty" Komárkova ekonomická kncepce, šlo doslova o klausovský kult osobnosti, nic jiného. Zrůdná mediální glorifikace téhle tragikomické kreatury bohužel také v letech 1992-3 fakticky umožnila protiústavní rozbití Československa.
Reagovat
Stan_Borowitz
Kluci, svět opravdu neřídí parta z Bilderbergu, židozednářská lóže, ilumináti ani Ashtar Sheran :-) Spousta věcí se děje spontánně na základě nějakých aktuálních okolností, osobních sympatií či naopak nevraživostí, ambicí, očekávání či obav... svět je moc složitý na to, aby se dal uřídit. Ale věřte si, čemu chcete.

Ad Klaus - i když mu mám dost věcí za zlé, zrovna to, že předešel neřízenému rozpadu ČSFR s nepředvídatelnými důsledky včetně možného krvavého konfliktu, bych mu zrovna nezazlíval. Kdo si pamatuje tu dobu a napětí mezi Čechy a Slováky, které tehdy panovalo především ze strany Slováků, a srovná to s dnešními pohodovými vztahy, a nechce být za každou cenu úplně zaslepený, to musí uznat.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za podnětné myšlenky. Jenom mě zaujaly ty vyhrocené vztahy. Řekni mi jako člověku, který se přesně v rok rozpadu narodil o tom: ty si vážně myslíš, že hrozil byť jen z 5 procent krvavý konflikt mezi Českem a Slovenskem? Já četl někde výzkum, že kdyby Mečiar s Klausem to sami u stolu nerozhodili a konalo se referendum, tak většina občanů České republiky a těsná většina Slováků by byla pro zachování federace...
Reagovat
spaniel
Já žiji na hranicích, tu dobu jsem zažil az tak horké to rozhodne nebylo. Nic nehrozilo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty už jsi zapomněl třeba na bratislavský incident? Nelítaly tam náhodou i kameny? Mám pocit, že někoho ošetřovali, ale úplně přesně si to nepamatuji. Na vatry nezávislosti a pálení československé vlajky jsi už taky zapomněl?
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že Češi a Slováci nie sú tak horkokrvní ako Srbi a Chorváti napríklad, nehrozilo nič..Zároveň som presvedčený o tom, že ak by bolo referendum, tak by sa federácia zachovala..Dnes mi to však príde neprirodzené, kedže mám 29 a 22rokov žijem len ako Slovák..To by skor starší vedeli rozprávať o spoločnom štáte..
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak Ukrajinci taky nejsou kdovíjak horkokrevní, že. Nebo Irové. Ono když se sedí na sudu prachu, stačí jiskra.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím do toho detailne, táto etapa našej histórie ozaj nie je moja parketa..

Ukrajinci museli a musia čeliť ozbrojenej ruskej armáde, neviem či niečo podobné hrozilo aj v tomto prípade..Uznávam však, že niekedy stačí málo, nejaká nehoda napríklad, nešťastná smrť nevinného mohla spustiť lavínu, sled udalostí, ktorá by vygradovala až do tebou spomínaného scenáru..

Ale podľa mňa sú Češi a Slováci skor taký krčmový národ, hrdinovia akurát pri pohári piva, tam si vyrozprávajú, čo majú na duši, akú cítia krivdu, ale do bojov sa im moc nechce..
Reagovat
FulnekUltras
Od pivka a borovičky to pak taky logicky všechno vypadá úplně jinak, než z velitelského můstku banky "určené" k privatizaci...
Reagovat
Stan_Borowitz
Kdyby ty banky někdo předtím "neznárodnil", nebyly by se bývaly musely "privatizovat", že.
Reagovat
slacker
Banky jsou institut povahou spise "obecni" a ne soukromy podnik (lichvare) Frantiska Vomacky
Reagovat
FulnekUltras
Aby miliardové hodnoty vzniklé prací statisíců lidí vlastnili jednotlivci, to skutečně není normální.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako že třeba Billu Gatesovi měli Microsoft znárodnit, když jeho hodnota stoupla nad nějakou státem určenou hranici? To už tady taky jednou bylo a skončilo to všeobecným úpadkem. Zcela logicky.

Jinak kdyby banky vlastnili konkrétní Frantové Vomáčkové, to by bylo docela radostné oproti dnešnímu stavu, kdy je vlastní neprůhledné konglomeráty vzájemně provázaných akcionářů a jsou z nich de facto socialistické podniky, kde nikdo za nic neručí a nikdo o ničem nerozhoduje. Dost často si je propachtoval management (často i střední a nižší), který se chová tak, jakoby mu patřily. To platí i pro velké nadnárodní společnosti.
Reagovat
FulnekUltras
Každopádně jde o malé skupiny lidí, kteří jednoznačně jen parazitují (na rozdíl od Gatese) na výsledcích práce většiny. Tohle je zásadní rozpor, který nemůže společnosti dlouhodobě přinést nic dobrého - a také nepřináší. Soukromé vlastnictví má perspektivu pouze v úrovni drobného a středního podnikání, zatímco banky, doprava, telekomunikace, energetika, dodávky vody apod. jsou pro obyvatelstvo dlouhodobě nejefektivnější a nejspolehlivější v kolektivně kontrolované státní správě (čínský model, který už stejně zanedlouho budeme muset přijmout i u nás, abychom pod zahraničním tlakem z východu vůbec přežili, ať se to soudobým konzervativcům líbí nebo ne).
Reagovat
FulnekUltras
A raději ještě jednou zdůrazním, že o parazitování mluvím především v souvislosti s bankami.
Reagovat
Roger_Federer
Nekolikrat ses vyjadril ve smyslu ze mas problem z jedinci kteri vydelavaji, vlastni majetek..Podke meho vidis vsecko moc cerne..Vzdyt i Petra K. a Tomas B. jsou multimilionari..Vadi ti i jejich hmotne a nehmotne statky? meli bychom jim to znarodnit?
Reagovat
FulnekUltras
Pořád mě špatně chápeš. Ještě jednou tedy zopakuji, že nemám problém s majetkem jako takovým, ale rozhodující je pro mě ZPŮSOB jeho nabytí, což nynější režim záměrně nerozlišuje. Proto v něm mohou celkem pohodlně vegetovat všichni ti Kellnerové, Bakalové, Rittigové a podobní šmejdi, na které je ZATÍM každý zákon krátký...
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne to dopadlo nejlíp, jak mohlo. Dnešní vztahy mezi našimi národy jsou myslím nejlepší v historii. Já pamatuju doby, kdy se v některých částech Slovenska člověk v hospodě bál promluvit česky. To už je naštěstí minulost.

A řeči o tom, jak bychom byli společně ekonomicky silnější a úspěšnější, jsou jen takový folklór. Švédů je asi jako Čechů, Finů nebo Dánů asi jako Slováků. A jsou zejména levicí dáváni za příklad skvěle fungujících států.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tiež spokojný, myslím že Bratislave to celkom pomohlo vo viacerých oblastiach, lebo centralizmus proste existuje..Slovensko začalo určite z horšej štartovacej čiary, ale za tých vyše 20rokov sa stabilizovalo a dnes ľudia (aspoň mladší) berú rozdelenie ako dobrý nápad..Asi je lepšie šéfovať si na menšom piesočku, ale šéfovať..

Myslím, že v tých istých hospodách, kde sa ľudia báli prehovoriť česky sa dnes ľudia boja prehovorit s bratislavským akcentom..A to isté platí aj o Čechách a vzťahu k Pražákom..Ľudia si vždy nájdu svojho nepriateľa..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, dobrý postřeh s tou potřebou nepřítele - viz dnešní diskuse, kolik "vnějších viníků" dokážou někteří lidi najít pro vlastní neúspěchy. U nás taky dnes za všechno může Praha. Vlastně Kalousek. A historicky samozřejmě Klaus. Nebo Havel. Případně oba. Ještěže na poslední chvíli přišel Zeman, aby s těmi k.urvami a k.undami zlodějskými zatočil, aby to dal všechno do pořádku. A tak pořád dokola. :-)
Reagovat
slacker
havel, Klaus, kalousek ... zajimave ze za to nemuze zadny politik z CSSD ktery jsou jeden pod druhem cilem medialnich ostrelovacek :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tehdy měla ČSSD asi 15 členů a volební podporu těsně nad hranicí 5 %. Až Zeman je vytáhl, bez něj by si neškrtli. Taky ho pak za to patřičně odměnili podrazem při prezidentských volbách...
Reagovat
FulnekUltras
Jednoznačně největším problémem a brzdou dalšího vývoje dnes nejsou ani politici, ani jejich partaje, které tvoří jenom jakousi vnější kulisu pro ventilaci nas.ání davů, ale je to samotný ekonomicko-společenský systém, založený na naprosto zvráceném totálním upředňostňování ryze soukromého vlastnictví a nekritickém přeceňování role peněz.
Reagovat
VlS
A jakou máš alternativu? Obě v historii zkoušené skončily katastrofálně ( nacismus, komunismus)
Reagovat
Stan_Borowitz
Problém je v tom, jakou měly ty vztahy dynamiku. Obecně panovala i za komunistů mezi Čechy a Slováky (obecně) nevraživost, pocit že jedni doplácí na druhé a naopak. Po listopadu 1989 se na to na chvíli zapomnělo, protože všichni měli chvíli jiné starosti a radosti, ale už zanedlouho začalo pod kotlem zase bublat. Prvním signálem o tom, že není vše v pořádku, byla slavná pomlčková válka o název státu. Mezitím na Slovensku sílila různá nacionalistická hnutí (pan Slota a jeho SNS), která začala oslavovat Hlinku a Tisa. Kolem roku 1992 nebyl v podstatě na Slovensku politický subjekt, který by si mohl dovolit nehrát na nacionalistickou strunu. Toho velmi účinně využíval Vladimír Mečiar k nátlaku na českou stranu, aby se více pravomocí postoupilo z federální úrovně na úroveň jednotlivých republik. Mečiar podle mne ale nebyl nacionalista, ale pragmatik, který národnostní strunu využíval k posílení své moci. Svou (pohříchu negativní) roli tehdy sehrál Václav Havel, který se svými slovenskými (a českými) kamarády z undergroundu žijícími v uzavřené bublině mimo realitu nechal přesvědčit o tom, že je vše v pořádku a většině Slováků jsou nacionalisté k smíchu. Takže si z nich veřejně začal utahovat, třeba Mečiarovo jméno ostentativně vyslovoval jako "Mečár". Tím samozřejmě vytočil i umírněnou část Slováků, takže když v roce 1992 přijel na shromáždění do Bratislavy, místo ovací jej čekal pískot a vajíčka. Musel odtamtud potupně odjet. Klaus byl stejně jako Mečiar pragmatik a jako takový usoudil, že v případě, kdy nedojde k rychlému rozdělení, bude se tahle agónie a nevraživost dále stupňovat a důsledky mohou být nepředvídatelné. Proto se chytře "judistickým chvatem" rozhodl využít Mečiarovu sílu a dal mu jasný návrh. Mečiarovi bylo jasné, že nemůže odmítnout, to by na Slovensku skončil. A zbytek je v učebnicích.

A jestli hrozil alespoň z 5% krvavý konflikt. Když se člověk rozhlédne po světě, musí si odpovědět sám.
Reagovat
FulnekUltras
Klausovi a spol. bohužel nikdy nešlo o lidi, ale výhradně jen o ekonomické zájmy...a to také plně potvrdil při "spravedlivém" a "transparentním" dělení federálního majetku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak "lidi" mají taky především "ekonomické zájmy", že.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud státník nadřadí ekonomické zájmy - ať už osobní nebo spřízněné elitářské skupiny kamarádů - nad dlouhodobý komplexní vývoj země, kterou má na základě výsledků voleb pouze několik let spravovat, je to katastrofa.
Reagovat
Stan_Borowitz
A o tom, který státník nadřazuje co čemu, rozhoduješ ty?
Reagovat
FulnekUltras
Já to jen vnímám. Rozhodnutí je na státnících. A také odpovědnost, jejíž tíhu a nesení důsledků lze někdy docela úspěšně odlehčovat a oddalovat...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vnímání je subjektivní pocit. Každý vnímáme věci jinak.
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Teď jde o to, aby společenské poměry pokud možno co nejvíce odpovídaly vnímání většiny obyvatel.
Reagovat
Stan_Borowitz
Od toho jsou volby, aby v nich lidé vyjádřili své pocity. Zatím se nezdá, že by byla většinová vůle po nějaké radikální změně, jakou navrhuješ.
Reagovat
FulnekUltras
Převážně mocensky motivované koaliční potenciály zatím vítězí...
Reagovat
slacker
Prvnim signalem nebyla pomlckova valka ale vznik VPN jako slovenske obdoby OF.
Reagovat
Stan_Borowitz
To je vlastně pravda.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale zajímavé v této souvislosti je, že od určité doby (cca r. 1991)bylo VPN na Slovensku už vnímáno jako pátá kolona Čechů, tak trochu jako vlastizrádci.
Reagovat
FulnekUltras
Tehdejší jediná skutečně nacionálně extremistická strana na Slovensku, Slovenská národná strana, měla asi jen 10%. Ostatní v čele s Mečiarovou HZDS bojovaly nikoliv za územní osamostatnění, ale PROTI KLAUSOVSKÝM EKONOMICKÝM "REFORMÁM", které v první řadě negativně zasáhly právě Slovensko. Že z toho pak Mackovsko-Kalvodovská klika privatizačních "jestřábů" za zády Klause vytvořila vhodnou záminku pro poměrně rychlé naleptávání veřejného mínění v ČECHÁCH, to už je docela jiný příběh. Cílem bylo nepřipustit referendum, účelovým manévrováním s ústavními zákony vytvořit rozdělení státu zdánlivě legální rámec - a do role těch, kteří si jej prakticky vynutili, postavit slovenskou stranu. ODS šířený mýtus o "úspěchu" pokojnosti rozdělení neobstojí, nejsme a nikdy jsme nebyli na Balkáně, a nálady občanů u nás tomu tehdy rozhodně neodpovídaly - včetně Slovenska, kde jsem tenkrát měl osobně docela dost co do činění. Takže opravdu raději věřím tomu, co jsem sám zažil a měl možnost si na to vytvořit bezprostřední nezkreslený názor, nežli už 20 let omílaným manipulativním frázím, které mají především odvést veřejnou pozornost od těch, kteří iniciativou primárně z české strany ČSR ve skutečnosti rozbili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mohl bys prosím ve stručnosti popsat, jakým způsobem se třeba na Slovensku v roce 1991 oslavoval 28. říjen, tedy výročí vzniku společného státu? Jen tak, abychom mluvili trochu řečí faktů a ne dojmů.
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě na doplnění otázka - co si tedy Slováci, pokud tehdy byli rozhodně proti rozdělení - ponechali z tradic československého státu? Ty jim přece Klaus nemohl v rámci dělení státu ukrást.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud jde o Tebou zmíněné incidenty na Slovensku, bylo jich fakticky jen pár - zvláště v Bratislavě (to už je takový úděl hlavních měst ;-)) a vyprovokovaných politickými exponenty zejména kolem SNS a tehdejší Markušovy Matice Slovenské, kteří z nich samozřejmě hodlali osobně mocensky těžit -, zatímco drtivá většina běžných občanů uvažovala zcela jinak. Na české straně (a opět bohužel zejména v hlavním městě ;-( ) byly tyto záležitosti postupem času stále více záměrně zveličovány, opět hlavně českými politiky, jimž samozřejmě servilně (jako vždy) sekundovala "nezávislá" a "veřejnoprávní" média. Cíl jasný - udělat v očích veřejnosti ze Slováků uměle protivníka a odvést pozornost od skutečných ekonomických cílů celého procesu "vzdalování".
Ono "Kdo na koho doplácí" - poprvé tuším použito v jedné tv-debatě Janem "Vissarionovičem" Kalvodou (mimochodem tehdy neoprávněně používal titul JUDr.) - se tenkrát stalo v Čechách velmi populárním a laciným dogmatem, které mělo všehoschopné politické zběři kolem ODS, ODA a spol. přinést tolik potřebnou podporu veřejnosti ve "zúčtování s věčně reptajícími Slováky", což se nakonec - opět bohužel - podařilo...a je znát, že tyhle zjednodušené vzorce myšlení platí v české společnosti dodnes.
O naprosto diktátorských postupech ODS při vyjednávání např. o federálních finančních rezervách, majetku společné banky atd. se zde pro nedostatek místa už ani nebudu šířit. Snad jen ještě stojí za zmínku, že slovenská strana nikdy nevyslovila souhlas s tím, aby se v roce 1918 vytvořená vlajka Československa stala státním symbolem nově vzniklé České republiky. Ani na tohle se však Macek, Klaus a spol. vlastně nikdy nikoho doopravdy neptali - prostě jen na základě nějaké čtvrtiny hlasů z jedněch voleb nakládali s více než 70 let existujícím státem, jako kdyby to byl jejich soukromý (co hůře "zprivatizovaný") majetek...
Reagovat
Stan_Borowitz
Jaké diktátorské metody máš konkrétně na mysli? Nutili snad slovenské vyjednávače násilím? Podepisoval snad Vladimír Mečiar tyto pro Slovensko tak nevýhodné smlouvy pod hrozbou smrti zastřelením nebo odeslání do gulagu? Vždyť je přece nemusel podepsat a mohl se na Slovensko vrátit jako hrdina, který proti vůli zloducha Klause udržel společný stát. Většina Slováků by ho podle tebe na rukou nosila za to, že zachoval společný stát, kterého si tak vážili. A společně by snadno zatočili s těmi pár nacionalisty, co jim tak kazili obraz v zahraničí.

Vždyť to, co píšeš, jsou zbožná přání postrádající elementární logiku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak ano, asi se mělo na Slovensku udělat referendum. Výsledek by byl s největší pravděpodobností stejný, protože kromě hnutí VPN, které tehdy už hrálo marginální úlohu, by všechny strany své voliče vyzvaly k volbě nezávislosti, ale bylo by to právně čistší.
Reagovat
FulnekUltras
Právě pod ekonomickým tlakem, kdy v řadě oblastí rozhodně nebyl dodržen princip 2:1 a Slovensko bylo již v období 1990-92 naivně ideologickou antivýchodní centrální politikou Prahy zbaveno svých průmyslových podniků v mnohem větší míře, než české země, nebyl Mečiar při závěrečných ostudných jednáních o zemi bez jejích občanů v brněnské vile Tugendhat již ve zcela rovnoprávné pozici a ODS ho fakticky zatlačila do kouta. Buď podepíše rozdělení, anebo bude Slovákům pod centrální knutou modrého ptáka ještě hůř. Ve slovenské delegaci na jednáních navíc pro ústupky české straně daleko více byli nacionalisticky orientovaný Augustin Marian Húska, i kariéristicky orientovaní Michal Kováč (budoucí první prezident SR) a především Milan Kňažko. Mečiar nakonec pod tlakem rezignoval jako poslední - načež už mohly následovat křečovité oficiální úsměvy pro novináře a veřejnost. To, že tlak vytvářela naopak slovenská strana na českou, je pouze letitý v Čechách záměrně přiživovaný mýtus, který s tehdejší realitou nemá nic společného.
Reagovat
FulnekUltras
V případě referenda jsem - i na základě tehdejších velmi osobních zkušeností přímo ze Slovenska - stoprocentně přesvědčen, že by skončilo zachováním společného státu a naopak kariérním krachem těch, kteří se v rozporu s volebními programy i ústavou rozhodli své momentální vítězství ve volbách mocensky zneužít. Mimochodem - z českého právního řádu byl velmi záhy poté vypuštěn odstavec o vlastizradě, a tento pojem nahradila záměrně obecněji pojatá velezrada. Myslím však, že dotyční pánové, kteří si už přes dvacet let celkem spokojeně užívají svých tehdy za cenu existence ČSR udržených elitářských prebend, by se při troše posunu v právním pojetí a politické vůli ještě tak úplně v klidu cítit neměli.
Reagovat
Stan_Borowitz
to je fakt úsměvné. V poslední federální vládě mělo HZDS pět členů a ODS o jednoho méně. Ve FS vždy platil zákaz majorizace. Knuta jak hrom. Slováci do rozdělení dostali vše, co si řekli, včetně té slavné pomlčky, vlastně spojovníku. nebo jakéhosi pseudoministerstva zahraničních věcí, které si vytvořili už v roce 1990, nebo Slovenskej televízie, kterou pak Mečiar vydatně využíval k sebepropagaci. Jednoznačným a neskrývaným cílem HZDS bylo demontovat federaci a vytvořit konfederaci, dokonce sám Mečiar ten termín použil jako volební heslo (konfederace nebo rozdělení). Pithart konfederaci už dokonce začal říkat dvojdomek. Profederální strany ve volbách na Slovensku v roce 1992 totálně propadly. Mečiarovi se ale nechtělo jít do rizika úplného osamostatnění, spoléhal na zachování transferů v rámci konfederace a hlavně měnové unie. ODS ale žádnou konfederaci pochopitelně nechtěla, protože to byl prostě ekonomický nesmysl.
Reagovat
Stan_Borowitz
to je právě oblíbená chyba extrapolace své osobní zkušenosti mimo rozsah její platnosti. Výsledky voleb na Slovensku v roce 1992 jsou ovšem objektivní fakt a jsou s touto zkušeností v přímém rozporu. Profederální uskupení v nich totálně propadla. Například Ján Čarnogurský se pokoušel taktizovat a na přímý dotaz ve Slovenskej televízii odpověděl, že by si rozdělení sice přál, ale až před vstupem do EU, aby mělo Slovensko vlastní hvězdičku, a toto váhavé vyjádření srazilo volební preference KDH o několik procent. To vše se dá dohledat v otevřených zdrojích.

Nálada na Slovensku byla tehdy silně protifederální. I když třeba většina mých slovenských přátel z VŠ si přála zůstat ve společném státě, rozhodně netvořili na Slovensku většinu. Ostatně ani nevolili HZDS...
Reagovat
smazaný uživatel
Nálady mohli byť na oko protifederálne, no ako som písal hore, nemyslím, že tvorili vačšinu..Parafrázujem svoj názor svojho staršieho vzdelaného okolia, ktorý si pamatám z minulosti, keď prišla reč na túto tému..Ono vždy je počuť viac tých "extrémistov", (ako tých umiernených), ktori miestami vytvárajú planý dojem vačšiny..

Veď pre príklad nemusíme chodiť ďaleko, v Škótsku bola tiež opticky nálad odtrhnúť sa od spojeného kráľovstva a výsledok?..referendum rozhodlo, celkom s prehľadom, že zostáva všetko po starom..Veď ak by Klaus s Mečiarom boli presvedčení, že referendum ich plány posilní, tak by ho vypísali a mali by na svojej strane doživotne posilňunúci argument, o ktorý by mohli opierať svoje rozhodnutie..Oni to riskovať nechceli..Je problém nazbieraž 50,1% v referende, veľký problém aj s naoko jasnou témou, ľudia sú konzervatívni a boja sa extrémnych zmien, keď príde do tuhého nerozhodnutý človek má tendenciu neriskovať a zachovať status quo..Takže aj ja som presvedčený na sto percent, že by referendu Klausovi s Meciarom nevyslo..
Reagovat
Stan_Borowitz
Já rozhodně nejsem přesvědčený o tom, že by tehdy referendum rozhodlo o rozdělení, vidím to tak 50 na 50. Ale čím si jsem naprosto jist, je to, že by vůbec nic nevyřešilo, jen by načas zakonzervovalo všechny tehdejší problémy, které by později vyhřezly s mnohem vyšší intenzitou. Tvrdé jádro nacionalistů by posilovalo (v konečném důsledku na obou stranách, protože v Čechách a na Moravě už tehdy dost sílil hlas "tak ať asi táhnou, nikdo je tu nedrží"). Volby v roce 1992 vytvořily nekompatibilní situaci, na jedné straně Mečiar se vším, co k tomu patří, navíc se Slotou (SNS) v koalici, na druhé straně Klaus se vším, co k tomu patří. A jako třešnička na dortu mimo realitu žijící Havel, který už vlastně coby prezident společného státu ani nemohl na Slovensko zajet, protože poté, co zorganizoval zákulisní puč na odstavení Mečiara od moci ho tam až na pár kamarádů z undergroundu nikdo nechtěl ani vidět.

Opravdu si myslíš, že by se to všechno nějak "samo" vyřešilo?
é, co zorganizoval záku
Reagovat
smazaný uživatel
Naozaj neviem predvídať ďalšie skutočnosti..Možno je pravdou, že rozdelenie bolo neodvratné, bolo časovanou bombou, ktorá by proste tikala ďalej..
Reagovat
Stan_Borowitz
To se nikdy nedozvíme... důležité podle mne je, že v té realitě, která proběhla, krev netekla, naše vztahy stabilizovaly na nadstandardně dobré úrovni, a opravdu mi není jasné, jaké by měl společný stát oproti stávajícímu uspořádání výhody.
Reagovat
slacker
Zajimave ze Havla Slovaci prokoukli hned a cehuni se doted klaneji cim dal vetsi umele modle. 12 nominaci na ceskeho lva za divnofilm Odchazeni je rektalni alpinimusjm ktery sem doted jeste jinde nevidel.
Muj nazor na dramatickou tvorbu VH je ze to byla jen legalizace penez ktere "zapad" posilal disidentum.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tomhle s tebou víceméně souhlasím. Akorát to modlářství se podle mne dnes už omezuje jen na úzký okruh pražských "hochů a děvčat, co spolu mluví". Není jich moc, jen jsou hodně vidět a slyšet.

Ale coby disidenta a takový ten prvotní symbol změny v těch listopadových a prosincových dnech jsem měl Václava Havla rád. Pak už byly moje pocity z něj takové rozporuplné.
Reagovat
FulnekUltras
On podobný vývoj lze dobře pozorovat i u většinového názoru lidí na Klause - od takřka nedotknutelného "ekonomického génia" v první polovině 90. let až po současného "tuneldědka", který svou rozlučkovou amnestií zachránil od kriminálu ještě poslední zbytky těch, kteří se při získávání peněz JAKKOLIV kdysi tak přesně řídili jeho filozofií.
A k tomu Tvému stále omílanému údajnému sudu prachu mezi Čechy a Slováky. Pouze politici a ekonomičtí gangsteři se přece opakovaně starali o jeho doplňování - v zájmu vlastních kariér a moci. Normální lidi se domluví vždycky. Politik typu Klause nebo Macka bude ale chtít vždy vládnout neomezeně - když mu v tom bude vadit Slovensko, zbaví se ho, když Morava, zbaví se i jí, když okolní Čechy, udělá se hranice u Průhonic...v zájmu kapitalistické hamižnosti a nenažranosti je možné všechno. A ještě poznámka: Mečiarovo HZDS v letech 1991-92 byla vlastně historicky první reálná vzpoura proti Klausovým ekonomickým deformacím naší země, které měly už od začátku klasické prvky hospodářské kriminality a rozkrádání - to vše v režii všehoschopné politikářské bandy ODS+ODA za tiché podpory všudypřítomných lidovců a pasivního alibistického přihlížení Havla, který své prezidentské pravomoci nakonec nevyužil ani v létě 1992 a místo toho, aby odvolal z povolebních jednání ty, kteří v rozporu s ústavou začali místo sestavování vlády rozbíjet republiku, raději ze své funkce zbaběle utekl (což mu však o půl roku později nijak nebránilo přišourat se zadem zpátky k novému českému "trůnu"). Bohužel daní za potlačení této první protiklausovské vlny odporu, která vznikla na Slovensku, byla zmíněnými politiky občanům vnucená likvidace Československa.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastizrada samozřejmě z českého právního řádu nezmizela, je i nadále kodifikována v § 309 trestního zákoníku, a to beze změny snad od roku 1961. Velezrada je něco úplně jiného. Asi jsi měl na myslí tr. čin rozvracení republiky, ten je kodifikován v § 310 tr. zák. opět desítky let bez podstatnější změny.

To budou asi ty "zaručené informace z nezávislých zdrojů", že?
Reagovat
FulnekUltras
Přesněji: skutková podstata vlastizrady byla "nenápadnou" novelizací po rozbítí Československa již v ČESKÉM trestním zákoníku účelově upravena tak, aby se týkala pouze konání v prokazatelné spolupráci s CIZÍMI státními příslušníky. Čili jinými slovy: nadále se předpokládá, že činy proti vlastní zemi pouze jejími vlastními občany bez přispění ze zahraničí jsou vlastně legální !!! Takto se celá česká povolební delegace z Tugendhatu 1992 z do té doby platného znění a výkladu tohoto zákona "právně čistě" vyvlékla - a zatím úspěšně se jí to daří dodnes, zvláště při již prošlé promlčecí lhůtě 20 let. Na pojmenování konkrétní viny a odpovědnosti však není pozdě nikdy...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to je prostě lež od začátku až do konce. Žádná novelizace § 91 tr. zákona č. 140/1961 Sb. po rozpadu ČSFR neproběhla. Lež je i tvrzení, že "nadále se předpokládá, že činy proti vlastní zemi pouze jejími vlastními občany bez přispění ze zahraničí jsou vlastně legální." Činy proti vlastní zemi jsou trestné podle trestného činu rozvracení republiky (starý trestní zákon § 92, nový tr. zákoník § 310 Sb.) i bez přispění ze zahraničí. Tak to prostě je, to, co tvrdíš, jsou lži.

Diskutovat s někým, kdo tvrdí jasně prokazatelné lži a po jejich vyvrácení přijde s jinými nebos těmi samými v trochu jiné verzi, je samozřejmě ztráta času. Akorát by mne zajímalo, jestli jsi si ty lži vymyslel sám, nebo je vyčetl "z nezávislých zdrojů" a jen je poctivě papouškuješ a plníš roli toho leninského užitečného id iota. Tipuju to druhé.
Reagovat
FulnekUltras
Přes wiki či jiné netové zdroje si mnou napsané může dohledat každý. Užitečný i.iot je jinak pojem velmi relativní, který platí zrovna tak pro vyznavače současné finančnické totality, jako třeba přeříkávače už dvacet let starých mediálních frází, jejichž jediným cílem je za každou cenu zachovat stávající režim ku prospěchu těch, kteří si už za něj nemálo "urvali" a hodlají si to samozřejmě do budoucna minimálně udržet.
Reagovat
Stan_Borowitz
Pořád to nic nemění na tom,, že to je lež a že k žádné novelizaci ustanovení o vlastizradě a vypuštění trestnosti rozvracení republiky nedošlo... pokud tvrdíš opak, uveď relevantní odkaz

Když lžeš v jednom a ještě na své lži tvrdošíjně trváš, jak můžeš očekávat, že ti někdo bude věřit v tom ostatním?
Reagovat
rod_laver
Došlo pouze k novelizaci, kdy bylo nahrazeno spojení "Československý občan" na "Český občan", teď jsem se díval v ASPI. No, že se s takovými vůbec zabýváš. Ale ještě nám FulnekUltras nepověděl, co Zednáři, Židi a Bilderberg.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jasně, to je triviální technická změna, o té jsem nepotřeboval za nutné se zmiňovat.

Já ti ani nevím. Prostě nechci, aby ty lži a výmysly paranoidních rádoby jediných spravedlivých zůstaly bez odezvy.
Reagovat
FulnekUltras
Už jen tohle přece stačí, aby rozbíječi republiky z Tugendhatu (jakožto tehdy českoslovenští občané) mohli zůstat právně nepostižitelní. Uznávám, že jsem tu novelu z hlavy možná neinterpretoval úplně přesně, ale to rozhodně nic nemění na tom, že byla provedena - a svůj účel plní dodnes. Přitom naplnění skutkové podstaty vlastizrady v roce 1992 je normálním selským rozumem nezpochybnitelné. Nejde zde přece o nějaké detailní paragrafové kličky, ale prostě o základní fakt, že politici, kteří po vítězství ve volbách měli ústavní povinnost po pověření prezidentem jednat o vytvoření vlády ve státě, v němž tyto volby proběhly, začali místo toho fakticky jednat o likvidaci tohoto státu, resp. účelových změnách ústavy tak, aby bylo možno onu demontáž provést zdánlivě právně nenapadnutelně bez jakékoliv šance pro rozhodnutí občanů - a to se v tak důležité věci omluvit jednoduše nedá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Opakuji znovu, žádná taková novela neproběhla, to je prostě lež. Skutková podstata tr. činu vlastizrady se od orku 1989 vůbec nezměnila. Vždy muselo jít o čin rozvracení republiky ve spojení s cizí mocností, na tom se nic nezměnilo.
Reagovat
rod_laver
Jsi hlupák, skutková podstata zůstala stejná. Novela byla účinná ke dni 1. 1. 1993, kdy logicky se vztahovala na občany České republiky, stejně jako Slovensko převzalo stejný TZ (kdy analogicky byl převzat OZ), který na místo "Československý občan" obsahoval "Slovenský občan". Zcela pochybuji o tom, že máš právní vzdělání, takže je naprosto nesmyslné s tebou dále diskutovat. Já vím, že jednodušší lidé to mají v životě lehčí, nicméně ti doporučuji obecně udělat podrobnou rešerši, možná bys potom vytáhl hlavu z prdele.
Reagovat
FulnekUltras
Klasicky povýšenecká reakce elitáře, který se domnívá, že u diskutované záležitosti fakticky nepodstatný hnid - ovšem patřičně demagogicky zveličený k rádoby celkovému zpochybnění protistrany - něco změní na skutečnosti dění v roce 1992. Máš zjevně pocit, že oproti tzv. "jednoduchým" lidem (vůči nimž očividně cítíš potřebu se čas od času nějak vymezit s až dojemnou mírou sebeprojekce) nosíš hlavu kdesi výš směrem od řitě, ale to je opravdu jen a jen tvůj vlastní dojem. Tvoje vyjadřování o tobě vypovídá víc, než sáhodlouhé debaty - stejně jako je tomu u řady mnou už výše zmíněných podobných "intelektuálních kapacit" topolánkovsko-mackovského typu, které tuto zemi drancují už 25 let v mylném přesvědčení, že je to tak na věčné časy.
Reagovat
rod_laver
No, jsem rád za tvou hlubokou analýzu mé osobnosti. Já se, na rozdíl od tebe, v sáhodlouhých debatách nevyžívám, ale každý svůj čas tráví jinak. Nemám ale za to, že šíření konspiračních teorií a vysedávání na fórech má smysl. Raději dělej něco pro sebe, aby ses měl tak dobře, abys nemusel své neúspěchy skrývat nadáváním na systém, ale když už jsi tak rozjetý, relevantně mi vysvětli, jak to s "novelizací" a jejím pravým účelem bylo. Fakta místa báchorek.
Reagovat
FulnekUltras
Je zvláštní, jak se s kritiky systému dnes obvykle dost automaticky spojuje "osobní neúspěch", případně "závist" apod. - opět totálně zjednodušený vzorec myšlení, které se do lidí po roce 1989 doslova pumpuje pod tlakem. Společnost je přece vždycky nejlépe ovladatelná rozštěpená a "ovčí" zároveň.
Jinak právník samozřejmě nejsem. Pouze si z té doby po roce 1992-3 jasně pamatuju, že k účelové úpravě výkladu pojmu vlastizrada tam skutečně došlo - a přes gůgl jsem našel od roku 1961 novel hned několik. Nějaký podrobný odborný rozbor této věci rád přenechám těm, které to baví. Pořád ale vnímám jako mnohem důležitější to, co se z pohledu normálního občana v roce 1992 reálně dělo a o čem vlastně vznikla tahle část zdejší diskuse. A k tomu už jsem svůj názor vyjádřil dostatečně.
Reagovat
rod_laver
Ano, novely od roku 1961 proběhly, což u tak obsáhlých zákonů bývá na denním pořádku, ale ke skutkové podstatně § 91 od 80. let nedošlo. Já jsem reagoval pouze na fakta, která jsou doložitelná, ke zbytku jsem se nevyjadřoval. Zpětně se ale omlouvám za osobní invektiva, což do diskuze nepatří. V obecné rovině nepřijímám fakta tak, jak jsou médii servírována (a obzvláště teď by si čtenáři měli dávat pozor), avšak nemám za to, že porevoluční historie je tak černá, jak ji vidíš. Jedna věc je otázka ústavy a TZ, druhá věc je promlčení zmiňovaných TČ a změna vlád, soudců atd. I kdyby v roce 92-93 došlo k záměrnému nastavení právního řádu tak, aby tento TČ nebyl postihnutelný (a ty tvrdíš, že tomu tak bylo a vlastně na základě výkladu tehdejších zákonodárců), nic není proti tomu, aby mohly být postihnutelné později (teď nemám na mysli pravou retroaktivitu, která je u TČ nemožná, ale změnu politické a soudcovské garnitury). Rozpitvávání konspiračních teorií (které mohou a nemusí být pravdivé, viz výše) je mou doménou, proto se ke zbytku nevyjadřuji.
Reagovat
spaniel
N
E
D
A
*
S
E
*
T
O
*
C
I
S
T
Reagovat
panzer.dragon
tohle je hustý
Reagovat
panzer.dragon
zkouším jestli jde ještě jednou zareagovat :-), vypadá to že jo :)
Reagovat
FulnekUltras
Slováci v období 1990-92 dostali - s jistou nadsázkou - opravdu jen tu symbolickou pomlčku. Finance - což bylo rozhodující - měla po celou dobu plně pod kontrolou ODS, a to jak oficiálně přes Klausem řízené federální ministerstvo, tak i zákulisně přes nejrůznější bankovní machinace a již tehdy jasně patrné velkozlodějiny se státním majetkem v právně "zhasnutém sále". Tento faktor se pak jasně projevil jak při prvotním politickém, tak i následném reálně ekonomickém dělení federace.
Vysloveně federalistické strany na Slovensku měly tehdy procentuálně jen trochu menší, ale v podstatě srovnatelně marginální podporu, jako strany jasně nacionalistické. Klíčová však byla okamžitá ZMĚNA CHOVÁNÍ ČESKÝCH VÍTĚZŮ VOLEB 1992, jakmile zjistili, že silný výsledek HZDS na Slovensku ohrožuje nejen prozatímní vyjednávání se Slováky v rámci federace z dosud obvyklé pozice centrální síly, ale že ještě navíc je v sázce i další osud celé "slavné" Klausovy reformy, jejíž kriminální souvislosti s následnými zákonitými osobními diopady na jednotlivé její exponenty by se tak mohly provalit velice brzy. Potom se nelze divit, že chování Macka a spol. (Klaus zde byl vždy spíše jen předstrčenou figurou, což jeho osobní ješitnosti dostatečně vyhovovalo) po volbách 1992 se slovenskou povolební reprezentací mělo všechny klasické znaky zoufalého pudu sebezáchovy. Veřejnosti předkládané mediální výstupy a manipulace byly samozřejmě konstruovány jinak...
Reagovat
Stan_Borowitz
Opět směsice blábolů a lží. HZDS drtivě vyhrálo volby s programem "konfederace nebo rozdělení" a na tu konfederaci by přistoupil jen blázen. Navíc neutvořilo koaliční vládu s žádným umírněným hnutím, ale s extremistickou SNS. Ostatní byli všichni v opozici. Dále viz můj příspěvek na téma "vlastizrada", kde jsou ty lži explicitně dokázány.
Reagovat
smazaný uživatel
ze sa do toho zamiesam,najlepsi tip ako zbohatnut je, znarodnit a neskor(2-3generacie) sprivatizovat a najlepsie samostatne,je az udivujuce ake synonyma vieme vymysliet na slovo "ukradnut"
Reagovat
FulnekUltras
Dochází-li věcné argumenty, je obvinění z blábolů a lží pochopitelně jedinou možnou obranou.
Reagovat
Stan_Borowitz
Lež je prostě lež. Z toho se nevykroutíš.
Reagovat
FulnekUltras
Viz má poslední reakce výše. Jestliže připustím, že při exaktní definici oné novely vlastizrady po roce 1992 jsem "lhal", potom Klause, Macka, Topolánka, Kalouska a spol., včetně všech jejich letitých nohsledů a přisluhovačů, mám právo označit výrazy, které by už ani jinak zřejmě dost benevolentní zdejší admin nevydýchal.
Reagovat
slacker
Me se "polska" vlajka jako ceska vlajka nelibi.
Reagovat
slacker
No ty me teda zajimala ta prava pravice? nejaka ceska obdoba Texasanu s kovbojskym kloboukem a kulometem chranicich sva mnohokilometrova panstvi pred "luzou" :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš poměrně omezenou představivost, která se smrskla na jakousi karikovanou podobu, kterou ti někdo naočkoval do hlavy. Ještě jsi zapomněl na klobouk v barvách americké vlajky a pár dalších propriet. A ty se chceš lidem vysmívat, že jsou jako ovce, které se nechají snadno manipulovat? To je legrační...
Reagovat
slacker
A propo slovo diktatura vlastne vyjadruje to co se deje v KAZDEM state kde je armada a policie.
Reagovat
smazaný uživatel
:D :D :D :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak když přistoupím na tvou hru se slovy, pak jsou různé stupně diktatury, že. I anarchie jako systém společenského uspořádání je diktatura.
Reagovat
slacker
Anarchie nemuze byt diktaura. Soupereni kokurecnich gangu ktery si poslusnost vsech ostatnich budou vynucovat nasilim uz prestava byt anarchii
Reagovat
Stan_Borowitz
Pokud se stane způsobem organizace společnosti, pak samozřejmě diktaturou je. Vůči těm, kteří si v anarchistické společnosti nepřejí žít. Jinak řečeno každé společenské uspořádání, v němž nežijí výhradně jeho příznivci, je diktaturou vůči "těm druhým".
Reagovat
smazaný uživatel
A pan bolševik se ozval. Je přece snad rozdíl, když to řeknu v krčmě Máni po pěti pivech (co mě pak vyliská) a když to řeknu na vlnách Českého rozhlasu jako prezident, který navazuje na odkaz tatíčka Masaryka a jehož jedinou funkcí je REPREZENTOVAT.
Reagovat
slacker
TY jsi slysel cele Hovory?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, sám se chováš jako tupý lokaj. Všechno se fakt okecat nedá...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tenhle remix je ale BOŽÍ! Miloš for Grammy Award!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že si výkladní skříň naší hudby i poezie našla dalšího příznivce. Nevím, jestli pamatuješ. :D http://www.youtube.com/watch?v=gAmsgyh2WB8
Reagovat
smazaný uživatel
naší hudby i lingvistiky, tak jsem to chtěl napsat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono to "Víte co je angličtině znamená pasy..." je taky výživné, ráno na E2 pouštěli jen tohle dost dlouho jsem nechápal, o čem to vlastně mluví, jaký pasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to ako stará vkladná knižka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím vás . kdo má vysílací práva na turnaj mistru.
Reagovat
Denis92
Nova Sport
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to vysílat i fanda ?
Reagovat
smazaný uživatel
bude, ale jen vybrané zápasy ve 3 odpoledne a finále bude jen na Nova Sport, což je teda výběr, jsem odkázaná na net a Fandu :/
Reagovat
panzer.dragon
já si platim voyo, který obsahuje nova sport online, stojí 500Kč na tři měsíce, můžou bejt až na 4pc na jeden účet, takže se stačí dohodnout ve čtyřech lidech co maj rádi tenis a složit se, na tenis mi to přijde ideální, maj 95% důležitejch zápasů a vše s českym komentářem, kvalita ok
Reagovat
rib
Koukám, že je Tomáš ve skupině vítězů GS. Doufám, že toho využije, zahraje si pořádně a něco se od nich přiučí do dalšího roku :-)))
Reagovat
gigin
Nole, Berďa & Nishin, Můra.
Berdych porazí Wáwru aj Čiliča. V té druhé skupině to bude maximálně zamotané, ale postoupí ti dva cýpci, co jsem psal. Hotové, vyřízené...
Reagovat
Davor1
super. zajtra si idem podať, vďaka... :-D
Reagovat
gigin
Máš štěstí, že jsem šel kolem :DDDD
Reagovat
Davor1
len aby som sa nedosmial po skupinách :D :D
Reagovat
Cico93
cýpci:DDDDDD
Reagovat
pockerface
pokud půjde vše podle plánu, tak SF by mělo být Novak x Andy, Roger x Berdych/Čilič. Věřím Tomášovi, že Čiliče a Wawroše porazí a poustoupí jako druhý ze skupiny. Jenže plán je plán a skutečnost může být úplně jiná :-). Mě by se tyto SF líbili, tak uvidíme jestli to vyjde.
Reagovat
gigin
Génius by to tam vykřápal všechno....
Reagovat
Roger_Federer
Mozna v varu ve Vilniusu..
Reagovat
Roger_Federer
baru
Reagovat
gigin
Letos klepl Rožérka, Čiliča, Berďu... tož co :DDDD
Reagovat
Roger_Federer
Rogerka? dobre..Berdycha klepl letos kazdy..Cilic-kdo to je?
Reagovat
Cico93
Presne škoda, že ma ten appendix:)
Reagovat
gigin
In three out of the last four years, Rafael Nadal has won his final title of the year at Roland Garros.
Reagovat
Cico93
:( noo jeto tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj, cype..2012 od leta zvyšok roku ani nehral a v 2014 akoby ani nehral..v 2013 si to vynahradil..:)
Reagovat
gigin
Však ale já nic neříkám :) Kdesi jsem to zkopčil no :DDDD
Reagovat
rod_laver
ten jo, by chlastal akorát nahoře v Sharpu šáňa za 60k liber a pak si nechal pod ním přistavit helikoptéru a frčel za kur vama do Stockholmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkejte si co chcete, ale Tom má nejtěžší skupinu - vítěz Wimblu, AO, US a Berdych :D
Reagovat
Fandina
podle ankety v článku věří víc lidí než Andymu, tak to je pozitivní zpráva pro něj. Pokud postoupí ze skupiny, tak proč celý turnaj nevyhrát, že? Berďo držím palce ... pojď pojď pojď!
Reagovat
Davor1
Anketa, v ktorej je ako jeden z možných víťazov uvedený Ferrer a po Čiličovi ani chýru, ani slychu. To Berdychove šance zvyšuje neskutočným spôsobom, že mu na českom tenisportáli dalo hlas pár desiatok fanúšikov a má viac percent ako Murray, podľa mňa mal byť rovno nasadený do semifinále :-D
Skús si podobnú anketu spraviť na britskej, švajčiarskej, srbskej alebo japonskej stránke...alebo radšej nie, to by Tomovi podstatne znížilo šance... :-)
Reagovat
Fandina
Doufám, že to Berďa vyhraje ... pojď pojď pojď
Reagovat
slacker
zmiz zmiz zmiz
Reagovat
Cico93
Pani F klikala na Berdycha aj s mužom celý deň tak zato vedie:)
Reagovat
Fandina
75 proti 26 Andyho momentálně, to o něčem svědčí ... Berďo pojď pojď pojď
Reagovat
Davor1
kľudne by som si tomu aj veril... :-D
Reagovat
Fandina
vážně, tak to se ti nedivím, že se ty divíš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že los pro Toma je super, když vezmem, že se hraje jen o druhé místo. O tom, že Australian Open a Monte Carlo byl pro Wawrinku úlet, nemůže nikdo pochybovat. Tím netvrdím, že v tu dobu neměl kvalitu. A nyní je ještě bez formy. No a u Čiliče to ukáže až čas. Ale když se podíváme na dlouhodobou formu, tak ta hovoří jasně pro Berďu. Tom 5 účastí v řadě, Wawrinka 2 v řadě a Čilič poprvé. A to nemít ty dva "úlety" ani by tam nebyli. A co se semifinále týče, všichni jsou přijatelní.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava: A to nemít TI DVA "úlety"...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a vzájemná bilance Tomáše se Stanem je taky úplně buřt co?
Reagovat
smazaný uživatel
nekaž nám naše sny :)
Reagovat
smazaný uživatel
A to že ho v poslední době porazí kde jaký hráč, buřt je?
Reagovat
smazaný uživatel
Bo Berdycha neporazí v hale antukář Andujar.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen s tím detailem, že to na tom "hárdu" lítalo o polovic pomalej než na antuce :o) .
Reagovat
Davor1
Wawrinka, ktorý mal podľa teba 2 úlety v živote, porazil Berdycha už 9 krát, prehral s ním 5 krát. Posledné 4 zápasy ho vždy porazil. A čo sa týka dlhodobej formy, tak tá u Berdycha absentuje približne tak dlho, ako u Stana. Naposledy fakt dobre hrali obaja na AO...Berdychove posledné lepšie výsledky boli spôsobené predovšetkým veľkým šťastím na los, keď od USO prakticky nemal rovnocenného súpera okrem Dimitrova v Stokholme...s Djokom aj Raoničom prehral...
Reagovat
Kozoroh
Poslední čtyři zápasy prohrál Tom v době, kdy Stan hrál dobře, ba výborně - v Madridu 2013 byl nad Stanovy síly až antukový král, na US Open vyřadil obhájce titulu Andyho ve třech setech a v následujícím zápase vedl nad Djokerem 2-1 na sady. Na TM Stan postoupil do SF a na AO letošního roku triumfoval. Od AO se však nestřetli a zatímco Tom zůstal víceméně tím konstantním hráčem s občasnými výpadky, tak Stan se od melbournského triumfu dost zhoršil.
Reagovat
Davor1
Stan mal lepšie výsledky na Wimbledone aj USO, americkú hardovú sériu mali obaja mizernú...rozdiel je akurát po USO, kedy v Pekingu postúpil Berdych až do finále (los mal ale veľmi ľahký) a Wawrinka vybuchol s Itom...v Sanghaji obaja vyleteli so Simonom...a čo sa halovej sezóny týka, Stan vyletel v Bazileji s Kukuškinom, Berdych ale v rovnakom čase vo Valencii s Andujarom...v Pariži už hral Stan dobre, akurát Anderson podal proti nemu životný výkon...ja tam príliš veľké rozdiely nevidím, Tomáš hral viac slabšie obsadených turnajov (Oeiras, Stokholm...) kde spravil nejaké výsledky, ale na GS bol lepší Stan...podľa mňa sú v podobnej forme, viac napovie vzájomný zápas ;)
Reagovat
smazaný uživatel
7 z posledních 8 dokonce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale například na AO Berdycha dal, ale Berdych byl lepší. A argument, že Berdych měl lepší los neberu. Wawrinka neprohrával s kvalitními hráči.
Jen jsem chtěl řící, že bych se vůbec nedivil, kdyby berdych dal jak Wawrinku tak Čiliče
Reagovat
Kozoroh
A v čem byl lepší, když utkání stejně prohrál :-D
Reagovat
Davor1
Z tých troch môže postúpiť každý jeden, záležať bude na každom vyhranom sete, ani jeden nebol v poslednej dobe v životnej forme...uvidíme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že zápas Berdycha s Wawrinkom je úplne, ale úplne otvorený..Stan v hale nikdy nič
moc neuhral, v hale je možno Berdych lepším hráčom..Celkovo ním je však Stan, takže neistý víťaz..
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO byl Berdych lepší? :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc napsal jsem, že měl kvalitu. Ale od Monte Carla prohrává s kdekým. A otázka je, zda se ta forma vůbec vrátí. On příští rok také může pro Wawrinku i Čiliče přijít strmý pád.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Britové v DC proti USA nastoupí v březnu v hale v Glasgow (Skotsko) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nič moc žreb..Izzy a Sam tie dva body cez britskú dvojku dajú a o štvorhre nemusíme ani duskutovať..
Reagovat
zpilat
aspoň berdych nedostane djokoviče do semifinále! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. V SF ho bude čekat Federer, který pro něj bude přijatelnější než Djokouš a třeba se dostane až do finále :D
Reagovat
zpilat
tak, tak :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Protože v žádném semifinále nebude :-)
Reagovat
Davor1
Zaujímavý žreb. Novak môže byť spokojný, jeho bilancia s tými troma je 41-5 (Stan 15-3, Berdych 16-2, Čilič 10-0), čo je až neuveriteľné...prvé miesto by mal uhrať celkom jasne. O druhé miesto bude veľký boj, osobne favorizujem Wawrinku, ktorý to vie na oboch (s Berdychom 9-5, s Čiličom 7-2)...

Druhá skupina by mala byť vyrovnanejšia, zápasy Rogera, Andyho a Keia môžu dopadnúť akokoľvek...Raonič by mal byť jednoznačný outsider, je dosť možné, že skončí s troma prehrami...
Reagovat
smazaný uživatel
Milošku, teď se na krutou odplatu za to, že ses tak musel nacpat :P
Reagovat
smazaný uživatel
tam
Reagovat
vojmut
souhlas, já osobně tam místo něj chtěl Davida :'( , nevíte někdo jak rychlý kurt v Londýně bude ???
Reagovat
spaniel
Jak v Parizi :( I kdyz o neco lepsi uhel kamery.
Reagovat
Davor1
rovnaký ako v Berci v Paríži...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, stejný jak v Bercy, jen možná ten úhel kamery, i tak mě ale bolí oči z těch kopců jak na antuce :/
Reagovat
vojmut
aj takže stejně pomalé jako paříž :P , no tak to bude finále Djok - Niši/Murray
Reagovat
pockerface
to už bude podle mě SF. Roger podle mě postoupí z prvního místa, ze druhého postoupí Andy nebo Kei a jeden z nich půjde na Novaka.
Reagovat
panzer.dragon
vyloženě se těšim na zápas Rogera a miloše, možná nejvíc ze skupin, bude to osobní od Rogera
Reagovat
Davor1
prečo by to malo byť osobné? veď ho porazil raz zo siedmich zápasov...Nishi ho porazil viackrát, nehovoriac o Andym...:-)
Reagovat
panzer.dragon
sem přesvděčenej, že miloš pozná rogerův hněv, miloš bude mít sklopenou hlavu až se s rogerem uvidí
Reagovat
smazaný uživatel
no to jsem zvědavá :D každopádně se mu Roger bude chtít odvděčit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
já neumím psát anebo vyhodím z okna klávesnici :D kdyby to šlo aspoň upravit či smazat, takže znova: Milošku, těš se na hodně krutou odplatu za to, jakým způsobem ses tam nacpal :P :D
Reagovat
Kozoroh
Nějak to moc prožíváš ;-)
Reagovat
zpilat
no já jsem myslel, že se někde na losování u švédského stolu nacpal :-D
Reagovat
smazaný uživatel
ať se klidně nacpe k prasknutí, mě je to fuk :D
Reagovat
smazaný uživatel
co prožívám? jen konstatuju, že Roger a Miloš ve stejný skupině je osud a Roger se mu určitě bude chtít odvděčit, že ho připravil o body ;)
Reagovat
Cico93
dievčatkooo sa ukľudni.)
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem v klidu, Cicko, tak víš jak, navenek se všichni tváří jako velcí kamarádi a diplomaticky vypouští jen samou chválu na soupeře, ale přeci jen jsou to všichni egoisti, co chtějí vždycky vyhrát, takže bych se vůbec nedivila, kdyby Roger byl trošku naštvanej, jak to dopadlo a já se těším, že mu příště nic nedaruje ;) sranda musí bejt :D
Reagovat
Cico93
Ja mám na mysli tu klavesnicu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo taaak, to řeknu hned ne :DD ještě neletí, ale pěkně mě štve, navíc já píšu všema deseti, takže na ni nekoukám a jedu :D
Reagovat
Cico93
Nás tiež učili v škole písať všetkými 10, ale neako mi to už nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem zvyklá datlovat, to je asi jediná věc, kterou si ze střední pamatuju nazpaměť :D ale občas mi ujede překlep a pak se rozčiluju, protože to tady nejde opravit ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokouše pravděpodobně nedá. Wawrinka s Čiličem jsou hratelný, takže šance na postup je. Uvidíme. Ono v druhý skupině by to vypadalo stejně.
Reagovat
tommr
Tomáš měl smůlu v tom, že se dostal do skupiny s Djokovicem se kterým stoprocentně zase prohraje - s Federerem by měl aspoň malou šanci. Jinak na tom losu opravdu nezáleží - Tomáš by nebyl favoritem proti nikomu a bude rád když na letošním TM získá aspoň jednu výhru ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že může reálně pomýšlet na postup. Djoka na 95% nedá, jenže to platí i u ostatních, ale Vávra je z formy a u Čiliče člověk nikdy neví. Nole je jasnej, ale z těch tří nefavorizuju ani jednoho.
Reagovat
tommr
já spíš než na formu, která může bejt v případě Cilice i Wawrinky klamná koukám na poslední vzájemný zápasy a ty vyznívají jasně v neprospěch Tomáše. Budu proto spokojenej i s jednou výhrou a případnej postup bych považoval za velký překvapení ...
Reagovat
lars
nojo ale v Cine Cilic padl s Karlovicem, ktereho tam Tom porazil
Reagovat
smazaný uživatel
To se takhle nedá brát. Každej zápas je úplně jinej. Mrkni zpátky na turnaj ženskejch. Radwaňská porazila Kvitovou, Kvitová porazila Šarapovovou, Šarapovová porazila Radwaňskou. A Halepová, která ve skupině deklasovala Williamsovou, od ní ve finále vyinkasovala kanára.
Reagovat
lars
Asi si to nepochopila.:)
Cilic asi nebude tak silny jako na GSs.
Muzsky tenis neporovanavej s zenskym nebot zensky ma vetsi kolisavost vykonu nez muzsky. A letosni TM patril k extremum kolisavosti na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neporovnávám mužský a ženský tenis, já na tom jen chtěla demonstrovat, že každý zápas je jiný. Ok, jinak. Pamatuješ Nagano? Ve skupině jsme s Rusákama prohráli, ve finále je porazili.
Reagovat
lars
Ano kazdy zapas je jiny
Reagovat
spaniel
Nemůžeš to porovnavat s tymovym sportem. Viděla si nekdy v hokeji nebo fotbale, aby nekdo vyhraval 10 let v kuse, nebo mel šňůru 60 výher v rade? Tenis je v tomto hodne specificky a je to hodne o match up-u, proto je i pri sázení mozna prvni vec, na kterou se sázkaři dívají h2h.
Reagovat
smazaný uživatel
Šmarjá, já asi píšu čínsky. Přečti si to a pak si přečti to svoje, ať zjistíš, že já o voze, ty o koze.
Reagovat
spaniel
Dala si priklad zensky tenis - mimo
Dalsi priklad Nagano - mimo.
Asi fakt pises čínsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Šmarjá, vždyť je to všechno sport a tohle pravidlo platí úplně všude. Někdy se s tebou spanieli skvěle konverzuje, ale pak máš zase úlet, kdy se s tebou fakt nedá komunikovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tě naštvala stará nebo co?
Reagovat
spaniel
Lol, nemas argumenty, tak prejdes na osobni útoky? Ja ti svuj nazor napsal slusne. Zjevne nema smysl v debatě pokračovat. Nevedelo by to k ničemu dobrému.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak pokud už ani nerozumíš sarkasmu, tak je to špatný. Nechápu, co ti čas od času jebne, když většinou jsi úplně normální a dokážeš se normálně bavit. Já s tebou snad jednám taky slušně, ne?
Reagovat
spaniel
Jebne? A ty jsi učitelka? To to Bůh ochraňuje nase deti. Nemas nejmenší představu o slusne diskusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale máš pravdu, další argumenty už nemám. Normálně smýšlejícímu člověku by stačilo, co jsem napsala a hlavně by už dávno pochopil, o co mi šlo. Ty ale zrovna dneska chápat nechceš.
Reagovat
smazaný uživatel
U Čiliče bych to tvé tvrzení ještě chápala, tam s ním prohrál USO i Wimbledon, ale s Wawrinkou hrál naposledy SF AO.
Reagovat
Kozoroh
Ale ty vidíš jen Djokoviče. Já jsem toho názoru, že v A-skupině má větší šanci na postup než v B. Samozřejmě z druhého místa. Wawrinka je nevyrovnaný hráč a nad Čiličem vyhrál poslední halový zápas.
Reagovat
tommr
Djokovice tak zdůrazňuju protože je to jedinej hráč na letošním TM proti kterýmu Tom nastupuje jako předem poraženej ...
Co se týče ostatních hráčů tak je v podstatě úplně na koho narazí - Wawrinka nebo Nishikori, Cilic nebo Raonic - se všema poslední vzájemný zápasy prohrál a to dost jednoznačným způsobem takže nebude favoritem proti nikomu ...
Reagovat
smazaný uživatel
S Nišim má Tomáš vyrovnanou bilanci. Ty dvě prohry navíc jsou hodně starý a jeho poslední prohra byla v exhibici, v níž chvíli před tím vyhrál. V roce 2013 na sebe nenarazili a v roce 2012 opět 1:1.
Reagovat
Roger_Federer
To neokecas, Tom je ted v aktualni forme kterou mel posledni tydny za fackovaciho panaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě jen štve, že to tu tolik lidí vzdává předem, přitom ještě ani jeden z těch tenistů nevkročil na kurt. Každou chvíli tu čtu výtky na adresu Berdycha, že jde na kurt už poražený, ale když čtu některé komentáře, tak jsou tady ještě horší typy.
Reagovat
Davor1
nemáš pravdu. Ak nepočítame exhibície, tak Nishi vedie s Berdychom 3-1...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pravdu. Stačilo by si to pořádně přečíst a naučit se počítat.
Reagovat
Davor1
Aha. Takže ja neviem čítať, čo sa tu ešte nedozviem :-D
Citujem: " S Nišim má Tomáš vyrovnanou bilanci. "
Nishikori- Berdych 3-1
tomu ty nadávaš vyrovnaná bilancia? človek by pod týmto pojmom čakal 3-3, alebo 4-4, proste vyrovnanú bilanciu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud čteš jen tu první větu, pak je skutečně problém na tvé straně. Počítej se mnou 2!!! + 1 + 1 = 4 výhry pro Nišikoriho, 1 + 1 = 2 výhry pro Tomáše!
Reagovat
Davor1
Exhibície sa obyčajne do H2H nepočítajú.
Podľa mňa ak je tam pomer 75 ku 25, alebo 3 ku 1, tak to vyrovnané rozhodne nie je. Vyrovnané by to bolo pri oveľa vyšších číslach, kde by rozdiel dvoch prehier naozaj nehral až takú rolu. Ale ak jeden hráč dokáže zo štyroch zápasov toho druhého poraziť len raz, tak je to pre mňa jednoznačné...beriem to ale viac z matematického či ekonomického hľadiska, profesionálna deformácia...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, jak někdo může vycházet ze zápasů, které se odehrály před 5 lety, ale to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
A ano, 4:2 považuju za vyrovnané. Nevyrovnané H2H má třeba s Djokem, kde je to 16:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Obzvlášť, když ty 2 prohry, JAK PÍŠU, jsou poměrně staršího data.
Reagovat
tommr
to, že jsou ty prohry staršího data jen podtrhuje fakt, že Tomáš na Nishikoriho neumí, protože s ním prohrával už v době kdy byl Nishikori jen průměrnej hráč. Ted když hraje Nishikori v životní formě by od něho Tomáš nejspíš dostal pořádnou nakládačku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Teď, když hraje v životní formě, ho Tomáš dokázal 2x porazit...
Reagovat
spaniel
Berdych ho porazil jednou, na antuce v 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a letos jednou při exhibici. Už jsem to tu psala. Ty se jako potřebuješ hádat nebo co?
Reagovat
spaniel
Exhibice se do oficiálních h2h nepočítají. Uz ti to tady psali. Co na tom nechapes?
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skupině mám dva oblíbence, tak doufám, že aspoň jeden z nich bude úspěšný. Řešit kdo tam má být a nemá už nemá cenu, sama si netroufnu říkat předem, s kým Tomáš prohraje, u Djoka je 99,9%, ale i naděje 0,1% na výhru se cení :D:D Stan i Marin můžou předvést luxus i naopak, jsem zvědavá, jak bude po Paříži nahecovaný Tomáš a jestli si připravil nějakou jinou herní strategii, protože se na to opravdu chvílemi nedalo koukat :D
Reagovat
panzer.dragon
berdych podle mě má dost velkou šanci na postup, díky kolegům co má ve skupině
Reagovat
smazaný uživatel
Má šanci, pokud zas nezdrbe koncovky.
Reagovat
lars
To by musel mit Tom misto Jokerovice Federera
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim ze jen podle tebe
Reagovat
tommr
Tomáš bude rád když na letošním TM získá aspoň jednu výhru ... :)
Reagovat
George_Renel
I ta za určitých okolností může stačit na postup. ;-)
Reagovat
tommr
pokud se naplní předpoklady a Djokovic vyhraje všechny 3 zápasy ve skupině tak je možnost postupu z druhýho místa s jednou výhrou dokonce dost vysoká a rozhodovat může každej uhranej set ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle bude mít Tom těžký , ale budu rád když to dopadne takhle.
ze skupiny
A
Djokovič , Berdych
B
Murray a druhý je mi jedno.
Reagovat
vojmut
Pro Toma skupina z které se dá postoupit ;) , Djok pravděpodobně 3x výhra a 6 setů. Wawrinka ač s ním Tom nerad hraje, tak je totálně bez formy a Čilič může překvapit, ale i propadnout. No každopádně Rogerova skupina mi příjde daleko těžší a postup u ní nebude zadarmo :P
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim je tam ten Cilic a proti Cilicovi hrát Tom moc neumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmí to být Cilic, co ho porazil na grandslamech, ale ten z Rotterdamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Čilič se třeba nestihne vykurýrovat, pochybuju, že oslní jako na USO a Berdy je bez formy asi tak jako Stan, toho to ale podle mě nakopne ;)
Reagovat
vojmut
Jenže koho z top 20 Tom opravdu rád potkává, možná Andersona :D ;). Já nevím Čilič už ulítnul na US open, to musela být potom tak šílená kocovina, že už mu letos moc nevěřím :)
Reagovat
tommr
Tomášovi bych z top-20 věřil jen proti Andersonovi a Isnerovi ...
S Cilicem má sice aktivní bilanci, ale poslední dva zápasy poměrně jasně prohrál a pokud bude Cilic zdravej tak s nim nejspíš prohraje i potřetí za sebou ...
Reagovat
panzer.dragon
rogere tohle půjde, novaka ani rafu tam nemáš, jestli máš bejt number one tak tohle musíš zvládnout
Reagovat
smazaný uživatel
Roger musí no, Mirka už by ráda novou kabelku.
Reagovat
Kozoroh
Nolemu stačí přehrát Berdycha, Wawrinku, Čiliče a Roger může na 1. místo letos zapomenout...
Reagovat
smazaný uživatel
však Berdych s ním zamete
Reagovat
panzer.dragon
já to beru jako že number one třeba až začátkem příštího roku, letošní rozhodování o number one je už spíš v rukách novaka ne rogera, že porstě jestli ještě někdy chce myslet na number one tak se z týhle skupiny musí postoupit
Reagovat
Kozoroh
Na začátku roku se hraje AO, Nole tam po dlouhé době neobhajuje titul a očekávám, že tam získá víc než 360 bodů.
Reagovat
panzer.dragon
doufam, že dostane Rafu do svojí části pavouka, tudiž teoreticky by měl narazit v semi, chce to trochu štěstíčka aby nebyl u rogera ale je to 50:50
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé skupiny..V oboch može nastať kuriózna situácia, kde druhý postupujúci može ísť ďalej aj s jednou výhrou..Doležitý bude v tomto kontexte harmonogram zápasov..

Som zvedavý na Nishikoriho, ten može skupinu vyhrat aj skoncit posledný..Najvacsí otaznik pre mňa..Taktiež ma bude zaujímať zápas Tomáša s Wawrinkom, otvorený boj o druhý flek hneď na úvod..S Cilicom moc nepočítam.
Reagovat
Denis92
Takisto uvodny zapas Murray - Nishikori moze byt velmi napovedajuci. Vitaz potom bude hrat s Rogerom (ak zvladne Raonica) a porazeny bude mat Rogera nakoniec. Bude to velmi zaujimave a nedivil by som sa keby o postupujucom rozhodoval pocet setov resp. gemov.

Ale tak isto to moze byt aj v druhej skupine.
Reagovat
Kozoroh
Já bych zas moc nepočítal se Stanem. Tom a Marin si to rozdají o druhý flek si myslím...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Marina nepodceňoval, odpočinul si a Berdycha může porazit.

Co se týče Andyho, s Milosem to má 1:3, jedno sice antuka a jedno v IW, kde byl Andy ještě ani ne poloviční, ale i tak se trochu bojím. Přesto věřím, že dokáže jeho i Nišiho porazit, klidně i Rogera, bilanci s ním měl dlouho pozitivní.
Reagovat
tito
Abych si okořenil TM, tak jsem si vybral na sledování Andyho. Nejen proto, jaký má závěr sezony, ale i proto, že měl odvahu angažovat Amelii, na což by jiní hráči neměli k...e.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som si tiež osedlal Andyho...Koňa jedného škótskeho..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tož tak vítejte chlapci Rafovi v našem malém, skromném klubu FMF (Fucking Murray Fans). Snad se budete cítit jako doma, alespoň po dobu nepřítomnosti vašeho boha. Snad nás náš momentálně společný bůh nezklame. Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..Dík..
Reagovat
tito
SF minimálně. Akorát budeš muset přetrpět vamos, místo come on :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, Andy vyrůstal tenisově v Barceloně a jeho kámošem a kdo ví čím ještě je Venezuelan Dani Vallverdu. Takže Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo vznikne hybrid.

Vam on Andy..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Comos :-)
Reagovat
Davor1
tak práve na Mauresmo sú mu koule zbytočné no... :-D
Reagovat
smazaný uživatel
By si bol prekvapený, čo všetko ženy dokážu s guličkami :)
Reagovat
lars
napr. co dokazi ??
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD Pobavilo.
Reagovat
Cico93
https://www.facebook.com/Nadal/photos/a.456161351025.251362.64822581025/10152590784961026/?type=1&theater
Reagovat
Roger_Federer
krec v tom usmevu..trochen
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes sa zreboval TM a Rafa bol v ten istý deň na operácii..Symbolické..Ale neboj, ako píše biblia, prví budú poslední a poslední prvými..Osud sezóny 2015 je spečatený, karma sa o to postará..:)
Reagovat
smazaný uživatel
To sis popletl základní knihu křesťanů s východním náboženstvím. Myslím, že podobně se pleteš i s Rafovým osudem v roce 2015. ;)
Reagovat
tito
Vamos!!!

Dominik: je obvyklé, že spamuješ jakoukoliv zmínku o Rafovi, ale v tomto případě jsi si ji mohl odpustit.
Reagovat
Roger_Federer
uprimne, mi prijde ta fotka kde Rafa trpi na posleli uplne zbytecna, vsicni to potrebovali videt..kdyby tam nebyla, nemel bych na co reagovat.
Reagovat
spaniel
Kdyby byla karma, uz by byl mimo top 100...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, když už Tomáš nemůže získat ten grandslam, tak aspoň ztrestá ty, co ho letos vybojovali.
Reagovat
smazaný uživatel
Trolololo :DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :DD aby nakonec nebyl tím fackovacím panákem on :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD pěknéé
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist